הבדלים בין גרסאות בדף "יוסף ליברמן"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(37 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:ג'ו ליברמן.jpg|ממוזער|280px|'''יוסף ג'ו ליברמן''', הסנאטור האמריקני היהודי]]
+
[[קובץ:ג'ו ליברמן.jpg|ממוזער|280px|'''יוסף ג'ו ליברמן''', הסנאטור האמריקני היהודי]]'''יוסף איזדור''' ('ג'ו', 'ג'וזף') '''ליברמן''', (ב[[אנגלית]]: '''Joseph Isadore "Joe" Lieberman'''; {{כ}}[[ז' אדר]] [[ה'תש"ב]] – [[י"ז אדר ב']] [[ה'תשפ"ד]]) היה סנאטור אמריקני יהודי, שומר מצוות, ידיד אמת של [[חסידות חב"ד]] ומעריץ גדול של [[הרבי]]{{הערה|[[שבועון בית משיח]] גיליון 577 ע' 64}}, זכה לקבל מהרבי אגרות קודש והדרכות אישיות, רבות מהן לטובת השתדלות למען יהודי [[ארה"ב]] ומדינת ישראל. הסנטור נהג להגיע תדיר ל[[חלוקת דולרים]], כדי לקבל עידוד וברכות מהרבי{{הערה|[https://col.org.il/news/161473 יוסף ג'ו ליברמן ז"ל]}}.
'''ג'וזף [יוסף] איזדור ("ג'ו") ליברמן''', (ב[[אנגלית]]: '''Joseph Isadore "Joe" Lieberman'''; {{כ}}[[ז' אדר]] [[ה'תש"ב]] – [[י"ז אדר ב']] [[ה'תשפ"ד]]) היה סנאטור אמריקני יהודי, בעל קשרים עם [[חסידות חב"ד]] ו[[הרבי]].
 
==ביוגרפיה==
 
ג'ו ליברמן נולד ב[[ז' אדר]] [[ה'תש"ב]] לאביו ואימו בטסמפורד, קונטיקט.
 
  
בשנת [[תשמ"ט]] נבחר ליברמן לסנאט האמריקאי, ולאחר הניצחון עבר עם משפחתו אצל [[הרבי]] ב[[חלוקת דולרים]].
+
==תולדות חיים==
 +
נולד ב[[ז' אדר]] [[ה'תש"ב]] לאביו ואימו בטסמפורד, קונטיקט.  ליברמן שמר [[שבת]] ואף מספר אירועים חשובים שהיו צריכים להתקיים ב[[שבת]] או [[חג]] ומר ליברמן היה מהמוזמנים, נדחו לאחר צאת השבת או החג.  כמו כן, ליברמן הוציא לאור ספר על ה[[שבת]], בשם "זמן שבת". בשנת [[תש"ס]] התמודד לתפקיד סגן נשיא [[ארצות הברית|ארצות־הברית]], ובשנת [[תשס"ד]], כאשר התמודד לנשיאות [[ארצות הברית|ארצות־הברית]] והעתיק את מקום מגורו לניו־המפשייר{{הערה|היכן שהתבצעו הבחירות המוקדמות.}}, ביקש משליח חב"ד במקום שיכשיר את המטבח במעונו החדש{{הערה|לבסוף, פרש ליברמן מהבחירות לנשיאות.}}. נפטר ב[[י"ז אדר ב']]
 +
[[תשפ"ד]].
 +
 +
==קשריו עם חב"ד==
 +
כיהן כסנאטור אמריקני [[יהודי]], שומר [[מצוות]], ידיד אמת של [[חסידות חב"ד]] ומעריץ גדול של [[הרבי]], ובאורח תדיר התבטא בכלי התקשורת אודות גדולתו ודיעותיו של [[הרבי]]{{הערה|[[שבועון בית משיח]] גיליון 577 ע' 64}}.  
  
בשנת [[תש"ס]] התמודד לתפקיד סגן נשיא [[ארצות הברית|ארצות־הברית]], ובשנת [[תשס"ד]], כאשר התמודד לנשיאות [[ארצות הברית|ארצות־הברית]] והעתיק את מקום מגורו לניו־המפשייר{{הערה|היכן שהתבצעו הבחירות המוקדמות.}}, ביקש משליח חב"ד במקום שיכשיר את המטבח במעונו החדש{{הערה|לבסוף, פרש ליברמן מהבחירות לנשיאות.}}.
+
הירבה להגיע אל [[הרבי]] ל[[חלוקת דולרים]], ובמספר פעמים עם בני משפחתו. על אחד מהביקורים האלו סיפר בעת ביקור ב[[ישיבה|ישיבת]] [[חב"ד]] ב[[לוס אנג'לס]]:
  
ליברמן שמר על קשר חם עם שלוחי חב"ד בקונטיקט, מקום מגורו.
+
{{ציטוט|"לעולם לא אשכח, הרבי נתן לכולנו דולרים, והיה לו משהו להגיד לכל אחד במשפחה. זו הייתה הפעם הראשונה שהוא פגש את הבת הגדולה שלי. היא פעילה למען זכויות האישה. והרבי אמר לה:  תזכרי, לפעמים בת יכולה להשפיע ולעשות אותו דבר ואולי יותר מאשר הבן. זו היתה תובנה מדהימה כאילו הוא קרא את מחשבתה."|[[שבועון בית משיח]] גיליון 577 ע' 64}}
  
ליברמן שמר [[שבת]] ואף מספר אירועים חשובים שהיו צריכים להתקיים ב[[שבת]] או [[חג]] ומר ליברמן היה מהמוזמנים, נדחו לאחר צאת השבת או החג. כמו כן, ליברמן הוציא לאור ספר על ה[[שבת]], בשם "זמן שבת".
+
בשנת [[תשמ"ט]] נבחר ליברמן לסנאט האמריקאי, ולאחר הניצחון עבר עם משפחתו אצל [[הרבי]] ב[[חלוקת דולרים]]. {{ציטוטון|למעשה זה היה כשהייתי בדרכי לוושינגטון וליתר דיוק לפני שנסעתי לשדה התעופה לה-גווארדיה, בדרכי לוושינגטון להצהיר אמונים כסנטור אמריקני}}, סיפר לימים.
  
נפטר ב[[י"ז אדר ב']] [[תשפ"ד]].
+
ליברמן אמר לרבי: {{ציטוטון|רציתי מאוד לבוא לבקש את ברכתך עם התקדמותי לתפקיד זה. זו הזדמנות גדולה ואחריות גדולה לשות כל  מה שבידי למען קידוש השם}}. [[הרבי]] השיב: {{ציטוטון|ברכתי נתונה לך בכפליים כבר היום, אין צורך לבוא פעמים נוספות לשם כך. נצל את זמנך כדי לעשות הרבה יותר ממעשיך עד עתה}}.
  
==אצל הרבי==
+
לימים סיפר ליברמן: {{ציטוטון|שוחחנו עם [[הרבי]], והערכתי לא רק את ברכתו, לקראת הפרק החדש בחיי, אלא גם את העידוד והדרבון שהעניק לי לנצל את המעמד החדש במידה המקסימלית. הוא העניק ברכה וגם מילה או שתיים לכל אחד מבני משפחתי בקירוב יוצא דופן, כך הרגשתי. הייתה התייחסות מיוחדת לכל אחד}}{{הערה|[https://col.org.il/news/161481 מסע בעקבות ג'ו ליברמן וחב"ד]}}.
ליברמן{{הערה|לעיתים גם עם משפחתו.}} עבר אצל [[הרבי]] מספר פעמים ב[[חלוקת דולרים]] ואף זכה לקשר מיוחד עם [[הרבי]].
+
 
 +
מר ליברמן הירבה להשתתף באירועים חב"דיים במקום מגוריו וברחבי [[ארצות הברית]] ושמר על קשר חם עם [[שלוחי חב"ד]] בקונטיקט, מקום מגורו.
 +
 
 +
בדינר חב"די מקומי ב[[חודש כסלו]] [[תשס"ו]], התארח, כפי שהתארח בדינרים רבים נוספים, ונשא דברים שבהם שיבח את מעשיהם של השלוחים:
 +
{{ציטוטון|"לכל מקום שאגיע בעולם, אני יודע שאפשר לסמוך על השליח לתפילות ואוכל כשר}}, סיפר והוסיף אפיזודה אישית מתקופת המירוץ כמועמד לסגן נשיא ארה"ב: {{ציטוט|בקמפיין אז, שהיתי בעיר מסויימת, וה-FBI לא הסכימו שאמסור באיזה מלון אני מתאכסן מטעמי בטיחות. הגעתי לחדרי במלון, ולהפתעתי הגמורה אני מוצא חבילה עם אוכל כשר שאחד השלוחים סידר! אני אומר לכם, לחב"ד יש את הקשרים הכי טובים עם השירות החשאי בארה"ב."|[https://col.org.il/news/161481 מסע בעקבות ג'ו ליברמן וחב"ד]}}
 +
 
 +
==עמדות תואמות לרבי==
 +
עמדותיו בנושאים רבים, תאמו לעמדות [[הרבי]]:
 +
* ליברמן היה בעד תיקון חוק [[מיהו יהודי]] ונגד התערבות יהדות ארצות הברית בענייני חוק מיהו יהודי.
 +
* דגל בהנהגת [[רגע של שתיקה]] בבתי ספר בארצות הברית.
 +
* ראה בחב"ד סמל לאחדות ואחוה וברבי מנהיג בין לאומי המאיר את העולם.
 +
* צידד בעמדות ימניות בקשר ל[[שלימות הארץ]] ודיכוי הטרור האיסלמי.
 +
 
 +
בראיון מיוחד שהעניק ל[[שבועון כפר חב"ד]]{{הערה|גיליון ח' טבת תשמ"ט}} נקט בעמדה ברורה בקשר להתערבות יהדות ארצות הברית נגד תיקון חוק מיהו יהודי, ובו אמר: {{ציטוטון|הלחץ על ישראל נגד תיקון 'מיהו יהודי' – מעשה פסול שאין להשלים עמו}}.
 +
 
 +
==על הרבי==
 +
בחגיגה בוושינגטון, לכבוד מאה ועשרים שנה להולדת [[הרבי]], נשא מר ליברמן נאום נלהב על גדולתו ופועלו בכל רחבי תבל. ובתוך נאומו התבטא כי הרבי חי ופועל וימשיך לחיות ולפעול עוד שנים רבות:
 +
{{ציטוט|"כאשר מתבוננים ב[[חסידים]] של [[הרבי]], ב[[שלוחים]] שהתכנסו כאן ובאלפי ה[[שלוחים]] הפזורים ברחבי תבל – רואים שבאמת המנהיגות והחזון של [[הרבי]] חיים ונמשכים גם אחרי [[ג' בתמוז]]. רואים שגם בגיל מאה ועשרים [[הרבי]] חי ופועל, והוא ימשיך לחיות ולפעול עוד שנים רבות"|[[שבועון כפר חב"ד]] גיליון 1957}}.
 +
 
 +
==לקריאה נוספת==
 +
*'''ג'ו ליברמן וקשריו עם חב"ד''' -
 +
*[[שבועון בית משיח]] גיליון 577 עמוד 64,
 +
*[[שבועון בית משיח]] גיליון 1407 עמוד 48,
 +
*[[שבועון כפר חב"ד]] גיליון 1957.
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==
*'''[https://col.org.il/news/161481 מועמד לסגן נשיאות אצות הברית וחסיד; מסע בעקבות ג'ו ליברמן וחב"ד]''', באתר חב"ד און ליין.
+
*'''[https://col.org.il/news/161481 מועמד לסגן נשיאות ארצות הברית וחסיד; מסע בעקבות ג'ו ליברמן וחב"ד],''' באתר [[חב"ד און ליין]].
*'''[https://col.org.il/news/161473 יוסף ג'ו ליברמן ז"ל]''', באתר חב"ד און ליין.
+
*'''[https://col.org.il/news/161473 יוסף ג'ו ליברמן ז"ל],''' באתר [[חב"ד און ליין]].
*'''[https://chabad.info/video/news-video/whatsapp/387043/ ג'ו ליברמן התרגש לראות את עצמו אצל הרבי]''', באתר חב"ד אינפו.
+
*'''[https://chabad.info/video/news-video/whatsapp/387043/ ג'ו ליברמן התרגש לראות את עצמו אצל הרבי],''' באתר [[חב"ד אינפו]].
 +
*'''[https://col.org.il/news/161651 מועמד לסגן נשיא ארה״ב ששת ימים וילד יהודי ביום השביעי],''' מאת הרב זלמן וישצקי, באתר [[חב"ד און ליין]].
 
{{הערות שוליים}}
 
{{הערות שוליים}}
 +
 +
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]

גרסה אחרונה מ־16:52, 5 באפריל 2024

יוסף ג'ו ליברמן, הסנאטור האמריקני היהודי

יוסף איזדור ('ג'ו', 'ג'וזף') ליברמן, (באנגלית: Joseph Isadore "Joe" Lieberman; ‏ז' אדר ה'תש"בי"ז אדר ב' ה'תשפ"ד) היה סנאטור אמריקני יהודי, שומר מצוות, ידיד אמת של חסידות חב"ד ומעריץ גדול של הרבי[1], זכה לקבל מהרבי אגרות קודש והדרכות אישיות, רבות מהן לטובת השתדלות למען יהודי ארה"ב ומדינת ישראל. הסנטור נהג להגיע תדיר לחלוקת דולרים, כדי לקבל עידוד וברכות מהרבי[2].

תולדות חיים[עריכה]

נולד בז' אדר ה'תש"ב לאביו ואימו בטסמפורד, קונטיקט. ליברמן שמר שבת ואף מספר אירועים חשובים שהיו צריכים להתקיים בשבת או חג ומר ליברמן היה מהמוזמנים, נדחו לאחר צאת השבת או החג. כמו כן, ליברמן הוציא לאור ספר על השבת, בשם "זמן שבת". בשנת תש"ס התמודד לתפקיד סגן נשיא ארצות־הברית, ובשנת תשס"ד, כאשר התמודד לנשיאות ארצות־הברית והעתיק את מקום מגורו לניו־המפשייר[3], ביקש משליח חב"ד במקום שיכשיר את המטבח במעונו החדש[4]. נפטר בי"ז אדר ב' תשפ"ד.

קשריו עם חב"ד[עריכה]

כיהן כסנאטור אמריקני יהודי, שומר מצוות, ידיד אמת של חסידות חב"ד ומעריץ גדול של הרבי, ובאורח תדיר התבטא בכלי התקשורת אודות גדולתו ודיעותיו של הרבי[5].

הירבה להגיע אל הרבי לחלוקת דולרים, ובמספר פעמים עם בני משפחתו. על אחד מהביקורים האלו סיפר בעת ביקור בישיבת חב"ד בלוס אנג'לס:

"לעולם לא אשכח, הרבי נתן לכולנו דולרים, והיה לו משהו להגיד לכל אחד במשפחה. זו הייתה הפעם הראשונה שהוא פגש את הבת הגדולה שלי. היא פעילה למען זכויות האישה. והרבי אמר לה: תזכרי, לפעמים בת יכולה להשפיע ולעשות אותו דבר ואולי יותר מאשר הבן. זו היתה תובנה מדהימה כאילו הוא קרא את מחשבתה."

שבועון בית משיח גיליון 577 ע' 64

בשנת תשמ"ט נבחר ליברמן לסנאט האמריקאי, ולאחר הניצחון עבר עם משפחתו אצל הרבי בחלוקת דולרים. "למעשה זה היה כשהייתי בדרכי לוושינגטון וליתר דיוק לפני שנסעתי לשדה התעופה לה-גווארדיה, בדרכי לוושינגטון להצהיר אמונים כסנטור אמריקני", סיפר לימים.

ליברמן אמר לרבי: "רציתי מאוד לבוא לבקש את ברכתך עם התקדמותי לתפקיד זה. זו הזדמנות גדולה ואחריות גדולה לשות כל מה שבידי למען קידוש השם". הרבי השיב: "ברכתי נתונה לך בכפליים כבר היום, אין צורך לבוא פעמים נוספות לשם כך. נצל את זמנך כדי לעשות הרבה יותר ממעשיך עד עתה".

לימים סיפר ליברמן: "שוחחנו עם הרבי, והערכתי לא רק את ברכתו, לקראת הפרק החדש בחיי, אלא גם את העידוד והדרבון שהעניק לי לנצל את המעמד החדש במידה המקסימלית. הוא העניק ברכה וגם מילה או שתיים לכל אחד מבני משפחתי בקירוב יוצא דופן, כך הרגשתי. הייתה התייחסות מיוחדת לכל אחד"[6].

מר ליברמן הירבה להשתתף באירועים חב"דיים במקום מגוריו וברחבי ארצות הברית ושמר על קשר חם עם שלוחי חב"ד בקונטיקט, מקום מגורו.

בדינר חב"די מקומי בחודש כסלו תשס"ו, התארח, כפי שהתארח בדינרים רבים נוספים, ונשא דברים שבהם שיבח את מעשיהם של השלוחים:

""לכל מקום שאגיע בעולם, אני יודע שאפשר לסמוך על השליח לתפילות ואוכל כשר", סיפר והוסיף אפיזודה אישית מתקופת המירוץ כמועמד לסגן נשיא ארה"ב:

בקמפיין אז, שהיתי בעיר מסויימת, וה-FBI לא הסכימו שאמסור באיזה מלון אני מתאכסן מטעמי בטיחות. הגעתי לחדרי במלון, ולהפתעתי הגמורה אני מוצא חבילה עם אוכל כשר שאחד השלוחים סידר! אני אומר לכם, לחב"ד יש את הקשרים הכי טובים עם השירות החשאי בארה"ב."

עמדות תואמות לרבי[עריכה]

עמדותיו בנושאים רבים, תאמו לעמדות הרבי:

  • ליברמן היה בעד תיקון חוק מיהו יהודי ונגד התערבות יהדות ארצות הברית בענייני חוק מיהו יהודי.
  • דגל בהנהגת רגע של שתיקה בבתי ספר בארצות הברית.
  • ראה בחב"ד סמל לאחדות ואחוה וברבי מנהיג בין לאומי המאיר את העולם.
  • צידד בעמדות ימניות בקשר לשלימות הארץ ודיכוי הטרור האיסלמי.

בראיון מיוחד שהעניק לשבועון כפר חב"ד[7] נקט בעמדה ברורה בקשר להתערבות יהדות ארצות הברית נגד תיקון חוק מיהו יהודי, ובו אמר: "הלחץ על ישראל נגד תיקון 'מיהו יהודי' – מעשה פסול שאין להשלים עמו".

על הרבי[עריכה]

בחגיגה בוושינגטון, לכבוד מאה ועשרים שנה להולדת הרבי, נשא מר ליברמן נאום נלהב על גדולתו ופועלו בכל רחבי תבל. ובתוך נאומו התבטא כי הרבי חי ופועל וימשיך לחיות ולפעול עוד שנים רבות:

"כאשר מתבוננים בחסידים של הרבי, בשלוחים שהתכנסו כאן ובאלפי השלוחים הפזורים ברחבי תבל – רואים שבאמת המנהיגות והחזון של הרבי חיים ונמשכים גם אחרי ג' בתמוז. רואים שגם בגיל מאה ועשרים הרבי חי ופועל, והוא ימשיך לחיות ולפעול עוד שנים רבות"

שבועון כפר חב"ד גיליון 1957

.

לקריאה נוספת[עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים

  1. שבועון בית משיח גיליון 577 ע' 64
  2. יוסף ג'ו ליברמן ז"ל
  3. היכן שהתבצעו הבחירות המוקדמות.
  4. לבסוף, פרש ליברמן מהבחירות לנשיאות.
  5. שבועון בית משיח גיליון 577 ע' 64
  6. מסע בעקבות ג'ו ליברמן וחב"ד
  7. גיליון ח' טבת תשמ"ט