אנטוורפן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 17: שורה 17:
לצידו של הרב סלביטצקי, פועלים בעיר הרב מענדי גורארי' והרב [[יוסף יצחק סלבטיצקי]] המשמש כיד ימינו של אביו. בפרברי העיר פועל הרב מנחם הרץ.
לצידו של הרב סלביטצקי, פועלים בעיר הרב מענדי גורארי' והרב [[יוסף יצחק סלבטיצקי]] המשמש כיד ימינו של אביו. בפרברי העיר פועל הרב מנחם הרץ.


בשנים שלפני זה פעלו שם הרב סעדיה ליברוב שנשלח לעיר על ידי הרבי בשנת תשי"ח ועסק רבות בהפצת המעיינות ונקרא על ידי הרבי הבא-כח לבלגיא.  
בשנים שלפני זה פעלו שם הרב סעדיה ליברוב שנשלח לעיר על ידי הרבי בשנת תשי"ח ועסק רבות בהפצת המעיינות ונקרא על ידי הרבי הבא-כח לבלגיא.ובשלהי שנת תשכ״ז נשלח הרב יעקב צבי הולצמן (משב״ק בשנים תשי״ד-תש״כ) ע״י הרבי לאנטוורפן כשהרבי אומר לו שהוא יעסוק עם הגברים ולאשתו אמר שתעסוק עם הנשים
כן פעלו שם כמה בעלי עסק חב"דיים כמו הרב שמואל מאיר זילבערשטיין, הרב יעקב הולצמן (שהדפיס התניא ברחבי בלגיה) והרב יעקב פרידריך.
ותיכף כמה שבועות אחרי הגיעו לעיר פתח ביהכ״נ חב״ד בעיר שפועל עד היום  ובשנות הלמד פתח קעמפ שפועל עד היום כל הנ״ל עבר תחת הרב שבתאי סלבטיצקי שממשיך. וכן הדפיס את התניא בכמה וכמה ערים בבלגיא
לתקופה מסויימת עבר הרב זושא זילבערשטיין לאנטוורפן לעזור בעסקים לאביו הר' חיים ארי' זילבערשטיין והתמסר גם לפעילות ופתח מחנה קיץ. אך לאחר זמן קצר עבר למונטריאל.


==רבנים באנטוורפן==
==רבנים באנטוורפן==

גרסה מ־15:42, 30 ביולי 2020

השליח הרב סלבטיצקי

אנטוורפן הינה העיר השניה בגודלה במדינת בלגיה, בה שוכנת הקהילה היהודית השנייה בגודלה בבלגיה (לאחר בריסל), ואחת הגדולות, החשובות והותיקות באירופה. לפני מלחמת העולם השנייה מנתה הקהילה כ-55 אלף איש, וכיום היא מונה מעל 20 אלף כ"י, חלק ניכר מחברי הקהילה נמנים עם חברי הקהילה החרדית הוותיקה בעיר. הקהילה היא אחת מן הקהילות המאורגנות והוותיקות, שעדיין מתנהלת בסגנון "שטעטל" עתיק. הנהלת הקהילה נבחרת בבחירות כלליות.

רבים מן היהודים מתגוררים בשכונה גדולה סמוך למרכז העיר, בה ניתן לראות שלטים, חנויות וכרזות בעברית וביידיש. חלק גדול מיהודי העיר עוסקים במסחר ובעיבוד יהלומים. בעיר בתי עסק רבים העוסקים בתעשיית היהלומים.

מוסדות חב"ד בעיר

בעיר פועל בית כנסת חב"ד גדול ומפואר שמנוהל על ידי השליח הנודע הרב שבתאי סלבטיצקי בו מתקיימים תפילות כל ימי השבוע, שיעורים והתוועדיות.

במקביל אליו פועלים במבנה ישיבת חב"ד, מכון סמיכה - חב"ד, וחנות יודאיקה חב"ד.

במכון הסמיכה הפועל במקום, מוסמכים מידי שנה כ-15 בחורים העוברים מסלול לימודים של דיינות והוראה, שבתור ראש הישיבה וראש המכון משמש הרב מנחם מענדל טברדוביץ', חתנו של שליח הרבי בעיר, הרב שבתי סלבטיצקי.

בשנת תשע"ה נפתחה במקום ישיבה קטנה לילדי השלוחים מאירופה על ידי הרב מנחם מענדל טבדרוביץ. נכון לשנת תשע"ז מונה הישיבה כ-50 תמימים בצוות הישיבה חברים הרבנים יעקב גוראריה והרב שבתאי סלבטיצקי.

השלוחים המקומיים

השליח הראשי בבלגיה הוא הרב שבתי סלבטיצקי שנשלח על ידי הרבי בסוף שנות הלמ"דים. לצידו של הרב סלביטצקי, פועלים בעיר הרב מענדי גורארי' והרב יוסף יצחק סלבטיצקי המשמש כיד ימינו של אביו. בפרברי העיר פועל הרב מנחם הרץ.

בשנים שלפני זה פעלו שם הרב סעדיה ליברוב שנשלח לעיר על ידי הרבי בשנת תשי"ח ועסק רבות בהפצת המעיינות ונקרא על ידי הרבי הבא-כח לבלגיא.ובשלהי שנת תשכ״ז נשלח הרב יעקב צבי הולצמן (משב״ק בשנים תשי״ד-תש״כ) ע״י הרבי לאנטוורפן כשהרבי אומר לו שהוא יעסוק עם הגברים ולאשתו אמר שתעסוק עם הנשים ותיכף כמה שבועות אחרי הגיעו לעיר פתח ביהכ״נ חב״ד בעיר שפועל עד היום ובשנות הלמד פתח קעמפ שפועל עד היום כל הנ״ל עבר תחת הרב שבתאי סלבטיצקי שממשיך. וכן הדפיס את התניא בכמה וכמה ערים בבלגיא

רבנים באנטוורפן

במשך שנים רבות כיהן הגאון הרב הלל מדליה כרב קהילת שומרי הדת באנטוורפן. הרב מדליה היה מקורב מאד לחב"ד, ואף נכנס כמה פעמים ליחידות אצל הרבי. היום מכהן במקומו הרב דוד משה ליברמן (חתנו של הרב יהודה חיטריק).

חסידים שגרו באנטוורפן