הבדלים בין גרסאות בדף "שלמה זלקינד פרסיץ"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (הוספת קטגוריה:משפחת פרסיץ באמצעות HotCat)
 
(2 גרסאות ביניים של משתמש אחר אחד אינן מוצגות)
שורה 26: שורה 26:
  
 
==משפחתו==
 
==משפחתו==
*בנו, ר' עובדיה פרסיץ{{הערה|בזמן מלחמת העולם השניה היגר לארצות הברית דרך יפן, וחי שם עד לפטירתה.}}.
+
*בנו, ר' [[עובדיה פרסיץ]].
*בנו, ר' זעליג פרסיץ{{הערה|יש להבדיל בינו לבין בן דודו של אביו הגביר הנודע ר' זעליג פרסיץ.}}.
+
*בנו, ר' [[יהושע זליג פרסיץ (השני)|זעליג פרסיץ]]{{הערה|יש להבדיל בינו לבין בן דודו של אביו הגביר הנודע ר' [[זעליג פרסיץ]].}}.
 
*בנו, ר' ישראל אשר פרסיץ.
 
*בנו, ר' ישראל אשר פרסיץ.
 
*בתו, מרת רחל{{הערה|בזמן מלחמת העולם השניה היגרה לארצות הברית דרך יפן, וחיה שם עד לפטירתה.}}.
 
*בתו, מרת רחל{{הערה|בזמן מלחמת העולם השניה היגרה לארצות הברית דרך יפן, וחיה שם עד לפטירתה.}}.
שורה 42: שורה 42:
 
[[קטגוריה:אישים במוסקבה]]
 
[[קטגוריה:אישים במוסקבה]]
 
[[קטגוריה:גבירים חב"דיים]]
 
[[קטגוריה:גבירים חב"דיים]]
 +
[[קטגוריה:משפחת פרסיץ]]

גרסה אחרונה מ־21:29, 15 במאי 2024

Disambig RTL.svg.png המונח "זלקינד פרסיץ" מפנה לכאן. לערך העוסק בבן דודו, תעשיין וגביר שעמד אף הוא בקשרים קרובים עם רבותינו נשיאינו, ראו זליג פרסיץ.

ר' שלמה זלקינד פרסיץ (תרכ"ג-כ"ז אייר תרצ"ג) היה גביר חב"די, סוחר עצים ממוסקבה, ממקורבי אדמו"ר הרש"ב ואדמו"ר הריי"צ שסייע רבות בעניני עסקנות הכלל.

תולדות חיים[עריכה]

נולד בעיירה הולובצ'ין שבפלך מוהילוב בשנת תרכ"ג לאביו ר' יהושע זליג פרסיץ, במשפחת סוחרים שהתעסקה בין השאר במסחר עצים, ובזכות קשרי המסחר קיבל אביו מעמד של סוחר מהגילדה הראשונה שאפשר לו לקבוע את מגוריו בעיר הבירה מוסקבה ובעקבות כך עברה המשפחה בהיותו ילד למוסקבה.

בסביבות גיל 26 (לערך בשנת תרמ"ט) התחתן עם רעייתו מרת שרה, ונכנס לסייע בעסקים המשפחתיים, ולאחר פטירת אביו, ירש ממנו את מעמד הסוחר, והרחיב את עסקיו.

אף שלא נולד במשפחה חסידית, בעקבות יחידות אצל אדמו"ר הרש"ב שנערכה בשנת תרנ"ז הפך לחסיד חב"ד והתקשר לאדמו"ר הרש"ב בלב הנפש.

בין הדברים שאמר לו אדמו"ר הרש"ב ביחידות מיוחדת זו, אמר לו שכשם שעל כל יהודי להניח תפילין בכל יום, כך מוכרח כל יהודי להקדיש רבע שעה יומית להתבונן למי הוא יכול לעשות טובה בגשמיות, והורה לו לקחת כדמות שתנחה אותו את ר' זלמן ארשער[1].

תמך רבות בפעולותיו של אדמו"ר הרש"ב ותרם סכומי כסף גדולים ואף סייע בעצמו לגייס אישים וקשרי השפעה עבור הצלחת עסקנות הכלל בהובלת אדמו"ר הרש"ב, והיה לבן בית אצל אדמו"ר הרש"ב ואדמו"ר הריי"צ, וזכה אף לארח את רבותינו נשיאינו בביתו כאשר ביקרו במוסקבה, וכן העניק את משרדיו לצרכי רבותינו נשיאינו לעריכת פגישות וסידורים שונים.

ר' זאלקינד זכה להצטרף לנסיעות שונות של אדמו"ר הרש"ב, הן לביקוריו אצל רופאים, בנסיעותיו לנאות דשא[2], ובנסיעותיו לסידורים שונים[3].

אדמו"ר הרש"ב עודד את ר' זאלקינד להרחיב את עסקיו ואף סייע לו בעצמו ביצירת קשרים עסקיים ואף בהשגת הלוואה כספית גדולה לצרכי ביצוע עסקאות ענק.

בשנת תרס"ח יזם הדפסה מחודשת של ספרי וכתבי יד מרבותינו נשיאינו, ואדמו"ר הרש"ב תמך ברעיון והקים אגודת להדפסת כתבי רבותינו נשיאינו וצירף את ר' זאלקינד כחבר האגודה.

בזמן מלחמת העולם הראשונה סייע לתמימים שנקלעו למוסקבה והעניק להם אפשרות להשתמש במשרד ובשירותיו, וכן זכה שאדמו"ר הרש"ב שהוצרך לעבור לרוסטוב, שלא את ספרייתו האישית הגדולה ב-35 ארגזי עץ גדולים, למשמרת אצל ר' זאלקינד[4].

לאחר הסתלקות אדמו"ר הרש"ב הצטרף לחותמים על כתב ההתקשרות לאדמו"ר הריי"צ, ובהמשך מונה על ידי אדמו"ר הריי"צ לחבר הועד המרכזי לפעילות החסידים, ובחודש כסלו תרפ"ג בעת ביקורו של אדמו"ר הריי"צ במוסקבה, שימש כגבאי של הרבי.

נפטר בגיל 70 בכ"ז אייר תרצ"ג ונטמן באוטווצק.

משפחתו[עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים

  1. שיחת שבת פרשת בא תש"ד.
  2. בווירצבורג ובמרינבד.
  3. שמועות וסיפורים לךק א' עמוד 119. התמים חוברת שניה עמוד עז. שיחת י"ט כסלו תש"ד. אגרות קודש אדמו"ר הרש"ב חלק ד' עמוד רעח, ועוד.
  4. ראו אודות זה בתשורה דידן נצח 30 שנה, עמודים 17, 43.
  5. יש להבדיל בינו לבין בן דודו של אביו הגביר הנודע ר' זעליג פרסיץ.
  6. בזמן מלחמת העולם השניה היגרה לארצות הברית דרך יפן, וחיה שם עד לפטירתה.