הוצאת ספרים קה"ת: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 16: שורה 16:
לקה"ת מחלקות הוצאה לאור ב[[ארץ הקודש]], [[ארגנטינה]], [[צרפת]] ועוד.
לקה"ת מחלקות הוצאה לאור ב[[ארץ הקודש]], [[ארגנטינה]], [[צרפת]] ועוד.


ספרי קה"ת יוצאים על ידי מספר ארגונים שקיבלו רשות מהרבי להוציא לאור את ספריהם עם חותמת קה"ת, ובראשם ה[[ועד להפצת שיחות]] שהרבי מינה לניהול כל הוצאת הספרים החב"דית. כמו כן ספרי [[וועד הנחות בלה"ק]], [[מכון לוי יצחק]], [[היכל מנחם]] [[קהת הכשר]] ועוד{{הערה|ישנו ארגון נוסף (שאינו שייך כלל להוצאת ספרים קה"ת הרשמית של כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א) - עם סמל דומה לשל קה"ת. הארגון שוכן על זווית איסטערן פארקווי - קינגסטון - מול 770.}}.
ספרי קה"ת יוצאים על ידי מספר ארגונים שקיבלו רשות מהרבי להוציא לאור את ספריהם עם חותמת קה"ת, ובראשם ה[[ועד להפצת שיחות]] שהרבי מינה לניהול כל הוצאת הספרים החב"דית. כמו כן ספרי [[וועד הנחות בלה"ק]], [[מכון לוי יצחק]], [[היכל מנחם]] ועוד{{הערה|ישנו ארגון נוסף (שאינו שייך כלל להוצאת ספרים קה"ת הרשמית של כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א) - עם סמל דומה לשל קה"ת. הארגון שוכן על זווית איסטערן פארקווי - קינגסטון - מול 770.}}.


==מאפייני ההוצאה לאור החב"דית==
==מאפייני ההוצאה לאור החב"דית==

גרסה מ־23:33, 11 באפריל 2022

לוגו הוצאת הספרים קה"ת

הוצאת ספרים קה"ת הינה מחלקת ההוצאה לאור של חסידות חב"ד.

על ההוצאה

השם "קה"ת" הינו ראשי התיבות של "קרני הוד תורה". כמו כן, קה"ת הינה השנה בה נולד אדמו"ר הזקן (תק"ה), מייסד חסידות חב"ד.

המחלקה נוסדה בשנת תש"ב (1942) על ידי אדמו"ר הריי"צ. למנהל הארגון מינה אדמו"ר הריי"צ את הרבי[1].

בשנותיו הראשונות של המוסד, הרבי דאג לעריכת ואף ערך בעצמו ספרים[2], במהלך השנים לאחר קבלת הנשיאות העביר הרבי בהדרגה את מיזם המערכת והתפעולה לאנשים בהם הוא בחר.

קה"ת הינה ההוצאה לאור הגדולה ביותר בעולם בכמות הספרים שהוציאה בתחום הספרות היהודית[דרוש מקור].

ספרי יהדות של הוצאת קה"ת יצאו עד היום בשפות הבאות: עברית, אידיש, אנגלית, רוסית, ספרדית, צרפתית, איטלקית, פורטוגזית, הולנדית, גרמנית, פרסית וערבית.

לקה"ת מחלקות הוצאה לאור בארץ הקודש, ארגנטינה, צרפת ועוד.

ספרי קה"ת יוצאים על ידי מספר ארגונים שקיבלו רשות מהרבי להוציא לאור את ספריהם עם חותמת קה"ת, ובראשם הועד להפצת שיחות שהרבי מינה לניהול כל הוצאת הספרים החב"דית. כמו כן ספרי וועד הנחות בלה"ק, מכון לוי יצחק, היכל מנחם ועוד[3].

מאפייני ההוצאה לאור החב"דית

דרך עריכת הספרים לדפוס שהותוותה בידי הרבי בהיותו מנהל ההוצאה לאור בעלת מאפיינים ייחודיים, כגון:

  • מפתחות - דגש מושם על מיפתוח פרטני במיוחד. הרבי עצמו כתב מפתחות כלליים לחלק ניכר מספרי החסידות. המפתחות כוללים: מפתח עניינים, מפתח מובאות תורניות, מפתח שמות ועוד. מפתחות המובאות התורניות לספר לקוטי שיחות בלבד יצאו לאור בשני כרכים.
  • ביבליוגרפיה ורשימת דפוסים - תיעוד מחקרי מקיף של מהדורות הספרים השונות. בסוף כל ספר מופיעה רשימת דפוסיו ומהדורותיו. יש לציין במיוחד את ספר התניא - ספר היסוד של חסידות חב"ד, שבו רשימה מפורטת של למעלה מ-7,000 הדפסות במקומות שונים ברחבי תבל.
  • מראי מקומות והשוואות - לכל מובאה מקורות מפורטים והפניות למקורות נוספים העוסקים בעניין.

סניפי ההוצאה לאור

סניף קה"ת בארץ הקודש

ערך מורחב – סניף קה"ת בארץ הקודש

בשנת תשט"ו הוקם סניף של ההוצאה בארץ הקודש, בניהולו של הרב אברהם פריז, ולאחר פטירתו התמנה בשנת תשל"ב הרב מנחם מענדל וולף למנהל ההוצאה.

מלבד העיסוק בהפצת ומכירת הספרים, עוסק הסניף בהוצאה לאור עצמאית, ומאז הקמתו הוציא עשרות ספרים, שהודפסו על פי הוראת הרבי בבית הספר לדפוס יד החמישה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. אגרות קודש (אדמו"ר הריי"צ) כרך יד אגרת ה'שמח.
  2. אגרות קודש הרבי מלך המשיח שליט"א, חלק ה', עמוד רצז.
  3. ישנו ארגון נוסף (שאינו שייך כלל להוצאת ספרים קה"ת הרשמית של כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א) - עם סמל דומה לשל קה"ת. הארגון שוכן על זווית איסטערן פארקווי - קינגסטון - מול 770.