יהודה פרג: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(36 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:יהודה פרג אצל הרבי.jpeg|שמאל|ממוזער|מר '''יהודה פרג''' עובר אצל הרבי]]
[[קובץ:יהודה פרג אצל הרבי.jpeg|שמאל|ממוזער|מר '''יהודה פרג''' עובר אצל הרבי]]
מר '''יהודה פרג''' הוא אדריכל, שתכנן את [[הרחבות ושיפוץ 770#הנחת אבן הפינה|ההרחבה של 770]] שאושר ע"י [[הרבי]].
מר '''יהודה פרג''' הוא אדריכל. מתכנן [[הרחבות ושיפוץ 770#הנחת אבן הפינה|ההרחבה של 770]] שאושרה על ידי [[הרבי]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
מר יהודה פרג נולד וגדל ב[[ירושלים]] למשפחה דתית, בהגיעו לגיל גיוס התגייס לצבא שם שירת שלוש שנים. לאחר שחרורו החל ללמוד אדריכלות באוניברסיטה במלבורן שבאוסטרליה בה למד שש שנים. בתום לימודיו חזר לירושלים והחל לעבוד במקצוע אותו רכש בעמל רב.
מר יהודה פרג נולד וגדל ב[[ירושלים]] למשפחה דתית, שירת בצבא 3 שנים, למד אדריכלות באוניברסיטה ב[[מלבורן]] שבאוסטרליה בה למד 6 שנים ובתום לימודיו חזר ל[[ירושלים]] והחל לעבוד כאדריכל.


==אדריכל ההרחבה של 770==
==אדריכל ההרחבה של 770==
[[קובץ:כתבה על יהודה פרג.jpg|שמאל|ממוזער|כתבה על יהודה פרג ב[[עיתון בית משיח]]]]
[[קובץ:770 שהולך להיות.jpg|שמאל|ממוזער|250px|תוכנית ההרחבה שהרבי אישר]]


בשנת תשמ"ח כששהה בניו יורק לצורך עבודתו קיבל את הטלפון הגורלי בו התבקש לבדוק אפשרות להגדלת בית הכנסת 770. מיד לאחר מכן ביחד עם אנשי הוועד הם סיירו בכל המתחם והביאו גם מהנדסים על מנת שיבחנו את נושא הרחבת המקום. מר יהודה פרג הבחין כי לבנין יש מקום לארבע קומות שלא נוצלו ומשום כך הוא תכנן לעקור את ליבת הבנין מבלי לגעת במפלס בית הכנסת שישאר על מקומו, וככך ליצור חלל גדול שיכיל אלפי מתפללים בכל ימות השנה ובפרט בחגים.  
בשנת [[תשמ"ח]] כאשר שהה ב[[ניו יורק]] לצורך עבודתו, התבקש יהודה לבדוק אפשרות להגדלת בית הכנסת [[770]]. ביחד עם אנשי הוועד, יהודה סייר בכל המתחם והביא גם מהנדסים על מנת שיבחנו את נושא הרחבת המקום. מר יהודה הבחין כי לבנין יש מקום לארבע קומות שלא נוצלו ומשום כך הוא תכנן לעקור את ליבת הבנין מבלי לגעת במפלס [[בית הכנסת]] שישאר על מקומו ובכך ליצור חלל גדול שיכיל אלפי מתפללים בכל ימות השנה ובפרט בחגים. הבדיקה עם הקבלנים העלתה כי מדובר בבניה יקרה מאוד שעלותה יכולה להגיע לעשרות מיליוני דולרים.  


