לכשיפוצו מעיינותיך (ארגון): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – " " ב־" ")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(66 גרסאות ביניים של 19 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:יפוצו.png|שמאל|ממוזער|250px|סמל הארגון]]
[[קובץ:יפוצו.png|שמאל|ממוזער|250px|לוגו הארגון]]
ארגון '''לכשיפוצו מעיינותיך''' הוא מוסד להפצת תורת הרבי בריכוזים החרדיים ברחבי העולם, מתוך דגש על עניני גאולה ומשיח והסברת עניינו של משיח. בסיסו של הארגון הוא ב[[קראון הייטס]], והוא פועל בשכונות ובישובים החרדיים בארצות הברית ובארץ הקודש.
ארגון '''לכשיפוצו מעיינותיך''' הוא מוסד להפצת [[תורת החסידות]] ותורתו של [[הרבי]] בריכוזים החרדיים ברחבי העולם, מתוך דגש על [[עניני גאולה ומשיח]] והסברת עניינו של משיח. בסיסו של הארגון הוא ב[[קראון הייטס]], והוא פועל בשכונות וביישובים החרדיים ב[[ארצות הברית]] וב[[ארץ הקודש]].


פרוייקט הדגל של הארגון הוא הפצת גליון 'אחרית הימים' המחולק מידי שבוע בתפוצה של למעלה מ-30,000 גליונות, ומספר פעמים בשנה מופצים גם חוברות ייחודיות המקיפות נושאים בעבודת ה' מנקודת המבט של תורת החסידות.
לארגון שלושה כוללים, מערך הוצאה לאור ומערך הפצה נרחב.
 
פרוייקט הדגל של הארגון הוא הפצת גליון '[[אחרית הימים]]' המחולק מדי שבוע בתפוצה של למעלה מ-30,000 עותקים, ומספר פעמים בשנה מופצים גם חוברות ייחודיות המקיפות נושאים בעבודת ה' מנקודת המבט של תורת החסידות.


שמו של הארגון שאוב מאגרת הקודש של [[הבעל שם טוב]], ששאל את משיח מתי יבוא ונענה: "[[לכשיפוצו מעיינותיך חוצה|'''לכשיפוצו מעיינותיך''' חוצה]]".
שמו של הארגון שאוב מאגרת הקודש של [[הבעל שם טוב]], ששאל את משיח מתי יבוא ונענה: "[[לכשיפוצו מעיינותיך חוצה|'''לכשיפוצו מעיינותיך''' חוצה]]".
שורה 9: שורה 11:
כבר בתחילת נשיאותו של הרבי עסקו חסידי חב"ד בהפצת שיחותיו של הרבי בבתי כנסת ובריכוזים חרדיים, ובמהלך השנים קמו מספר יוזמות לחלוקת חוברות עם תורתו של הרבי בצורה מסודרת בשכונות הסמוכות לקראון הייטס.
כבר בתחילת נשיאותו של הרבי עסקו חסידי חב"ד בהפצת שיחותיו של הרבי בבתי כנסת ובריכוזים חרדיים, ובמהלך השנים קמו מספר יוזמות לחלוקת חוברות עם תורתו של הרבי בצורה מסודרת בשכונות הסמוכות לקראון הייטס.


בשנת [[תשע"ד]] יזמה קבוצת תלמידי ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בראשות הרב [[חיים טל]] הוצאה לאור של גליון ערוך ומעובד, שישתלב במערך ההפצה השבועי, ועם התבססותו של הגליון – הוא החליף את מקומם של שאר החוברות, ובעקבות תגובות נלהבות של הקהל, הלכה התפוצה שלו וגדלה, ואזורי החלוקה התפשטו גם למקומות נוספים בניו-יורק ובארץ הקודש.
בשנת [[תשע"ד]] יזמה קבוצת תלמידי ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בראשות הרב [[חיים טל]] הוצאה לאור של גליון ערוך ומעובד, שישתלב במערך ההפצה השבועי, ועם התבססותו של הגליון – הוא החליף את מקומם של שאר החוברות, ובעקבות תגובות נלהבות של הקהל, הלכה התפוצה שלו וגדלה, ואזורי החלוקה התפשטו גם למקומות נוספים בניו-יורק על-ידי תלמידי הקבוצה ובארץ הקודש על-ידי התמימים מישיבת [[תומכי תמימים ראשון לציון]].
 
