עזרה:העלאת קובץ מדיה

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משתמש חדש
שונות


ניתן להעלות לשרתי חב"דפדיה קבצי מדיה שונים, הקבצים הופכים את חב"דפדיה למיזם מעניין ומגוון יותר ומשלימים את המידע הטקסטואלי שבו. מלבד תמונות, ניתן להעלות לחב"דפדיה קבצי שמע ווידאו וכן קובצי PDF.

תמונות

קובץ:העלאת קובץ חבדפדיה.jpeg
בתמונה צילום מסך המציג את הכפתור עליו יש ללחוץ לשם העלאת קבצים, הכפתור מוקף בתמונה בעיגול אדום. לפעמים התפריט סגור ויש ללחוץ על החץ האפור על מנת לפותחו, החץ מוקף בתמונה בעיגול כתום

שאלות נפוצות

  • מי רשאי להעלות תמונות? - העלאת תמונות יכולה להעשות רק על ידי משתמש שקיבל הרשאה לכך, ההרשאה מתקבלת אוטומטית אחר 4 ימים ו-50 עריכות משתמש. שיטה זו נועדה למנוע להעלאת תמונות שאינם לרוח חסידות חב"ד. משתמש שאין לו הרשאה ורוצה להוסיף תמונה לערך, מתבקש לשלוח את התמונה לכתובת האימייל: chabadpedia.a@gmail.com, לציין את מקור התמונה (ומי בעל זכויות היוצרים שלה), באיזה ערך ברצונו שהתמונה תוצג, מה הכיתוב שראוי לצרף לה ומידע נוסף אם ישנו.
  • כיצד להעלות תמונה? - משתמש שיש בידו הרשאות להעלאת תמונה, יש ללחוץ ב"תיבת הכלים" שבימין המסך, על "העלאת קובץ לשרת". ב"עיון" יש לבחור את התמונה מהמחשב האישי שלכם. במקרה והתמונה כבר מופיעה בחב"דפדיה, תופיע לכם אזהרה על כך ועליכם לפעול בהתאם.
  • ציון מקור - חובה לציין את המקור לכל תמונה שמעלים לחב"דפדיה. ציון המקור ייעשה בשדה "תיאור:" שבדף 'העלאת קובץ לשרת', על ידי קישור לדף המקורי בו הופיעה התמונה, זאת כדי לאפשר בירור עתידי של שאלות וטענות בנושא זכויות יוצרים. (במקרה של שכחה, ניתן להוסיף את המידע גם לאחר העלאה על ידי עריכת דף הקובץ).
  • אילו תמונות להעלות? - תמונה שאינה מוגנת בזכויות יוצרים או שיצרתם אותה בעצמכם. כמו כן, ניתן להעלות תמונות השייכות לאתר חב"ד אינפו או לאתר חב"ד בישראל ומהאתר רבי דרייב. ראו עוד זכויות יוצרים של תמונות. תמונות מבוקשות תמצאו כאן. בקשות גרפיקה תמצאו כאן.
  • שם התמונה - שם התמונה יהיה קשור לתוכן התמונה, ויביע בקיצור נמרץ את תוכנה. שימו לב שברירת המחדל היא שמירה על שם הקובץ המקורי. במקרה שהשם המקורי אינו מביע בקיצור את תוכן התמונה, נא כיתבו שם מתאים בשדה "שמור קובץ בשם:" המופיע בדף העלאת קובץ מדיה.
  • תמונות מהאינטרנט - ניתן גם להעלות תמונות מהאינטרנט, אם כי יש לבדוק שהיא אינה מוגנת בזכויות יוצרים. במקרה וניתן להשתמש בה, לחצו על המקש הימני שבעכבר, ובריבוע האפשרויות לחצו על האפשרות של שמירת התמונה.

סוגי תמונות

הממשק של חב"דפדיה מתאים להעלאת ארבעה סוגי פורמטים (סיומות) של תמונות בלבד:

  • svg - פורמט מומלץ להצגת תרשימים ואיורים.
  • png - פורמט נוסף להצגתם של תרשימים ואיורים ותמונות מסך.
  • gif - פורמט מומלץ לתמונות אנימציה.
  • jpeg (או jpg) - הפורמט המקובל להצגת תצלומים. כל תוכנית לעיבוד תמונה תומכת בו, וזהו הפורמט שבו שומרות רוב המצלמות הדיגיטליות את תמונותיהן.
  • לעיתים לאחר העלאת תמונה, לא ניתן לצפות בה, והערכים בהם היא מוכנסת לא ניתנים לקריאה. הפתרון לכך הוא למחוק את התמונה ולהעלות אותה מחדש. לפעמים התקלה נובעת מתמונה גדולה מידי, וקודם ההעלאה יש להקטין את הרזולוציה שלה.

שילוב התמונה בערך

כדי לשלב את התמונה בערך הרצוי, יש לפתוח את חלון העריכה וללחוץ באמצעות העכבר על האייקון: , שתוסיף באופן אוטומטי את השורה הזו: [[קובץ:PictureFileName.jpg|שמאל|ממוזער|250px|כיתוב תמונה]]. במקום הטקסט PictureFileName עליכם לרשום את שם הקובץ הספציפי ובמקום הטקסט כיתוב תמונה עליכם לציין את הכיתוב שברצונכם שיופיע בתחתית התמונה.

אילו תמונות להעלות?

בכל ערך חייבת להיות לפחות תמונה אחת (מלבר כשהדבר לא אפשרי בעליל). בערך על עצם. (אדם, כלי, תופעת טבע וכדומה) - תמונת העצם. בערך על מושג מופשט (חג, טיעון, ניגון וכדומה) - תמונת עצם הקשור למושג. (יוצר המושג (לדוג' יוצר הניגון או טוען הטיעון), חפץ שבשימוש המושג (לדוג' תשמישי החג)). בערך על עצם שאין לו תמונה (אישים, מאורעות) - תמונת עצם הקשור לערך (קבר האיש, ספריו, פעולה המתבצעת בימינו בהשפעתו וכדו')

סדר העדיפויות לתמונות הוא כזה:

  1. תמונה עם הקשר הקרוב ביותר לרבותינו נשיאינו. (לדוגמא: לערך כיפה תמונה בה נראית בבירור כיפת הרבי, כיפות שונות של רבותינו נשיאינו. לערך מכונית - מכונית הרבי. וכדומה.).
  2. תמונה עם קשר לחסידות בכלל.
  3. תמונה רגילה.
  4. ציור של צייר חסידי (כולל שם הצייר, רק ציירים בעלי ערך בחב"דפדיה).
  5. ציור רגיל.

שמע

דוגמה הקוד הבא: {{תבנית:ק.שמע|קובץ=083 Shabbos Veyom-Tov, Unknown.mp3}}

יניב את התוצאה:

PDF

מומלץ להעלות לאתר קבצי PDF המשמעותיים לערך. במקרה שאין התנגשות עם זכויות יוצרים, עדיף להעלות קובץ מאשר לקשר אליו באתר אחר.

הטמעת שמע וידאו

להטמעת שמע או וידאו בערך, כך שיוכלו להשמיעו באמצעות נגן מובנה, ללא צורך ללחוץ על קישור ראו תבנית:הטמעת מדיה