הבדלים בין גרסאות בדף "לקוטי תורה (ספר)"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 4: שורה 4:
 
'''לקוטי תורה''' הינו ספר ובו מאמרי [[אדמו"ר הזקן]] אשר שמע מפיו [[אדמו"ר הצמח צדק]], רשמם והוציאם לאור.  
 
'''לקוטי תורה''' הינו ספר ובו מאמרי [[אדמו"ר הזקן]] אשר שמע מפיו [[אדמו"ר הצמח צדק]], רשמם והוציאם לאור.  
  
על הספרים [[במדבר]] ו[[דברים]]. נוסף לזה כולל הספר: א. דרושים על פרשיות [[בשלח]] ו[[פקודי]] מתוך ספר שמות וכן הוספות לספרים שמות, במדבר ודברים. ב. דרושים על ה[[חגים]] הנמצאים בטוח הזמן שבו קוראים פרשיות הנ"ל. ג. דרושים ל[[שיר השירים]], עם הוספות.
+
בספר נדפסו מאמרים על הספרים [[במדבר]] ו[[דברים]]. נוסף לזה כולל הספר: א. דרושים על פרשיות [[בשלח]] ו[[פקודי]] מתוך ספר שמות וכן הוספות לספרים שמות, במדבר ודברים. ב. דרושים על ה[[חגים]] הנמצאים בטווח הזמן שבו קוראים פרשיות הנ"ל. ג. דרושים ל[[שיר השירים]], עם הוספות.
  
ספר זה הוא בעצם חלקו השני של הספר [[תורה אור]], אלא שאת הספר תורה אור הדפיס [[אדמו"ר הצמח צדק]] בלי הערותיו, ובספר ליקוטי תורה הדפיס גם את הערותיו, בעקבות הפצרותיהם של החסידים וכן התגלותו של אדמו"ר הזקן אליו בחלום.<ref>מכתב [[אדמו"ר הריי"צ]] שנדפס בסוף הספר ליקוטי תורה.</ref>
+
ספר זה הוא חלקו השני של הספר [[תורה אור]], אלא שאת הספר תורה אור הדפיס [[אדמו"ר הצמח צדק]] בלי הערותיו, ובספר ליקוטי תורה הדפיס גם את הערותיו, בעקבות הפצרותיהם של החסידים והתגלותו של אדמו"ר הזקן אליו בחלום.<ref>מכתב [[אדמו"ר הריי"צ]] שנדפס בסוף הספר ליקוטי תורה.</ref>
  
 
==דפוסים==  
 
==דפוסים==  

גרסה מ־20:16, 4 ביולי 2010

דף שער ההדפסה הראשונה - שנת תר"ח
קובץ:Har-likutm.jpg
כריכת הספר

לקוטי תורה הינו ספר ובו מאמרי אדמו"ר הזקן אשר שמע מפיו אדמו"ר הצמח צדק, רשמם והוציאם לאור.

בספר נדפסו מאמרים על הספרים במדבר ודברים. נוסף לזה כולל הספר: א. דרושים על פרשיות בשלח ופקודי מתוך ספר שמות וכן הוספות לספרים שמות, במדבר ודברים. ב. דרושים על החגים הנמצאים בטווח הזמן שבו קוראים פרשיות הנ"ל. ג. דרושים לשיר השירים, עם הוספות.

ספר זה הוא חלקו השני של הספר תורה אור, אלא שאת הספר תורה אור הדפיס אדמו"ר הצמח צדק בלי הערותיו, ובספר ליקוטי תורה הדפיס גם את הערותיו, בעקבות הפצרותיהם של החסידים והתגלותו של אדמו"ר הזקן אליו בחלום.[1]

דפוסים

  • בשנת תשכ"ה - הדפסת מהדורה חדשה אשר בה הוכנסו לראשונה כל התיקונים שנרשמו בלוח התיקון שבהוצאות הקודמות. כמו כן נוספו בראש הספר: א) מפתח כללי לכל החלקים. ב) אגרת הקודש של כ"ק אדמו"ר הצמח צדק - אודות ההוצאה לאור של התורה אור. ג) אגרת הקודש של כ"ק אדמו"ר הריי"צ - ע"ד הספר תורה אור ולקוטי תורה. ד) מפתח ענינים. ה) מפתח שמות ספרים ואנשים. ו) השמטות בלקוטי תורה. ז) הערות וציונים. ח) דפוסי הספר. הוספות ד-ח נערכו על ידי כ"ק אדמו"ר שליט"א. (הוספות שבסוף הספר:) ט) צילום משער דהוצאה הראשונה של לקוטי תורה, ושער ההוספות. י) הסכמות הרבנים לדפוסים הראשונים של הלקוטי תורה. יא) מראי מקומות לפסוקי תנ"ך ומאמרי רז"ל (נערכו על ידי חברי הכולל שעל ידי מזכירות כ"ק אדמו"ר שליט"א). יב) הוספות להערות וציונים (נערכו על ידי הרב יהודה לייב גרונר. יג) מודעה רבה - שנדפסה בהוצאת וילנא תרפ"ח ולראשונה וילנא תרס"ד.
  • בשנת תשד"מ - הדפסת מהדורה חדשה (בערכית ר' אהרן חיטריק) בה נוספו:א) הערות ותיקונים מכ"ק אדמו"ר שליט"א (לפ' בשלח, פקודי והתחלת ויקרא). ב)בהמראי מקומות נוספו: 1. ציונים למאמרי כ"ק אדמו"ר הזקן, מאמרי אדמו"ר האמצעי, מאמרי כ"ק אדמו"ר הצמח צדק - בהם נמצאים מאמרי הלקוטי תורה בשינויים או עם ביאורים ותוס' ביאורים ותוס' הערות וכו'. 2. מראי מקומות נוספים לש"ס, מדרש, זהר וכו', ומראי מקומות לספרי רבותינו נשיאינו שבהם נתבארו ענינים שבלקוטי תורה. 3. ציונים מחסיד לא ידוע, שנרשמו בגליון לקוטי תורה הנמצא בספריית כ"ק אדמו"ר שליט"א. ג)רשימת הכתבי יד שבהם נמצאים מאמרי הלקוטי תורה. ד) רשימת מאמרי הלקוטי תורה על פי סדר השנים. ה) דפוסי לקוטי תורה. ו) צילום מגוכתי"ק כ"ק אדמו"ר הצ"צ ומגוכתי"ק מהרי"ל, אחי כ"ק אדה"ז.
  • בשנת תשנ"ט - נדפס הספר במהדורה חדשה בה הוגה הספר כולו מגוף כתי"ק אדמו"ר הצ"צ, ונוספו בהמראי מקומות ציונים למאמרי אדמו"ר הזקן ומאמרי אדמו"ר האמצעי - בהם נמצאים הנחות אחרות ממאמרי הלקוטי תורה וכמה מהם בשינויים עם ביאורים ותוס' בהערות וכו', וכן מראי מקומות נוספים לש"ס, מדרש, זהר וכו' ומראי מקומות לספרי רבותינו נשיאינו שבהם נתבארו ענינים שבלקוטי תורה. כמו כן נוספו בסוף הספר: א) רשימת ראשי תיבות. ב) החוזה עם דפוס האחים ראם.

עד היום הודפסו שבע עשרה מהדורות לספר.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. מכתב אדמו"ר הריי"צ שנדפס בסוף הספר ליקוטי תורה.