איזורי הפעילות בארצות הברית מתבצעים על ידי תלמידי הקבוצה והם בעיירות לייקווד שבניו ג'רזי, ו[[מונסי]] ומונרו ובשכונות [[בורו פארק]] [[ויליאמסבורג]], פלטבוש, ועוד שכונות ברחבי [[ניו יורק]].
 
בארץ הקודש הארגון מופעל על-ידי תמימים מישיבת תות"ל בראשון לציון וחח"ל צפת ואזורי הפעילות הם בעיקר בערים ביתר עילית, מודיעין עילית, בית שמש, אלעד, בני ברק, ואזורי השומרון וטבריה ובצפת.
 
בשנת [[תשע"ז]] חנך הארגון אתר אינטרנט, המרכז את החומרים שיצאו לאור על ידו.
 
בשנת [[תשפ"ב]] פתח יפוצו בקמפיין לרכישת משרד קבע ב[[בני ברק]], וב[[חודש שבט]] תשפ"ב השלים את רכישת המשרדים{{הערה|[https://chabad.info/news/753735/ יפוצו: קם ה"ארמון למלך המשיח" בבני ברק {{אינפו}}]}}.
 
==פעילויות נוספות==
במקביל למערך ההפצה, עוסקים פעילי הארגון גם בהקמת שיעורים והתוועדויות בנקודות החלוקה השונות אליהם הם מגיעים במהלך הסבב השבועי.
 
ב[[יומי דפגרא חסידיים]] שוכר הארגון משאיות וידאו מיוחדות, על גביהן מוקרנים מראות קודש מהרבי.
 
===מדרשת הגאולה===
בשנת [[תש"פ]] פתח הארגון את מדרשת הגאולה דרכה הוא מארגן שיעורים בהיקף ארצי בעניני גאולה ומשיח. בפרוץ [[מגיפת הקורונה]] צברו השיעורים תאוצה ונצפו על ידי אלפי אנשים ברחבי העולם.
 
בכל שבוע הוא אירגן שני שיעורים כשאחד מהם בנוי בצורה של שיעור עיוני בו מתדיינים שני רבנים על נושא בגאולה, ובמקביל שיעור שני בו מתוודעים שני רבנים על ה[[דבר מלכות]] השבועי. שיעור זה נקרא 'ראש בראש'{{הערה|[https://www.chabad.fm/144/13054.html מדרשת הגאולה - שידור חי] {{חב"ד FM}}}}.
 
ב[[אסרו חג]] של [[חג השבועות]] הוא אירגן כינוס תורה עולמי בעניני גאולה ומשיח במשך 24 שעות ברצף ובו השתתפו כארבעים רבנים בשידור חי ומסרו שיעורים בנושאי הגאולה בצורה עיונית{{הערה|[https://chabad.info/moshiach/600999/ בשידור חי: כינוס תורה עולמי בענייני משיח וגאולה] {{אינפו}}}}. כמה ימים לפני כינוס זה יצאה קריאת קודש מאת עשרות מרבני חב"ד להשתתף בכינוס. סיכומי כינוס זה הודפסו לאחר מכן בספר בשם 'סוגיות בגאולה'.
 
שיעורים אלו פורסמו באמצעות [[ערוץ זמן הגאולה]] ונצפו באלפי צפיות.


==הוצאה לאור==
בין הרבנים שמסרו שיעור עיוני בנושאי הגאולה במסגרת התוכנית 'ראש בראש' נמנו הרב [[מנחם מענדל פרידמן (פתח תקווה)|מנחם מענדל פרידמן]], הרב [[שמואל אלכסנדר סנדר וילשאנסקי]], הרב, [[שלום דובער וולף (צפת)|שלום דובער וולף]], הרב [[מנחם מענדל אקסלרוד (מולדובה)|מנחם מענדל אקסלרוד]], הרב [[יוסף אברהם פיזם]], הרב [[יעקב סנגאוי]], הרב [[מתי טוכפלד]], הרב [[בן ציון פרישמן]], הרב [[מיכאל לסרי]], הרב [[עמי מימון]] ועוד.
===אחרית הימים===
[[קובץ:אחרית.png|שמאל|ממוזער|250px|גיליון 'אחרית הימים']]
גליון 'אחרית הימים' מודפס על דף כרומו צבעוני דו צדדי, ומגיע לתפוצה שבועית של מעל 32,000 עותקים, מתוכם מחולקים 22,000 עותקים בארצות הברית, ו-10,000 בישראל.


