פתיחת התפריט הראשי
רבי שלמה הלברשטאם בצעירותו לצד אביו רבי בן ציון הלברשטאם הי"ד מבאבוב

רבי שלמה הלברשטאם (א' בכסלו תרס"חא' באב תש"ס) היה האדמו"ר השלישי לשולשלת באבוב.

תולדות חייםעריכה

נולד בא' בכסלו תרס"ח לאביו רבי בן ציון הלברשטאם, האדמו"ר מבאבוב.

לאחר שאביו נרצח בשנות השואה על קידוש השם, הוא הגיע לארה"ב עם בנו ר' נפתלי צבי הלברשטם, ושם הקים מחדש את מוסדות באבוב.

תקופה מסוימת לאחר שרבי שלמה הגיע לארה"ב, הוא נכנס לחדרו הק' של האדמו"ר הריי"צ וסיפר על כוונתו לעזוב את ניו-יורק. האדמו"ר הריי"צ הרים את ידו הק' והראה לאדמו"ר מבאבוב באצבעו שהוא צריך להישאר בארה"ב, ובידו הק' סימן על שולחנו הטהור "כאן". את הסיפור סיפר בנו האדמו"ר רבי נפתלי צבי בעת הסתלקות אביו הקדוש, והוסיף, שהוא יסוד גדול אצלו בהתפתחות חסידות באבוב בארה"ב.[1]

רבי שלמה מבאבוב היה ידיד של הרבי, בעיקר בעקבות מגוריו בשכנות לרבי משך שנים רבות בשכונת קראון הייטס. בכ"א סיון תשי"ח הגיע הרבי אליו לנחמו אחרי פטירת בתו התינוקת גולדא רייצא[2]. כשהרבי נכנס עמדו כל הנוכחים כולל רבי שלמה שביקש הרבי יישב וכן עשה הרבי. הרגעים הראשונים עברו בדומיה כאשר הרבי מביט עליו כל העת[3]. אחרי פטירת הרבנית חנה הגיע רבי שלמה לנחם את הרבי.

הוא התגורר בקראון הייטס עד שהחלו המהומות בשכונה, בין התושבים הכושים ליהודים. המצב בשכונה נעשה קשה ומסוכן, ורבי שלמה החליט לעקור מהשכונה יחד עם ישיבתו וחסידות המעטירה לשכונת בורו פארק המבטיחה. הרבי הביע את התנגדותו לצעד זה.

ארע שבנו רבי נפתלי צבי נכח בחתונה בה כמה חסידים לעגו על אמונתם של חסידי חב"ד בכך שהרבי הוא מלך המשיח. רבי נפתלי צבי לא נתן לחסידיו ללעוג, ואמר כי אביו האדמו"ר הסכים שהאדמו"ר מליובאוויטש ראוי להיות משיח, אבל שיתגלה כבר[4].

נפטר א' במנחם אב תש"ס. לאחר פטירתו בשנת תש"ס, מונה בנו רבי נפתלי צבי הלברשטאם לממשיך דרכו.

לקריאה נוספתעריכה

  • צדיקים מכניסים את עצמותם בתורתם, שבועון כפר חב"ד 1931 עמוד 56

קישורים חיצונייםעריכה

הערות שוליים