שמואל אלכסנדר סנדר וילשאנסקי
הרב שמואל אלכסנדר סנדר וילישאנסקי (מכונה סנדי וילישאנסקי, יליד שנת תשמ"א, 1981) הינו חסיד חב"ד המכהן בשליחות הרבי במילאנו שבאיטליה, חבר הנהלת הסמינר לבנות בעיר, ונואם מוכשר המוזמן להרצאות לכל רחבי העולם. הרב וילישאנסקי נמנה על חברי הוועד הרוחני של ארגון אש"ל הכנסת אורחים ושל ארגון את"ה העולמי.
קורות חיים
ילדות ובחרות
הרב וילשנסקי נולד בעיר צפת בתאריך ה' תשרי תשמ"א, להוריו הרב יוסף יצחק וילשנסקי ראש ישיבת תומכי תמימים בעיר, ואמו מלכה פערל (לבית אשכנזי), הוא נקרא בשם שמואל על שמו של אדמו"ר המהר"ש, ואלכסנדר סנדר על שם סבו של אביו. הוריו היו מקבוצת השלוחים לארץ הקודש שנשלחו באופן אישי על ידי הרבי להפיץ יהדות ולהקים את הקהילה החב"דית בעיר.
בילדותו, התחנך במוסדות הלימוד החב"דיים המקומיים שהיו אז בשנותיהם הראשונות, ועם הגיעו לגיל ישיבה נכנס ללמוד בשנת תשנ"ד בישיבת תומכי תמימים לוד ובשנת הלימודים תשנ"ז נכנס ללמוד בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת בראשות אביו, ובשנת תש"ס נסע לניו-יורק ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770, במסגרת שנת ה'קבוצה'.
לאורך כל שנות לימודיו, עסק בכתיבת ועריכת קבצים תורניים, פעולות בהם החל כבר בהיותו בתלמוד תורה בכיתה ז', שהוציא לאור את החוברת "עבודה שבלב", בישיבות, היה חבר פעיל במערכת הערות התמימים ואנ"ש בישיבות בהם שהה, וערך במסגרת זו עשרות קבצים וספרים תורניים.
פעילות ציבורית
בשנת ה'קבוצה', הקים יחד עם כמה מחבריו את ארגון איגוד תלמידי הישיבות העולמי, והפעיל מערך שיעורים עולמי בעניני משיח וגאולה, ויזם מבצעי לימוד נושאי פרסים בהיקף כולל של עשרות אלפי דולרים. בשנים אלה הניח את היסוד והתווה את דרכי הפעולה של הארגון, ובשנים שלאחר מכן המשיך לעמוד לימין הארגון בהכוונה וייעוץ, וביצירת קשרי חוץ.
במסגרת פעילותו בארגון, יצר קשר אישי עם הפילנתרופ החב"די ר' שלום בער דרייזין, ורתם אותו לסייע במימון פעולות את"ה, מימון שהגיע לקנה מידה היסטורי במסגרת מבצע 'דור דעה', בה מימן דרייזין את נסיעתם לרבי של אלפי בחורים.
בשנת תשס"ב יזם את הקמת ישיבת הקיץ 'חיילי בית דוד' ועמד בראשה במשך שלוש שנים.
בחודש סיוון תשס"ד נישא לרעייתו פריידא דובא לאה, ביתם של השלוחים במילאנו הרב חיים משה מרדכי שייקביץ, ונכדתו של הרב גרשון מענדל גרליק שליח הרבי למילאנו ורב העיר.
לאחר נישואיו הצטרף למשפחת שלוחי הרבי במילאנו שבאיטליה, ובמקביל לפעילותו בעיר פתח מכון סמיכה יוקרתי, שמשך אליו תלמידים מכל העולם.
הרב וילשנסקי התפרסם בזכות כשרון ההסברה והנאום בו התברך, והוא מוזמן כמנחה אירועים כנואם וכמרצה לכל רחבי העולם, והוא נואם בעברית ובאיטלקית.
לאחר שלוש שנים של עשייה חינוכית במוסדות החב"דיים הפועלים בעיר, מונה בשנת תשס"ט להנהלת הסמינר החב"די לבנות.
משפחתו
- סבו, הרב רפאל וילשנסקי, מזכיר לשכת ליובאוויטש האירופאית.
- סבו, הרב משה אשכנזי, רב קהילת חב"ד בתל אביב וחבר אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש.
- אביו, הרב יוסף יצחק וילשנסקי, ראש ישיבות חסידי חב"ד ליובאוויטש.
- דודו, הרב מרדכי שמואל אשכנזי, רבה של כפר חב"ד.
- אחיו, הרב מאיר וילישאנסקי, ר"מ ומשפיע בישיבת חב"ד צפת, ושליח הרבי ביישוב עמוקה.
- אחיו, הרב מנחם מענדל וילישאנסקי, ראש ישיבת חב"ד בחיפה.
- אחיו, הרב חיים אליעזר וילישאנסקי, מנהל המכון התורני טכנולוגי.
- אחיו, הרב ישראל וילישאנסקי, חבר הנהלת הישיבה קטנה של חב"ד בצפת.
- אחיו, הרב בצלאל וילשנסקי, שליח הרבי בשכונת פנינת הכרמל בחיפה, ומנהל בית הספר לתורת הגאולה.
- גיסו, הרב שמואל שלמה ליפשיץ ר"מ בישיבת תומכי תמימים מגדל העמק.
- גיסו, הרב לוי יצחק ניסלביץ', משפיע בישיבה קטנה חסידי חב"ד צפת.
לקריאה נוספת
- הגישה לשביעי, בתוך מוסף שבועון בית משיח 'בתוקף ובנועם', י' שבט תשע"ב עמוד 6.