ישראל הרשקוביץ

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב הרשקוביץ נואם בכינוס השלוחים העולמי (תשע"ג)
מארח בביתו את ראש העיר אופקים מר איציק דנינו

הרב ישראל הרשקוביץ הוא שליח הרבי, רב קהילת חב"ד ויו"ר המוסדות באופקים.

תולדות חיים

נולד בראשון לציון לאביו הרב אברהם יעקב הרשקוביץ ובגיל 3 עבר לבני ברק, שם למד בחיידר חב"ד מייד עם פתיחתו, כאשר מנהל החייר היה הרה"ח הרב לייבל שיחי' זלמנוב. (כאשר באותה תקופה למדו עימו הילדים שכיום הרבנים: זלמן שיחי' לנדא, אייזיק שיחי' לנדא, חייש שלמה שיחי' דיסקין ועוד דמויות ידועות בחב"ד).

בהגיעו לגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים לוד, ולאחריה בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד, ובשנת תש"מ נמנה עם קבוצת הבחורים השלישית שנשלחה להקים ולבסס את ישיבת תומכי תמימים מגדל העמק. בשנת תשמ"א נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 בחצר הרבי, במסגרת שנת ה'קבוצה'.

לאחר שהוסמך לרבנות וחזר ארצה, נשא את רעייתו שרה ליפשא, בת הרב אברהם דונין שליח הרבי במושב מיטב שבחבל תענך.

שנה לאחר מכן בחודש מנחם אב תשמ"ה נשלח על ידי הרבי לאופקים וייסד את קהילת חב"ד המקומית, והחל לפעול להפצת תורה ויהדות בין תושבי העיר.

במשך השנים הביא תחתיו שלוחים נוספים והקים אימפריה חב"דית בעיר, ועל מוסדותיו נמנים: בית חב"ד המשרת את תושבי העיר לכל אורך שעות היום, בית כנסת חב"ד בנוסח האריז"ל, שבעה גני ילדים, בית ספר לבנות, תלמוד תורה חב"די, ובית התבשיל המספק ארוחות חמות לנזקקים. בסך הכל מתחנכים במוסדות שבאחריותו כתשע מאות ילדים.

בשנת תשמ"ח החלו גורמים שונים להתנכל לפעילות בית חב"ד, והרב הרשקוביץ שאל את הרבי באמצעות הרב יוסף יצחק אהרונוב האם להריץ רשימה עצמאית שתתמוך בפעילות החב"דית בעיר. כמענה על השיב הרבי שהדבר שייך לראשי עסקני חב"ד בארץ הקודש, ואינו שייך כלל לפעולות של צעירי אגודת חב"ד.

בי"א ניסן תשס"ג מונה כרב קהילת חב"ד בעיר[1].

בכ"ט סיון תשע"א נפטרה בטרם עת ביתו חיה מושקא בת העשרים ושתיים[2], והרב הרשקוביץ החליט למנף את השכול והיגון לפעילות ועשייה, ורתם את בית חב"ד שבהנהלתו לייסוד מדרשייה לנערות שנקראה על שם בתו, ופתיחה של מבצע ארצי לבנות חב"ד ברחבי הארץ לעילוי נשמתה[3].

בחודש אב של אותה שנה, הצליח הרב הרשקוביץ להתגבר על הקשיים הבירוקרטיים, והודיע על הקמת בניין העתק שיוקם בעיר בדוגמת בית רבינו שבבבל - 770[4].

בכ"א חשון תשע"ג קיבל את תואר 'יקיר העיר אופקים' והמעמד נחנך בטקס רב רושם[5].

בבחירות לרשויות המקומיות שנערכו בשנת תשע"ד נוצר קשר קרוב בינו לבין מר איציק דנינו שהתמודד על ראשות העירייה, והרב הרשקוביץ השפיע עליו לכתוב לרבי. לאחר הנצחון בבחירות בהם גבר דנינו על שאר המתמודדים בהפרש ניכר, צעדו הראשון היה להגיע לביתו של הרב הרשקוביץ להודות לו על הנס, ולהבטיח שיתוף פעולה וסיוע למוסדות חב"ד בעיר[6].

משפחתו

  • אחיו, הרב יוסף שאול הרשקוביץ מלוד - מנהל חיידר אידיש אהלי תורה בכפר חב"ד
  • אחיו, הרב מאיר יחיאל הרשקוביץ מביתר עילית - משלוחי הרבי למרכז הפצת המעיינות היכל מנחם בירושלים
  • אחיו, הרב צבי הרשקוביץ - מכפר חב"ד
  • גיסו, הרב טוביה דורון - מנכבדי קהילת חב"ד בבת ים
  • גיסו, הרב זאב פיזם - שליח הרבי בשדרות
  • חתנו, ר' שניאור קעניג - משלוחי הרבי באופקים
  • חתנו, ר' שלמה צבי ריזל (שלומי) - מלוד
  • חתנו, ר' לוי פרידמן - משלוחי הרבי באופקים

קישורים חיצוניים

טורי דעה ומכתבים
נאומים

הערות שוליים