דריבין

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־23:49, 18 באוגוסט 2024 מאת אליהו ב. (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "'''דריבין''' (Дрыбін ,Dribin) הוא יישוב עירוני באזור מוגילב, בלארוס. הוא משמש כמרכז האדמיניסטרטיבי של מחוז דריבין. בעיר התקיימה עד השואה קהילה יהודית וחסידית. ==היסטוריה== בתקופת נשיאותו של אדמו"ר הזקן, דריבין הייתה עיר של לומדי תורה שנמנו ברובם על המתנגדי...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

דריבין (Дрыбін ,Dribin) הוא יישוב עירוני באזור מוגילב, בלארוס. הוא משמש כמרכז האדמיניסטרטיבי של מחוז דריבין. בעיר התקיימה עד השואה קהילה יהודית וחסידית.

היסטוריה

בתקופת נשיאותו של אדמו"ר הזקן, דריבין הייתה עיר של לומדי תורה שנמנו ברובם על המתנגדים לתורת החסידות, והחסידים בעיר היו מניין מצומצם של אברכים שהיו סמוכים על שולחן חותניהם (ביניהם ר' חיים מדריבין).

פעם הגיע לעיר אורח חסיד, ר' מנחם זכריה, ונכנס באמצע שיעורו של אחד מהגאונים בעיר ר' זרח מאיר, וסתר את כל שיעורו כפי שלמד את הסוגיה אצל אדמו"ר הזקן. גאוני העיר שהתפעלו מאוד מלימודו, הפכו לחסידים של רבינו הזקן[1].

ברבנות העיר במשך תקופה מסוימת כיהן רבי אליהו יוסף ריבלין שהיה גאון עצום ומגדולי החסידים של אדמו"ר האמצעי ואדמו"ר הצמח צדק.

במשך תקופה בין מלחמות העולם כיהן ברבנות בעיר הרב אברהם אליהו אשרוב (כונה בשם דער דריבינער רב) שהיה בוגר ישיבות תומכי תמימים. כעבור זמן התפטר מן הרבנות כשלא הסכים להתפשר עם הקהל בנושא של שמירת הדת.

חסידי חב"ד בעיר


עיירות ברוסיה הלבנה
מחוז ברסט - בריסק · פינסק · הורודישץ'מחוז הומיל - מאזיר · ז'לובין · פאריטש · רהצ'וב · רציצאמחוז גרודנא - גרודנא · לידא · סלונים · סמרגוןמחוז ויטבסק - אולע · אורשה · בישנקוביץ · גלובוקי · דוברובנה · דוברומיסל · דיסנא · דישקע · דרויה · הורודוק · טולצ'ין · ינוביץ' · לפל · סיינו · סוראז · סמיליאן · פולוצק · צשניק · קאליסק · קובליץ · קאפוסטמחוז מוהילוב - באברויסק · ביחוב · דריבין · ליאדי · ליאזנא · קלימוביץ' · שקלובמחוז מינסק - בוריסוב · דוקשיץ · וולוז'ין · מינסק · סלוצק · פלשצניץ · קלצק · קורניץ · שצעדרין
עיירות ברוסיהעיירות באוקראינהעיירות בליטאעיירות בלטביהערים בפוליןעיירות בצרפת

הערות שוליים

  1. ספר השיחות ה'ת"ש (בלה"ק) עמ' קכה.