כשרות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המושג כשרות, מציין דבר הנעשה באופן נכון וכשר, המותר על פי חוקי התורה.

שני מישורים

הכשרות מתחלקת באופן כללי לשני מישורים:

  1. הכשרות בעניני אכילה ושתיה - על המאכל אותו רוצה היהודי לאכול, להיות "כשר". היינו, שהוא מותר לאכילה על פי חוקי התורה בענייני מאכל ומשקה.
  2. כשרות החפצים בהם האדם מתעסק - סביבתו של האדם צריכה להיות "כשירה". על היהודי להקפיד לראות ולשמוע דברים המותרים על פי התורה.

כשרות האכילה

בכשרות האכילה פרטים רבים, המתחלקים לסוג המאכל או המשקה.


הכשרות בעניני אכילה ושתיה, על המאכל להיות כשר ע"פ תורה, כל הסימנים הדרושים להיות בו אם המדובר הוא על בשר עופות או דגים, או כללי תרומות ומעשרות בפירות, והיתר אכילתם בשנת שמיטה.

המישור השני עוסק, בכשרות החפצים בהם האדם מתעסק, מה שהאדם רואה או שומע, האווירה הסובבת את האדם במשך חייו צריכה להיות כשרה, היינו מותאמת לפי תורה.

מבצע כשרות האכילה והשתיה

בשנת תשל"ה פתח את הרבי את מבצע כשרות.

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – מבצע כשרות האכילה והשתיה

כשרות הסביבה

בשיחת י"ט כסלו תשד"מ, הקדיש הרבי זמן נרחב בהסברת הבעייתיות שבתמונות של חיות לא כשרות וכד', ועל ההשפעה שיש בהם בחיי האדם, ובפרט על ילדים קטנים. שיחה זו אף הוגהה ע"י כ"ק אדמו"ר שליט"א ונדפסה בהוספות לליקוטי שיחות חכ"ה.