עינב וספי – הבדלי גרסאות

מישהו פה לא הפעיל את הגאדג'ט...
אין תקציר עריכה
שורה 2: שורה 2:
הרב '''עינב וַסְפִּי''' הוא חסיד חב"ד [[חזרה בתשובה|חוזר בתשובה]] המשמש כ[[שליח]] [[הרבי]] ומנהל בית ספר חב"ד לבנות וגני חב"ד ב[[יסוד המעלה]].
הרב '''עינב וַסְפִּי''' הוא חסיד חב"ד [[חזרה בתשובה|חוזר בתשובה]] המשמש כ[[שליח]] [[הרבי]] ומנהל בית ספר חב"ד לבנות וגני חב"ד ב[[יסוד המעלה]].


==תולדות חיים==
== תולדות חיים ==
נולד ביסוד המעלה לאביו סא"ל יואב וספי ששימש כמפקד גדוד טנקים ב[[מלחמת יום הכיפורים]] בגבול הצפוני, והגן על יישובי רמת הגולן. שם נהרג על קידוש השם{{הערה|בעת הקרבות, מספר ימים לפני הריגתו כתב למשפחתו מכתב: "התחלתי להאמין שיש אלוקים בשמים. - יואב."}}. עשר שנים לאחר מכן אחיו הגדול של עינב, ארנון, שלחם ביחידה מובחרת בחזית לבנון ב[[מלחמת שלום הגליל]], נהרג אף הוא. כבן למשפחה שכולה, הוזמן עינב להצטרף לקייטנה ליתומי צה"ל שהתקיימה ב[[כפר חב"ד]].
נולד ביסוד המעלה לאביו סא"ל יואב וספי ששימש כמפקד גדוד טנקים ב[[מלחמת יום הכיפורים]] בגבול הצפוני, והגן על יישובי רמת הגולן. שם נהרג על קידוש השם{{הערה|בעת הקרבות, מספר ימים לפני הריגתו כתב למשפחתו מכתב: "התחלתי להאמין שיש אלוקים בשמים. - יואב."}}. עשר שנים לאחר מכן אחיו הגדול של עינב, ארנון, שלחם ביחידה מובחרת בחזית לבנון ב[[מלחמת שלום הגליל]], נהרג אף הוא. כבן למשפחה שכולה, הוזמן עינב להצטרף לקייטנה ליתומי צה"ל שהתקיימה ב[[כפר חב"ד]].


שורה 11: שורה 11:
כבר בנסיעתו הראשונה החזיק ברשותו [[מזוזה]], ספר [[תניא]] וכמה חוברות בענייני חיזוק האמונה. באחד ממסעותיו הגיע לסבלדור שב[[ברזיל]] שם פגש ידידים מישראל שאחד מהם שגדל עמו ביסוד המעלה, בהשפעתם, יחד היו הולכים מידי [[שבת]] ל[[בית הכנסת]].
כבר בנסיעתו הראשונה החזיק ברשותו [[מזוזה]], ספר [[תניא]] וכמה חוברות בענייני חיזוק האמונה. באחד ממסעותיו הגיע לסבלדור שב[[ברזיל]] שם פגש ידידים מישראל שאחד מהם שגדל עמו ביסוד המעלה, בהשפעתם, יחד היו הולכים מידי [[שבת]] ל[[בית הכנסת]].


==החזרה בתשובה==
== חזרתו בתשובה ==
בסלבדור נפגש עם כהן דת מהדתות הנוצריות, ועקב משיכתו החזקה לעניינים רוחניים, החל להתקרב לאותו כהן דת וללמוד ממנו את עיקרי תורתו. השניים נסעו יחד לחופשה במקומות מבודדים, שם הראה לו כשפים וכוחות טומאה. שם קלט את משמעות היותו [[יהודי]] ולכן חזר ארצה והחל לשמור [[שבת]] ו[[כשרות]] ברמה בסיסית.  
בסלבדור נפגש עם כהן דת מהדתות הנוצריות, ועקב משיכתו החזקה לעניינים רוחניים, החל להתקרב לאותו כהן דת וללמוד ממנו את עיקרי תורתו. השניים נסעו יחד לחופשה במקומות מבודדים, שם הראה לו כשפים וכוחות טומאה. שם קלט את משמעות היותו [[יהודי]] ולכן חזר ארצה והחל לשמור [[שבת]] ו[[כשרות]] ברמה בסיסית.  


לאחר סיום מסכת טיוליו הרבים, כשאת האחרונים כבר עשה כאדם שומר שבת, חזר ארצה באופן קבוע ויצר קשר עם [[שליח]] [[הרבי]] ביסוד המעלה הרב [[יעקב רייצס]] שהדריך וקירב אותו לשמירת מצוות וחיי יהדות וחסידות מלאים.
במקביל, יצר קשר עם [[שליח]] [[הרבי]] ביסוד המעלה הרב [[יעקב רייצס]], שהדריך וקירב אותו לשמירת מצוות וחיי יהדות מלאים.


לאחר מכן נכנס ללמוד ב[[ישיבת חב"ד רמת אביב]] שם למד עוד ועוד, עד שלאחר תקופה קיבל מענה מ[[הרבי]] באמצעות ה[[אגרות קודש]] ממנו הבין כי עליו לחזור למקום הולדתו - יסוד המעלה ושם להפיץ את המעיינות. עם הגיעו למקום פעל רבות ב[[הפצת המעיינות]] לצד השליח הרב רייצס.
לאחר מכן נכנס ללמוד ב[[ישיבת חב"ד רמת אביב]] שם למד עד שקיבל מענה מ[[הרבי]] באמצעות ה[[אגרות קודש]] ממנו הבין כי עליו לחזור ליסוד המעלה ולעסוק בשליחות. עם הגיעו למקום החל לפעול לצד השליח הרב רייצס.


בשנת [[תשנ"ט]] התחתן עם רעייתו מרת ענת, בעלת תשובה בוגרת [[מכון אלטע]] ב[[צפת]].
בשנת [[תשנ"ט]] נשא את רעייתו מרת ענת, בעלת תשובה ובוגרת [[מכון אלטע]] ב[[צפת]].


לאחר נישואיו ניהל את גני חב"ד ביסוד המעלה. ובמקביל המשיך בעבודתו במטעי הפירות. בשנת ה[[שמיטה]] הפקיר את מטעיו ונשאר ללא מקור הכנסה. אז הקים חברה לטיולי ג'יפים למהדרין המשלבים טיולי שטח מאתגרים יחד עם התוועדויות ונגינה נישמתית בלב יערות הגליל.
== פעילותו ביסוד המעלה ==
לאחר נישואיו מונה לנהל את גני חב"ד ביסוד המעלה. ובמקביל המשיך בעבודתו במטעים שבבעלותו. בשנת ה[[שמיטה]] הפקיר את מטעיו ונשאר ללא מקור הכנסה. והקים חברה לטיולי ג'יפים המשלבים טיולי שטח עם התוועדויות ונגינה ביערות הגליל.


גם מבלי תואר רשמי, בית משפחת וספי מהווה [[בית חב"ד]] לכל דבר וענין. החל מסעודות שבת, בהם מתארחים עשרות מידי שבוע, ועד ל[[התוועדות|התוועדויות]] הקבועות ב[[ליל שישי]], שהפכו לשם דבר בקרב תושבי האזור.
הרב וספי לא מכהן כשליח באופן רשמי, אך בית משפחתו מהווה [[בית חב"ד]] לכל דבר וענין. ומתקיימים בו סעודות שבת מרובות משתתפים, [[התוועדות|התוועדויות]] קבועות ב[[ליל שישי]], ועוד.


המשפחה שיודעת היטב מהי נתינה – ידעה גם תקופות לא קלות. אסון ראשון פקד אותם כשבני המשפחה היו מעורבים בתאונה קשה, כשאוטובוס של הסעות ילדים התנגש ברכב המשפחה. בתם הקטנה, שיינא, הייתה הנפגעת העיקרית מהתאונה וכתוצאה מכך נאלצו הרופאים לכרות את אחת מרגליה. לאחר תקופה ארוכה של שיקום היא שבה הביתה, כשהוריה מחליטים להוסיף בפעילות החסד שלהם ואף להקים כיתת לימוד לבנות בתוך הבית.
בשנת [[תשס"ט]] הרב וספי ומשפחתו היו מעורבים בתאונת דרכים בה נפצעה באופן בלתי הפיך הבת הקטנה, שיינא, וכתוצאה מכך נאלצו הרופאים לכרות את אחת מרגליה. לאחר תקופה של שיקום היא שבה הביתה. שהוריה החליטו להוסיף בפעילותם ולהקים כיתת לימוד לבנות בתוך הבית, לזכותה.


בשנת [[תשע"א]] בעוד פצעי התאונה החלו להגליד, פקד את משפחת וספי אסון נוסף, כשבתם הפעוטה מנוחה רחל, בת השנתיים, טבעה בבריכת מים בחצר ביתם. האירוע הקשה הותיר את בני המשפחה המומים וכואבים, אך לא נרפים. מיד לאחר ימי השבעה החליטו ר' עינב ורעייתו ענת להקצות שטח של שני דונמים מחצר ביתם כדי להקים בהם כיתות לימוד מסודרות ורחבות ידיים, שישמשו את התלמידות בבית הספר שהקימו שעד אז שכן במבני קראוונים זמניים בחצר הבית. למקום עבר באותו שלב גם גן הילדים, שהקימה משפחת ווספי כעשר שנים קודם לכן, וגם הוא זכה למבנה קבע משלו.
בשנת [[תשע"א]] פקד את המשפחה אסון נוסף, כשבתם מנוחה רחל בת השנתיים, טבעה בבריכת מים בחצר הבית. מיד לאחר ימי השבעה החליטו הרב וספי ורעייתו להקצות שטח של שני דונמים מחצר ביתם כדי להקים בהם כיתות לימוד שישמשו את התלמידות בבית הספר שהקימו שעד אז שכן במבני קראוונים זמניים בחצר הבית. למקום עבר גם גן הילדים, שהקימה המשפחה כעשר שנים קודם לכן.


בקיץ שלאחר האסון הנורא חנכו בני המשפחה, יחד עם החברים ותושבי המושבה, את כיתות הלימוד לבית הספר לבנות וגן הילדים. מוסדות חינוך אלו הפכו להיות חלק בלתי נפרד מבית משפחת ווספי – בדיוק כפי כל פעילות החסד והאירוח, שהינה חלק בלתי נפרד מחיי המשפחה. אצל ר' עינב ורעייתו היה ברור שהנחמה תבוא על-ידי הוספה בפעילות והפיכת העולם החינוכי לחלק יותר קרוב מהווי המשפחה.
בשנת [[תשע"ג]] השתתפה המשפחה בתכנית הטלויזיה "אקסטרים ישראל", במסגרתה משפצים את ביתם של המשפחות המשתתפות בתכנית.


בכל אותו הזמן התגוררה משפחת ווספי בבית הישן שעמד במרכז החלקה, כשאת כל כספם הם משקיעים בפעילות ובמוסדות החינוך. בית המשפחה – שהפך לביתם של מאות אנשים שמצאו בו את פינתם החמה – עמד במצב קשה, כשהגג מאיים לקרוס, היסודות רעועים והבלטות נעקרות. אמנם עבור בני המשפחה המצב לא הטריד כלל, אבל חבריהם החליטו לדאוג למשפחת ווספי לבית ראוי הרבה יותר עבור מי שמעניקים את כל חייהם למען אחרים.
המשפחה השתתפה בתכנית חמישה ימים בהם נחשפו הצופים למושגים כמו [[שליחות]], [[חינוך]], [[התקשרות לרבי]], [[הרבי מליובאוויטש כמלך המשיח|היות הרבי מלך המשיח]] ו[[נצחיות חייו של הרבי|נצחיות חייו]], ועוד. עורכי התכנית הדגישו את נוכחותו של הרבי בחיי המשפחה.


ר' עינב ששמר בצד סכום כסף לשפץ את הבית, אך לאחר מכן נקלע לחובות במוסדות החינוך לא היסס והחליט לפתוח את החיסכון ולהקדיש אותו לטובת הפעילות.
בסיום התכנית עוצב בית המשפחה המחודש והותאם לצרכיהם ולפעילותם הרבה, כולל אזור לפעילויות והתוועדויות.


==אקסטרים משיח==
== קישורים חיצוניים ==
בשנת [[תשע"ג]] מצאו עצמם בני המשפחה במרכזה של תוכנית חדשה מבית היוצר של ערוץ טלוויזיה ישראלי, במהלך התוכנית בנו למשפחת ווספי בית חדש ומשופץ היטב במהלך חמישה ימים מרתקים. ימי העבודה תועדו והפכו לסדרה מרתקת ששודרה תחת השם "אקסטרים ישראל", בה נחשפה המשפחה ופעילות האירוח המרגשת שלה.
 
התוכנית עוררה גל עצום של תהודה בכל גווני הקשת הישראלית וגרמה לקידוש ה' עצום. רבבות היהודים שנחשפו לתוכנית הבינו לראשונה בחייהם את הכוח של [[שליח|שלוחי]] [[הרבי]], שמוסרים את חייהם פשוטו כמשמעו למען כלל ישראל. במהלך התוכנית נחשפו רבבות הצופים לאמונה ב[[הרבי כמלך המשיח|רבי מלך המשיח]], כשמפיקי התוכנית טורחים להדגיש לאורך כל התוכנית את נוכחותו של הרבי בחייה של משפחת וספי. לאורך התוכנית כולה מדברים העורכים על הרבי, על ה[[התקשרות]] לרבי ועל השליחות של הרבי. באחת הסצנות בתוכנית אף מראים את ילדות משפחת ווספי משחקות בקלפים, כשהקלף היוקרתי הוא הקלף "[[מלך המשיח]]".
 
במהלך חמשת הימים בהם שופץ הבית – לעיני המצלמות – עבדו אנשי ההפקה יד ביד עם חבריו החב"דניקים של ר' עינב מהישוב והחיכוך הזה הוליד שיחות רבות בנושאי אמונה, יהדות והתקשרות לרבי. למקום הגיע מידי יום גם הרב [[יעקב בן ארי]] – שליח הרבי בקיבוצים – ששוחח עם אנשי הצוות. באותם ימים יצאו בני משפחת ווספי לחופשה על-ידי צוות התוכנית באחד הישובים בגולן, כשבמקום מנהלים את הפעילות ר' ערן כהן ור' קובי לובינסקי, חבריו של עינב.
 
בסיום חמשת הימים שבו בני משפחת ווספי אל הבית, שקודם לכן נזלו מים מתקרתו, וגילו להפתעם המשמחת בית חדש, שנבנה מחדש ועוצב במיוחד עבור הצרכים של משפחת ווספי. הבית החדש הותאם גם לפעילות של המשפחה, כשהחלק הקדמי כולל את הסלון ואת האזור שמשמש לפעילות ואילו החלק הפנימי, שכולל את חדרי השינה של בני המשפחה, הוגדר כחלק הפרטי. מדובר בשינוי מהפכני עבור משפחה שהורגלה שביתם הינו ציבורי במובן הפשוט של המילה ופתוח לרווחה בצורה טוטאלית. אך השינוי החדש לא נועד חלילה לפגוע בפעילות, אלא רק להעצימה ולחזקה.
 
צוות התוכנית דאגו לפצות על החלוקה החדשה בגינה רחבת ידיים ומטופחת, שהוקמה בחצר הבית ונועד לשמש את כל בני הישוב וכמובן את הפעילות הענפה שמנהלת המשפחה. במרכז החצר הוקדש מקום ל[[התוועדות|התוועדויות]] של [[ליל שישי|לילי שישי]] שנערכות בחצר, בהשתתפות עשרות תושבים מהאזור שמגיעים להרוות את צימאונה של נשמתם.
 
==קישורים חיצוניים==
*[[שניאור זלמן ברגר]], '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=76891 נלחמתי נגד כוחות הטומאה - וניצחתי!]''' - [[בית משיח (שבועון)|בית משיח]] גיליון 404
*[[שניאור זלמן ברגר]], '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=76891 נלחמתי נגד כוחות הטומאה - וניצחתי!]''' - [[בית משיח (שבועון)|בית משיח]] גיליון 404
*[[שלום בער קרומבי]], '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77067 אקסטרים משיח יסוד המעלה]''' - - [[בית משיח (שבועון)|בית משיח]] אב תשע"ג
*[[שלום בער קרומבי]], '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77067 אקסטרים משיח יסוד המעלה]''' - - [[בית משיח (שבועון)|בית משיח]] אב תשע"ג
שורה 52: שורה 42:
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:וספי, עינב}}
{{מיון רגיל:וספי, עינב}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[:קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:בעלי תשובה]]
[[:קטגוריה:בעלי תשובה]]