ועד חיילי בית דוד (770)

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קובץ בנושא השליחות היחידה

ועד חיילי בית דוד (770) הוא ארגון שהתחיל ימים ספורים אחרי ג' תמוז תשנ"ד, בשעת הכינוס התמימים, בח' תמוז תשנ"ד, ע"י תלמידי התמימים ב770, ובראשם הת' מ"מ הכהן הנדל. הארגון הוקם לחזק האמונה הטהורה וציפיה לההתגלות השלימה של הרבי שליט"א מלך המשיח, ע"י הוספת הלימוד בהשיחות האחרונות ששמענו מהרבי לע"ע, ובעיקר השיחות של ה'דבר מלכות'.

שם הארגון נלקח מלשונו של מייסד ישיבות תומכי תמימים - אדמו"ר הרש"ב, אשר התבטא שתלמידי הישיבה הינם כצבא אשר מטרתו להלחם בחשכת הגלות ובמעכבי הגאולה, ולהחיש את ביאת המשיח, בנוסף נרמז גם השם בראשי תיבות חיילי בית דוד. ארגון זה אכן מתמקד בצורה מיוחדת בהחדרת בשורת הגאולה והגואל ובחובת החדרת התודעה שמשיח כבר התגלה על פי שיחות הרבי.

בשנת תשס"ג, הרב שמעון יהודה פיזם המשיך את הארגון בשיא השטורעם, במטרה לחזק ולרענן את ההתקשרות ואהבה לרבי בקרב תלמידי התמימים ואנ"ש.

פעילות שוטפת[עריכה | עריכת קוד מקור]

הארגון פועל בעיקר בהוצאה לאור והפצה של חוברות שבועיים, וגליונות מוגדלים בזמנים מיוחדים, כל החומר הנדפס על ידי הוועד הינו חומר קריאה חסידי אותנטי, הכלול משיחות ומכתבי רבותינו נשיאנו, יומניהם של חסידם מזמן שהותם אצל רבם, המתאר בצורה אותנטית את ההסתכלות ממבט של חסיד על רבו. מכתבי חסידים שונים המחזקים או מוכיחים האחד את משנהו. וכמו כן גם סקירות כלליות על פרשיות היסטוריות בתולדות ימי חסידות חב"ד ורבותינו נשיאנו.

פעמים רבות מתפרסם על ידם בהוצאות לאור, חומר חדש שטרם התפרסם, כגון תשובות והוראות בעבודת ה' מהרבי בכתב יד קודש.

בתקופה שבין פסח לראש השנה זמן, אשר נהוג ללמוד בשבת לאחר תפילת מנחה משניות פרקי אבות, מצרף ומפיץ הועד גליון "ביאורים לפרקי אבות" ובו ביאורים משיחותיו של הרבי ופירוש ר"ע מברטנורא על משנה אחת מהפרק של השבת הנוכחית (על פי הוראתו של הרבי, ללמוד לפחות משנה אחת בעיון מה'פרקי אבות' השבועי).

מאז תשס"ג ועד היום, יוצא לאור מידי שבוע גליון השבועי המלא וגדוש בתוכן חסידי ומחולק ב-770 במאות עותקים, וכן בבתי הכנסת שברחבי שכונת קראון הייטס, הגליון נחשב כחוברת פופולארית ומבוקשת במיוחד. עיקר קהל היעד של ההוצאה לאור הינו בארץ ישראל, ושם גם עיקר הפצתה, כאשר מידי שבוע נשלח הגליון לכל ישיבות חב"ד ברחבי הארץ, שם מופץ ומחולק לתלמידי הישיבה ולתושבי המקום. זאת מלבד רשימת תפוצה רחבה המקבלת את הגליון השבועי מידי שבוע באמצעות ה"אימייל", או בהורדה מהאתר של הועד.

מפעם לפעם הארגון מוציא לאור גליונות ומוספים בשיתוף עם בית משיח (שבועון).

הארגון נוסד על ידי ר' שמעון יהודה פיזם וכיום מתנהל על ידי תלמידי ה"קבוצה".

חודש תשרי[עריכה | עריכת קוד מקור]

הקבצים שיצאו לאור בחודש תשרי תשע"ז

מידי שנה בשנה בחודש תשרי, פעילות הועד מגיעה לשיא, כאשר אלפי אורחים מארץ ישראל מגיעים ל-770 לשהות עם הרבי במהלך החגים, מדפיס הועד בשיתוף פעולה עם ארגון את"ה ואש"ל, חוברות מוגדלות ומיוחדות, אשר חלקן מחולקות כתשורה על השתתפות האורחים בכינוסים ופאנלים מסוימים, וחלקן מחולקות לקהל האורחים כולו. גליונות אלו בדרך כלל כלולים מסקירות ראשוניות, יומנים חדשים, ופרסומים וגילויים מרעישים, חוברות אלו מבוקשות ביותר על ידי תלמידי התמימים.