הבדיקה עם הקבלנים העלתה כי מדובר בבניה יקרה מאוד שעלותה יכולה להגיע לעשרות מיליוני דולרים,  כמה חודשים אחרי זה התקשרו אל מר יהודה חברי הועד והודיעו לו כי החליטו במקום שיפוץ והרחבה - לבנות מחדש את המקום בסמוך ל - 770, מה שיוזיל עלויות. גבאי בית הכנסת הרב זאב כץ התקשר אל מר יהודה ואמר לו שהוא מוזמן לבוא לניו יורק כדי לתכנן את הבנין החדש בהתאם לתכנית החדשה. מר יהודה פרג טס ישר לניו יורק ונפגש עם הרב קרינסקי שסיפר לו שהוגשו בפני הרבי מספר תוכניות ממספר אדריכלים שונים, אך הרבי דחה את כל ההצעות שהוגשו בפניו. ועוד אמר לו הרב קרינסקי שבוועד הבנין מבקשים ממנו להציע פרויקט חדש להרחבת המקום. לאורך אותו חודש הוא עבד עם המהנדסים ששכר  והראה את זה לוועד הבנין. וועד הבנין אמרו שעכשיו הם יגישו את זה לרבי ונראה כיצד הרבי יקבל את הדברים. הם רק ביקשו שמר יהודה יקטין את התוכניות כדי שלרבי יהיה קל יותר לעקוב אחר הדברים. התכניות הובאו למראה עיני הרבי ובאחד הימים הרב קרינסקי קרא למר יהודה ואמר לו שהרבי עבר על כל התוכניות שלו והיה מרוצה מאוד, ואישר את בניית הבניין. 
כמה חודשים אחרי זה התקשרו אל מר יהודה חברי הוועד והודיעו לו כי החליטו במקום שיפוץ והרחבה - לבנות מחדש את המקום בסמוך ל-770, מה שיוזיל עלויות. גבאי בית הכנסת הרב [[זאב יחזקאל כץ]] התקשר אל מר יהודה ואמר לו שהוא מוזמן לבוא ל[[ניו יורק]] כדי לתכנן את הבנין החדש בהתאם לתכנית החדשה.  


מר יהודה פרג טס ישר לניו יורק ונפגש עם מזכיר הרבי הרב [[יהודה קרינסקי]] שסיפר לו שהוגשו בפני הרבי מספר תוכניות ממספר אדריכלים שונים, אך הרבי דחה את כל ההצעות שהוגשו בפניו. ועוד אמר לו הרב קרינסקי שבוועד הבנין מבקשים ממנו להציע פרויקט חדש להרחבת המקום. לאורך אותו חודש הוא עבד עם המהנדסים ששכר על תוכנית והראה אותה לוועד הבנין ששהגיש אותה לרבי. הרבי עבר על כל התוכניות והיה מרוצה מאוד ואישר את בניית הבניין. אחד התנאים שהציב הרבי הוא שלא ישקיעו בבניין סכומים אגדיים. יהודה עצמו נפגש עם מספר קבלנים, ביניהם עם הקבלן מר דוד צ'ייס שהיה אחד הפילנתרופים שתמך בפעילות החב"דית במשך השנים.


בשנתיים הבאות נקרא יהודה כמה פעמים לניו יורק, לא פעם ביקשו ממנו חלופות לחלקים מסוימים בתכנון הבניה כדי להוזיל עלויות. היה שלב מסויים בו ביקשו לעשות הרחבה מצומצמת בלבד.


לאחר שלב האישור העקרוני, הגיע שלב בדיקת העלויות. אחד התנאים שהציב הרבי הוא שלא ישקיעו בבניין סכומים אגדיים. יהודה עצמו נפגש עם מספר קבלנים, ביניהם עם הקבלן מר דוד צ'ייס שהיה אחד הפילנתרופים שתמך בפעילות החב"דית במשך השנים. הענינים התנהלו לאט וביגיעה, בשנתיים הבאות נקרא יהודה כמה פעמים לניו יורק, לא פעם ביקשו ממנו חלופות לחלקים מסוימים בתכנון הבניה כדי להוזיל עלויות. היה שלב מסוים בו ביקשו לעשות הרחבה מצומצמת בלבד.  
ב[[כ"ד אלול]] [[תשמ"ט]] לאחר משא ומתן ארוך חברי הוועד אמרו למר יהודה כי הרבי דחה את התוכניות המצומצמות שביקשו לעשות, והוא רצה דווקא את התוכניות של מר יהודה. באותו יום הוא עבר ב[[חלוקת דולרים]] והגבאי הרב [[זאב יחזקאל כץ]] הציג אותו בפני הרבי כאדריכל התוכניות והוסיף שהוא מתכנן לשוב לירושלים, הרבי העניק ליהודה דולר אחד לצדקה שיתן בירושלים ודולר נוסף הרבי העניק לו "להצלחת הבניין שאתה מתכנן לנו" (באידיש). לאחר שהתקדם הרבי קרא לו שוב ואמר לו באידיש "ליישם את כל הברכות, ואל תאכזב אותי".  


בכ"ד אלול תשמ"ט לאחר משא ומתן ארוך חברי הוועד אמרו למר יהודה כי הרבי דחה את התוכניות המצומצמות שביקשו לעשות, והוא רצה דווקא את התוכניות של מר יהודה.
בפועל, ההרחבה שהתקיימה באותן שנים הייתה חלקית בלבד - חדרי השירות הורדו למפלס תחתון, כמו גם אולמות סמוכים שהוקמו, אלא שבשנת [[תשנ"ד]], נעצרה תנופת הבניה לחלוטין.
וככה הוא מספר: {{ציטוטון|אותו יום היה יום ראשון ואני הוזמנתי לרבי במעמד חלוקת הדולרים.
הרב זאב כץ גבאי בית הכנסת, הציג אותי בפני הרבי כאדריכל התוכניות, ואמר שאני מתעתד לשוב לירושלים, הרבי העניק לי דולר אחד לצדקה בירושלים ודולר אחר לצדקה בארץ ישראל, ודולר נוסף הרבי העניק לי באומרו שדולר זה הוא "להצלחת הבניין שאתה מתכנן לנו" (את זה הוא אמר באידיש). כבר התקדמתי הלאה בתור, כשלפתע קראו לי לשוב. 'הרבי מבקש לדבר איתך' אמרו לי. וא הרבי אמר לי באידיש - 'ליישם את כל הברכות, ואל תאכזב אותי'}}.
בפועל ההרחבה הראשונה התקיימה בשנים הבאות. בית המדרש הורחב בצורה חלקית בלבד. חדרי השירות הורדו למפלס תחתון, כמו גם אולמות סמוכים שהוקמו, אלא שאז, בשנת תשנ"ד, נעצרה תנופת הבניה לחלוטין.


==נסיון ההרחבה אחרי ג' תמוז==
בשנת [[תשס"ד]] נקרא יהודה פרג שוב ל[[ניו יורק]] ע"י משפחות דרייזין וברנובר, שביקשו לקדם את הפרויקט. הם אף ביקשו ממנו לתכנן גרסה מורחבת יותר. אך יהודה אמר להם כי יש לו הוראות והנחיות מהרבי, והוא צריך לעשות את הבניין כפי שביקש הרבי. במקור, שטח הבניין הוא אלף תשע מאות מטר, ובתוכנית הבינוי שמר יהודה הציג לרבי ואושרה על ידו, יש שבעת אלפים ושבע מאות מטר. בתוכנית החדשה שביקשו שיהודה יתכנן המקום יכול להכיל כמעט כפול מהשטח שהרבי אישר לבנות. אלא שאז יהודה קיבל טלפון שבו נאמר: 'יהודה תעכב את התוכניות ואת המשך העבודה, התגלעו מחלוקות, ועד שהמחלוקות לא ייפתרו, אין מה להתקדם'.


