הבדלים בין גרסאות בדף "ניסן מנגל"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגית: עריכה ממכשיר נייד
שורה 17: שורה 17:
 
בשנת [[תשס"ו]] עמד לצידו של הרב [[אהרן יעקב שווי]] והוציא גילוי דעת משותף{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=20506 הרבנים: ל"בחירות" אין תוקף על פי הלכה!] {{אינפו}} י"ד [[אייר]] התשס"ו (12.05.2006)}} יחד איתו עם הרב [[שמואל פסח בוגומילסקי]] נגד קיום בחירות מוטות שהתקיימו בצורה לא ישרה וללא פיקוח חיצוני.
 
בשנת [[תשס"ו]] עמד לצידו של הרב [[אהרן יעקב שווי]] והוציא גילוי דעת משותף{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=20506 הרבנים: ל"בחירות" אין תוקף על פי הלכה!] {{אינפו}} י"ד [[אייר]] התשס"ו (12.05.2006)}} יחד איתו עם הרב [[שמואל פסח בוגומילסקי]] נגד קיום בחירות מוטות שהתקיימו בצורה לא ישרה וללא פיקוח חיצוני.
  
בשנת [[תש"ע]] כאשר נפסק על ידי הרכב בית הדין של הזבל"א לקיים בחירות לאיוש משרת הרב השלישי בשכונת קראון הייטס, הציג את מועמדתו ונתמך על ידי הרב [[אהרן יעקב שווי]], אך מאוחר יותר הסיר את מועמדותו לטובת הרב [[יוסף ישעיה ברוין]].
+
בשנת [[תש"ע]] כאשר נפסק על ידי הרכב בית הדין של הזבל"א לקיים בחירות לאיוש משרת הרב השלישי בשכונת קראון הייטס, הציג את מועמדתו ונתמך על ידי הרב [[אהרן יעקב שווי]], אך מאוחר יותר הסיר את מועמדותו לטובת הרב [[יוסף ישעיה ברוין]] .
 +
 
 +
בחודש ניסן תשעז יצא במסע של חסידות בויאן לאושוויץ. הצטרפתו לנסיעה היתה על פי בקשת האדמור מבויאן בעצמו כאשר במהלך הטיש אף התבקש לספר מהאדמור האמצעי סיפור חסידי.
 +
בשיאו של המסע הוא סיפר בקצרה את  סיפורו בזמן השואה כשהוא מראה את המספר שחקקו הנאצים ימ"ש על בשרו.
 +
הסרטון התפרסם ברשת ועורר הדים רבים בעולם היהודי ומחוצה לו לאחר שהגיע למליוני צפיות.
 +
בעקבות המסע והתמונה שפורסמה נערכו ראיונות במגזינים החבדיים שם סופר בהרחבה סיפור הצלתו מציפרוני הנאצים ימ"ש.
  
 
==משפחתו==
 
==משפחתו==

גרסה מ־11:32, 4 במאי 2017

הרב ניסן מנגל (י"ב שבט תשע"א, בעת מעמד ההכתרה של הרב יוסף ישעיה ברוין)

הרב ניסן מנגל הוא דיין בבד"צ קראון הייטס ורב בית הכנסת "כתב סופר" בשכונת קראון הייטס

תולדות חיים

נולד בברטיסלבה בירת סלובקיה, ובהיותו בגיל 10 נלקחה משפחתו על ידי הנאצים למחנות המוות. על אף גילו הצעיר, בשעת הסלקציה הצליח לשכנע את הצורר ד"ר מנגלה שהוא בגיל 17, ובשל כך הצליח להינצל ממוות, והיה מהנערים עליהם ערך הצורר ניסויים רפואיים ובשל כך שרד את כל אימות השואה.

כאשר התקרבו כוחות הברית, הצטרף עם שאר אסירי המחנה לצעדת המוות, ובנס הצליח לשרוד את כל הצעדה ולהישאר בחיים[1].

לאחר סיום המלחמה, למד בישיבת תומכי תמימים מונטריאול בתשי"ט קיבל סמיכה לרבנות.

מספר פעמים נשלח על ידי הרבי לליקווד הנחשבת למעוז הליטאי-אמריקאי של ההתנגדות לשיטת החסידות, וקירב שם מספר בחורים ואברכים לתורת החסידות.

לאחר נישואיו עם רעייתו רייזל, בתו של הרב לייב הארליג, התיישב בשכונת קראון הייטס, ובהמשך התמנה לדיין בבית דין צדק קראון הייטס ולרב בית הכנסת 'כתב סופר' בשכונה.

בתשל"ה חיבר ספר מראי מקומות וציונים על שולחן ערוך חושן משפט של אדמו"ר הזקן. בנוסף, ערך מספר ספרים תחת הוצאת הספרים קה"ת, ביניהם תרגומים לאנגלית של הסידור והמחזור החב"די, מבוא ומראי מקומות לתניא בתרגות ערבי שיצא לאור בקזבלנקה, וספרים נוספים בשפה האנגלית.

בשנת תשס"ו עמד לצידו של הרב אהרן יעקב שווי והוציא גילוי דעת משותף[2] יחד איתו עם הרב שמואל פסח בוגומילסקי נגד קיום בחירות מוטות שהתקיימו בצורה לא ישרה וללא פיקוח חיצוני.

בשנת תש"ע כאשר נפסק על ידי הרכב בית הדין של הזבל"א לקיים בחירות לאיוש משרת הרב השלישי בשכונת קראון הייטס, הציג את מועמדתו ונתמך על ידי הרב אהרן יעקב שווי, אך מאוחר יותר הסיר את מועמדותו לטובת הרב יוסף ישעיה ברוין .

בחודש ניסן תשעז יצא במסע של חסידות בויאן לאושוויץ. הצטרפתו לנסיעה היתה על פי בקשת האדמור מבויאן בעצמו כאשר במהלך הטיש אף התבקש לספר מהאדמור האמצעי סיפור חסידי. בשיאו של המסע הוא סיפר בקצרה את סיפורו בזמן השואה כשהוא מראה את המספר שחקקו הנאצים ימ"ש על בשרו. הסרטון התפרסם ברשת ועורר הדים רבים בעולם היהודי ומחוצה לו לאחר שהגיע למליוני צפיות. בעקבות המסע והתמונה שפורסמה נערכו ראיונות במגזינים החבדיים שם סופר בהרחבה סיפור הצלתו מציפרוני הנאצים ימ"ש.

משפחתו

  • בנו, הרב אברהם ישראל מנגל
  • בנו, הרב אליעזר אלימלך (ע"ה) מנגל משלוחי הרבי בניו ג'רזי[3].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים