פרץ אוריאל בלוי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (ק.פ.)
שורה 5: שורה 5:
נולד ב[[כ"ד סיון]] [[תשכ"ו]], לאביו הרב [[טוביה בלוי]] ולאמו מרת חנה ב[[ירושלים]], ונקרא על שם ידיד נפשו של אביו, הרב [[פרץ אוריאל צימר]], שנפטר שנים ספורות קודם לכן.
נולד ב[[כ"ד סיון]] [[תשכ"ו]], לאביו הרב [[טוביה בלוי]] ולאמו מרת חנה ב[[ירושלים]], ונקרא על שם ידיד נפשו של אביו, הרב [[פרץ אוריאל צימר]], שנפטר שנים ספורות קודם לכן.


בצעירותו למד בתלמוד תורה תורת אמת בירושלים, והמשיך את לימודיו בישיבת [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת]], שם החל לראשונה לעסוק בכתיבה ועריכה, והתמנה למנהל הבטאון התורני של הישיבה.
בצעירותו למד ב[[תלמוד תורה]] [[תורת אמת (תלמוד תורה)]] ב[[ירושלים]], והמשיך את לימודיו בישיבת [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת]], שם החל לראשונה לעסוק בכתיבה ועריכה, והתמנה למנהל הביטאון התורני של הישיבה.


עם סיום מסלול לימודיו בישיבת תורת אמת, עבר בשנת [[תשמ"ג]] ללמוד בישיבת [[אהלי תורה]] ובישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]], ולאחר מכן חזר כשליח לישיבת [[תומכי תמימים המרכזית כפר חב"ד]].
עם סיום מסלול לימודיו בישיבת תורת אמת, עבר בשנת [[תשמ"ג]] ללמוד בישיבת [[אהלי תורה]] ובישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]], ולאחר מכן חזר כ[[שליח]] לישיבת [[תומכי תמימים המרכזית כפר חב"ד]].


בשנת [[תשמ"ז]] נישא לזוגתו מרת רבקה, ביתו של הרב [[אליהו פרץ זילברשטרום]], ועבר להתגורר בשכונת נווה יעקב ב[[ירושלים]].
בשנת [[תשמ"ז]] נישא לזוגתו מרת רבקה, ביתו של הרב [[אליהו פרץ זילברשטרום]], ועבר להתגורר בשכונת [[נווה יעקב]] ב[[ירושלים]].


לאחר חתונתו התמנה כחבר הנהלת בית הספר [[בית חנה (ירושלים)|בית חנה]], וכספרן ראשי בספריית [[היכל מנחם]] במרכז ירושלים.
לאחר חתונתו התמנה כחבר הנהלת בית הספר [[בית חנה (ירושלים)|בית חנה]], וכספרן ראשי בספריית [[היכל מנחם]] במרכז ירושלים.
שורה 18: שורה 18:


==ספריו==
==ספריו==
*'''[[לוח היום יום]] מתורגם ללשון הקודש''', הוצאת קה"ת, תשמ"ט.
*'''[[לוח היום יום]] מתורגם ללשון הקודש''', הוצאת [[קה"ת]], [[תשמ"ט]].
*'''[[אגרות מלך]]''' - אגרות קודש של הרבי לכלל ישראל למועדי השנה (ב' כרכים), [[קה"ת כפר חב"ד]], תשנ"ב. (עורך שותף).
*'''[[אגרות מלך]]''' - [[אגרות קודש]] של [[הרבי]] לכלל ישראל למועדי השנה (ב' כרכים), [[קה"ת כפר חב"ד]], [[תשנ"ב]]. (עורך שותף).
*'''[[ממלכת התורה עם הרבי מליובאוויטש (ספר)|ממלכת התורה עם הרבי מליובאוויטש]]''' - אנציקלופדיה לקשרים בין גדולי התורה בדור האחרון לרבי שליט"א, מכון נחלי דבש, קרית מלאכי, תשנ"ו.
*'''[[ממלכת התורה עם הרבי מליובאוויטש (ספר)|ממלכת התורה עם הרבי מליובאוויטש]]''' - אנציקלופדיה לקשרים בין גדולי התורה בדור האחרון לרבי שליט"א, מכון נחלי דבש, [[קרית מלאכי]], [[תשנ"ו]].
*'''[[ספר המצוות]] ללומדי השיעור היומי ברמב"ם''' - ערוך ומחולק לפי מסלול הלימוד ברמב"ם של ג' פרקים ביום, על פי [[תקנת הרמב"ם|תקנת הרבי]], תשס"ו (מהדורה שלישית).
*'''[[ספר המצוות]] ללומדי השיעור היומי ברמב"ם''' - ערוך ומחולק לפי [[תקנת הרמב"ם|מסלול הלימוד ברמב"ם]] של ג' פרקים ביום, על פי תקנת הרבי, [[תשס"ו]] (מהדורה שלישית).
*'''[[הגדה של פסח]] עם ביאורי והנהגות הרבי''' - שותף בעריכה, הוצאת [[קה"ת כפר חב"ד]], תשס"ט.
*'''[[הגדה של פסח]] עם ביאורי והנהגות הרבי''' - שותף בעריכה, הוצאת [[קה"ת כפר חב"ד]], [[תשס"ט]].
*'''[[משנה תורה השלם (ספר)|משנה תורה השלם]]''' - 'היד החזקה' להרמב"ם מנוקד ומוגה, עם הוספות רבות של ציונים והערות, הוצאת [[חזק יוזמות חינוכיות]], כפר חב"ד, תשע"א.
*'''[[משנה תורה השלם (ספר)|משנה תורה השלם]]''' - 'היד החזקה' ל[[הרמב]] מנוקד ומוגה, עם הוספות רבות של ציונים והערות, הוצאת [[חזק יוזמות חינוכיות]], [[כפר חב"ד]], [[תשע"א]].
*'''[[הפרשה החסידית (ספר)|הפרשה החסידית]]''' - ב' כרכים עם [[סיפורי חסידים]] מלוקטים וערוכים בקשר לפרשת השבוע. כפר חב"ד, תשע"א.
*'''[[הפרשה החסידית (ספר)|הפרשה החסידית]]''' - ב' כרכים עם [[סיפורי חסידים]] מלוקטים וערוכים בקשר לפרשת השבוע. כפר חב"ד, תשע"א.



גרסה מ־16:29, 24 במאי 2013

הרב פרץ אוריאל בלוי הינו עסקן וסופר חסידי, חבר הנהלת מוסד בית חנה בירושלים, וממנהלי מכון ההוצאה לאור 'חזק'.


תולדות חייו

נולד בכ"ד סיון תשכ"ו, לאביו הרב טוביה בלוי ולאמו מרת חנה בירושלים, ונקרא על שם ידיד נפשו של אביו, הרב פרץ אוריאל צימר, שנפטר שנים ספורות קודם לכן.

בצעירותו למד בתלמוד תורה תורת אמת (תלמוד תורה) בירושלים, והמשיך את לימודיו בישיבת תורת אמת, שם החל לראשונה לעסוק בכתיבה ועריכה, והתמנה למנהל הביטאון התורני של הישיבה.

עם סיום מסלול לימודיו בישיבת תורת אמת, עבר בשנת תשמ"ג ללמוד בישיבת אהלי תורה ובישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770, ולאחר מכן חזר כשליח לישיבת תומכי תמימים המרכזית כפר חב"ד.

בשנת תשמ"ז נישא לזוגתו מרת רבקה, ביתו של הרב אליהו פרץ זילברשטרום, ועבר להתגורר בשכונת נווה יעקב בירושלים.

לאחר חתונתו התמנה כחבר הנהלת בית הספר בית חנה, וכספרן ראשי בספריית היכל מנחם במרכז ירושלים.

במקביל לעבודתו, החל לעסוק בצורה אינטנסיבית בעריכת והוצאת ספרים לאור, ובשנת תשס"ו הקים יחד עם גיסו ר' אליהו וילהלם את מכון חזק יוזמות חינוכיות, והתמנה לעורך הראשי של ההוצאה, ולמנהל משנה.

לעיתים תכופות מפרסם מאמרי הגות ומחשבה בנושאים העומדים על הפרק, מעל גבי בימות תורניות, ובאתרי האינטרנט השונים.

ספריו

קישורים חיצוניים