הבדלים בין גרסאות בדף "עדין אבן ישראל (שטיינזלץ)"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (עדין אבן ישראל (שטיינזלץ) הועבר לעדין אבן ישראל במקום הפניה: גם חתימה, עדיין לא מתאים לשם ערך. ניתן להוסיף בתחילת הערך)
(אין הבדלים)

גרסה מ־22:45, 28 במרץ 2010

הרב

הרב עדין אבן ישראל, חבר הועד למען שלימות העם וראש מוסדות מקור חיים, הינו רב חשוב, מגיד שיעור בחסידות, ומחבר ספרים רבים.

נולד למשפחה לא דתית, וחזר בתשובה, נשא את ביתו של החסיד הרב חיים הלל אזימוב מפאריס שבצרפת.

ביוגרפיה

נולד בירושלים בשנת תרצ"ז למשפחה חילונית בשם עדין שטיינזלץ ובשנות העשרה שלו חזר בתשובה ולמד בישיבת תומכי תמימים של חסידות חב"ד. בהמשך למד כימיה ופיזיקה באוניברסיטה העברית ולימודים תורניים בישיבות שונות בירושלים. כשהיה בגיל 24 מונה להיות מנהל בית ספר הצעיר ביותר בארץ. בעל השכלה רחבה בתחומי דעת שונים והוגדר על ידי הטיים מגזין כ"משכיל של פעם במילניום".

בשנת תשכ"ה הקים את "המכון הישראלי לפרסומים תלמודיים" השוכן כיום בשכונת נחלאות שבירושלים, והקדיש את עצמו לביאור ופירוש של התלמודים, במטרה להגישם לקורא הישראלי העכשווי. התלמוד בהוצאתו, הידוע כ"תלמוד שטיינזלץ", מנוקד, מפוסק, מחולק לפסקאות, ובנוסף לפירושים המקובלים (רש"י ותוספות) נכללים בו תרגום של התלמוד מארמית לעברית בתוספת מבואות, הסברים קלים, סיכומים, ביוגרפיות של חכמי התלמוד, תרשימים, תמונות ועוד. כל אלה מקלים על הלומד בן זמננו בגישתו לתלמוד. בשנת 2004 יצאה לאור גרסה ממוחשבת של תלמוד שטיינזלץ על גבי תקליטור.

בשנת תשד"ם הקים בירושלים מוסד חינוכי בשם "מקור חיים" ובו בית ספר יסודי (כיתות א-ח) לבנים, שבהמשך נוסף לו גם אגף לבנות (כיתות א-ה), ישיבה תיכונית הממוקמת כיום בקיבוץ כפר עציון וישיבה גבוהה בשיתוף הרב מנחם פרומן והרב שג"ר (שמעון גרשון רוזנברג). ישיבה זו נסגרה לאחר כמה שנים, אך בשנת 1999 הוא הקים את הישיבה הגבוהה בתקוע, בה לומדים כיום למעלה ממאה תלמידים ועוד כעשרים משרתים בפועל בצבא במסגרת הסדר.

בשנת תשמ"ח הוענק לו פרס ישראל למדעי היהדות.

בשנת תשמ"ט, בסמוך לנפילת מסך הברזל, הקים את הישיבה הראשונה במוסקבה שזכתה להכרת שלטונות ברית המועצות.

בשנת תשנ"ב שינה את שם משפחתו לאבן ישראל בעקבות הוראה של הרבי.

הרב אבן ישראל ידוע בעיקר בפירושו המונומנטלי לתלמוד, פירוש שנכנס לעולם הישיבות ולאקדמיה, ויש הרואים בו חובה בביתו של כל אדם המתעניין ביהדות ואינו מבין ארמית. כמו כן הוא כתב שורה ארוכה של ספרים הנוגעים לעולם היהדות ובעיקר לחסידות, ביניהם ביאור נרחב על ספר התניא. בעקבות פירושו לתלמוד יצאו מספר ביאורים דומים, כגון "שוטנשטיין", "חברותא", "מתיבתא" ו"ש"ס לובלין".

בשנת תשס"ו הרב פתח את מרכז שטיינזלץ לידע יהודי בירושלים.

הרב חיבר את הש"ס הידוע בשם "שטיינזלץ". אחרי הוצאת הש"ס יצאו נגדו רבנים רבים עקב שינוי צורת הדף.

הרבי הורה לו לומר שיעורים בחסידות. ואכן מדי שבוע הוא מוסר שיעור בספר התניא לדוברי אנגלית בהיכל מנחם ירושלים.

ספריו

קישורים חיצונים

תבנית:ויקיפדיה