איגוד צאצאי רבנו הזקן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:


'''איגוד צאצאים רבנו הזקן''' המוכר גם בשם '''איגוד הצאצאים''' הינו מוסד שמאחד את אלפי צאצאי [[רבנו הזקן]]. המוסד הוא אחד מה[[ועד ע"א מוסדות|ע"א מוסדות]] שהוקמו על-פי בקשתו של [[הרבי]] בשנת [[תשל"ב]]. מייסדה ומנהלה עד לפטירתו היה הרב [[שמואל אלעזר הלפרין]]. כיום מנהלים את הארגון בניו הרב יצחק מאיר הלפרין והרב משה צבי הלפרין.
'''איגוד צאצאים רבנו הזקן''' המוכר גם בשם '''איגוד הצאצאים''' הינו מוסד שמאחד את אלפי צאצאי [[רבנו הזקן]]. המוסד הוא אחד מה[[ועד ע"א מוסדות|ע"א מוסדות]] שהוקמו על-פי בקשתו של [[הרבי]] בשנת [[תשל"ב]]. מייסדה ומנהלה עד לפטירתו היה הרב [[שמואל אלעזר הלפרין]]. כיום מנהלים את הארגון בניו הרב [[יצחק מאיר הלפרין]] והרב [[משה צבי הלפרין (ירושלים)|משה צבי הלפרין]].


== כנסים ופעולות ==
== כנסים ופעולות ==

גרסה מ־00:24, 19 בספטמבר 2024

איגוד צאצאים רבנו הזקן המוכר גם בשם איגוד הצאצאים הינו מוסד שמאחד את אלפי צאצאי רבנו הזקן. המוסד הוא אחד מהע"א מוסדות שהוקמו על-פי בקשתו של הרבי בשנת תשל"ב. מייסדה ומנהלה עד לפטירתו היה הרב שמואל אלעזר הלפרין. כיום מנהלים את הארגון בניו הרב יצחק מאיר הלפרין והרב משה צבי הלפרין.

כנסים ופעולות

איגוד הצאצאים מארגן מדי שנה כנסים עבור הצאצאים של רבנו הזקן בעל התניא והשו"ע [1].

הכינוס הראשון התקיים באולם 'בית העם' בירושלים בחנוכה תשל"ג והוא היווה את אבן היסוד לפעולות איגוד הצאצאים. לקראת הכינוס התקבל מהרבי מכתב ובו הוראות פרטניות בקשר לאירוע, כאשר למכתב נלוותה גם השתתפות אישית של הרבי בהוצאות הכינוס - אלף לירות ישראליות. בערב הכינוס אף שיגר הרבי מברק ברכה למשתתפים. במהלך הכינוס הוחלט לערוך כינוס שנתי של הצאצאים.

בחודש מנחם אב תשל"ג נערך כינוס צאצאים מיוחד לבני נוער באולם בית שז"ר בכפר חב"ד, אליו הגיעו מאות בני נוער מכל רחבי הארץ. לאחר הכינוס קיבל האיגוד מכתב ממר אהרן יואלי שניאורסאהן שכיהן אז כסגן עורך עיתון 'הארץ' שכתב כך: "הייתה זאת לנו פגישה מרשימה ומרגשת עם יתר צאצאיו של הרבי מליאדי. פגישה ראשונה ותקוותי שלא תהיה אחרונה".

במהלך חודש תשרי תשל"ד פנה הרבי מיוזמתו וביקש מהרב הלפרין לארגן כינוס צאצאים בארצות הברית, והוסיף כי הוא מבקש שיעשו זאת עוד בחודש תשרי. ואכן, בהושענא רבה נערך כינוס צאצאים באולם 'יאנג יזרעאל' בשכונת קראון הייטס.

מדי שנה האיגוד עורך לוח שנה[2] שנשלח אל אלפי הצאצאים ובו פתגמים מרבנו הזקן. במלאת מאתיים שנה להדפסת הלכות תלמוד תורה של רבנו הזקן, קבלו הצאצאים חוברת הכוללת לקט של הלכות ודברי חסידות מתורתו, בנושא מצוות תלמוד תורה. לקראת חגים ויומא דפגרא מקבלים הצאצאים מנשר בשם 'שי לצאצאים', ובו מדברי תורתו של רבנו הזקן ורבותינו מ"מ. מידי שנה קודם חג הפסח, שולח האיגוד לצאצאים מצות ויין, וכן תמונה מהודרת של רבנו הזקן. בין פעולות הארגון, נמנית העלייה לקברה של הרבנית הצדקנית מנוחה רחל בתו של הרבי האמצעי ונכדתו של רבנו הזקן הטמונה בחברון[3] והדאגה לשמירה על קברה[4].

כאשר שלוחים כתבו לרבי כי בעירם גרים צאצאי רבנו הזקן, הורה להם הרבי לקשרם אל הרב שמואל אלעזר הלפרין.

בין הצאצאים נמנים רבנים ומשפיעים חב"דיים כמו גם האדמו"רים מסאטמר, מבאבוב, מקוצק ומאלכסנדר, וכן אישי ציבור ישראליים ידועים: מישאל חשין, ח"כ אברהם בורג, ח"כ שאול יהלום, אורי סלונים, אישים בכירים מהצמרת הכלכלית והמדינית ואישי תקשורת.

על פי דברי הרבי, בצאצאי רבנו הזקן נכללים גם בני ובנות זוגם של הצאצאים (מדברי הרבי ביחידות במענה לד"ר יוסף בורג שהצביע לרבי על תמונה של משפחתו המורחבת ונקב במספר הצאצאים של רבנו הזקן המופיעים בתמונה, ציין הרבי והסיף על כך שגם את עצמו צריך להחשיב במספר הצאצאים (כפר חב"ד חוברת 1893 עמוד 23).

ספר הצאצאים

ערך מורחב – ספר הצאצאים

בשנת תש"מ הוציא הרב הלפרין את "ספר הצאצאים" - שולשלת היחס לרבנו הזקן ולמשפחות המסתעפות, הספר מקיף את כל משפחת בית הרב, הספר גרם לרבי נחת רוח מיוחדת, והרבנית הצדקנית אף העירה בקבלה לידה את הספר שכפי שהיא מכירה את בעלה (הרבי) הוא יעבור על הספר כולו מכריכה לכריכה.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים