אוניברסיטה: הבדלים בין גרסאות בדף

שורה 107: שורה 107:


==מחקרים אקדמיים על חב"ד==
==מחקרים אקדמיים על חב"ד==
מחקרים אקדמיים רבים נערכו על תנועת חב"ד, זרם ביהדות החסידית. מחקרים אלה בוחנים את ההיסטוריה, הפילוסופיה, החברה וההשפעה של חב"ד. חומי מחקר לדוגמה: על אמונה חסידית, פרופסור יורם בילו חקר את מקומה של האמונה בקרב חסידי חב"ד, תוך התמקדות באמונה בצדיק. על הגות חב"ד, פרופסור אליוט וולפסון בחן את התפיסה האלוהית והמטפיזית בפילוסופיה לחסידית חב"ד.{{הערה|Intrater, Solomon (2017). "Elliot Wolfson’s Open Secret: Postmessianic Messianism and the Mystical Revision of Menahem Mendel Schneerson", ''Kesher Journal'', July 13, 2017.}} על היסטוריה של חב"ד, פרופסור שמואל היילמן ומנחם פרידמן כתבו ביוגרפיה מקיפה על חייו ופועלו של הרבי מליובאוויטש.{{הערה|Socher, Abraham (2010). "The Chabad Paradox", ''Jewish Review of Books'', Fall 2010.}} מחקרים היסטוריים נוספים מתמקדים בתקופות מוקדמות יותר בתולדות חב"ד. על השפעת חב"ד, חוקרים בודקים את השפעתה של חב"ד על הקהילה היהודית ברחבי העולם, כולל פעילות השליחות (פעילי חב"ד הפועלים בקהילות יהודיות שונות) והשפעתה על הזהות היהודית.
מחקרים אקדמיים רבים נערכו על תנועת חב"ד, זרם ביהדות החסידית. מחקרים אלה בוחנים את ההיסטוריה, הפילוסופיה, החברה וההשפעה של חב"ד. חומי מחקר לדוגמה: על אמונה חסידית, פרופסור יורם בילו חקר את מקומה של האמונה בקרב חסידי חב"ד, תוך התמקדות באמונה בצדיק. על הגות חב"ד, פרופסור אליוט וולפסון בחן את התפיסה האלוקית והמטפיזית בפילוסופיה לחסידית חב"ד.{{הערה|Intrater, Solomon (2017). "Elliot Wolfson’s Open Secret: Postmessianic Messianism and the Mystical Revision of Menahem Mendel Schneerson", ''Kesher Journal'', July 13, 2017.}} על היסטוריה של חב"ד, פרופסור שמואל היילמן ומנחם פרידמן כתבו ביוגרפיה מקיפה על חייו ופועלו של הרבי.{{הערה|Socher, Abraham (2010). "The Chabad Paradox", ''Jewish Review of Books'', Fall 2010.}} מחקרים היסטוריים נוספים מתמקדים בתקופות מוקדמות יותר בתולדות חב"ד. על השפעת חב"ד, חוקרים בודקים את השפעתה של חב"ד על הקהילה היהודית ברחבי העולם, כולל פעילות השליחות (פעילי חב"ד הפועלים בקהילות יהודיות שונות) והשפעתה על הזהות היהודית.
 
ביחס לתנועות חסידיות אחרות חב"ד נחקרת במידה רבה יותר במוסדות האקדמיה, בשל מסבר סיבות שונות, אך עם זאת ישנם טענות על אי-תקפות של חלק מהמחקרים בשל הקושי בהבנת כתבי חב"ד לאנשים 'מבחוץ' שבאים לחקור את התנועה, ובשל טענות נוספות{{הערה|1=[https://hitbonenut.net/archives/2641 יחיאל הררי: הערות על מצב המחקר האקדמי אודות חב"ד].}}.
 
חלק מהמחקרים נותרו כמסמכים אקדמאיים בלבד, חלק קבעו ברכה לעצמם ויצאו בספרים, וחלקם נדפסו בקובץ מאגד{{הערה|1=ראו לדוגמא: חב"ד: היסטוריה, הגות ודימוי (Habad Hasidim: History, Thought, Image), אסופה של 15 מאמרים אקדמאיים אודות חסידות חב"ד, בהוצאת מרכז זלמן שז"ר, 2016.}}.
 
===ספרים===
===ספרים===
{| class="wikitable sortable mw-collapsible" style="text-align: left;"
{| class="wikitable sortable mw-collapsible" style="text-align: left;"
30,731

עריכות