בשנת תשסנקרא יהודה פרג שוב לניו יורק ע"י משפחות דרייזין וברנובר, שביקשו לקדם את הפרויקט. הם אף ביקשו ממנו לתכנן גרסה מורחבת יותר. אך יהודה אמר להם כי יש לו הוראות והנחיות מהרבי, והוא צריך לעשות את הבניין כפי שביקש הרבי. במקור, שטח הבניין הוא אלף תשע מאות מטר, ובתוכנית הבינוי שמר יהודה הציג לרבי ואושרה על ידו, יש שבעת אלפים ושבע מאות מטר. בתוכנית החדשה שביקשו שיהודה יתכנן המקום יכול להכיל כמעט כפול מהשטח שהרבי אישר לבנות. אלא שאז יהודה קיבל טלפון שבו נאמר: 'יהודה תעכב את התוכניות ואת המשך העבודה, התגלעו מחלוקות, ועד שהמחלוקות לא ייפתרו, אין מה להתקדם'. חלפו עוד כמה שנים, עד שלפני כשנתיים ימים צלצלו אל יהודה עסקנים מניו יורק ושאלו אותו 'האם הרבי נתן לו איזה מכתב או מסמך שמוכיח את זה שהרבי אישר זאת שארחיב את 770'? ויהודה אמר שהוא לא קיבל מסמך רשמי, אבל הוא זוכר שהראו לו את הסיכום בו הרבי אישר את הפרויקט ואמר שהוא יזכיר זאת על הציון של אדמור הריי"צ . ואכן העסקנים שהתקשרו ליהודה בדקו וראו בוידאו כי הרבי מברך את יהודה על הפרויקט. יהודה בעצמו פירט{{הערה|בשבועון בית משיח מט"ז שבט התשפ"ד.}} קצת כיצד ייראה הבניין החדש וככה יהודה סיפר:{{ציטוטון|הכניסה לזאל הגדול תישאר כפי שהיא קיימת היום, אך אליה התווספו עוד כניסות חדשות בבניין החדש.  לעזרת הנשים תהיינה כניסות מרחוב יוניון ומרחוב איסטערן פארקווי.  שללנו אפשרות של כניסה מכיוון רחוב קינגסטון, שכן זה מהווה את הצד המזרחי של בית הכנסת, ולא נכון שאנשים ייכנסו מה'מזרח' לשם מתפללים...    יצרנו גם קשר גם בין המפלסים של 770 עצמו לבין הבניין החדש, תוך מעבר בין 770 לבניין החדש. מעבר לכמות המתפללים בקומה המרכזית, עשיתי קומת גלריה נוספת לגברים, ועוד קומה לעזרת הנשים. מתחת לבניין עשיתי בייסמנט רחב ידיים שיועד עבור אולם הקיווש. אחת הבשורות שיצרנו במבנה החדש, שלא יצטרכו כלל עמודי תווך. עם הטכנולוגיה הקיימת היום, יש אפשרות לבנייה רחבה מבלי להזדקק לעמודים. בנוסף גם הקציתי מקום למשרדים, ספרייה וכן בתי מדרש משניים סביב ליציעי הקהל, אלו אמורים להיות אזורים של חדרי לימוד ובזמני חגים או באירועי שיא, הם ייפתחו לחלל אחד גדול שייאפשר לקהל גדול של מתפללים להיות באותו מקום בו זמנית.}} 
בקשר עם התעוררות להרחבת [[בית הכנסת - 770]] בשנת [[תשפ]], חשף יהודה{{הערה|בשבועון בית משיח מט"ז שבט תשפ"ד.}} פרטים נוספים על ניראות תוכנית הבניין: כניסות לבניין יהיו ברחובות [[יוניון]] ו[[איסטרן פארקוויי]], לאחר לובי קצר הכניסה תמשיך לאולם גדול וגבוה מצד לצד כשבימת הרבי וארון הקודש ישאר במקומו ומאחוריו ולמעלה חלון. יהיה מעבר בין בנין 770 לבניין החדש. קומה נוספת תוכננה כקומת גלריה לגברים, עוד קומה לעזרת הנשים ומרתף רחב ידיים עבור אולם הקידוש. הבניין החדש יבנה בטכנולוגיה מתקדמת ללא עמודי תמך במרכז הבניין. בנוסף גם יהיה מקום למשרדים וספרייה בצדדי בית המדרש כאשר בזמני העומס הם ייפתחו לחלל אחד גדול שייאפשר לקהל גדול של מתפללים להיות באותו מקום בו זמנית.
 
יהודה גם אמר שמקומו של הרבי ישאר במקומו הוא וכך גם ארון הקודש שיישאר גאומטרית במקום כפי שהוא היום.
 
כאדריכל הבנייה, יהודה מאוד מקווה שבקרוב הוא יוכל להתחיל לעבוד על הפרויקט התוכניות כבר שמורות אצלו בהישג יד שלושים וחמש שנים והוא מוכן כל רגע לבצע את המשימה שהרבי כל כך רצה בו, ובכך להרחיב את בית הכנסת המרכזי של חסידות ליובאוויטש.
[[קובץ:הגירסה המורחבת.jpeg|שמאל|ממוזער|הגירסה המורחבת שיהודה לא רצה לקבל באומרו שהרבי נתן לו הוראות והנחיות כיצד להרחיב את 770]]


