שלום דובער ברוד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הוספת ערך)
 
 
(30 גרסאות ביניים של 16 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''שלום דובער ברוד''' הוא מנהל פנימיית [[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]], ב[[קראון הייטס]]. בעברו נמנה עם חברי קבוצת [[השלוחים לארץ הקודש]], וניהל את [[כולל תפארת זקנים לוי יצחק (קראון הייטס)|כולל תפארת זקנים לוי יצחק]] במשך קרוב לשנתיים.
{{מפנה|שלום דובער ברוד|יועץ חינוכי ומטפל ריגשי|דובי ברוד}}
[[קובץ:שלום בער ברוד.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב ברוד בשיחה עם תלמידים]]
הרב '''שלום דובער הלוי ברוד''', (יליד תשי"ג) הוא מנהל פנימיית [[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]], ב[[קראון הייטס]]. בעברו נמנה עם חברי קבוצת [[השלוחים לארץ הקודש]], וניהל את [[כולל תפארת זקנים לוי יצחק (קראון הייטס)|כולל תפארת זקנים לוי יצחק]] במשך קרוב לשנתיים ([[תש"מ]] - [[תשמ"ב]]).


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד לאביו הרב [[יחזקאל ברוד]] בתקופת [[יציאת רוסיה תש"ו|הבריחה הגדולה מרוסיה]], וגדל ב[[קראון הייטס]] והתחנך במוסדות החינוך המקומיים.
נולד בשנת [[תשי"ג]] לאביו הרב [[יחזקאל ברוד]] גדל ב[[קראון הייטס]] והתחנך במוסדות החינוך המקומיים.


לאחר נישואיו לרעייתו חנה, נמנה על קבוצת [[השלוחים לארץ הקודש]] שנשלחו על ידי הרבי ל[[צפת]]. הם יצאו ב[[כ"ח שבט]] [[תשל"ז]], אך כעבור זמן קצר החלו בעיות בריאות שונות ובעקבותיהם נאלץ לחזור ל[[קראון הייטס]] באישור הרבי.
לאחר נישואיו עם רעייתו חנה, נמנה על קבוצת [[השלוחים לארץ הקודש]] שנשלחו על ידי הרבי ל[[צפת]]. הם יצאו ב[[כ"ח שבט]] [[תשל"ז]], אך כעבור זמן קצר הוצרך לחזור ל[[קראון הייטס]] באישור הרבי.


עם הודעתו של הרבי על ייסוד [[כולל תפארת זקנים לוי יצחק (קראון הייטס)|כולל תפארת זקנים לוי יצחק]] ב[[כ' מנחם אב]] [[תש"מ]], לקח על עצמו הרב ברוד את ארגון הכולל ותפעולו, ולאחר שקיבל את אישור הרבי החל לפעול להקמת הכולל ומינה וועד הנהלה שכלל את האחים הגבירים לבית משפחת דייטש, ויחד עימם הקים מערכת פעילות שכללה בעיקר יציאה למבצעים. הוא המשיך לכהן בתפקיד זה עד שנת [[תשמ"ב]] אז עזב את ניהול הכולל ועבר לכהן בצוות הגשמי של ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]].
עם הודעתו של הרבי על ייסוד [[כולל תפארת זקנים לוי יצחק (קראון הייטס)|כולל תפארת זקנים לוי יצחק]] ב[[כ' מנחם אב]] [[תש"מ]], לקח על עצמו הרב ברוד את ארגון הכולל ותפעולו, ולאחר שקיבל את אישור הרבי החל לפעול להקמת הכולל ומינה וועד הנהלה שכלל את האחים הגבירים לבית משפחת דייטש, ויחד עימם הקים מערכת פעילות שכללה בעיקר יציאה למבצעים. הוא המשיך לכהן בתפקיד זה עד שנת [[תשמ"ב]] אז עזב את ניהול הכולל ועבר לשמש כחבר הצוות הגשמי של ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]].


כאשר נשלמה בנייתה ושיפוצה של פנימיית הישיבה ב[[פרזידנט 1414]], קיבל לידיו את ניהולה, וכן מופקד על הנפקת אשרות השהיה לתלמידי ה'[[קבוצה]]' הישראלים ועמידה בקשר מול הגורמים האחראיים במשרדי הממשלה האמריקאיים וגביית התשלומים מתלמידים אלו.
כאשר נשלמה בנייתה ושיפוצה של פנימיית הישיבה ב[[פרזידנט 1414]], קיבל לידיו את ניהולה, וכן מופקד על הנפקת אשרות השהיה לתלמידי הישיבה הישראלים ועמידה בקשר מול הגורמים האחראיים במשרדי הממשלה האמריקאיים וגביית התשלומים מתלמידים אלו.


==משפחתו==
*בנו, ר' לוי ברוד - [[קראון הייטס]].
*בתו, נחמה דינה ובעלה ר' יצחק יהודה גאלדענבורג - שלוחים בלארענסוויל, ניו ג'רסי.
*בתו, דבורה לאה ובעלה ר' יענקי מאיעסקי - שלוחים בסינסינטי אוהיו.


==משפחתו==
==קישורים חיצוניים==
*בנו, ר' לוי ברוד - מנהל ארגון [[יגדיל תורה (קראון הייטס)|יגדיל תורה]], [[קראון הייטס]]
*'''[https://chabad.info/magazine/715506/ היום הכי מאושר בשנה עם הרבי]''', בתוך שבועון בית משיח, תשרי תשפ"ב {{אינפו}}


{{שלוחי הרבי לארץ הקודש}}
{{מיון רגיל:ברוד, שלום דובער}}
{{מיון רגיל:ברוד, שלום דובער}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:השלוחים לארץ הקודש]]
[[קטגוריה:השלוחים לארץ הקודש]]
[[קטגוריה:צוות ישיבת תומכי תמימים המרכזית]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים המרכזית]]
[[קטגוריה:קראון הייטס: אישים]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:משפחת ברוד]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשי"ג]]

גרסה אחרונה מ־01:59, 7 בנובמבר 2023

המונח "שלום דובער ברוד" מפנה לכאן. לערך העוסק ביועץ חינוכי ומטפל ריגשי, ראו דובי ברוד.

הרב ברוד בשיחה עם תלמידים

הרב שלום דובער הלוי ברוד, (יליד תשי"ג) הוא מנהל פנימיית ישיבת תומכי תמימים המרכזית, בקראון הייטס. בעברו נמנה עם חברי קבוצת השלוחים לארץ הקודש, וניהל את כולל תפארת זקנים לוי יצחק במשך קרוב לשנתיים (תש"מ - תשמ"ב).

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשנת תשי"ג לאביו הרב יחזקאל ברוד גדל בקראון הייטס והתחנך במוסדות החינוך המקומיים.

לאחר נישואיו עם רעייתו חנה, נמנה על קבוצת השלוחים לארץ הקודש שנשלחו על ידי הרבי לצפת. הם יצאו בכ"ח שבט תשל"ז, אך כעבור זמן קצר הוצרך לחזור לקראון הייטס באישור הרבי.

עם הודעתו של הרבי על ייסוד כולל תפארת זקנים לוי יצחק בכ' מנחם אב תש"מ, לקח על עצמו הרב ברוד את ארגון הכולל ותפעולו, ולאחר שקיבל את אישור הרבי החל לפעול להקמת הכולל ומינה וועד הנהלה שכלל את האחים הגבירים לבית משפחת דייטש, ויחד עימם הקים מערכת פעילות שכללה בעיקר יציאה למבצעים. הוא המשיך לכהן בתפקיד זה עד שנת תשמ"ב אז עזב את ניהול הכולל ועבר לשמש כחבר הצוות הגשמי של ישיבת תומכי תמימים המרכזית.

כאשר נשלמה בנייתה ושיפוצה של פנימיית הישיבה בפרזידנט 1414, קיבל לידיו את ניהולה, וכן מופקד על הנפקת אשרות השהיה לתלמידי הישיבה הישראלים ועמידה בקשר מול הגורמים האחראיים במשרדי הממשלה האמריקאיים וגביית התשלומים מתלמידים אלו.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בנו, ר' לוי ברוד - קראון הייטס.
  • בתו, נחמה דינה ובעלה ר' יצחק יהודה גאלדענבורג - שלוחים בלארענסוויל, ניו ג'רסי.
  • בתו, דבורה לאה ובעלה ר' יענקי מאיעסקי - שלוחים בסינסינטי אוהיו.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]