בארצות הברית מודפסות החוברות על ידי ר' זאב קדנר הלוקח את כל הוצאות ההדפסה על חשבונו, והן מחולקות במאות מוקדים ובתי כנסת בשכונות: פלטבוש, ויליאמסבורג, בורו-פארק, מונסי, לייקווד, ועוד.
בעקבות ההצלחה של התוכנית החל הארגון לפתוח את התוכנית גם בשפות נוספות כ[[אנגלית]] וצרפתית וגם הם הצליחו למעלה מן המשוער.


בעמוד הראשון של העלון מובאים קטעים מתורתו של אדמו"ר הזקן בקשר עם הפרשה, ובעמודים הפנימיים מובאים קטעים מעובדים משיחות הרבי ב[[דבר מלכות (שיחות)|דבר מלכות]], וציטוטים מגדולי ישראל על חובת האמונה והציפיה למשיח.
===בית מדרש לעבדך באמת===
[[קובץ:חברותא בחסידות.jpeg|ממוזער|לימוד בחברותא בבית המדרש 'לעבדיך באמת']]
בחודש [[מנחם אב]] [[תש"פ]] חנך{{הערה|[https://chabad.info/news/613718/ בית המדרש לעבדיך באמת נחנך בבני ברק]}} הארגון את בית המדרש 'לעבדיך באמת' בעיר התורה והחסידות [[בני ברק]], 'לעבדיך באמת' הינו מקום שמיועד ללימוד ענייני גאולה ומשיח שבפנימיות התורה.


בשנת [[תשע"ט]] מערכת העלון ליקטה קטעים נבחרים מהעלון השבועי והוציאה אותם כספר בשם 'אחרית הימים' שהפך במהרה לרב מכר בציבור הרחב.
עם פתיחתו של המקום נבחרו בקפידה בחורים מצויינים מישיבות חב"ד שנבחנו והוכיחו בקיאות מופלגה בענייני הגאולה שבש"ס ופוסקים, וקיימו במקום 'ישיבת בין הזמנים' בה עסקו בעיון ופלפול בענייני גאולה ומשיח שבתורה, יחד עם עשרות רבות של בני תורה ואברכים מכלל הזרמים ביהדות.


===חוברות נושא===
===כולל יושבי ביתך===
מידי חודש יוצאת לאור על ידי הארגון חוברת בסדרת 'נושאים בעבודת השם' המקיפה נושא מסויים בעבודת ה' מכל צדדיו ומבארת אותו, ומביאה קטעים מתורת רבותינו נשיאינו העוסקים בנושא זה, מתוך דגש מיוחד על הקשר בין הנושא לעניני גאולה ומשיח.
הכולל נפתח בקיץ [[תש"פ]].


===היהלום שבכתר===
הכולל מפעיל מערך מסלולי לימוד חסידות, המערך מתייחד במרחב הלימודים שהוא פורס לאברכי הכולל, במסגרת הכולל ניתן ללמוד חסידות במתחם בית המדרש של הכולל ואף מחוץ לכולל ולקבל מלגה כספית מכובדת.
במהלך השנים [[תשע"ד]]-[[תשע"ה]] הפיץ הארגון קטע יומי מעובד משיחה של הרבי במספר מוקדים, שנקרא בשם 'היהלום שבכתר' והודפס על דפי כרומו מלבניים מאורכים בצבע מלא.


===סוגיות בגאולה===
בכולל קיים מסלול שבאמצעותו האברכים שמתחייבים ללמוד מספר פעמים מדי שבוע מתוך חוברת הלימוד שמערכת 'יפוצו' מכינים במיוחד לפרויקט, מקבלים מדי שבוע משלוח לביתם של ארגז ירקות מלא שמחליף את קניית הירקות השבועית, בנוסף נערכים מבחנים על החומר הנלמד.
בשנת [[תש"פ]] הוציא הארגון את הספר סוגיות בגאולה האוגד בתוכו את הכינוס תורה שנערך על ידי הארגון בשיתוף הערוץ זמן הגאולה.


==פעילויות נוספות==
===כולל היכלו של משיח===
במקביל למערך ההפצה, עוסקים פעילי הארגון גם בהקמת שיעורים והתוועדויות בנקודות החלוקה השונות אליהם הם מגיעים במהלך הסבב השבועי.
הכולל הוקם בהוראת הרבי למנהלי ארגון יפוצו, ומאז הקמתו עומד בתמיכת ובליווי רבני הארגון, בכולל נלמדים ענייני [[גאולה ומשיח]].


ב[[יומי דפגרא חסידיים]] שוכר הארגון משאיות וידאו מיוחדות, על גביהן מוקרנים מראות קודש מהרבי.
בשנת [[תשפ"ג]] נערך קמפיין התרמה לטובת הכולל, לפני מועד הקמפיין קיבלו מנהלי הארגון ברכת סיוע מהרבי לתורמים, במהלך הקמפיין הארגון קיבל פניות מאנשים רבים שזכו הצלחה שמיימית מיד לאחר תרומתם{{הערה|[https://chabad.info/meoravut/966743/ הסיפורים מתחילים לזרום: ההבטחה של הרבי לתורמים ל'יפוצו'] {{אינפו}}}}.


===אתר אינטרנט===
==הוצאה לאור==
בשנת [[תשע"ז]] חנך הארגון אתר אינטרנט, המרכז את החומרים שיצאו לאור על ידו.
[[קובץ:אחרית.png|שמאל|ממוזער|250px|גיליון 'אחרית הימים']]
*'''[[אחרית הימים]]''' - גיליון כרומו שבועי המחולק במאות בתי כנסת בשכונות פלטבוש, ויליאמסבורג, בורו-פארק, מונסי, לייקווד, ועוד בתפוצה שבועית של מעל 32,000 עותקים שמתוכם כ-22,000 מחולקים בארצות הברית. בעמוד הראשון של העלון מובאים קטעים מתורתו של אדמו"ר הזקן בקשר עם הפרשה, ובעמודים הפנימיים מובאים קטעים מעובדים משיחות ה[[דבר מלכות]], וציטוטים מגדולי ישראל על חובת האמונה והציפיה למשיח. בשנת [[תשע"ט]] מערכת העלון ליקטה קטעים נבחרים מהעלון השבועי והוציאה אותם כספר בשם 'אחרית הימים' שהפך במהרה לרב מכר בציבור הרחב.
* '''חוברות נושא''' - מדי חודש יוצאת לאור על ידי הארגון חוברת בסדרת 'נושאים בעבודת השם' המקיפה נושא מסויים בעבודת ה' מכל צדדיו ומבארת אותו, ומביאה קטעים מתורת רבותינו נשיאינו העוסקים בנושא זה, מתוך דגש מיוחד על הקשר בין הנושא לעניני גאולה ומשיח.
* '''היהלום שבכתר''' - במהלך השנים [[תשע"ד]]-[[תשע"ה]] הפיץ הארגון קטע יומי מעובד משיחה של הרבי במספר מוקדים, שנקרא בשם 'היהלום שבכתר' והודפס על דפי כרומו מלבניים בצבע מלא.
[[קובץ:סוגיות בגאולה.jpeg|ממוזער|כריכת הספר 'סוגיות בגאולה']]
* '''סוגיות בגאולה''' - בשנת [[תש"פ]] הוציא הארגון את הספר סוגיות בגאולה האוגד בתוכו את הכינוס תורה שנערך על ידי הארגון בשיתוף [[ערוץ זמן הגאולה]]{{הערה|[https://www.jdn.co.il/breakingnews/1334901/ סוגיות בגאולה: ספר חדש מבית "לכשיפוצו מעיינותיך"]}}.
* '''ובאותו הזמן''' - החל מ[[חודש שבט]] [[תשפ"א]] עד [[חודש כסלו]] [[תשפ"ב]] הוציא הארגון מגזין כרומו חודשי בשם 'ובאותו הזמן'. המגזין הופץ בישראל ובניו יורק ונשלח למנויים בתשלום, וכן חולק על ידי פעילים הרוכשים מאת הארגון מגזינים באופן מוזל ומרוכז לחלוקה. מדורי המגזין היו דבר מלכות, רועי אמונה - גדולי ישראל והציפייה למשיח, חסידישע פארבריינגען - [[התוועדות חסידית]], הלכתא למשיחא - סוגיות תורניות הקשורות לזמן ה[[גאולה]], ולחיות בימות המשיח - סקירת מאורעות שהתרחשו בדור השביעי{{הערה|1=[https://drive.google.com/file/d/1YnILGLS_zr1cMltZP2hZRsnuS1QS5A9c/view?usp=sharing מגזין 'ובאותו הזמן' 2 - חודש אדר תשפ"א].}}, ועוד.
* '''התניא המבואר - למבקשי השם''' - סדרת ספרים הכוללת ביאורים על ספר התניא בשם 'מבקשי השם', הסדרה כוללת: צילום מספר התניא, 'הביאור הקצר' - ביאור התניא בקצרה, 'מושגים' - הפשטת מושגים על פי חסידות, 'ילקוט ביאורים' - ביאור ערוך מכל מפרשי התניא, 'חשיבה גאולתית' - נקודות בספר התניא הקשורות לגאולה, 'אוצר עיונים' - עיונים בתניא, 'כפתור ופרח' - פנינים ממקורות נוספים. [[חשוון]] [[תשפ"ב]]{{הערה|[https://chabad.info/beis-medrash/724955/ מהפיכה בלימוד החסידות: ספר התניא עם ביאור 'למבקשי השם'].}}.
* '''בנתיבי הביאור - מתוך התניא למבקשי השם''', [[תשפ"ג]].
* '''התניא המבואר - למבקשי השם חלק ו'''' - חלק נוסף לתניא למבקשי ה' על אגרת התשובה [[תשפ"ד]].
* '''הגדה של פסח''' - חוברת שיצאה לאור לקראת [[חג הפסח]] [[תשפ"ד]], ובה ההגדה בתוספת קטעים מתורתו של [[משיח]].


