יוסף יצחק בוטמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגית: עריכה ממכשיר נייד
שורה 10: שורה 10:
בשנת [[תשמ"א]] נסע לשנת ה'[[קבוצה]]' ב770.
בשנת [[תשמ"א]] נסע לשנת ה'[[קבוצה]]' ב770.


לאחר נישואיו עם בת למשפחת לנדסברג מ[[ירושלים]] ניהל את [[בית חב"ד]] בשכונת ג'סי כהן ב[[חולון]]. בחודש אלול תשמ"ג החל לעבוד כ[[משגיח]] ו[[משפיע]] בישיבת [[תומכי תמימים לוד]], באישורו של [[הרבי]]{{הערה|[[ימי תמימים]] חלק ח'}}. בשנות הנו"נים מונה למשגיח ראשי בישיבה, בתפקידים אלו הוא מכהן עד היום.
לאחר נישואיו עם רעייתו בת למשפחת לנדסברג מ[[ירושלים]] ניהל את [[בית חב"ד]] בשכונת ג'סי כהן ב[[חולון]]. בחודש אלול תשמ"ג החל לעבוד כ[[משגיח]] ו[[משפיע]] בישיבת [[תומכי תמימים לוד]], באישורו של [[הרבי]]{{הערה|[[ימי תמימים]] חלק ח'}}. בשנות הנו"נים מונה למשגיח ראשי בישיבה, בתפקידים אלו הוא מכהן עד היום.


בנוסף לכך הוא משמש כחבר בהנהלה החינוכית של התלמוד תורה בלוד וכחבר ב[[בית חב"ד נמל התעופה]].
בנוסף לכך הוא משמש כחבר בהנהלה החינוכית של התלמוד תורה בלוד וכחבר ב[[בית חב"ד נמל התעופה]].

גרסה מ־20:03, 1 במאי 2016

יוסף יצחק בוטמן

הרב יוסף יצחק בוטמן, הינו משפיע ומשגיח ראשי בישיבת תומכי תמימים המרכזית לוד.

נולד בי"ט תמוז תשי"ט בניו יורק לאביו הרב שלום בער בוטמן ולאימו מרת דבורה, בתו של ר' חיים שמריהו גוראריה. בהיותו בגיל תשע עברה משפחתו לארץ הקודש והתיישבה בתל אביב.

בצעירתו למד בישי"ק תורת אמת, לוד, ובכפר חב"ד.

בשנת תש"מ היה אמור הרב בוטמן לנסוע לשנת ה'קבוצה', אך בעקבות הוראה מהרבי[1], והחלטתו של המשפיע ר' מענדל פוטרפס, נסע לישיבת חב"ד במגדל העמק שנפתחה באותה שנה, לשמש בה כשלוחים, יחד עם חבריו יוסף יצחק זלמנוב, חיים לוי יצחק גינזבורג, חיים שלמה דיסקין ועוד.

בשנת תשמ"א נסע לשנת ה'קבוצה' ב770.

לאחר נישואיו עם רעייתו בת למשפחת לנדסברג מירושלים ניהל את בית חב"ד בשכונת ג'סי כהן בחולון. בחודש אלול תשמ"ג החל לעבוד כמשגיח ומשפיע בישיבת תומכי תמימים לוד, באישורו של הרבי[2]. בשנות הנו"נים מונה למשגיח ראשי בישיבה, בתפקידים אלו הוא מכהן עד היום.

בנוסף לכך הוא משמש כחבר בהנהלה החינוכית של התלמוד תורה בלוד וכחבר בבית חב"ד נמל התעופה.

משפחתו

לרב בוטמן 14 ילדים, ששה נשואים ומשמשים כשלוחים ברחבי הארץ והעולם. הרב בן ציון שליח בפנום-פאן קומבודיה, הרב שניאור זלמן שליח בפרדס חנה, הרב שמריהו בביתר עלית, הרב מנחם מענדל שליח בחולון, הרב מאיר שלמה בירושלים וחתנו הרב אליהו קניג, שליח בנהריה.

הערות שוליים

  1. ס' מגדל דוד חלק ח'
  2. ימי תמימים חלק ח'