אליעזר מזרחי
הרב אליעזר מזרחי (יליד שנת תש"ה, 1945) הינו חסיד חב"ד תושב שיכון חב"ד בלוד המכהן כמנהל מוסדות "אור יעקב אור זרוע", ומשפיע בית הכנסת 'חזון זכריה. שימש בעברו כחבר כנסת בממשלת ישראל והתפרסם בעקבות סיכול התרגיל המסריח
תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]
נולד ברחובות בו' אייר תש"ה לאביו הרב יעקב מזרחי ולאמו חביבה.
בצעירותו למד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד ובישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770.
לאחר נישואיו נכנס לעסקנות הכלל וסייע לאביו חבר הכנסת הרב יעקב מזרחי.
לקראת הבחירות לכנסת ה-12 הוצב במקום החמישי ולא הריאלי של אגודת ישראל, אולם הוראת הרבי להצביע ג' ולשכנע להצביע ג', הביאה לאגודת ישראל חמשה מנדטים, ובבחירות שנערכו בתחילת תשמ"ט, הרב מזרחי נבחר לחבר כנסת החב"די הראשון ולאחר הבחירות התמנה לסגן שר הבריאות.
בשנת תש"נ (1990) היה מאלה שסיכלו את התרגיל המסריח בעקבות דברי הרבי. הרב מזרחי סיפר לימים[1] כי הרבי לא הורה לו כלל מה לעשות ואלא שפעל לפי מה שידע שזה תואם עם עמדתו של הרבי. מאידך הוא כן קיבל בשעת מעשה חיזוקים ומסרים שונים של עידוד וכן עמד בקשר עם המזכירות הרבי במשך כל אותם הימים שתוכנם להמשיך להתחזק. בערב חג הפסח, דקה לפני הדלקת נרות של יום טוב, טילפן אליו המזכיר הרב יהודה לייב גרונר ומסר לו בשם הרבי (תוכן): "זהו דבר טוב לא רק עבור כל אחד ואחד אלא גם עבור המדינה כולה". כששאל מר שמעון פרס, דרך גורם שלישי (מר ג'רי וינטראוב) בענין נענה על ידי הרבי: "כשם שאיני מוסר על דבר שיחה זו שבין שנינו - איני עונהו על דבר זה"[2]. לאחר מכן כשנסע הרב מזרחי לחגוג את חג השבועות תש"נ במחיצת הרבי, לאחר שכבר הוקמה מחדש ממשלת הימין, עבר במעמד חלוקת דולרים לפני הרבי, והרבי חייך אליו חיוך רחב כמוה לא ראה מעולם. באותו ביקור כתב הוא פתק לרבי שבחג השבועות בשנה שעברה בירכו הרבי מבלי שאמר דבר: "שיהיה לך הצלחה רבה ומופלגה (והרים את שתי ידיו, חייך חיוך רחב והמשיך:) בכל המלחמות ומלחמות היהודים"[3]. במענה הדגיש הרבי בה ציטט הוא את הברכה מהשנה שעברה, וכתב: "והם בתקפם, כפשוט". תשובה נוספת שכתב הרבי לרב מזרחי בעניין הייתה: "כיון שהדברים משתנים מיום ליום - ה' יעזרהו אזכיר על הציון וזכות הרבים מסייעתו".
בעקבות הפרשייה נאלץ לפרוש מאגודת ישראל והקים סיעת יחיד בשם 'גאולת ישראל' מטעמה המשיך לכהן כסגן שר הבריאות בממשלה ה-24. התמודד לקראת הבחירות לכנסת השלוש עשרה במסגרת מפלגת 'גאולת ישראל' שלא עברה את אחוז החסימה.
לקראת הבחירות לכנסת הארבע עשרה התמודד בפריימריז בליכוד וקיבל כ-15,500 קולות, הגיע למקום ה-35, ושובץ במקום לא ריאלי, ונותר מחוץ לכנסת הארבע עשרה. לקראת הבחירות לכנסת השש עשרה שוב התמודד בפריימריז בליכוד, אך שוב לא הגיע למקום ריאלי ולא שובץ ברשימה.
גם אחרי ג' תמוז המשיך בפירסום האמונה הטהורה בנצחיות חייו של הרבי מלך המשיח שליט"א והתגשמות נבואת הגאולה, ואף השתתף בכינוסי גאולה ומשיח שהתקיימו בשנת תשנ"ה על ידי הרב זמרוני ציק.
הרב מזרחי הינו מלטש יהלומים במקצועו.
כיום משמש הרב מזרחי כמשפיע ביהכנ"ס חזון זכריה חב.,ד (קהילת חסידי חבד בני תימן) בשיכון חב"ד בלוד.
משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]
רעייתו, מרת שושנה - נפטרה יא' אדר א' תשפ"ד.
- בנו, הרב מאיר מזרחי - משפיע ומשיב בישיבה קטנה בלוד, ומשיב בכולל בלוד.
- בנו, הרב בצלאל מזרחי - נציג חב"ד וסגן ראש עיריית קריית מלאכי.
- בנו, הרב יעקב מזרחי - שליח בכפר סבא.
קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- אליעזר מזרחי, הרבי על הצבעה לסיעה עצמאית: "תלוי בתוצאות אחוז חסימה" - באתר שטורעם (נדפס גם בליקוט מענות קודש - מילואים, ח"ב ע' 178).
- המאבק על ה-61: כשאליעזר מזרחי וורדיגר 'נעלמו' לפרס
- נאומו הנרגש של ח"כ לשעבר הרב מזרחי בהתוועדות ל' סיון
הערות שוליים
- ↑ בראיון לשבועון בית משיח שי"ל לקראת י"א ניסן תש"ס - גל' 274. כמה מהפרטים לקמן זו עפ"י אותו ראיון.
- ↑ תשורה קונין - הרץ, ז' כסלו תשפ"ב ע' 30 - 31
- ↑ שבשעתו לא הצליח הרב מזרחי להבין למה ירמזון הדברים אך כעבור מספר חודשים התבררה הכוונה