ישראל בש

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישראליק בש

ישראל (ישרָאלי'ק) בַּשׁ (יליד שנת תשנ"ד, 1994) הוא אמן קלידים וזמר חב"די העומד מאחורי שורה של מיזמים למען הקהילה ולעזרת השלוחים.

תולדות חיים[עריכה]

נולד בי"ח אדר תשנ"ד בשכונת רמות בירושלים לאביו ר' אברהם בש ולאמו מרת נצחי'ה (ויקי) במשפחה ברוכת ילדים, וגדל במוסדות חב"ד בעיר לצד תשעה אחים ואחיות.

כבר בתור ילד הקים סניף של צבאות השם בעיר, וארגן פעילות מאסיבית שכללה התוועדויות עם משפיעים וכנסים עם אמנים.

בעודו ילד החל להתעניין במוזיקה ואף השתתף במספר הרכבים מוזיקליים של מקהלות ילדים. בגיל 13 התגלתה בגופו מחלת ריאות נדירה שהשפיע על שירתו וגדעה את חלומו להיות זמר, אך בזכות התפתחות הרפואה המודרנית, הצליחו לעצור את התדרדרות המחלה ולהחזיר את חלומו.

בגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים לוד שם זכה לעידודו של הרב בוטמן שדחף אותו להמשיך ולפתח את הכישרון המוזיקלי שלו, ובהמשך עבר ללמוד בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת, ובשנת תשע"ד נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה'.

בעת לימודיו בישיבות ניגן בכל הזדמנות כמו ריקודי השמחה של חודש אדר, התוועדויות מרכזיות ועוד. בשנת הקבוצה תשע"ד שהייתה שנה מעוברת ניגן ב-770 במשך שני חודשי אדר לצד נגנים נוספים.

נסע עם קבוצת התלמידים השלוחים ופעל במשך כשנתיים בישיבת תפארת התמימים בגבעת אולגה עד לנישואיו עם רעייתו מרת שרה בת ר' שלום הלל ממושב ברקת שם קבעו את ביתם.

לאחר נישואיו, המשיך לעסוק בתחום המוזיקה ולהתפרנס מכך, ולצד ליווי שמחות משפחתיות ואירועים קהילתיים, הקים בביתו אולפן מוזיקלי מקצועי המעניק שירות לזמרים ויוצרי קליפים מרחבי הארץ.

מיזמים[עריכה]

יזם שורה של מיזמים והפקות למען הקהילה החב"דית ולעזרת שלוחי הרבי ביניהם:

  • סדרת סרטונים ללימוד תפעול מערכות הגברה[1].
  • מאגר מידע למתחתנים.
  • מאגר טיפים לשמחות בדגש על שמחות בר מצווה, בריתות וחתונות חסידיות[2].
  • פרוספקט ייעודי לחתונות של אנ"ש ובעיקר שלוחים שמזמינים גם מקורבים. המאפשר לאותם מקורבים שלא מכירים את הלו"ז החסידי–חרדי לחתונה, לדעת ולהבין מה עומד להתרחש בכל שלב ושלב.
  • ספריות מוזיקליות שבנה לשיירות האור של חנוכה, עם שידורי לייב בהם ניתן להפעיל מחרוזת חסידית מכמה רכבים במקביל. מחרוזות לתהלוכות ל"ג בעומר למסיבות פורים ועוד.
  • מחרוזות שימושיות כמו "ליובאוויט‌ש טאנ‌ץ" ע‌ם מיט‌ב ניגונ‌י חב"ד, אות‌ה הפי‌ק בהשקעה רבה ע‌ם מיט‌ב הנגני‌ם בישראל[3].
  • ארוע כינוס השלוחים למוזיקאים[4]

לקריאה נוספת[עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים