הבדלים בין גרסאות בדף "האשנב"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}
+
'''האשנב''' ([[ר"ת]]: '''ה'''ערות '''א'''ליהו '''ש'''טרן '''ב'''ן '''נ'''פתלי) הוא ספר חידושיום וביאורים על [[פרשיות השבוע]] מתורת [[חסידות חב"ד]] על דרך ה[[רמז]] וה[[גימטריה|גימטריאות]].
'''האשנב''' הוא ספר בדרש הרמז שנכתב על פרשיות השבוע על ידי הרב [[אליהו שטרן]] ע"ה מ[[ירושלים]].
 
  
הספר לע"נ בנו הרב [[משה אריה שטרן]] ע"ה.
+
הספר מלוקט מתוך [[תורה אור]], [[ליקוטי תורה]], [[דרך מצוותיך]], תורת [[אדמו"ר הריי"צ]] וספרי [[אדמו"ר שליט"א]] - בעיקרם מתוך [[ליקוטי ישחות]], בליווי גימטריאות ונוטריקונים להבהרת העניין.
 +
 
 +
כהקדמה לספר מופיעה [[שיחה|שיחת]] [[כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו]] על הצפון ב[[תורה]].
 +
 
 +
הספר נערך על ידי הרב [[אליהו שטרן]] ע"ה לע"נ בנו ר' [[משה אריה שטרן]] ע"ה, בכתיבתו השתתפו גם חמיו של ר' משה ארי' שטרן - הרב [[יהושע יחזקאל סופר]] וחתנו של ר' אליהו שטרן - הרב [[משה אייזנברג]].
 +
 
 +
פרקי הספר הושמעו קודם כתיבתם בשיעורו היומי של המחבר ב[[בית חב"ד]] בשכונת רמות ב[[ירולשים]]
 +
 
 +
בחודש [[שבט]] [[תשס"ט]] יצא לאור הכרך הראשון על [[חומש בראשית]]. המחבר החל לכתוב את החלקים השני והשלישי על [[חומש שמות]] ו[[חומש ויקרא]] - אך כתיבתו נקטעה באיבו עם פטירת המחבר בחודש [[טבת]] [[ה'פרצת]].
  
 
[[קטגוריה:ספרים שונות]]
 
[[קטגוריה:ספרים שונות]]

גרסה מ־20:56, 22 באפריל 2010

האשנב (ר"ת: הערות אליהו שטרן בן נפתלי) הוא ספר חידושיום וביאורים על פרשיות השבוע מתורת חסידות חב"ד על דרך הרמז והגימטריאות.

הספר מלוקט מתוך תורה אור, ליקוטי תורה, דרך מצוותיך, תורת אדמו"ר הריי"צ וספרי אדמו"ר שליט"א - בעיקרם מתוך ליקוטי ישחות, בליווי גימטריאות ונוטריקונים להבהרת העניין.

כהקדמה לספר מופיעה שיחת כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו על הצפון בתורה.

הספר נערך על ידי הרב אליהו שטרן ע"ה לע"נ בנו ר' משה אריה שטרן ע"ה, בכתיבתו השתתפו גם חמיו של ר' משה ארי' שטרן - הרב יהושע יחזקאל סופר וחתנו של ר' אליהו שטרן - הרב משה אייזנברג.

פרקי הספר הושמעו קודם כתיבתם בשיעורו היומי של המחבר בבית חב"ד בשכונת רמות בירולשים

בחודש שבט תשס"ט יצא לאור הכרך הראשון על חומש בראשית. המחבר החל לכתוב את החלקים השני והשלישי על חומש שמות וחומש ויקרא - אך כתיבתו נקטעה באיבו עם פטירת המחבר בחודש טבת ה'פרצת.