מבצע נרות שבת קודש: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 14: שורה 14:


יש לעשות את המצווה בשמחה ובטוב לבב, וכאמור בזוהר הקדוש<REF> בראשית מח, ב.</REF> בנוגע למצווה זו, שתעשה ״בחדוה דלבא ורעותא״.
יש לעשות את המצווה בשמחה ובטוב לבב, וכאמור בזוהר הקדוש<REF> בראשית מח, ב.</REF> בנוגע למצווה זו, שתעשה ״בחדוה דלבא ורעותא״.
מבצע זה הוא אחד משלושת המבצעים הקשורים לנשות ישראל, שראשי התיבות שלהם הוא חנ"ה, '''ח'''לה - כשרות האכילה ושתיה, '''נ'''דה - טהרת המשפחה, ו'''ה'''דלקת הנר.<REF>[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=16033&hilite=4a087f1a-5bb1-432f-abc7-75b3143dd870&st=%u05e0%u05e8%u05d5%u05ea+%u05e9%u05d1%u05ea&pgnum=153 התוועדויות תשמ"ג ח"א עמ' 74 (78)]</REF>
- נרות שבת קודש ויו״ט.
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מבצעי הרבי|נרות]]
[[קטגוריה:מבצעי הרבי|נרות]]

גרסה מ־22:01, 2 במרץ 2010

מבצעי הרבי
עשרת המבצעים
תפילין · תורה · מזוזה · צדקה · בית מלא ספרים · נש"ק · כשרות · טהרת המשפחה · חינוך · אהבת ישראל
מבצעים שונים
מסיבות שבת · שופר · לולב · חנוכה · פורים · מצה · והשיב לב אבות על בנים · ל"ג בעומר · עשרת הדברות · אות בספר התורה לילדי ישראל · אות בספר תורה הכללי . אות בספר תורה לחיילי צה"ל · הקהל · משיח · יום הולדת · הקהלת קהילות · הדפסת התניא · עידוד הילודה

מבצע נרות שבת קודש החל משיחה אותה אמר אדמו"ר שליט"א בכ"ד אלול תשל"ד, בה דיבר ועורר אודות כך אשר כל אשה ובת בישראל, תשתדל בקיום מצות הדלקת נרות שבת קודש ויום טוב, וכמו כן - בנות יתחילו להדליק נרות שבת מגיל חינוך.

מדי יום שישי יוצאות נשים למרכזי קניות, לבתי-רפואה ולבתי-ספר, על-מנת לחלק בהם נרות שבת-קודש לנשים ובנות יהודיות. בה-בעת, הרבי דורש מהן לשמור על כללי הצניעות היהודיים, כמקובל מדורי-דורות.

פשוט ומובן מעצמו — שכל זה הוא גם בנוגע להדלקת נרות יום טוב.[1]

הרבי[2] מסביר, כי מהותם של נרות שבת מבוארת בזוה"ק ובכ"מ - להוסיף אורה, רוחנית וגשמית, כתיקון לכך ש"חווה כיבתה נרה של עולם", ולכן הגם שבדורות הקודמים היה נהוג, שהגם שכל אשה ובת מחויבים בעצם בהלדקת נרות השבת, היו יוצאים הבנות ידי חובה מהוריהם, אך כיום שהחושך מאפיל על העולם יש צורך להגביר את האורה הרוחנית והגשמית כאחד ולגאוג שכל בת תדליק נרות שבת ןובברכה.

פשוט ומובן שאם יסבירו לה, את הכוחות שהיא מקבלת מהשם כדי להוסיף אורה ולהביא להשראת השכינה בבית, גם היא תהיה מאושרת בזכות שנפלה בחלקה.

וכדי להצליח בדבר זה, ידוע המנהג לתת מעת בקופת צדקה לפני הדלקת הנרות, ומן הראוי לחנך גם את הבת לתת צדקה קודם הדלקת הנרות כדי לחנכן גם במנהג טוב זה, וכדי לחנכן להרגיש בצרת יהודי אחר - שאינו הולך לו הכל כראוי.

יש לעשות את המצווה בשמחה ובטוב לבב, וכאמור בזוהר הקדוש[3] בנוגע למצווה זו, שתעשה ״בחדוה דלבא ורעותא״.

מבצע זה הוא אחד משלושת המבצעים הקשורים לנשות ישראל, שראשי התיבות שלהם הוא חנ"ה, חלה - כשרות האכילה ושתיה, נדה - טהרת המשפחה, והדלקת הנר.[4] - נרות שבת קודש ויו״ט.

הערות שוליים