הבדלים בין גרסאות בדף "בית שניאורסון בליובאוויטש"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "בית שניאורסאהן שבליובאוויטש: בית שניאורסאהן נקנה ע"י תמימים מישיבת חב"ד במוסקבה עבור הר...")
 
 
(37 גרסאות ביניים של 13 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
בית שניאורסאהן שבליובאוויטש:
+
{{עדכון|כל הערך=כן}}
 +
[[קובץ:בית שניאורסוןן.jpeg|ממוזער|בית שניאורסון בעיירה ליובאוויטש לאחר שיפוצו]]
 +
'''בית שניאורסאהן שבליובאוויטש''' הינו מבנה הממוקם על שטח גדול בעיירה [[ליובאוויטש]], המשמש כיום כבית הכנסת אורחים, וכמוזיאון למורשת [[חסידות חב"ד]] ותולדות העיירה.
  
בית שניאורסאהן נקנה ע"י תמימים מישיבת חב"ד במוסקבה עבור הרבי בכ"א חשוון תשמ"ט (1988). באותם שנים עודד הרבי קניית בתים ומקומות בליובאוויטש למטרות יהודיות [גם בתים פרטיים] בכדי שלא להשאיר את ליובאוויטש נטושה. התלמידים שאלו את הרבי האם לקנות את הבית, והתשובה הייתה חיובית.
+
== רכישת המבנה ==
 +
הבית נקנה בשנת [[תשמ"ט]] על ידי בחורים מישיבת חב"ד במוסקבה{{הערה|ביניהם התמים (דאז) [[נחום תמרין]], שאף היה שותף לבניית [[אוהל אדמו"ר הצמח צדק ואדמו"ר המהר"ש|האוהל]] יחד עם הרב [[דוד נחשון]] והרב [[אבי טאוב]] בשנת [[תש"נ]], ובעוד מקומות. הבית אף נרשם על שמו במהלך הקניה.}}, שקיבלו את הסכמת וברכת [[הרבי]] באמצעות לשכת [[עזרת אחים]].
  
מחירו של הבית היה לא פחות מאשר 300 דולר... למרבה הפלא הרבי התעקש לשלם על הבית מרכושו הפרטי וזה גם נרשם כרכושו הפרטי. עד כדי כך שהרבי רשם זאת במכירת החמץ של רכושו וביתו הפרטי!
+
הבית נקנה לכתחילה עבור הרבי כהמשך לבקשת הרבי ב[[שנת הבניין]] לרכוש כמה שיותר בניינים, ב[[כ"א חשוון]] [[תשמ"ט]] (1988).
  
מיד לאחר הקניה רשמו התמימים על הבית בגדול: 770 בית חב"ד. לפני כמה שנים      שופץ הבית והפך להיות אחד מבתי התיירות בליובאוויטש.
+
כשנשאלו הבחורים התמימים על ידי הרבי באיזה כתובת נמצא הבית, ענו שאין כתובות בליובאוויטש{{הערה|אז לא היה כתובות, כיום ישנם כתובות בעיירה, כשהרחוב של חצר רבותינו בעיירה, נקראה בשם 'חב"דסקאיא'.}}. שאלם הרבי איך קוראים לבית, וענו מיד 'בית שניאורסאהן', מאז קרא הרבי לבית בשם זה. גם תושבי העיירה הגויים, החלו לקרוא כך לבית - ברוסית - 'דום שניאורסונא' ( - Дом Шнеерсона){{הערה|תולדות חב"ד ברוסיא הצארית, שלום דובער לוין, עמ' שלג - שלד}}.
 +
 
 +
מחירו של הבית היה 300 דולר, והרבי ביקש לשלם על הבית מרכושו הפרטי, ואכן הבית נרשם בטאבו על שמו של הרבי, וב[[מכירת חמץ]] בשנת [[תשנ"א]] כבר הופיע הבית כחלק מהמקומות שהרבי מכר בשטר מכירת חמץ שלו.
 +
 
 +
מיד לאחר הקניה רשמו התמימים{{הערה|הת' [[ברוך קליינבערג]] והת' [[נחום תמרין]].  אך לאחר כעשר שנים, כתבו מחדש את המילים. }} על הבית בגדול: [[770]] [[בית חב"ד]].
 +
 
 +
ב[[כ"א חשון]] [[תש"ע]] הושלמו השיפוצים של הבית, והוא משמש כיום כבית הכנסת אורחים ליהודים הפוקדים את העיירה, וכמוזיאון למורשת חסידות חב"ד, ישיבת [[תומכי תמימים]] ותולדות העיירה.
 +
 
 +
{{ליובאוויטש}}
 +
 
 +
==ראו גם==
 +
*[[ליובאוויטש]]
 +
*[[ליובאוויטש רוסיה - המקומות הקדושים (ארגון)|ליובאוויטש רוסיה - המקומות הקדושים]]
 +
 
 +
{{הערות שוליים}}
 +
[[קטגוריה:ליובאוויטש]]
 +
{{קצרמר}}

גרסה אחרונה מ־21:11, 16 באפריל 2024

בית שניאורסון בעיירה ליובאוויטש לאחר שיפוצו

בית שניאורסאהן שבליובאוויטש הינו מבנה הממוקם על שטח גדול בעיירה ליובאוויטש, המשמש כיום כבית הכנסת אורחים, וכמוזיאון למורשת חסידות חב"ד ותולדות העיירה.

רכישת המבנה[עריכה]

הבית נקנה בשנת תשמ"ט על ידי בחורים מישיבת חב"ד במוסקבה[1], שקיבלו את הסכמת וברכת הרבי באמצעות לשכת עזרת אחים.

הבית נקנה לכתחילה עבור הרבי כהמשך לבקשת הרבי בשנת הבניין לרכוש כמה שיותר בניינים, בכ"א חשוון תשמ"ט (1988).

כשנשאלו הבחורים התמימים על ידי הרבי באיזה כתובת נמצא הבית, ענו שאין כתובות בליובאוויטש[2]. שאלם הרבי איך קוראים לבית, וענו מיד 'בית שניאורסאהן', מאז קרא הרבי לבית בשם זה. גם תושבי העיירה הגויים, החלו לקרוא כך לבית - ברוסית - 'דום שניאורסונא' ( - Дом Шнеерсона)[3].

מחירו של הבית היה 300 דולר, והרבי ביקש לשלם על הבית מרכושו הפרטי, ואכן הבית נרשם בטאבו על שמו של הרבי, ובמכירת חמץ בשנת תשנ"א כבר הופיע הבית כחלק מהמקומות שהרבי מכר בשטר מכירת חמץ שלו.

מיד לאחר הקניה רשמו התמימים[4] על הבית בגדול: 770 בית חב"ד.

בכ"א חשון תש"ע הושלמו השיפוצים של הבית, והוא משמש כיום כבית הכנסת אורחים ליהודים הפוקדים את העיירה, וכמוזיאון למורשת חסידות חב"ד, ישיבת תומכי תמימים ותולדות העיירה.


ראו גם[עריכה]

הערות שוליים

  1. ביניהם התמים (דאז) נחום תמרין, שאף היה שותף לבניית האוהל יחד עם הרב דוד נחשון והרב אבי טאוב בשנת תש"נ, ובעוד מקומות. הבית אף נרשם על שמו במהלך הקניה.
  2. אז לא היה כתובות, כיום ישנם כתובות בעיירה, כשהרחוב של חצר רבותינו בעיירה, נקראה בשם 'חב"דסקאיא'.
  3. תולדות חב"ד ברוסיא הצארית, שלום דובער לוין, עמ' שלג - שלד
  4. הת' ברוך קליינבערג והת' נחום תמרין. אך לאחר כעשר שנים, כתבו מחדש את המילים.
סמל חבדפדיה חדש.jpg ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.