אהרון אופן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(5 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 5: שורה 5:
== תולדות חיים ==
== תולדות חיים ==


נולד בשנת [[תרע"ג]] ב[[פולין]] לאביו הרב מאיר אופן ולאימו מרת בילא. בזמן המלחמה נמלט לרוסיה שם התקרב לחסידי חב"ד והיה מקושר ל[[אדמו"ר הריי"צ]].
נולד בשנת [[תרע"ג]] ב[[פולין]] לאביו הרב מאיר אופן שהיה תלמידו וחוזר תורותיו של האדמו"ר מדז'יקוב רבי [[אלטר יחזקאל אליהו הורוביץ]] הי"ד ולאימו מרת בילא. בבחרותו למד בישיבת [[כוכב מיעקב]] של הגאון רבי [[דב בעריש ווידנפלד]] הידוע בכינוי 'הגאון מטשיבין' ואף הוסמך על ידו לרבנות.
בשנת תש"ו, בבריחה שנודעה לימים בשם 'יציאת רוסיה תש"ו' עשה שימוש באזרחותו הפולנית ובניירות שהיו ברשותו והצליח במסירות נפש להוציא מרוסיה לפולין כמה מחסידי חב"ד ובהם את מרת גיטל פרידמן ובניה ר' [[ישראל פרידמן]] ור' [[מאיר פרידמן]]. מפולין המשיך  לגרמניה והשתכנו במחנה המעבר בפוקינג שם נישא לרעיתו מרת בתיה בתו של החסיד הרב [[עזריאל שלום חיים ברוך לבקיבקר]], ומשם עלו לארץ הקודש והתיישבו בעיר רמת גן.  
 
בזמן מלחמת העולם השנייה, עם התקרבות הצבא הנאצי ימ"ש וכיבוש פולין, נמלט לרוסיה שם התקרב לחסידי חב"ד והיה מקושר ל[[אדמו"ר הריי"צ]].
 
בשנת תש"ו, בבריחה שנודעה לימים בשם 'יציאת רוסיה תש"ו' עשה שימוש באזרחותו הפולנית ובניירות שהיו ברשותו והצליח במסירות נפש להוציא מרוסיה לפולין כמה מחסידי חב"ד ובהם את מרת גיטל פרידמן ובניה ר' [[ישראל פרידמן]] ור' [[מאיר פרידמן]]. מפולין המשיך  לגרמניה והשתכן במחנה המעבר בפוקינג שם נישא לרעיתו מרת בתיה בתו של החסיד הרב [[עזריאל שלום חיים ברוך לבקיבקר]], ומשם עלו לארץ הקודש והתיישבו בעיר רמת גן.  


לאחר [[י' שבט]] [[תש"י]] היה מהראשונים לקרוא שם לבנו על שם [[אדמו"ר הריי"צ]]. היה מקושר לרבי, והיה מקבל באופן קבוע את השיחות והמאמרים מה שהיה בנמצא והיה בקי בהם. לאחר מכן בתקופה שהיה [[שידור|שידורים]] מהרבי היה משתתף בהם בהתמדה.
לאחר [[י' שבט]] [[תש"י]] היה מהראשונים לקרוא שם לבנו על שם [[אדמו"ר הריי"צ]]. היה מקושר לרבי, והיה מקבל באופן קבוע את השיחות והמאמרים מה שהיה בנמצא והיה בקי בהם. לאחר מכן בתקופה שהיה [[שידור|שידורים]] מהרבי היה משתתף בהם בהתמדה.
שורה 30: שורה 33:
*בנו, הרב [[דוד לייב אופן]] - [[משפיע]] בקהילת חב"ד ב[[ביתר עלית]], ור"מ ו[[משפיע]] בישיבת [[תומכי תמימים בני ברק]].
*בנו, הרב [[דוד לייב אופן]] - [[משפיע]] בקהילת חב"ד ב[[ביתר עלית]], ור"מ ו[[משפיע]] בישיבת [[תומכי תמימים בני ברק]].


* גיסו הרב [[נחום לבקובסקי]] ע"ה - משגיח בישיבות תומכי תמימים בוויטבסק, יקטרינוסלב וברינואה.
* גיסו ר' [[יעקב ליפסקר]] ע"ה - משב"ק הרבי בפריז, גבאי ראשי ויו"ר ועד הבנין של 770, אמן יד
* גיסו ר' [[אברהם לבקיבקר]] ע"ה - בני ברק, ממייסדי ומקימי בית כנסת חב"ד ברחוב רש"י בעיר
* גיסו ר' [[יעקב יוסף לפקיבקר]] ע"ה - בני ברק, ששימש במשך 17 שנה כשליח הרבי בתחנה המרכזית בתל אביב
* גיסו ר' גוטמן באראש ע"ה - ניו יורק
{{מיון רגיל:אופן, אהרון}}
{{מיון רגיל:אופן, אהרון}}



גרסה אחרונה מ־21:53, 11 בספטמבר 2024

הרב אהרון אופן
הרב אופן אצל הרבי

הרב אהרון אופן (ה'תרע"ג - י"ג בטבת ה'תשנ"ב) היה חסיד 'עובד', ממשפיעי הקהילה החב"דית ברמת גן ושימש כגבאי בבית הכנסת "סוכת שלום" בעיר.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשנת תרע"ג בפולין לאביו הרב מאיר אופן שהיה תלמידו וחוזר תורותיו של האדמו"ר מדז'יקוב רבי אלטר יחזקאל אליהו הורוביץ הי"ד ולאימו מרת בילא. בבחרותו למד בישיבת כוכב מיעקב של הגאון רבי דב בעריש ווידנפלד הידוע בכינוי 'הגאון מטשיבין' ואף הוסמך על ידו לרבנות.

בזמן מלחמת העולם השנייה, עם התקרבות הצבא הנאצי ימ"ש וכיבוש פולין, נמלט לרוסיה שם התקרב לחסידי חב"ד והיה מקושר לאדמו"ר הריי"צ.

בשנת תש"ו, בבריחה שנודעה לימים בשם 'יציאת רוסיה תש"ו' עשה שימוש באזרחותו הפולנית ובניירות שהיו ברשותו והצליח במסירות נפש להוציא מרוסיה לפולין כמה מחסידי חב"ד ובהם את מרת גיטל פרידמן ובניה ר' ישראל פרידמן ור' מאיר פרידמן. מפולין המשיך לגרמניה והשתכן במחנה המעבר בפוקינג שם נישא לרעיתו מרת בתיה בתו של החסיד הרב עזריאל שלום חיים ברוך לבקיבקר, ומשם עלו לארץ הקודש והתיישבו בעיר רמת גן.

לאחר י' שבט תש"י היה מהראשונים לקרוא שם לבנו על שם אדמו"ר הריי"צ. היה מקושר לרבי, והיה מקבל באופן קבוע את השיחות והמאמרים מה שהיה בנמצא והיה בקי בהם. לאחר מכן בתקופה שהיה שידורים מהרבי היה משתתף בהם בהתמדה.

הכרטיס של הרב אהרון אופן שמילא בכתב ידו בספר החסידים

שימש כבעל תפילה וכמשפיע בבית כנסת "סוכת שלום" שעל שם אדמו"ר הרש"ב ברמת גן. מדי שבת בשבתו היה טובל במקווה, דבר שלא היה מקובל כל כך בין אנ"ש שם, לומד שעות ארוכות חסידות ולאחר מכן מתפלל בעבודה ב'חדר שני' של בית הכנסת.

ילדיו מספרים שמדי שבת היה חוזר לביתו לעשות קידוש רק לפני השעה ארבע בצהריים, זאת בעקבות עבודתו בתפילה.

ר' אהרון היה הרוח החיה בבית הכנסת. בימים הנוראים היה עובר לפני התיבה מדי שנה בשנה בקטע "המלך" והיה עושה זאת באופן מיוחד מאוד.

הרבי אמר פעם לאחד מהמתפללים בבית כנסת חב"ד ברמת גן, שהגיע ל'יחידות': "האם הקהל יודע להעריך את ר' אהרן אופן?"...

נפטר בי"ג בטבת תשנ"ב.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • גיסו הרב נחום לבקובסקי ע"ה - משגיח בישיבות תומכי תמימים בוויטבסק, יקטרינוסלב וברינואה.
  • גיסו ר' יעקב ליפסקר ע"ה - משב"ק הרבי בפריז, גבאי ראשי ויו"ר ועד הבנין של 770, אמן יד
  • גיסו ר' אברהם לבקיבקר ע"ה - בני ברק, ממייסדי ומקימי בית כנסת חב"ד ברחוב רש"י בעיר
  • גיסו ר' יעקב יוסף לפקיבקר ע"ה - בני ברק, ששימש במשך 17 שנה כשליח הרבי בתחנה המרכזית בתל אביב
  • גיסו ר' גוטמן באראש ע"ה - ניו יורק