חיים רפפורט: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(באמצע עריכה)
 
(28 גרסאות ביניים של 16 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''חיים רפפורט''' הוא [[רב]], [[ר"מ]] וסופר; חבר הרבנות הראשית ל[[אנגליה]].
{{אין תמונה}}
הרב '''חיים רפפורט''' (יליד [[תשכ"ג]]), הוא [[רב]], [[ר"מ]] וסופר; חבר הרבנות הראשית ל[[אנגליה]].


==ביגורפיה==
==תולדות חיים==


נולד ב[[מנצ'סטר]] שב[[אנגליה]] בשנת [[תשכ"ג]], לאביו, שהיה רב בית כנסת הגדול במנצ'סטר.
נולד ב[[מנצ'סטר]] שב[[אנגליה]] בשנת [[תשכ"ג]], לאביו, שהיה רב בית כנסת הגדול במנצ'סטר.


בצעירותו למד בישיבות מנצ'סטר וגייטסהד, שם התקרב ל[[כ"ק אדמו"ר מלך המשיח]] ול[[חסידות חב"ד]]; הוא עבר ללמוד בישיבת [[תורת אמת]] שב[[ירולשים]], ולאחר מכן נסע ל[[קבוצה]] ל[[770]], שם [[סמיכה|הוסמך לרבנות]] על ידי הרב [[ישראל יצחק פיקרסקי]] והרב [[שניאור זלמן לבקובסקי]].  
בצעירותו למד בישיבות מנצ'סטר וגייטסהד, שם התקרב ל[[כ"ק אדמו"ר מלך המשיח|כ"ק אדמו"ר]] ול[[חסידות חב"ד]]; הוא עבר ללמוד בישיבת [[תורת אמת]] שב[[ירושלים]], ולאחר מכן נסע ל[[קבוצה]] ל[[770]], שם [[סמיכה|הוסמך לרבנות]] על ידי הרב [[ישראל יצחק פיקרסקי]].


בשנת [[תשמ"ז]] נישא לאשתו והחל ללמוד ב[[כול מנחם]] שע"י [[מזכירות אדמו"ר לשיט"א]] בק[[ראון הייטס]], בראשות הרב [[יוסף אברהם הלר]].
בשנת [[תשמ"ז]] [[נישואין|נשא]] את אשתו והחל ללמוד ב[[כולל מנחם]] שעל ידי [[מזכירות אדמו"ר שליט"א]] ב[[קראון הייטס]], בראשות הרב [[יוסף אברהם הלר]]. במהלך תקופה זו החל לערוך את הלקט [[דיני ראש חודש על פי מנהג חב"ד]], שזכה לעידוד רב מהרבי.


בשנת ה'[[תשמ"ט]] נבחר הרב רפפורט לשמש כראש כולל בלידס, שם שימש כראש הכולל עד שנת ה'[[תשנ"ד]], לאחר מכן שימש כחבר במועצת ברמינגהם, וכראש רבני ברמינגהם. בשנת ה'[[תשנ"ז]] מונה לרב בית הכנסת בעיר אילפורד שבאנגליה. מרבנות זו התפטר הרב רפפורט, ביחד עם חזן בית הכנסת אברהם לוין. מהלך זה הוביל למחלוקת גדולה על איגוד הקהילות של אנגליה, אודות מימון בתי הכנסת, בקהילות הקטנות של אנגליה. רפפורט ממעט לדבר על נושא זה.
בשנת [[תשמ"ט]] הוזמן על ידי [[יהודי]] לידס שב[[אנגליה]] לכהן כראש [[כולל אברכים|כולל]] שם, בתפקיד זה שימש עד שנת [[תשנ"ד]]; במהלך תקופה זו הוציא את ספרו על [[ראש חודש]], בהוצאת [[קה"ת]].


בשנת ה'[[תשנ"ח]] מונה הרב רפפורט כחבר הקבינט של הרב הראשי של אנגליה. וכיועץ הרב הראשי, לענייני אתיקה ורפואית יהודית. בשנת ה'[[תשס"ה]] הקים הרב רפופורט את מכון מעיין חיים, לחקירת "גישות ייחודיות" של לימוד ה[[תורה]]. הוא מרצה רבות במדעי ה[[יהדות]] בבתי הספר של איגוד הקהילות של אנגליה.
לאחר מכן מונה לראש רבני ברמינגהם; בשנת [[תשנ"ז]] מונה לרב [[בית הכנסת]] באילפורד; מתפקיד זה פרש כעבור מספר שנים עקב סכסוך. בשנת [[תשנ"ח]] מונה לחבר קבינט הרבנות ב[[אנגליה]] וכיועץ הרב הראשי לאתיקה יהודית. ב[[תשס"ה]] הקים את 'מכון חיים' לשיטות בלימוד [[תורה]].


בשנת ה'[[תשס"ב]] הוציא לאור רפפורט את ספרו "בעיית המשיח" כתגובה לספרו של דוד ברגר "[[הרבי]] ה[[מלך המשיח]] - שערוריית האדישות והאיום על אמונת ישראל".
הרב רפפורט מחלק את זמנו בין אנגליה ל[[ניו יורק]], שם הוא משמש כ[[ר"מ]] בישיבת [[חובבי תורה]] ניו יורק.


כמו כן פרסם רפפורט מחקרים רבים במדעי היהדות, ומאמרים תורניים רבים המתפרסמים ב[[קובץ הערות וביאורים]]. כן הביע את הסתיגותו מתהליך שיבוט אנושי. בשנת 2010 פירסם מאמר תגובה למנחם פרידמן על ספרו על הרבי מליובאוויטש.
הוא מפרסם מזמן לזמן בבמות שונות ממאמריו ומחקריו ב[[תורה]] וב[[הלכה]], בעיקר ב[[קובץ הערות וביאורים אהלי תורה]].


בליובאוויטש הסתייגות חריפה מדיעותיו הלא נכונות, שהובעה על ידי הרבי במספר הזדמנויות, אם כי הרבי נהנה ממאמריו הגאוניים.
לרב רפפורט דעות ייחודיות השנויות במחלוקת בקרב [[חסיד]]י [[חב"ד]].{{הבהרה}}
[[קטגוריה:ידידים]]
 
==מספריו==
*לקט דיני ראש חודש על פי מנהג חב"ד - [[תשנ"ב]].
*"בעיית" המשיח - אודות עניין [[הרבי]] כ[[משיח]] - [[תשס"ב]].
*יהדות הומוסקסואליות מנקודת מבט חרדית אותנטית - [[תשס"ד]].
*[[סדר ברכת החמה]] - מהדורת [[תשס"ט]]{{הערה|בהוצאה פרטית. פיסקא שכתב בקובץ זה עוררה פולמוס נרחב בקרב חלק מחסידי [[חב"ד]].}}
 
==קישורים חיצוניים==
*[http://www.shturem.net/images/blogs/1287663189.pdf?lang=hebrew מאמר של הרב רפפורט בנושא חיוב ה[[שינה]] בסוכה ומנהגינו בזה] {{קישור שבור}}
 
 
{{הערות שוליים}}
{{ערך חסר}}
{{מיון רגיל:רפפורט, חיים}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:מחברים תורניים]]

גרסה אחרונה מ־21:18, 7 ביולי 2024

הרב חיים רפפורט (יליד תשכ"ג), הוא רב, ר"מ וסופר; חבר הרבנות הראשית לאנגליה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד במנצ'סטר שבאנגליה בשנת תשכ"ג, לאביו, שהיה רב בית כנסת הגדול במנצ'סטר.

בצעירותו למד בישיבות מנצ'סטר וגייטסהד, שם התקרב לכ"ק אדמו"ר ולחסידות חב"ד; הוא עבר ללמוד בישיבת תורת אמת שבירושלים, ולאחר מכן נסע לקבוצה ל770, שם הוסמך לרבנות על ידי הרב ישראל יצחק פיקרסקי.

בשנת תשמ"ז נשא את אשתו והחל ללמוד בכולל מנחם שעל ידי מזכירות אדמו"ר שליט"א בקראון הייטס, בראשות הרב יוסף אברהם הלר. במהלך תקופה זו החל לערוך את הלקט דיני ראש חודש על פי מנהג חב"ד, שזכה לעידוד רב מהרבי.

בשנת תשמ"ט הוזמן על ידי יהודי לידס שבאנגליה לכהן כראש כולל שם, בתפקיד זה שימש עד שנת תשנ"ד; במהלך תקופה זו הוציא את ספרו על ראש חודש, בהוצאת קה"ת.

לאחר מכן מונה לראש רבני ברמינגהם; בשנת תשנ"ז מונה לרב בית הכנסת באילפורד; מתפקיד זה פרש כעבור מספר שנים עקב סכסוך. בשנת תשנ"ח מונה לחבר קבינט הרבנות באנגליה וכיועץ הרב הראשי לאתיקה יהודית. בתשס"ה הקים את 'מכון חיים' לשיטות בלימוד תורה.

הרב רפפורט מחלק את זמנו בין אנגליה לניו יורק, שם הוא משמש כר"מ בישיבת חובבי תורה ניו יורק.

הוא מפרסם מזמן לזמן בבמות שונות ממאמריו ומחקריו בתורה ובהלכה, בעיקר בקובץ הערות וביאורים אהלי תורה.

לרב רפפורט דעות ייחודיות השנויות במחלוקת בקרב חסידי חב"ד.[דרושה הבהרה]

מספריו[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]


הערות שוליים

  1. בהוצאה פרטית. פיסקא שכתב בקובץ זה עוררה פולמוס נרחב בקרב חלק מחסידי חב"ד.
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.