מכון כשרות חב"ד

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו מכון כשרות חב"ד.jpeg

מכון כשרות חב"ד הוקם על מנת לתת מענה הלכתי וטכני כשרותי בהתאם לפסיקת רבותינו נשיאנו בהנחיית ובהכוונת רבני חב"ד המומחים לנושא.

מטרת המכון היא לתת מענה מידיי על כל שאלה בענייני כשרות. החל משאלות בנושאים של תערובות ובשר בחלב, דרך מטבחים תעשייתיים ומסעדות, עד למוצרי גלם מורכבים המיוצרים בחו"ל.

רקע[עריכה]

בהתאם להוראתו של הרבי בשנת תשל"ה שיצאה כמבצע כשרות האכילה והשתיה, אברכים חב"דיים מומחים בתחום כשרות המזון הקימו בשנת תשפ"ג את מכון כשרות חב"ד, על מנת לתת מענה ולהוריד לפועל את הוראתו של הרבי לכלים בני זמננו באמצעי המדיה והתקשורת העדכנית, ולהנגיש לציבור את המידע הנכון והמתאים בזמינות גבוהה.

עולם הכשרות הינו גדול ומורכב מאוד המכיל בתוכו גורמים רבים ופרטים שונים ומשונים ונצרך להכיר הרבה מונחים ומוצרים, מפעלים ומשגיחים על מנת להיות מבין בנושא. בשונה מהמידע ההלכתי הקבוע המוכר למשגיחים ולרבנים, עולם הכשרות בכללו הכולל את התעשייה וחומרי הגלם המיוצרים במקומות שונים בעולם אמינותו משתנה ודינמית בהתאם למשגיחי הכשרות השונים.

לאור האמור, אדם שאינו מכיר את מרוכבות עולם הכשרות עלול לבוא למצב שיכניס חלילה לפיו מאכל או משקה שאיננו בוטח לגבי כשרותו המהודרת. הן בבית, הן בנסיעות מחוץ לבית והן באירועים ובהזדמנויות שונות אחרות.

מייסדי ורבני המכון לקחו על עצמם משימה גדולה והיא היכולת להנגיש ולהגיש לציבור את המידע הנכון והמתאים בזמינות גבוהה.

בשנת תשפ"ג מספר אברכים יצאו ביוזמה שאליה גייסו את רבני המכון והיא החלה כמספר טלפון אליו ניתן לשלוח שאלה או תמונה, בנוסף, קיימת קבוצת וואסטפ, בה ניתן לשאול את השאלות האמורות.

מידע ופסיקה[עריכה]

המכון הינו בהכוונת רבני חב"ד המוכרים במומחיותם בנושא וידם מגעת בתחומי הכשרות מזה רבות בשנים והם אלו שמכוונים את רבני המכון שעונים בזמן אמת על השאלות.

מעבר לכך, רבני המכון שנותנים מענה הינם בפני עצמם כאלו שמעורים בתחומי הכשרות מספר שנים, ומכירים את אופי התנהלות הדברים.

יחד עם זאת, רבני המכון נעזרים המומחים עולמיים לכשרות מגופי כשרות כמו OK ,OU והכשרים מהודרים בארץ הקודש כמו בד"ץ העדה חרדית, וההכשר של הרב לנדא, בנוסף למומחי כשרות מנוסים נוספים המתמחים בנושאים מיוחדים כמו: מטבחים תעשייתיים, הכשרות כלים, שחיטה, קייטרינג ומסעדות, מלונות וחנויות לממכר מזון מהיר.