גליון "זיך האַלטען בא דער קליימקע [=להחזיק בידית]"[עריכה | עריכת קוד מקור]

גליונות 'זיך האַלטען בא דער קליימקע'

"זיך האַלטען בא דער קליימקע" (=להחזיק בידית הדלת), הינו גליון נוסף היוצא לאור בחודשי תשרי על ידי ה"ועד" בשיתוף עם המחלקה הרוחנית של ארגון אש"ל הכנסת אורחים. מטרת הגליון להחדיר תוכן מחיה ומרענן בתלמידי התמימים הבאים לשהות בחצרות קודשינו בחודש החגים. הגליון החל לראות אור בשנת תשס"ז.

מדורי הגליון[עריכה | עריכת קוד מקור]

גליון "לעולם ועד"[עריכה | עריכת קוד מקור]

לרגל מלאות עשרים שנה לשנת תשנ"ג בה עודד הרבי שוב ושוב את שירת החסידים "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד", החל הארגון בהוצאה לאור של גליונות יומיים בהם מודפסים מידי יום קטעי היומנים המקבילים לאותו יום בשנת תשנ"ג. מטרתו של הגליון הינה לעורר ולחזק את רגש האמונה של החסידים בפרסום בשורת הגאולה. המדור המרכזי בגליון הינו אירועי שנת תשנ"ג בו מופיעים יומני אותה תקופה, ומידי פעם, נדפסים מדורים נוספים, הקשורים לנושא הגליון - הכרזת ופרסום בשורת הגאולה.

מדורי הגליון[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • דבר המלך - שיחות קודש מהרבי בעניני גאולה ומשיח.
  • תשובות ומענות - מענות קודש חיוביים על פעולות הקשורות עם בשורת הגאולה שהתקבלו מהרבי.
  • משיח אין גאזעטן (= משיח בעיתונות) - קטעי עיתונות ישנים בעניני גאולה ומשיח.
  • מקבלים מלכותו ברצון - מאמרי הגות על חובת פרסום בשורת הגאולה.
  • אירועים בחצר ליובאוויטש - סיקור נרחב של אירועים גאולתיים מיוחדים.
  • א חסידישע דערהער (= הרגש חסידי) - הרהורים ורגשות חסידיים בעניני גאולה ומשיח.

גיליון "קודש לנשיא הדור"[עריכה | עריכת קוד מקור]

גיליונות קודש לנשיא הדור החלו לצאת בחודש תשרי תשע"ח, כגיליונות יומיים, במקום הגיליון הקודם "זיך האלטן בא דער קלאמקע". עם מדורים חדשים, במטרה לחזק את התקשרותם של תלמידי התמימים, על ידי חיזוק הענין העיקרי על ידו נעשית ההתקשרות - "להביא לימות המשיח". שם הגיליון הינו ציטוט משיחה, בה כותב הרבי אודות ההכנה ליו"ד שבט, שצריכה להיות באופן שכל מעשיו נעשים קודש לנשיא הדור, על ידי שחדורים בענינו העיקרי-להביא לימות המשיח. ואכן בכל מדורי הגיליון נקודה זו חוזרת על עצמה שוב ושוב.

מדורי הגיליון[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • דבר מלכות - חלק משיחה של הרבי בעניני משיח.
  • והבט פני משיחך - תמונה בפרסום ראשון מהרבי.
  • כתבה מרכזית - מכתבי חסידים ויומנים מעוררים בעניני משיח (בתשרי תש"פ פורסמה סידרת מכתבים של בחור מקבוצה נ"ד המחייה את הוריו שבארץ ישראל בעניני משיח ללא פשרות.
  • אויסדירק'ן זיך (=להתבטאות) - הגות של אחד מהתמימים בעניני השעה-משיח.
  • איינקריצן (=לחקוק) - קטעי הידעת מענינים אודות התגלות משיח בדורנו.

ספרים וקבצים בולטים[עריכה | עריכת קוד מקור]

ספרים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הספר 'שיחות קודש - קודם הנשיאות'

קבצים[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • העובדות שמאחורי ה'פסק' - סיפור פסק הדין 'בחזקת שהוא משיח' בשנת תנש"א, מענות הקודש מהרבי בנושא, והסיפור המלא של השליחות השמיימית לאהלי רבותינו נשיאנו להקראת פסק הדין, בשילוב תמונות ומסמכים (חלקם בפרסום ראשון). בקובץ 88 עמודים והוא נדפס בשפות עברית ואנגלית (בקובץ אחד). יצא-לאור לקראת יו"ד-י"א שבט תשס"ו. יצא-לאור במהדורה שנייה ומתוקנת, בחודש אדר תשס"ט יצא-לאור במהדורה מתורגמת לצרפתית, ולקראת כ"ח ניסן תשס"ט יצא-לאור במהדורה שלישית מתוקנת.
  • העובדות שמאחורי ה'סאטעלייט' - הסיפור המלא שמאחורי מעמד 'קבלת המלכות' העולמי שהתקיים ביו"ד שבט תשנ"ג ב-770, בשילוב תמונות ומסמכים (חלקם בפרסום ראשון), ראיונות עם המארגנים על המאורעות שמאחורי הקלעים והסכמת וברכת הרבי לאירוע, מכתבים אוטנטיים שנכתבו על ידי חסידים ושלוחים באותה תקופה בקשר למאורע זה (חלקם מתפרסמים לראשונה). יצא-לאור בחודש תשרי תשע"א. מהדורה שניה ומשופרת - י' שבט תשפ"ג.
קובץ 'משקה המשמח'

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]