האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(78 גרסאות ביניים של 29 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:סמל העמותה למען הגאולה האמיתית והשלימה.jpg|left|thumb|250px|סמל העמותה]]
[[קובץ:סמל העמותה למען הגאולה האמיתית והשלימה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|סמל הארגון]]
אחת התוצאות המעשיות משיחתו של [[הרבי]] מ[[כ"ח ניסן תנש"א]] בה דרש: "עשו כל אשר ביכולתכם להביא את הגאולה האמיתית והשלמה בפועל ממש", הייתה הקמתה של '''"האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה"''', אשר שמה לה מטרה לפעול בעזהי"ת להבאת ה[[גאולה]] האמיתית והשלמה.  
'''האגודה למען [[הגאולה האמיתית והשלימה]]''' הינה עמותה חבדי"ת הפועלת להגברת התודעה הציבורית בנושא הגאולה הקרובה וזהותו של מלך המשיח. האגודה הוקמה  על ידי הרב [[זמרוני זליג ציק]] בעקבות [[שיחה|שיחת]] [[הרבי]]{{הערה|[[כ"ח ניסן תנש"א]]}} "עשו כל אשר ביכולתכם להביא בפועל את משיח צדקנו". כיום בראשות האגודה עומד בנו הרב [[חיים ציק]]. מרכז האגודה הוא בעיר [[בת ים]].  


== הקמתה ==
מיד לאחר הקמת האגודה, הוציא הרב זמרוני ציק את עיתון [[הגאולה האמיתית והשלימה (עיתון)|הגאולה האמיתית והשלימה]] שנועד כדי לבשר לעם ישראל כולו על בואו הקרוב של מלך המשיח. בהמשך, בישר העיתון גם על זהותו של המשיח (בשנת תשנ"ג) ועל כך ש"הרבי מלך המשיח חי וקיים" (כותרת העיתון שיצא שלושה ימים לאחר [[ג' תמוז תשנ"ד]]). בהמשך לעיתון החלה האגודה להוציא את העלון [[שיחת הגאולה (עלון)|שיחת הגאולה]] שנועד להביא לכל עם ישראל את בשורת הגאולה בשפה ברורה.


האגודה שהחלה לפעול להגברת התודעה בציבור הרחב בדבר הגאולה האמיתית והשלמה, יזמה בתמוז [[תשנ"א]] את הקמתו של עיתון "[[גליון הגאולה האמיתית והשלימה|הגאולה האמיתית והשלימה]]", בתפוצה ארצית, ששימש כלי הסברה להפצת הרעיון בקרב הציבור הרחב.  
בשנת תשנ"ה הקים הרב זמרוני את "מטה הקהל" שתחתיו אורגנו [[כינוסי גאולה ומשיח - תשנ"ה|שלושה כינוסים]] ארציים בהשתתפות עולמית לקבלת פני הרבי שליט"א מלך המשיח. בכינוסים השתתפו רבנים וחברי כנסת מכל שכבות הציבור.


== עיתון הגאולה ==
החל משנת תשס"ד מארגנת האגודה [[עצרת גאולה ומשיח|כינוס]] ארצי לקראת ג' בתמוז, ואף כינוסים נוספים במהלך השנה.


כבר בתחילת פעילותה זכתה האגודה להתייחסות מיוחדת מהרבי לעיתון, כאשר לקח עמו את העיתון ל"[[אוהל]]" הציון הקדוש של האדמו"ר הקודם, רבי [[יוסף יצחק שניאורסון]], וזאת בנוסף לתשובות וברכות נוספות להם זכינו.  
==פעולות האגודה==
*'''עיתון [[הגאולה האמיתית והשלימה (עיתון)|הגאולה האמיתית והשלימה]]''' - החל לצאת ב[[חודש סיוון]] שנת [[תנש"א]]. העיתון שימש ככלי הסברה להפצת רעיון הגאולה בקרב הציבור הרחב וחולל מהפך מחשבתי אצל חלק נכבד מהציבור, בחודש אלול [[תשנ"ד]] הופסקה הוצאת העיתון וחודשה בחודש [[סיון]] [[תשפ"א]] עד חודש אלול בשנת תשפ"ג, גליון מיוחד יצא לקראת י"א ניסן תשפ"ד.
*'''עלון [[שיחת הגאולה]]''' - עלון שבועי צבעוני. החל לצאת בחודש [[אלול]] [[תשנ"ד]].
*'''כינוסים''' - האגודה מקיימת כמה כינוסים שנתיים ומהם: כינוס '[[כינוס ברוכים הבאים|ברוכים הבאים]]' לשבים מ[[בית חיינו]] לאחר חודש החגים, כינוס פעילים לטיכוס עצה והחדרת מסרים בענייני הגאולה, [[התוועדות]] לכבוד [[י"א שבט|י' - י"א שבט]], [[עצרת גאולה ומשיח]] ארצית לכבוד [[ג' תמוז]], בעבר ארגנה האגודה גם [[התוועדות חסידית|התוועדות]] ארצית לרגל [[י"א בניסן|י"א ניסן]].[[קובץ:משיח בכיכר.jpg|ממוזער|שמאל|280px|אלפים בכנס 'מקבלים פני משיח בכיכר' רבין, תמוז תשע"ו]]
*'''[[אתר הגאולה]]''' - אתר ובו חדשות ועדכונים על פעילות בענייני גאולה ומשיח. בח' בשבט תשפ"ב האתר עלה לממשק חדש ועבר חידוש משמעותי בעריכה כולה.


לקיחת העיתון ל[[אוהל]] שנעשתה בפומבי היוותה אות להתייחסותו החיובית של הרבי לעיתון ולפעולות האגודה בהפצת בשורת הגאולה.  
*'''עלונים עונתיים''' - לקראת כל אחד מחגי ישראל מפיקה האגודה עלון מרהיב ומלא בתוכן על החג. העלון מודפס במהדורה ל[[ילד]]ים ובמהדורה נוספת למבוגרים.
*'''כרטיס משיח''' - בשנת תש"ס הפיקו באגודה כרטיס כיס הנושא את תמונתו של הרבי ותפילת הדרך. כרטיס זה הודפס מאז במיליוני עותקים, מהדורות ובשפות שונות{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=35689 חב"ד אינפו]}}.
*'''מטה [[הקהל]]''' - בשנת [[תשס"ט]] ייסדה האגודה "מטה הקהל" במטרה לרכז את ענייני [[הקהל]] ב[[ארץ הקודש]] מזווית של [[גאולה]]. בראש המטה עמד ר' מנחם רווה. המטה ארגן כינוסים והוציא לאור ספרים וחומרי הסברה.
*'''[[משיח בכיכר]]''' - בשנים [[תשנ"ה]], [[תשע"ו]] ו[[תשע"ח]] ארגנה האגודה כינוס ענק ב'כיכר רבין' במרכז העיר תל אביב לקבלת פני [[משיח]] צדקנו. בשנת [[תשע"ח]], בעקבות התערבות עיריית תל אביב באופי המעמד ובהפרדה בין גברים לנשים כפי שמחוייב ע"פ ההלכה, נוצרה סביב המעמד סערה תקשורתית בכל כלי התקשורת שהובילה ל[[פרסום זהותו של הרבי כמשיח|פרסום]] [[בשורת הגאולה]] בקנה מידה רחב ביותר.
*'''רדיו זמן הגאולה''' - רדיו שפעל בארץ הקודש והעביר מסרים של גאולה ומשיח, תוכניות ושיעורים בדבר מלכות ובגאולה ומשיח, וסיפורי מופת מהרבי שליט"א מלך המשיח (בעיקר על מענות מהרבי באמצעות האגרות קודש).


במהלך החודשים הבאים הופיעו 39 גליונות אשר חוללו מהפך מחשבתי אצל חלק נכבד מהציבור הרחב (דתי והלא דתי כאחד) בכל הקשור לנושא הגאולה.
==חברי האגודה==
 
*הרב [[זמרוני זליג ציק]].
 
*הרב [[חיים ציק]].
== שיחת הגאולה ==
*הרב [[בן ציון פרישמן|חיים אלתר בן ציון פרישמן]].
מאז [[ג' תמוז תשנ"ד]] החלה האגודה להו"ל את העלון השבועי "[[שיחת הגאולה]]", אשר התקבל בציבור בעניין ובאהדה רבה. העלון מופץ באלפי עותקים באמצעות [[בתי חב"ד]] ופעילים ברחבי הארץ.
*הרב [[יצחק רחימי]].
 
*הרב [[טוביה דורון]].
== פעילות האגודה ==
יש לציין, כי הוצאת העלון נעשת כחלק מפעילות כללית של האגודה, המארגנת כינוסים וימי עיון לפעילים, כנסים בהשתתפות אלפים לחיזוק ההתקשרות לרבי, שיעורים והרצאות בענייני [[גאולה]] ו[[משיח]], כמו גם הפקת אמצעי פרסום שונים: עלונים, סטיקרים ושלטים.
 
 
== צוות האגודה ==
*הרב [[זמרוני זעליג ציק]].
*ר' יצחק רחימי.
*ר' מנחם רווה.
*ר' חיים ציק.
*ר' בן-ציון פרישמן.
*ר' אלעד קנטור.
*ר' שרוליק אופן.
*הרב אילן חיון.
*הת' אלי פייסין.
*הת' פ'יצע לוין.
 
את האגודה הקים ומנהל כיום הרב [[זמרוני זעליג ציק]].


==ראו גם==
* [[משיח בכיכר]]
*[[עצרת גאולה ומשיח]]
* [[עיתון הגאולה]]
* [[שיחת הגאולה]]
* [[זמרוני ציק]]
*[[כינוסי גאולה ומשיח - תשנ"ה]]
*[[אתר הגאולה]]


==לקריאה נוספת==
[[משיח פרידמן]], '''האגודה למען הגאולה''' - תולדות הקמתה ופעולותיה, [[בית משיח 770]], י"ט סיון תשע"ב


==קישורים חיצוניים==
*[http://www.hageula.com/ אתר הבית של 'האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה'].
*[https://hageula.com/tag/?term=%D7%94%D7%90%D7%92%D7%95%D7%93%D7%94%20%D7%9C%D7%9E%D7%A2%D7%9F%20%D7%94%D7%92%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%94%20%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA%20%D7%95%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%94 '''תג: האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה'''] באתר {{הגאולה}}.
*[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=47054 גלריה מעצרת שארגנה האגודה] - [[כ"ח סיוון]] [[תשנ"ה]] {{תמונה}} {{אינפו}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש]]
[[קטגוריה:יוזמות בעניני משיח וגאולה]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בבת ים]]
[[קטגוריה:האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה|*]]

גרסה אחרונה מ־11:16, 21 ביולי 2024

סמל הארגון

האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה הינה עמותה חבדי"ת הפועלת להגברת התודעה הציבורית בנושא הגאולה הקרובה וזהותו של מלך המשיח. האגודה הוקמה על ידי הרב זמרוני זליג ציק בעקבות שיחת הרבי[1] "עשו כל אשר ביכולתכם להביא בפועל את משיח צדקנו". כיום בראשות האגודה עומד בנו הרב חיים ציק. מרכז האגודה הוא בעיר בת ים.

מיד לאחר הקמת האגודה, הוציא הרב זמרוני ציק את עיתון הגאולה האמיתית והשלימה שנועד כדי לבשר לעם ישראל כולו על בואו הקרוב של מלך המשיח. בהמשך, בישר העיתון גם על זהותו של המשיח (בשנת תשנ"ג) ועל כך ש"הרבי מלך המשיח חי וקיים" (כותרת העיתון שיצא שלושה ימים לאחר ג' תמוז תשנ"ד). בהמשך לעיתון החלה האגודה להוציא את העלון שיחת הגאולה שנועד להביא לכל עם ישראל את בשורת הגאולה בשפה ברורה.

בשנת תשנ"ה הקים הרב זמרוני את "מטה הקהל" שתחתיו אורגנו שלושה כינוסים ארציים בהשתתפות עולמית לקבלת פני הרבי שליט"א מלך המשיח. בכינוסים השתתפו רבנים וחברי כנסת מכל שכבות הציבור.

החל משנת תשס"ד מארגנת האגודה כינוס ארצי לקראת ג' בתמוז, ואף כינוסים נוספים במהלך השנה.

פעולות האגודה

  • עלונים עונתיים - לקראת כל אחד מחגי ישראל מפיקה האגודה עלון מרהיב ומלא בתוכן על החג. העלון מודפס במהדורה לילדים ובמהדורה נוספת למבוגרים.
  • כרטיס משיח - בשנת תש"ס הפיקו באגודה כרטיס כיס הנושא את תמונתו של הרבי ותפילת הדרך. כרטיס זה הודפס מאז במיליוני עותקים, מהדורות ובשפות שונות[2].
  • מטה הקהל - בשנת תשס"ט ייסדה האגודה "מטה הקהל" במטרה לרכז את ענייני הקהל בארץ הקודש מזווית של גאולה. בראש המטה עמד ר' מנחם רווה. המטה ארגן כינוסים והוציא לאור ספרים וחומרי הסברה.
  • משיח בכיכר - בשנים תשנ"ה, תשע"ו ותשע"ח ארגנה האגודה כינוס ענק ב'כיכר רבין' במרכז העיר תל אביב לקבלת פני משיח צדקנו. בשנת תשע"ח, בעקבות התערבות עיריית תל אביב באופי המעמד ובהפרדה בין גברים לנשים כפי שמחוייב ע"פ ההלכה, נוצרה סביב המעמד סערה תקשורתית בכל כלי התקשורת שהובילה לפרסום בשורת הגאולה בקנה מידה רחב ביותר.
  • רדיו זמן הגאולה - רדיו שפעל בארץ הקודש והעביר מסרים של גאולה ומשיח, תוכניות ושיעורים בדבר מלכות ובגאולה ומשיח, וסיפורי מופת מהרבי שליט"א מלך המשיח (בעיקר על מענות מהרבי באמצעות האגרות קודש).

חברי האגודה

ראו גם

לקריאה נוספת

משיח פרידמן, האגודה למען הגאולה - תולדות הקמתה ופעולותיה, בית משיח 770, י"ט סיון תשע"ב

קישורים חיצוניים

הערות שוליים