שבת כהלכה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(17 גרסאות ביניים של 10 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''שבת כהלכה''' הינו ספר המבאר את הלכות שבת הלכה למעשה מיוסד על שלושת השיטות: שו"ע, משנה ברורה, ובמיוחד מביא את כל פסקי [[אדמו"ר הזקן]] עם הסבר, פירוט וביאור.
[[קובץ:שבת כהלכה.png|ממוזער|הספר]]
'''שבת כהלכה''' הינו סדרת ספרי הלכה העוסקים בהלכות איסורי [[ל"ט מלאכות|מלאכות]] [[שבת]] בעיקר בעניינים הנוגעים בהכנת ובהתעסקות עם אוכל בשבת, נכתב על ידי הרב [[יקותיאל פרקש]]. לספר ארבעה חלקים והוא נפוץ בעיקר בין חסידי חב"ד, וניתנת לו סמכות רבה בביאור שיטתו של אדמו"ר הזקן, הספר בכללות מתייחס בפסק ההלכה לספרים [[שולחן ערוך אדה"ז]] ו[[משנה ברורה]] ולמנהגי הספרדים על פי פסקי [[יוסף קארו|מרן]] ה[[שולחן ערוך]] ולדברי הפוסקים.


את הספר חיבר וערך הרב [[יקותיאל פרקש]].
התוכן מחולק באופן כללי לשלשה חלקים, חלק ההלכה למעשה, חלק הערות וציונים הכולל מקורות לפסקי ההלכה המובאים בחלק המעשי, וחלק הערות ביאורים הכולל ביאורים ונימוקים להכרעות הלכה למעשה במקום שישנם סתירות, מחלוקות, או ספקות בדברי הפוסקים. במדור זה האחרון ניתנו ביאורים רבים לדיוקי לשונות ופסקים שבשולחן ערוך של אדמו"ר הזקן, כפי שצוינו אליהן במהדורה החדשה של השולחן ערוך.


* חלק ראשון: דיני בישול. 
==חלקי הסדרה==
;;ירושלים תשנ"ו
הסדרה מסודרת לפי נושאים:
 
*'''חלק א'''' (ירושלים, תשנ"ו) - הלכות מבשל
*חלק שני: הטמנה, בורר, קילוף פירות וירקות סינון וניפוי [מרקד], סחיטת דברי מאכל
*'''חלק ב'''' (ירושלים, תשס"ג) - הלכות הטמנה, בורר, קילוף פירות וירקות סינון וניפוי, סחיטת דברי מאכל
;;ירושלים תשס"ג
*'''חלק ג'''' (ירושלים תשע"ב) - שאר ההלכות הנוגעים במטבח נולד, טוחן ועוד
*חלק שלישי:
*'''חלק ד'''' (ירושלים תשפ"א) - הלכות בונה וסותר, מכבס וסוחט, קושר ומתיר, ועוד
;;ירושלים תשע"ב 
*'''חלק ה'''' (ירושלים תשפ"ד) - הלכות רפואה, הטיפול בצומח בשבת


==קישורים חיצוניים==
*'''[https://col.org.il/news/129841 סקירת ספרים ברדיו COL: על הכרך החדש של 'שבת כהלכה']''' {{אודיו}}{{COL}}


{{שבת}}
[[קטגוריה:ביאורים בהלכה]]
[[קטגוריה:ביאורים בהלכה]]
[[קטגוריה:שבת]]

גרסה אחרונה מ־18:50, 6 באוקטובר 2024

הספר

שבת כהלכה הינו סדרת ספרי הלכה העוסקים בהלכות איסורי מלאכות שבת בעיקר בעניינים הנוגעים בהכנת ובהתעסקות עם אוכל בשבת, נכתב על ידי הרב יקותיאל פרקש. לספר ארבעה חלקים והוא נפוץ בעיקר בין חסידי חב"ד, וניתנת לו סמכות רבה בביאור שיטתו של אדמו"ר הזקן, הספר בכללות מתייחס בפסק ההלכה לספרים שולחן ערוך אדה"ז ומשנה ברורה ולמנהגי הספרדים על פי פסקי מרן השולחן ערוך ולדברי הפוסקים.

התוכן מחולק באופן כללי לשלשה חלקים, חלק ההלכה למעשה, חלק הערות וציונים הכולל מקורות לפסקי ההלכה המובאים בחלק המעשי, וחלק הערות ביאורים הכולל ביאורים ונימוקים להכרעות הלכה למעשה במקום שישנם סתירות, מחלוקות, או ספקות בדברי הפוסקים. במדור זה האחרון ניתנו ביאורים רבים לדיוקי לשונות ופסקים שבשולחן ערוך של אדמו"ר הזקן, כפי שצוינו אליהן במהדורה החדשה של השולחן ערוך.

חלקי הסדרה[עריכה | עריכת קוד מקור]

הסדרה מסודרת לפי נושאים:

  • חלק א' (ירושלים, תשנ"ו) - הלכות מבשל
  • חלק ב' (ירושלים, תשס"ג) - הלכות הטמנה, בורר, קילוף פירות וירקות סינון וניפוי, סחיטת דברי מאכל
  • חלק ג' (ירושלים תשע"ב) - שאר ההלכות הנוגעים במטבח נולד, טוחן ועוד
  • חלק ד' (ירושלים תשפ"א) - הלכות בונה וסותר, מכבס וסוחט, קושר ומתיר, ועוד
  • חלק ה' (ירושלים תשפ"ד) - הלכות רפואה, הטיפול בצומח בשבת

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]