מנחם ברוד – הבדלי גרסאות

כל דפשיט מעלי טפי
שורה 2: שורה 2:
ר' '''מנחם מענדל (יצחק) ברוד''' הינו דובר ארגון [[צעירי אגודת חב"ד (ישראל)|צעירי אגודת חב"ד]] ב[[ארץ ישראל]], עיתונאי, סופר ואיש תקשורת.
ר' '''מנחם מענדל (יצחק) ברוד''' הינו דובר ארגון [[צעירי אגודת חב"ד (ישראל)|צעירי אגודת חב"ד]] ב[[ארץ ישראל]], עיתונאי, סופר ואיש תקשורת.


הרב ברוד נולד ב[[ריגא]] לר' [[ישראל ברוך ברוד]]. בהיותו בגיל חמש עלו משפחתו ל[[ארץ ישראל]] והתיישבו ב[[כפר חב"ד]]. בבחרותו למד בישיבות [[תומכי תמימים לוד]], [[תומכי תמימים מגדל העמק]] ו[[תומכי תמימים כפר חב"ד]].
==ביוגרפיה==
 
הרב ברוד נולד ב[[ריגא]] לר' ישראל ברוך ברוד. בהיותו בגיל חמש עלה עם משפחתו ל[[ארץ ישראל]] והתיישבו ב[[כפר חב"ד]]. בבחרותו למד בישיבות [[תומכי תמימים לוד]], [[תומכי תמימים מגדל העמק]] ו[[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. בשנת [[תשמ"א]] נסע לשנת '[[קבוצה]]' ב-[[770]]. באותו זמן מונה לכתב [[כפר חב"ד (שבועון)|שבועון כפר חב"ד]] ב[[ארצות הברית]], במסגרתה כתב גם את הסדרות; [[נשמה עם עצמה (ספר)|נשמה עם עצמה]] ו[[מה ידוע לך על חב"ד (ספר)|מה ידוע לך על חב"ד]], תחת שם העט "מנחם לוין".  
בשנת [[תשמ"א]] נסע לשנת [[קבוצה]] ב-[[770]]. באותו זמן מונה לכתב [[כפר חב"ד (שבועון)|שבועון כפר חב"ד]] ב[[ארצות הברית]], במסגרתה כתב גם את הסדרות; [[נשמה עם עצמה (ספר)|נשמה עם עצמה]] ו[[מה ידוע לך על חב"ד (ספר)|מה ידוע לך על חב"ד]], תחת שם העט "מנחם לוין".  


הרב ברוד נישא לרעייתו לבית ר' יצחק רודרמן. לאחר נישואיו התגורר בבת ים, אחר-כך עבר להתגורר ב[[כפר חב"ד]].
הרב ברוד נישא לרעייתו לבית ר' יצחק רודרמן. לאחר נישואיו התגורר בבת ים, אחר-כך עבר להתגורר ב[[כפר חב"ד]].


בשנת [[תשמ"ג]] מונה לעורך הפרסומי של [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]] ובשנת [[תשמ"ו]] התמנה לדוברה, לענייני מבצעי חנוכה ופורים{{מקור}}.
בשנת [[תשמ"ג]] מונה לעורך הפרסומי של [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]] ובשנת [[תשמ"ו]] התמנה לדוברה, לענייני מבצעי חנוכה ופורים{{מקור}}. בשנת [[תשמ"ז]] החל להוציא לאור את העלון השבועי [[שיחת השבוע]]. בשנת [[תשס"ד]] החל לכתוב מדור קבוע בגיליון [[היכל הבעש"ט (גיליון)|היכל הבעש"ט]] בשם "נקודא בהיכלא", בו הוא מבאר מושגים בתורת [[חסידות חב"ד]] בשפה ברורה וקלה. בין השנים [[תשס"ז]]-[[תשס"ח]] כתב בשבועון כפר חב"ד טור בשם "לא סוד בברוד". בשנת [[תשס"ט]] החל להגיש ברדיו קול חי תוכנית "בקהל חסידים", העוסקת בעולם החסידות, יחד עם סגן מנהל התכניות בתחנה חיים פלאם.
 
בשנת [[תשמ"ז]] התחיל להוציא לאור את העלון השבועי [[שיחת השבוע]].
 
בשנת [[תשס"ד]] החל לכתוב מדור קבוע בגיליון [[היכל הבעש"ט (גיליון)|היכל הבעש"ט]] בשם "נקודא בהיכלא", בו הוא מבאר מושגים בתורת [[חסידות חב"ד]] בשפה ברורה וקלה.
 
בין השנים [[תשס"ז]]-[[תשס"ח]] כתב בשבועון כפר חב"ד טור בשם "לא סוד בברוד".
 
בשנת [[תשס"ט]] החל להגיש ברדיו קול חי תוכנית "בקהל חסידים", העוסקת בעולם החסידות, יחד עם סגן מנהל התכניות בתחנה חיים פלאם.


== הופעתו כדובר חב"ד בישראל ==
הרב ברוד מופיע בכלי התקשורת כדוברה של [[חסידות חב"ד]] בישראל. בפועל לא מונה באופן רשמי דובר לחסידות חב"ד, לאחר שדובר חב"ד הקודם, הרב [[שלום דובער וולף]], פוטר בשנת [[תש"נ]] בעקבות התרגיל המסריח{{הערה|1=[http://www.chabad.info/php/bigpic.php?lang=he&imageid=3940&mode=undefined צילום מכתב רבני חב"ד] {{תמונה}}}}.
הרב ברוד מופיע בכלי התקשורת כדוברה של [[חסידות חב"ד]] בישראל. בתואר הוא זה מוכר בכלי התקשורת בישראל, למרות שבאופן רשמי לא מונה דובר לחסידות חב"ד, לאחר שדובר חב"ד הקודם, הרב [[שלום דובער וולף]], פוטר בעקבות התרגיל המסריח בשנת תש"נ{{הערה|1=[http://www.chabad.info/php/bigpic.php?lang=he&imageid=3940&mode=undefined צילום מכתב רבני חב"ד] {{תמונה}}}}.


== ספריו ==
== ספריו ==