יוסף יצחק גורביץ': הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א" ב־"קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 14: שורה 14:


בהתחלה הוא נשלח יחד עם עוד עשרה בחורים "לכבוש את [[ירושלים]]".  
בהתחלה הוא נשלח יחד עם עוד עשרה בחורים "לכבוש את [[ירושלים]]".  
{{ערך מורחב|נס מבצע פורים תשל"ו}}
קצת לאחר הגעתו לארץ, בליל פורים בשנת [[תשל"ו]] יצא במשאית עם מספר חסידים נוספים למבצע פורים מ[[ירושלים]] ל[[שכם]]. בסמוך לעיר שכם הם פגשו בהמון ערבי פרוע החוסם את דרכם. החיילים שליוו אותם הודיעו על ביטול הנסיעה, אך השלוחים התעקשו כי בדעתם להמשיך הלאה, במקום פרץ ויכוח לבסוף לאחר שהרב גורביץ' איים שאם לא ימשיכו כולם יחד, ירד הוא מהרכב הסכימו החיילים להמשיך בנסיעה. בחדי שמיים ניצלו לבסוף השלוחים  והגיעו למקום כשהם בריאים ושלמים. לתמיהתם של החיילים מניין היה להם הביטחון הרב, ענו שמכיוון שמוטלת עליהם שליחות של הרבי מובטחים הם שבוודאי לא יאונה להם רע.
כשחזרו התמימים לירושלים דיווח הרב גורביץ ל[[מזכירות]] על כל הסיפור.
למחרת ב[[התוועדות]] [[פורים]] [[תשל"ו]], הרבי התייחס לענין בצורה מיוחדת. הרבי תיאר את הסיפור שאירע והשווה אותו לסיפור ה[[מגילת אסתר|מגילה]], שיהודי "לא יכרע ולא ישתחווה" אל מול הגוי, עד ש"נפל פחד היהודים עליהם". הרבי תיאר בפרטי פרטים את המאורע: מי נסע במכונית, היכן אירע המאורע, מה חשב איש הצבא וכיצד שכנעו אותו השלוחים. ולבסוף אף למד ממנו הוראה.


לאחר חתונתו ובעקבות בקשת ה[[משפיע]] ר' [[מענדל פוטערפאס]] עבר ב[[תשל"ט]] ל[[מגדל העמק]], שם מונה ל[[ר"מ]] בנגלה. כיום הוא משמש כמשפיע ומשגיח כללי בישיבה ומוסר שיעורים בחסידות לשיעור ג'.
לאחר חתונתו ובעקבות בקשת ה[[משפיע]] ר' [[מענדל פוטערפאס]] עבר ב[[תשל"ט]] ל[[מגדל העמק]], שם מונה ל[[ר"מ]] בנגלה. כיום הוא משמש כמשפיע ומשגיח כללי בישיבה ומוסר שיעורים בחסידות לשיעור ג'.

גרסה מ־01:29, 2 בנובמבר 2020

הרב גורביץ' בכנס נשי ובנות חב"ד (תש"ע)

הרב יוסף יצחק גורביץ' (יליד שנת תשי"ג, 1953) הוא משלוחי הרבי לארץ הקודש, המכהן כמשפיע ראשי בישיבת תומכי תמימים מגדל העמק.

תולדות חיים

נולד בכ' אייר תשי"ג בברינוא לאביו הרב יששכר דב גורביץ', מנהל סמינר בית רבקה ביער.

בגיל 10 נשלח על ידי אביו ללמוד בתומכי תמימים ברינואה אצל המשפיע ר' ניסן נמנוב, והיה לתלמידו המובהק.

בשנת תשל"ב עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית - 770.

לאחר מספר שנים נשא את רעייתו נחמה (שמנהלת את בית הספר לבנות במגדל העמק), בתו של העסקן ר' חיים זליג אלטהויז.

בשנת תשל"ו היה מהקבוצה הראשונה שנבחרה על ידי הרבי להישלח לארץ הקודש.

בהתחלה הוא נשלח יחד עם עוד עשרה בחורים "לכבוש את ירושלים".

ערך מורחב – נס מבצע פורים תשל"ו

קצת לאחר הגעתו לארץ, בליל פורים בשנת תשל"ו יצא במשאית עם מספר חסידים נוספים למבצע פורים מירושלים לשכם. בסמוך לעיר שכם הם פגשו בהמון ערבי פרוע החוסם את דרכם. החיילים שליוו אותם הודיעו על ביטול הנסיעה, אך השלוחים התעקשו כי בדעתם להמשיך הלאה, במקום פרץ ויכוח לבסוף לאחר שהרב גורביץ' איים שאם לא ימשיכו כולם יחד, ירד הוא מהרכב הסכימו החיילים להמשיך בנסיעה. בחדי שמיים ניצלו לבסוף השלוחים והגיעו למקום כשהם בריאים ושלמים. לתמיהתם של החיילים מניין היה להם הביטחון הרב, ענו שמכיוון שמוטלת עליהם שליחות של הרבי מובטחים הם שבוודאי לא יאונה להם רע.

כשחזרו התמימים לירושלים דיווח הרב גורביץ למזכירות על כל הסיפור.

למחרת בהתוועדות פורים תשל"ו, הרבי התייחס לענין בצורה מיוחדת. הרבי תיאר את הסיפור שאירע והשווה אותו לסיפור המגילה, שיהודי "לא יכרע ולא ישתחווה" אל מול הגוי, עד ש"נפל פחד היהודים עליהם". הרבי תיאר בפרטי פרטים את המאורע: מי נסע במכונית, היכן אירע המאורע, מה חשב איש הצבא וכיצד שכנעו אותו השלוחים. ולבסוף אף למד ממנו הוראה.

לאחר חתונתו ובעקבות בקשת המשפיע ר' מענדל פוטערפאס עבר בתשל"ט למגדל העמק, שם מונה לר"מ בנגלה. כיום הוא משמש כמשפיע ומשגיח כללי בישיבה ומוסר שיעורים בחסידות לשיעור ג'.

בין השנים תשמ"ז-תשנ"ב כיהן כחבר בוועד איגוד השלוחים לארץ הקודש.

משפחתו

חתניו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים