התוועדות חסידותית

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שער הספר

התוועדות חסידותית היא סדרת ספרים המבארים בסגנון התוועדותי את העבודה היחידה שנותרה עכשיו - קבלת פני הרבי משיח צדקנו.

היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]

בתקופה שלאחרי ג' תמוז תשנ"ד החל הרב לוי יצחק גינזבורג (שכיהן אז כמשפיע בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד) לכתוב בשבועון בית משיח התוועדויות[1] שעסקו בעבודה היחידה שנותרה - קבלת פני הרבי משיח צדקנו.

לאחרי פטירתו של המשפיע ר' מענדל פוטרפס החל הרב גינזבורג[2] לכתוב גם סיפורים והוראות בעבודת ה' ששמע מר' מענדל.

הוצאה לאור[עריכה | עריכת קוד מקור]

לבקשת רבים ולאחרי שקיבל את הסכמתו של הרבי ערך הרב גינזבורג כמה מהמאמרים והוציא אותם (לקראת ח"י אלול תשנ"ט) בספר שנקרא "התוועדות חסידותית". לאחר הקדמה של שתי פרקים[3] מביא הרב גינזבורג את מבחר מאמריו (בעיקר - סיפורים מר' מענדל עם ההוראות שלמד מהם) שעוסקים ומבארים את השליחות היחידה שנותרה עכשיו קבלת פני הרבי משיח צדקנו[4].

מטרת הספר היא, כפי שמובא בהקדמה, "לעודד לחזק ולהגביר את האמונה הטהורה בכל מילה של הרבי ובעובדה שתכף ומיד ממש נראה בהתממשות דבריו הקדושים לעיני כל בשר, לדעת ולהכיר כי הרבי חי וקיים גם בגופו הגשמי גם אם לא רואים זאת לעיני בשר, להסביר את המשמעות הצורך וההכרח בכך שהכרזת "יחי אדוננו" תושמע ותכתב בכל מקום ובכל שעה בכל פרסום ומעל כל בימה אפשרית, לשים את הדגש על דברי הרבי ש"העבודה היחידה שנותרה" היא "קבלת פני משיח צדקנו בפועל ממש", ולקרוא לכולנו ולכל העולם כולו לעמוד בנסיון באותם רגעים שנותרו ולבקש ולפעול את שלימות ההתגלות של מלכנו משיחנו שליט"א תיכף ומיד ממש על ידי קבלת מלכותו עלינו באותה קריאה והכרזת הקודש יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!".

בסםר התייחסויות לנושאים חשובים ועיקריים, כמו: "חסידים עליהם לחוג את ג' בתמוז", "שינה בסוכה מצטער ויחי אדוננו" ועוד רבים.

כמו במדור, בסיום כל פרק מופיעה ההכרזה יחי אדוננו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד.

לאחר כמה שנים, הוציא הרב גינזבורג את הספר השני בסידרה, חלק זה מוקדש בעיקר לסיפורים ששמע על זקני החסידים. כמו בחלק הראשון, גם הוא מלא וגדוש בבשורת הגאולה ונצחיות חייו של הרבי .

הספרים יצאו לאור על ידי מערכת 'ופרצת'.

ראה גם[עריכה | עריכת קוד מקור]


הערות שוליים

  1. בהתחלה במדור שנשא את השם "דרכי החסידים", אחרי כמה שנים הוחלף השם ל"התוועדות חסידותית".
  2. שהיה מתלמידיו המובהקים של ר' מענדל, ואף החליף אותו במסירת שיעור התניא בישיבה.
  3. בפרק הראשון מסביר הרב גינזבורג עד כמה "מופרך" לכתוב ספר על ר' מענדל, שכן הלה לא רצה ש"יעשו ממנו עסק", ובפרק השני מבאר שמכיוון שרצונו של הרבי שיכתבו סיפורים חסידיים על מנת ללמוד מהם הוראה בעבודת ה', הרי וודאי שר' מענדל חפץ בזה..
  4. הספר כולל ביאורים רבים לשאלות נפוצות כמו: מדוע מכריזים יחי אם זה לא פנימי, מדוע לא מתחשבים בדעת השני מתוך אהבת ישראל, לכאורה מכך שישנה התנגדות זו ראיה שזה לא אמיתי, וכו' וכו'..