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
{{בית|יוסי סלומון|התכניות שהכנתי להרחבת 770 קיבלו את אישורו של הרבי, רק יקראו לי, ואני בא|1395|14|תשפ"ד}}
[[קובץ:כתבה על יהודה פרג.jpg|שמאל|ממוזער|250px|כתבה על יהודה פרג ב[[עיתון בית משיח]]. בתמונה גירסה נוספת להרחבה שיהודה לא רצה לקבל כי הרבי אישר תוכנית אחרת]]
{{בית|יוסי סלומון|התכניות שהכנתי להרחבת 770 קיבלו את אישורו של הרבי, רק יקראו לי, ואני בא...|1395|14|תשפ"ד}}


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
'''[https://www.hageula.com/news/chabad/25543.htm בשידור חי: אדריכל ההרחבה של 770 חושף את כל הפרטים]''' {{הגאולה}}
* [https://www.hageula.com/news/chabad/25543.htm בשידור חי: אדריכל ההרחבה של 770 חושף את כל הפרטים] {{הגאולה}}
* [https://chabad.info/magazine/1051690/ ראיון בשבועון בית משיח עם האדריכל שתכנן את הרחבת 770 שאושרה ע"י הרבי], באתר [[חב"ד אינפו]] {{בית משיח}}


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:פרג, יהודה}}
{{מיון רגיל:פרג, יהודה}}
{{קטגוריה:ידידי חב"ד}}
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]

גרסה אחרונה מ־18:30, 30 בינואר 2024

מר יהודה פרג עובר אצל הרבי

מר יהודה פרג הוא אדריכל. מתכנן ההרחבה של 770 שאושרה על ידי הרבי.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

מר יהודה פרג נולד וגדל בירושלים למשפחה דתית, שירת בצבא 3 שנים, למד אדריכלות באוניברסיטה במלבורן שבאוסטרליה בה למד 6 שנים ובתום לימודיו חזר לירושלים והחל לעבוד כאדריכל.

אדריכל ההרחבה של 770[עריכה | עריכת קוד מקור]

תוכנית ההרחבה שהרבי אישר

בשנת תשמ"ח כאשר שהה בניו יורק לצורך עבודתו, התבקש יהודה לבדוק אפשרות להגדלת בית הכנסת 770. ביחד עם אנשי הוועד, יהודה סייר בכל המתחם והביא גם מהנדסים על מנת שיבחנו את נושא הרחבת המקום. מר יהודה הבחין כי לבנין יש מקום לארבע קומות שלא נוצלו ומשום כך הוא תכנן לעקור את ליבת הבנין מבלי לגעת במפלס בית הכנסת שישאר על מקומו ובכך ליצור חלל גדול שיכיל אלפי מתפללים בכל ימות השנה ובפרט בחגים. הבדיקה עם הקבלנים העלתה כי מדובר בבניה יקרה מאוד שעלותה יכולה להגיע לעשרות מיליוני דולרים.

כמה חודשים אחרי זה התקשרו אל מר יהודה חברי הוועד והודיעו לו כי החליטו במקום שיפוץ והרחבה - לבנות מחדש את המקום בסמוך ל-770, מה שיוזיל עלויות. גבאי בית הכנסת הרב זאב יחזקאל כץ התקשר אל מר יהודה ואמר לו שהוא מוזמן לבוא לניו יורק כדי לתכנן את הבנין החדש בהתאם לתכנית החדשה.

מר יהודה פרג טס ישר לניו יורק ונפגש עם מזכיר הרבי הרב יהודה קרינסקי שסיפר לו שהוגשו בפני הרבי מספר תוכניות ממספר אדריכלים שונים, אך הרבי דחה את כל ההצעות שהוגשו בפניו. ועוד אמר לו הרב קרינסקי שבוועד הבנין מבקשים ממנו להציע פרויקט חדש להרחבת המקום. לאורך אותו חודש הוא עבד עם המהנדסים ששכר על תוכנית והראה אותה לוועד הבנין ששהגיש אותה לרבי. הרבי עבר על כל התוכניות והיה מרוצה מאוד ואישר את בניית הבניין. אחד התנאים שהציב הרבי הוא שלא ישקיעו בבניין סכומים אגדיים. יהודה עצמו נפגש עם מספר קבלנים, ביניהם עם הקבלן מר דוד צ'ייס שהיה אחד הפילנתרופים שתמך בפעילות החב"דית במשך השנים.

בשנתיים הבאות נקרא יהודה כמה פעמים לניו יורק, לא פעם ביקשו ממנו חלופות לחלקים מסוימים בתכנון הבניה כדי להוזיל עלויות. היה שלב מסויים בו ביקשו לעשות הרחבה מצומצמת בלבד.

בכ"ד אלול תשמ"ט לאחר משא ומתן ארוך חברי הוועד אמרו למר יהודה כי הרבי דחה את התוכניות המצומצמות שביקשו לעשות, והוא רצה דווקא את התוכניות של מר יהודה. באותו יום הוא עבר בחלוקת דולרים והגבאי הרב זאב יחזקאל כץ הציג אותו בפני הרבי כאדריכל התוכניות והוסיף שהוא מתכנן לשוב לירושלים, הרבי העניק ליהודה דולר אחד לצדקה שיתן בירושלים ודולר נוסף הרבי העניק לו "להצלחת הבניין שאתה מתכנן לנו" (באידיש). לאחר שהתקדם הרבי קרא לו שוב ואמר לו באידיש "ליישם את כל הברכות, ואל תאכזב אותי".

בפועל, ההרחבה שהתקיימה באותן שנים הייתה חלקית בלבד - חדרי השירות הורדו למפלס תחתון, כמו גם אולמות סמוכים שהוקמו, אלא שבשנת תשנ"ד, נעצרה תנופת הבניה לחלוטין.

בשנת תשס"ד נקרא יהודה פרג שוב לניו יורק ע"י משפחות דרייזין וברנובר, שביקשו לקדם את הפרויקט. הם אף ביקשו ממנו לתכנן גרסה מורחבת יותר. אך יהודה אמר להם כי יש לו הוראות והנחיות מהרבי, והוא צריך לעשות את הבניין כפי שביקש הרבי. במקור, שטח הבניין הוא אלף תשע מאות מטר, ובתוכנית הבינוי שמר יהודה הציג לרבי ואושרה על ידו, יש שבעת אלפים ושבע מאות מטר. בתוכנית החדשה שביקשו שיהודה יתכנן המקום יכול להכיל כמעט כפול מהשטח שהרבי אישר לבנות. אלא שאז יהודה קיבל טלפון שבו נאמר: 'יהודה תעכב את התוכניות ואת המשך העבודה, התגלעו מחלוקות, ועד שהמחלוקות לא ייפתרו, אין מה להתקדם'.

בקשר עם התעוררות להרחבת בית הכנסת - 770 בשנת תשפ"ד, חשף יהודה[1] פרטים נוספים על ניראות תוכנית הבניין: כניסות לבניין יהיו ברחובות יוניון ואיסטרן פארקוויי, לאחר לובי קצר הכניסה תמשיך לאולם גדול וגבוה מצד לצד כשבימת הרבי וארון הקודש ישאר במקומו ומאחוריו ולמעלה חלון. יהיה מעבר בין בנין 770 לבניין החדש. קומה נוספת תוכננה כקומת גלריה לגברים, עוד קומה לעזרת הנשים ומרתף רחב ידיים עבור אולם הקידוש. הבניין החדש יבנה בטכנולוגיה מתקדמת ללא עמודי תמך במרכז הבניין. בנוסף גם יהיה מקום למשרדים וספרייה בצדדי בית המדרש כאשר בזמני העומס הם ייפתחו לחלל אחד גדול שייאפשר לקהל גדול של מתפללים להיות באותו מקום בו זמנית.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

כתבה על יהודה פרג בעיתון בית משיח. בתמונה גירסה נוספת להרחבה שיהודה לא רצה לקבל כי הרבי אישר תוכנית אחרת
  • יוסי סלומון, ‏התכניות שהכנתי להרחבת 770 קיבלו את אישורו של הרבי, רק יקראו לי, ואני בא..., שבועון בית משיח, גיליון 1395 עמוד 14 (תשפ"ד) קישור לשבועון בית משיח

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. בשבועון בית משיח מט"ז שבט תשפ"ד.