הגאולה האמיתית והשלימה (עיתון)

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמליל עיתון הגאולה המחודש

עיתון הגאולה האמיתית והשלימה (ידוע בשם "הגאולה") היה בטאון דו-שבועי שיצא לאור בעידודו של הרבי בין השנים תנש"א-תשנ"ד על ידי הרב זמרוני ציק מטעם האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה, והוצאתו לאור התחדשה על ידי חברי האגודה בשנת תשפ"א - תשפ"ג.

העיתון נועד לחזק את האמונה והציפייה לביאת המשיח ולימוד ענייני הגאולה בצורה אקטואלית ולהביא את הוראות הרבי בנושא לקהל הרחב כשהוא לא מתאפיין רשמית עם חב"ד, במטרה להראות שהגאולה שייכת לכלל ישראל ואינה רק נחלתם של החב"דניקים.

הרבי מחזיק את עיתון מספר 29 (יש נביא בישראל) בדרכו לאוהל
הרב מרדכי אליהו בראיון לעיתון הגאולה ע"י היו"ר הרב זמרוני ציק (שלהי קיץ ה'תשנ"א)
כותרת עיתון הגאולה "יש נביא בישראל"


עיתון הגאולה שיצא 3 ימים אחרי ג' בתמוז תשנ"ד

היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]

העיתון החל לצאת לאור בחודש סיון תנש"א, כחודש ומחצה לאחר השיחה הידועה של הרבי "עשו כל אשר ביכולתכם". הרב זמרוני ציק שליח הרבי לבת ים החליט על הקמת אגודה שתעסוק בענייני הגאולה והכנת העם לבואה. האגודה נקראה 'האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה'.

אחד הדברים הראשונים שעשה הרב זמרוני עם הקמת האגודה היה הוצאת עיתון הגאולה. הרעיון שמאחורי העיתון היה דיווח מכל מה שקורה בעולם ואיך הוא מרמז אודות ביאת המשיח, על פי שיחות הרבי.

בגליונות הובאו ראיונות אישיים, צופנים, רבנים על גאולה, סקרים על משיח, ניסי מלחמת המפרץ, מדור הספרות, שעשועונים, סיפור ועוד נושאים רבים.

על הוצאתו של העיתון בפועל היה אחראי מטעם האגודה הרב יצחק רחימי.

עיתון "הגאולה" במהדורתו הראשונית בשנות תנש"א - תשנ"ד יצא לאור שלושים ותשע פעמים. האחרון יצא בחודש אלול תשנ"ד, זמן קצר לאחר ג' תמוז תשנ"ד. בשני הגיליונות האחרונים הייתה התייחסות למאורע של ג' תמוז בצורה בהירה וברורה כי הכל נמשך כרגיל, הרבי מלך המשיח חי וקיים ועומד לגאול אותנו תכף ומיד, וכל המאורע הזה אינו אלא נסיון שיימשך לרגע קט. העיתון הפיח רוח חיים בכל אנ"ש בארץ. בהמשך לעיתון הגאולה שהיה חודשי החל הרב זמרוני להוציא את העלון שיחת הגאולה.

חידוש ההוצאה לאור[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת תשפ"א החל הגיליון לראות אור מחדש כעיתון חודשי אקטואלי המגיש כתבות וסקירות מיוחדות על התהליך הגאולתי המתרחש בעולם לאור דבריו של הרבי שליט"א מלך המשיח, ומופץ על ידי שלוחי הרבי ופעילי בתי חב"ד בארץ ובעולם בנוסף לגיליון שיחת הגאולה השבועי.

לקראת שנת תשפ"ב החל לצאת מוסף בשם 'עולם חדש' בסופו של העיתון, כשלאחר מספר פעמים החל לצאת כגילון מוסף נפרד, בצירוף לעיתון החדשות.

עיתון הגאולה יצא לאור בכל אמצע חודש, והוא מכיל 48 עמודי תוכן וצבע בגיליון החדשות ובמוסף. בעיתון הובאו ידיעות חדשותיות מהעולם והארץ, המוגשות לקורא בזוית גאולתית מיוחדת. זאת לבד טורי עיון והעמקה בנושאים בגאולה ובשיחותיו של הרבי, המופיעים במוסף עולם חדש.

הכתבים בעיתון[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • הרב בן ציון פרישמן - מראיין ועורך ראשי.
  • שקד איש שלום - תחקירן.
  • יוסף אברמוביץ' - הגאולה בעולם.
  • מנחם אמיתי - מראיין.
  • טל רוזנברג - כתב.
  • יוסף עמנואל - שלימות הארץ.
  • לבנת גסס.
  • ר' שניאור גרנשטט.
חלוקת עיתון הגאולה במהדורה המחודשת

הכתבים במוסף[עריכה | עריכת קוד מקור]

עידודי הרבי להוצאת הגליון[עריכה | עריכת קוד מקור]

העיתון מוגש לרבי

על הגליון הראשון של העיתון השיב הרבי לרב זמרוני ציק: "אזכיר על הציון"[1].

העיתון השני נמסר לידיו של הרבי בעת חלוקת דולרים ע"י אחיו של הרב זמרוני, מר יוסף ציק שאמר: "זה הרב זמרוני ביקש שאני אמסור לרבי". הרבי הביט בעיתון ובירך "הצלחה רבה" והעניק דולר נוסף באומרו: "בשביל הגליון ובשורות טובות". יומיים לאחר מכן בי"ג תמוז, בעת שהרבי יצא לאוהל לקח את העיתון עמו.

בגליון 7 הביא בשערו וכותרתו את המסר של דבר מלכות שופטים: "האירועים המדהימים בשנת "אראנו נפלאות", מצטרפים למסקנה ברורה: יש נביא בישראל! - בימים אלה, נשמעת שוב הכרזתו של נשיא דורנו, הרבי שליט"א מליובאוויטש "ענווים, הגיע זמן גאולתכם"". על הגליו הוציא הרבי תשובה בתוכן של "הסכמה וברכה".

בגליון 22 שיצא לאור בחודש סיוון תשנ"ב, הכותרת הראשית הייתה "ישראל מחכה לרבי", בפרפרזה על סיסמת המערך שנפוצה באותם ימי בחירות. בכותרת המשנה נכתב "יש לפקוח את העיניים - נפילתו של שמיר היא התממשות אזהרתו של הרבי מליובאוויטש - על יצחק רבין להפסיק מיד את הדיבורים על האוטונומיה". בעמוד הראשון הופיעה כותרת נוספת שעסקה בארמון למלך המשיח. גם על הגליון הזה הרבי נתן את ברכתו הקדושה.

בחודש סיון תשנ"ג הואיל הרבי לענות על משלוח גליון מס' 28 שעסק בהבלטה בפעולות פרסום משיח במגרשי הספורט ונשא את הכותרת: "ההמנון הלאומי החדש: משיח! משיח! משיח…": "ברכה והצלחה".

ובכלל לאורך הדרך זכו המו"לים לתשובות עידוד שונות מהרבי.

גלריית תמונות[עריכה | עריכת קוד מקור]

ראה גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. תשורה אסולין תשפ"ג