משיח עכשיו (סדרת ספרים): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 5: שורה 5:
==היסטוריה==
==היסטוריה==


בתקופה שלאחרי ההעלם והסתר של [[כ"ז אדר א' תשנ"ב|כ"ז אדר א' תשנ"ב]] החל [[חיים לוי יצחק גינזבורג|הרב לוי יצחק גינזבורג]] שהיה אז משפיע צעיר ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית כפר חב"ד|ישיבה בכפר חב"ד]] לפרסם מאמרי הגות יסודיים ב[[כפר חב"ד (שבועון)|שבועון כפר חב"ד ]] (בתחילה במדור קוראים כותבים ואחר כך במדור בפני עצמו) בנושא האמונה ב[[הרבי כמלך המשיח]] והעבודה המוטלת עלינו כעת לעשות כדי לזרז את הגאולה האמיתית השלימה לאור שיחותיו של הרבי.
בתקופה שלאחרי ההעלם והסתר של [[כ"ז אדר א' תשנ"ב|כ"ז אדר א' תשנ"ב]] החל [[חיים לוי יצחק גינזבורג|הרב לוי יצחק גינזבורג]] שהיה אז משפיע צעיר ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית כפר חב"ד|ישיבה בכפר חב"ד]] לפרסם מאמרי הגות יסודיים ב[[כפר חב"ד (שבועון)|שבועון כפר חב"ד ]] (בתחילה במדור קוראים כותבים ואחר כך במדור בפני עצמו) בנושא האמונה ב[[הרבי כמלך המשיח|הרבי כמלך המשיח שליט"א]] והעבודה המוטלת עלינו כעת לעשות כדי לזרז את הגאולה האמיתית השלימה לאור שיחותיו של הרבי.


גם במשך השנה שלאחריה, [[תשנ"ג]], כאשר הרבי יצא ל[[מרפסת]] ועודד את שירת [[יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|יחי]], המשיך הרב גינזבורג לכתוב ביתר שאת וביתר עוז, וביאר בסגנונו המיוחד את החובה והזכות המוטלת על כל אחד ואחד בעבודה היחידה שנשארה - [[קבלת פני משיח צדקנו|קבלת פני הרבי שליט"א משיח צדקנו]].
גם במשך השנה שלאחריה, [[תשנ"ג]], כאשר הרבי יצא ל[[מרפסת]] ועודד את שירת [[יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|יחי]], המשיך הרב גינזבורג לכתוב ביתר שאת וביתר עוז, וביאר בסגנונו המיוחד את החובה והזכות המוטלת על כל אחד ואחד בעבודה היחידה שנשארה - [[קבלת פני משיח צדקנו|קבלת פני הרבי שליט"א משיח צדקנו]].


בהמשך, לאחר בקשת רבים, הוציא הרב גינזבורג את מאמריו בספר שנשא את השם משיח עכשיו, כשהרב גינזבורג שלח את הספר ל[[הרבי שליט"א מליובאוויטש מלך המשיח|רבי שליט"א מלך המשיח]]<ref>בצירוף השאלה האם להתחיל לכתוב [[פניני התניא|ביאור על התניא]].</ref> זכה לקבל מענה "הסכמה וברכה<ref>ליקוט מענות קודש תשנ"ב - תשנ"ד ע' 86.</ref>". חלקים ב' וג' היו אמורים לצאת לקראת כ"ז אד"ר תשנ"ד. מכיוון שהספרים התעכבו בדפוס, הוסיף הרב גינזבורג חלק שלם בפתח דבר, שהבהיר שהמאורע שאירע רק חיזק את האמונה בנבואתו של הרבי שליט"א מלך המשיח ובהתגלותו המיידית.
בהמשך, לאחר בקשת רבים, הוציא הרב גינזבורג את מאמריו בספר שנשא את השם משיח עכשיו, כשהרב גינזבורג שלח את הספר ל[[הרבי שליט"א מליובאוויטש מלך המשיח|רבי שליט"א מלך המשיח]]<ref>בצירוף השאלה האם להתחיל לכתוב [[פניני התניא|ביאור על התניא]].</ref> זכה לקבל מענה "הסכמה וברכה<ref>ליקוט מענות קודש תשנ"ב - תשנ"ד ע' 86.</ref>". חלקים ב' וג' היו אמורים לצאת לקראת [[כ"ז אדר א'|כ"ז אד"ר]] [[תשנ"ד]]. מכיוון שהספרים התעכבו בדפוס, הוסיף הרב גינזבורג חלק שלם בפתח דבר, שהבהיר שהמאורע שאירע רק חיזק את האמונה בנבואתו של הרבי שליט"א מלך המשיח ובהתגלותו המיידית.


==לאחר ג' תמוז==
==לאחר ג' תמוז==

גרסה מ־10:06, 4 ביולי 2024

משיח עכשיו חלק א'
סדרת ספרי 'משיח עכשיו' בהוצאה החדשה שנדפסה לעילוי נשמת הרב לוי יצחק גינזבורג

משיח עכשיו - הם סדרת ספרים שכתב הרב לוי יצחק גינזבורג בשנים תשנ"ב - תשנ"ה, העוסקים בהסברת החשיבות של הבאת המשיח לאור שיחותיו של הרבי. בחלק ד' מוקדש לאמונת החסידים לאחר ג' בתמוז.

היסטוריה

בתקופה שלאחרי ההעלם והסתר של כ"ז אדר א' תשנ"ב החל הרב לוי יצחק גינזבורג שהיה אז משפיע צעיר בישיבה בכפר חב"ד לפרסם מאמרי הגות יסודיים בשבועון כפר חב"ד (בתחילה במדור קוראים כותבים ואחר כך במדור בפני עצמו) בנושא האמונה בהרבי כמלך המשיח שליט"א והעבודה המוטלת עלינו כעת לעשות כדי לזרז את הגאולה האמיתית השלימה לאור שיחותיו של הרבי.

גם במשך השנה שלאחריה, תשנ"ג, כאשר הרבי יצא למרפסת ועודד את שירת יחי, המשיך הרב גינזבורג לכתוב ביתר שאת וביתר עוז, וביאר בסגנונו המיוחד את החובה והזכות המוטלת על כל אחד ואחד בעבודה היחידה שנשארה - קבלת פני הרבי שליט"א משיח צדקנו.

בהמשך, לאחר בקשת רבים, הוציא הרב גינזבורג את מאמריו בספר שנשא את השם משיח עכשיו, כשהרב גינזבורג שלח את הספר לרבי שליט"א מלך המשיח[1] זכה לקבל מענה "הסכמה וברכה[2]". חלקים ב' וג' היו אמורים לצאת לקראת כ"ז אד"ר תשנ"ד. מכיוון שהספרים התעכבו בדפוס, הוסיף הרב גינזבורג חלק שלם בפתח דבר, שהבהיר שהמאורע שאירע רק חיזק את האמונה בנבואתו של הרבי שליט"א מלך המשיח ובהתגלותו המיידית.

לאחר ג' תמוז

לאחר ג' תמוז החל הרב גינזבורג לכתוב מאמרים שעסקו בנושא האמונה בהרבי כמלך המשיח, בנצחיות חייו, ובהמשך הפצת בשורת הגאולה. המאמרים נכתבו בעיקר במדור התוועדות חסידותית[3] בשבועון בית משיח הטרי.

בהמשך, הוציא הרב גינזבורג[4] את מאמריו בספר "משיח עכשיו - חלק ד'. אחרי ג' תמוז" הספר כלל הסבר מפורט על האמונה בנצחיות חייו של הרבי שליט"א מלך המשיח ועידוד הפצת בשורת הגאולה. מספר פרקים מהספר היו מאמרים שהתפרסמו לקראת שלושת הכינוסים שאירגן הרב זמרוני ציק מטעם האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה בשנת הקהל תשנ"ה בסינרמה ביד אליהו ובכיכר מלכי ישראל.

מהדורות

הרב גינזבורג הוציא לאור את הספר בכמה מהדורות. לקראת ה' טבת תש"פ הוציאה הוצאת הספרים ממש את הספר בהוצאה מיוחדת שהוקדשה לעילוי נשמתו.

ראה גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. בצירוף השאלה האם להתחיל לכתוב ביאור על התניא.
  2. ליקוט מענות קודש תשנ"ב - תשנ"ד ע' 86.
  3. ולפני זה, במדור שנקרא בשם דרכי החסידים.
  4. לאחרי שקיבל את ברכת כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א באגרות קודש.