==חברי הארגון==
==חברי הארגון==
*הרב חיים טל – מייסד ומנהל
* הרב [[חיים טל]] – מייסד ומנהל
*הרב [[מיכאל חנוך גולומב]] – מפקח ומגיה
* הרב [[מיכאל חנוך גולומב]] – מפקח ומגיה
*הת' מנחם מענדל אלקיים – מנהל הדפסה והפצה, ארה"ב
* הרב מנחם מענדל הלפרין – עורך
*הרב אהרן קעניג - חבר הנהלה
* ר' מנחם מענדל גרוזמן – עורך
*הת' ישראל אזדאבא – חבר הנהלה
* הרב אהוד חקק – מנהל הפצה, ארץ הקודש
*הרב אהוד חקק – מנהל הפצה, ארץ הקודש
* ר' מנחם מענדל אלקיים – מנהל הדפסה והפצה, ארצות הברית
*הת' מנחם מענדל הלפרין – עורך
* ר' [[אהרון אברהם קעניג]] - חבר הנהלה
*הת' מנחם מענדל גרוזמן – עורך
 
===ארצות הברית===
*[[תשע"ד]]: הרב [[חיים טל]]
*[[תשע"ה]]: ר' מנחם מענדל אלקיים
*[[תשע"ו]]: ר' אהרן אברהם קעניג
*[[תשע"ז]]: ר' מנחם מענדל גבאי
*[[תשע"ח]]: ר' ישראל אזדאבא
*[[תשפ"א]]: הת' גרשון רוטשילד
*[[תשפ"ב]]: הת' זלמן אדרעי
 
==לקריאה נוספת==
*הקומנדו שוב יוצא לפעולה''', שבועון בית משיח גליון 1239 עמוד 43.
*'''אשרי העומדים על סודך''', שניאור זלמן לווין, גיליון [[בית משיח (שבועון)|בית משיח]] מס' 1311 ע' 24-27.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*'''[http://beismoshiachmagazine.org/katavot/2017/3/15/451149856363.html קומנדו חסידי יוצא לפעולה]''' {{בית משיח}} [[שבועון בית משיח]] אדר תשע"ז
*'''[http://beismoshiachmagazine.org/katavot/2017/3/15/451149856363.html קומנדו חסידי יוצא לפעולה]''' {{בית משיח}} [[שבועון בית משיח]] אדר תשע"ז
*'''[https://www.chabad.fm/144/12784.html ספר לעבדך באמת]''' [[חב"ד.FM (אתר)]] [[אדר]] [[תשע"ט]]
*'''[https://www.chabad.fm/144/12784.html ספר לעבדך באמת]''' [[חב"ד אף אם]] [[אדר]] [[תשע"ט]]
*'''[https://www.chabad.fm/144/13054.html פודקאסטים מצולמים]''', 'ראש בראש', ושיעורים מצולמים נוספים מבית 'מדרשת הגאולה' שעל ידי 'יפוצו'
*'''[https://www.chabad.fm/144/13054.html פודקאסטים מצולמים]''', 'ראש בראש', ושיעורים מצולמים נוספים מבית 'מדרשת הגאולה' שעל ידי 'יפוצו'
[[קטגוריה:קראון הייטס: מוסדות]]
*'''[https://chabad.info/news/613718/ בבין הזמנים: בית המדרש 'לעבדיך באמת' נחנך בריהוט חדש]''' {{אינפו}}
*'''[https://chabad.info/video/beis-medrash-video/%d7%9b%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%99%d7%9d/961720 צפו: הדיין מרחובות על המהפכה של 'יפוצו' בציבור החרדי]''' {{וידאו}} {{אינפו}}
 
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:מכוני הוצאה לאור בחב"ד]]
[[קטגוריה:מכוני הוצאה לאור בחב"ד]]
[[קטגוריה:הפצת המעיינות]]
[[קטגוריה:הפצת המעיינות]]
{{הערות שוליים}}

גרסה אחרונה מ־01:01, 30 בדצמבר 2024

לוגו הארגון

ארגון לכשיפוצו מעיינותיך הוא מוסד להפצת תורת החסידות ותורתו של הרבי בריכוזים החרדיים ברחבי העולם, מתוך דגש על עניני גאולה ומשיח והסברת עניינו של משיח. בסיסו של הארגון הוא בקראון הייטס, והוא פועל בשכונות וביישובים החרדיים בארצות הברית ובארץ הקודש.

לארגון שלושה כוללים, מערך הוצאה לאור ומערך הפצה נרחב.

פרוייקט הדגל של הארגון הוא הפצת גליון 'אחרית הימים' המחולק מדי שבוע בתפוצה של למעלה מ-30,000 עותקים, ומספר פעמים בשנה מופצים גם חוברות ייחודיות המקיפות נושאים בעבודת ה' מנקודת המבט של תורת החסידות.

שמו של הארגון שאוב מאגרת הקודש של הבעל שם טוב, ששאל את משיח מתי יבוא ונענה: "לכשיפוצו מעיינותיך חוצה".

היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]

כבר בתחילת נשיאותו של הרבי עסקו חסידי חב"ד בהפצת שיחותיו של הרבי בבתי כנסת ובריכוזים חרדיים, ובמהלך השנים קמו מספר יוזמות לחלוקת חוברות עם תורתו של הרבי בצורה מסודרת בשכונות הסמוכות לקראון הייטס.

בשנת תשע"ד יזמה קבוצת תלמידי ישיבת תומכי תמימים המרכזית בראשות הרב חיים טל הוצאה לאור של גליון ערוך ומעובד, שישתלב במערך ההפצה השבועי, ועם התבססותו של הגליון – הוא החליף את מקומם של שאר החוברות, ובעקבות תגובות נלהבות של הקהל, הלכה התפוצה שלו וגדלה, ואזורי החלוקה התפשטו גם למקומות נוספים בניו-יורק על-ידי תלמידי הקבוצה ובארץ הקודש על-ידי התמימים מישיבת תומכי תמימים ראשון לציון.

איזורי הפעילות בארצות הברית מתבצעים על ידי תלמידי הקבוצה והם בעיירות לייקווד שבניו ג'רזי, ומונסי ומונרו ובשכונות בורו פארק ויליאמסבורג, פלטבוש, ועוד שכונות ברחבי ניו יורק.

בארץ הקודש הארגון מופעל על-ידי תמימים מישיבת תות"ל בראשון לציון וחח"ל צפת ואזורי הפעילות הם בעיקר בערים ביתר עילית, מודיעין עילית, בית שמש, אלעד, בני ברק, ואזורי השומרון וטבריה ובצפת.

בשנת תשע"ז חנך הארגון אתר אינטרנט, המרכז את החומרים שיצאו לאור על ידו.

בשנת תשפ"ב פתח יפוצו בקמפיין לרכישת משרד קבע בבני ברק, ובחודש שבט תשפ"ב השלים את רכישת המשרדים[1].

פעילויות נוספות[עריכה | עריכת קוד מקור]

במקביל למערך ההפצה, עוסקים פעילי הארגון גם בהקמת שיעורים והתוועדויות בנקודות החלוקה השונות אליהם הם מגיעים במהלך הסבב השבועי.

ביומי דפגרא חסידיים שוכר הארגון משאיות וידאו מיוחדות, על גביהן מוקרנים מראות קודש מהרבי.

מדרשת הגאולה[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת תש"פ פתח הארגון את מדרשת הגאולה דרכה הוא מארגן שיעורים בהיקף ארצי בעניני גאולה ומשיח. בפרוץ מגיפת הקורונה צברו השיעורים תאוצה ונצפו על ידי אלפי אנשים ברחבי העולם.

בכל שבוע הוא אירגן שני שיעורים כשאחד מהם בנוי בצורה של שיעור עיוני בו מתדיינים שני רבנים על נושא בגאולה, ובמקביל שיעור שני בו מתוודעים שני רבנים על הדבר מלכות השבועי. שיעור זה נקרא 'ראש בראש'[2].

באסרו חג של חג השבועות הוא אירגן כינוס תורה עולמי בעניני גאולה ומשיח במשך 24 שעות ברצף ובו השתתפו כארבעים רבנים בשידור חי ומסרו שיעורים בנושאי הגאולה בצורה עיונית[3]. כמה ימים לפני כינוס זה יצאה קריאת קודש מאת עשרות מרבני חב"ד להשתתף בכינוס. סיכומי כינוס זה הודפסו לאחר מכן בספר בשם 'סוגיות בגאולה'.

שיעורים אלו פורסמו באמצעות ערוץ זמן הגאולה ונצפו באלפי צפיות.

בין הרבנים שמסרו שיעור עיוני בנושאי הגאולה במסגרת התוכנית 'ראש בראש' נמנו הרב מנחם מענדל פרידמן, הרב שמואל אלכסנדר סנדר וילשאנסקי, הרב, שלום דובער וולף, הרב מנחם מענדל אקסלרוד, הרב יוסף אברהם פיזם, הרב יעקב סנגאוי, הרב מתי טוכפלד, הרב בן ציון פרישמן, הרב מיכאל לסרי, הרב עמי מימון ועוד.

בעקבות ההצלחה של התוכנית החל הארגון לפתוח את התוכנית גם בשפות נוספות כאנגלית וצרפתית וגם הם הצליחו למעלה מן המשוער.

בית מדרש לעבדך באמת[עריכה | עריכת קוד מקור]

לימוד בחברותא בבית המדרש 'לעבדיך באמת'

בחודש מנחם אב תש"פ חנך[4] הארגון את בית המדרש 'לעבדיך באמת' בעיר התורה והחסידות בני ברק, 'לעבדיך באמת' הינו מקום שמיועד ללימוד ענייני גאולה ומשיח שבפנימיות התורה.

עם פתיחתו של המקום נבחרו בקפידה בחורים מצויינים מישיבות חב"ד שנבחנו והוכיחו בקיאות מופלגה בענייני הגאולה שבש"ס ופוסקים, וקיימו במקום 'ישיבת בין הזמנים' בה עסקו בעיון ופלפול בענייני גאולה ומשיח שבתורה, יחד עם עשרות רבות של בני תורה ואברכים מכלל הזרמים ביהדות.

כולל יושבי ביתך[עריכה | עריכת קוד מקור]

הכולל נפתח בקיץ תש"פ.

הכולל מפעיל מערך מסלולי לימוד חסידות, המערך מתייחד במרחב הלימודים שהוא פורס לאברכי הכולל, במסגרת הכולל ניתן ללמוד חסידות במתחם בית המדרש של הכולל ואף מחוץ לכולל ולקבל מלגה כספית מכובדת.

בכולל קיים מסלול שבאמצעותו האברכים שמתחייבים ללמוד מספר פעמים מדי שבוע מתוך חוברת הלימוד שמערכת 'יפוצו' מכינים במיוחד לפרויקט, מקבלים מדי שבוע משלוח לביתם של ארגז ירקות מלא שמחליף את קניית הירקות השבועית, בנוסף נערכים מבחנים על החומר הנלמד.

כולל היכלו של משיח[עריכה | עריכת קוד מקור]

הכולל הוקם בהוראת הרבי למנהלי ארגון יפוצו, ומאז הקמתו עומד בתמיכת ובליווי רבני הארגון, בכולל נלמדים ענייני גאולה ומשיח.

בשנת תשפ"ג נערך קמפיין התרמה לטובת הכולל, לפני מועד הקמפיין קיבלו מנהלי הארגון ברכת סיוע מהרבי לתורמים, במהלך הקמפיין הארגון קיבל פניות מאנשים רבים שזכו הצלחה שמיימית מיד לאחר תרומתם[5].

הוצאה לאור[עריכה | עריכת קוד מקור]

גיליון 'אחרית הימים'
  • אחרית הימים - גיליון כרומו שבועי המחולק במאות בתי כנסת בשכונות פלטבוש, ויליאמסבורג, בורו-פארק, מונסי, לייקווד, ועוד בתפוצה שבועית של מעל 32,000 עותקים שמתוכם כ-22,000 מחולקים בארצות הברית. בעמוד הראשון של העלון מובאים קטעים מתורתו של אדמו"ר הזקן בקשר עם הפרשה, ובעמודים הפנימיים מובאים קטעים מעובדים משיחות הדבר מלכות, וציטוטים מגדולי ישראל על חובת האמונה והציפיה למשיח. בשנת תשע"ט מערכת העלון ליקטה קטעים נבחרים מהעלון השבועי והוציאה אותם כספר בשם 'אחרית הימים' שהפך במהרה לרב מכר בציבור הרחב.
  • חוברות נושא - מדי חודש יוצאת לאור על ידי הארגון חוברת בסדרת 'נושאים בעבודת השם' המקיפה נושא מסויים בעבודת ה' מכל צדדיו ומבארת אותו, ומביאה קטעים מתורת רבותינו נשיאינו העוסקים בנושא זה, מתוך דגש מיוחד על הקשר בין הנושא לעניני גאולה ומשיח.
  • היהלום שבכתר - במהלך השנים תשע"ד-תשע"ה הפיץ הארגון קטע יומי מעובד משיחה של הרבי במספר מוקדים, שנקרא בשם 'היהלום שבכתר' והודפס על דפי כרומו מלבניים בצבע מלא.
כריכת הספר 'סוגיות בגאולה'
  • סוגיות בגאולה - בשנת תש"פ הוציא הארגון את הספר סוגיות בגאולה האוגד בתוכו את הכינוס תורה שנערך על ידי הארגון בשיתוף ערוץ זמן הגאולה[6].
  • ובאותו הזמן - החל מחודש שבט תשפ"א עד חודש כסלו תשפ"ב הוציא הארגון מגזין כרומו חודשי בשם 'ובאותו הזמן'. המגזין הופץ בישראל ובניו יורק ונשלח למנויים בתשלום, וכן חולק על ידי פעילים הרוכשים מאת הארגון מגזינים באופן מוזל ומרוכז לחלוקה. מדורי המגזין היו דבר מלכות, רועי אמונה - גדולי ישראל והציפייה למשיח, חסידישע פארבריינגען - התוועדות חסידית, הלכתא למשיחא - סוגיות תורניות הקשורות לזמן הגאולה, ולחיות בימות המשיח - סקירת מאורעות שהתרחשו בדור השביעי[7], ועוד.
  • התניא המבואר - למבקשי השם - סדרת ספרים הכוללת ביאורים על ספר התניא בשם 'מבקשי השם', הסדרה כוללת: צילום מספר התניא, 'הביאור הקצר' - ביאור התניא בקצרה, 'מושגים' - הפשטת מושגים על פי חסידות, 'ילקוט ביאורים' - ביאור ערוך מכל מפרשי התניא, 'חשיבה גאולתית' - נקודות בספר התניא הקשורות לגאולה, 'אוצר עיונים' - עיונים בתניא, 'כפתור ופרח' - פנינים ממקורות נוספים. חשוון תשפ"ב[8].
  • בנתיבי הביאור - מתוך התניא למבקשי השם, תשפ"ג.
  • התניא המבואר - למבקשי השם חלק ו' - חלק נוסף לתניא למבקשי ה' על אגרת התשובה תשפ"ד.
  • הגדה של פסח - חוברת שיצאה לאור לקראת חג הפסח תשפ"ד, ובה ההגדה בתוספת קטעים מתורתו של משיח.

חברי הארגון[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • הרב חיים טל – מייסד ומנהל
  • הרב מיכאל חנוך גולומב – מפקח ומגיה
  • הרב מנחם מענדל הלפרין – עורך
  • ר' מנחם מענדל גרוזמן – עורך
  • הרב אהוד חקק – מנהל הפצה, ארץ הקודש
  • ר' מנחם מענדל אלקיים – מנהל הדפסה והפצה, ארצות הברית
  • ר' אהרון אברהם קעניג - חבר הנהלה

ארצות הברית[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • הקומנדו שוב יוצא לפעולה, שבועון בית משיח גליון 1239 עמוד 43.
  • אשרי העומדים על סודך, שניאור זלמן לווין, גיליון בית משיח מס' 1311 ע' 24-27.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים