גן ישראל השלוחים הצעירים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(תוכן)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(96 גרסאות ביניים של 14 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''גן ישראל השלוחים הצעירים/צעירי השלוחים''' הוא קעמפ לילדי השלוחים בארץ, המתקיים ע"י [[צא"ח]] בארץ הקודש, ומתופעל אפ"י רוב ע"י התמימים מישיבת [[תומכי תמימים מגדל העמק]].
[[קובץ:השלוחים הצעירים.jpg|ממוזער|תמונת מחזור, תשע"ט]]
'''גן ישראל השלוחים הצעירים''' (מכונה '''צעירי השלוחים''') הוא קעמפ לילדי השלוחים בארץ הקודש, המתקיים ע"י תלמידי התמימים מישיבת תות"ל מגדל העמק בניהול ר' יעקב קנייבסקי והתמימים חיים ויספיש ומענדל קשת תחת "אגף הסניפים" של [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]].


===תאור על הקמפ===
== היסטוריה ==
לייבי ששונקין וזלמן אייזנבאך לא אמורים להיפגש במשך השנה. הראשון הוא שליח צעיר ממטולה הצפונית, שם הוא עוזר לאביו בעבודת הקודש בעיירה הצפונית, והאחר הוא שליח צעיר בנקודה הדרומית בישראל, העיר התיירותית אילת. מרחק הנסיעה בעיניהם הוא כשמונה שעות! ומשא השליחות הכבד אותו הם נוטלים על כתפיהם לא מותיר בידם זמן פנוי לפגישות חברים.
[[קובץ:קעמפ-השלוחים-תשע.jpeg|ממוזער|×250|קעמפ "השלוחים הצעירים" ה'תש"ע]]
הקעמפ הוקם בשנת [[תשס"ה]].


אבל אתמול הם נפגשו, באחווה חסידית ומתוך תחושת שליחות עילאית בפתיחה המיוחדת של קעמפ גן ישראל – השלוחים הצעירים, המתקיים בקמפוס המפואר של ישיבת "צביה" בדימונה, תחת הנהלת צעירי אגודת חב"ד בראשות הרב יוסף יצחק הכהן אהרונוב.
בשנותיו הראשונות צוות הקעמפ הורכב מ[[תמימים]] שהגיעו מכמה ישיבות חב"ד, בשנים האחרונות הצוות מגיע מישיבת [[תומכי תמימים מגדל העמק]].


הם נפגשו גם עם חבריהם מיישובי השומרון, ערי הגליל והגולן ומשאר מוקדי חב"ד בישראל. כמובן שגם אחיהם מרחבי תבל נענו בשמחה לפקודה ונרשמו לקעמפ המיוחד בעולם – קעמפ שהוא משפחה.
בשנת [[תשפ"א]] התקיים הקעמפ במתכונת מיוחדת ב[[גרמניה]] תחת [[ארגון הפנסאים]] לכמות ילדים מצומצמת בגילאי 12–13 בלבד {{הערה|[https://col.org.il/news/132649 קעמפ ילדי השלוחים שר 'אני מאמין' בשער ברדנבורג הגרמני] {{col}}}}.


את החיילים קיבלו בשטח המפקדים הנמרצים, ויחד הם חגו במעגלי ריקוד "שלוחי אדוננו" השלוחים הבוגרים – האבות, והילדים – השלוחים הצעירים.
לקראת הקיץ בשנת ה'[[תשפ"ב]] החל שלב חדש בקעמפ שהחל מניהולם של הר' יעקב קנייבסקי שמאחוריו כבר רזומה ארוך של ניהול תכניות ילדים ארגון ארועים וניהול ארגון הפנסאים והתמימים חיים ויספיש אלישע מן ומענדל קשת, ממשיך אל המתחם המיוחד בית בויאר בירושלים והמשך בצורת הניהול החדשה בקעמפ. כחלק מההחלטות היה לצאת בקמפיין צ'ארידי{{הערה|[https://col.org.il/news/139743 'כל השנה שליח, שבועיים ילד' קמפיין הייחודי למען ילדי השלוחים בארץ הקודש] {{col}}}} ייחודי במטרה לחבר את אנ"ש לקעמפ ולזכות אותם בשותפות וההזדמנות הגדולה להיות חלק מהחוויה השנתית הזאת לשלוחים הצעירים בכל הארץ.


לאחר שרשרת חיול צבאית במיוחד, בה קיבלו החיילים את דרגתם ואת מקומם בקעמפ, רצו החיילים ל'זאל' לרגל כינוס הפתיחה המיוחד. הגנרלים, הת' עזריאל שיימוס ולוי אברמוביץ הנהיגו את כללי ההנגה בקעמפ כיאות לחייל בצבאות ה'; המרכזים, הת' לייב שטראסברג, מנדי רייניץ ואלי שוחט, הלהיבו את החיילים על גודל הזכות והחובה בתפקידם המיוחד, וקציני הלימודים הת' שמוליק בוטמן וישראל אלמליח השיקו את אלבום המדבקות המיוחד, בו יזכו החיילים לאחר ביצוע המשימות ולימוד בשקידה והתמדה.
==עניינו==
עניינו של הקעמפ הינו לאחד את ילדי השלוחים מארץ הקודש ולחזק ולהעצים בהם את עניינם כשלוחים (כפי שהרבי היה קורא אף לילדי השלוחים בשם שלוחים).


הרב נפתלי ליפסקר מאגף הסניפים בצא"ח הגיע למקום והתרשם מאופי הפעילות ומהשטח המרווח והמפואר. הוא העביר את תודת מאה וחמישים הורי השלוחים בארץ למנהלי הקעמפ הת' אוריה ג'ורי, לוי גליס וישראל שוחט על ההשקעה והמאמצים הנרחבים שהובילו לפתיחת הקעמפ בפעם האחד עשר ברציפות, וכן לשליח הרבי "המארח" הרב ישראל גליס על העזרה הרבה בהשגת הקמפוס והאישורים.
בנוסף לעניין העצמת עבודת השליחות בילדים ישנו את העעניין שחלק מילדי השלוחים גרים בכל מיני פינות ברחבי הארץ בהם אין להם כלל או חברה או שאין להם חברה חבדית, והקעמפ מביא להם את חבריהם שכמותם אף הם יתכן וחיים בנפרד מקהילה חבדית.


צוות המשב"קים עמל לסדר את חדר האוכל כיאה וכיאות לחיילים צעירים, והם ניגשו בשמחה לאכול את הארוחה הראשונה בקעמפ. החיילים ישבו סביב שולחנות ערוכים, ונהנהו מארוחה איכותית מזינה וטעימה.
ובנוסף זה מפגיש להם ילדים נוספים שיכירו אותם על אף שהם מקצוות שונים בארץ.


מסדר יציאה ופעילות שחייה בבריכה חתמו את היום הראשון בקעמפ, כמובן מבלי להרחיב אודות צוות ההויי של הקעמפ שערך "תכנית ערב" קעמפיסטית ומיוחדת.
הקעמפ כחלק מעניינו פעיל אף במשך כל ימות השנה וזת ע"י המדריכים המסורים הלומדים מידי שבוע שיחות של הרבי עם הילדים איתם היו בקבוצה או סתם מתקשרים אליהם מידי פעם ומדברים איתם א חסידישע דברים בטלים.


את הלילה הראשון בקעמפ לנו החיילים בחדרי האירוח המפוארים והממוזגים של הקמפוס, בצבירת כוחות ליום המחר
בנוסף מידי חודש נשלח אל הילדים מגזין מושקע ועשיר בתכנים חסידיים הקשורים אל הזמן הקרוב וכן שלל דברים אוודות הקעמפ.
 
===שבת ילדי השלוחים===
כחלק מהשידרוגים שנעשו בקעמפ בשנת ה'תשפ"ב, החל הקעמפ לקייםם מידי שנה 'שבת ילדי השלוחים' שבת שנועדה לכלל ילדי השלוחים - לא משנה אם היו הם בקעמפ או לא. שבת עוצמתית שגם היא תפקידה היא להכיר ולהעצים ילדים את ההכרה ואת גודל הזכות שזכו הם להיות שלוחים בשנת ה'תשפ"ב{{הערה|[https://col.org.il/news/144431 שבת גיבוש מיוחדת עבור מאות ילדי שלוחי הרבי מכל רחבי הארץ התקיימה במגדל העמק] {{col}}}} היתה השבת בקמפוס המרוווח של ישיבת תות"ל מגדל העמק.
 
יש לציין כי אף בעבר {{הערה|[https://col.org.il/news/19847 שבת ילדי השלוחים ה'תשס"ו] {{col}}}} היו מידי פעם שבתות כאלה אך כבר למעלה מעשור שהם פסקו בשל בעיות תקציביות.
 
===שטח הקעמפ===
הקעמפ מתקיים בכל שנה במיקום אחר ברחבי הארץ. חלק מהמקומות בהם התקיים הקעמפ:
*[[תש"ע]]{{הערה|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=56361 "באנקעט" חגיגי נעל את קעמפ צעירי השלוחים{{אינפו}}]}} - [[תשע"ב]] בקמפוס של ישיבת [[נחלים]]{{הערה|[http://www.chabad.org.il/ActNow/Item.asp?ArticleID=3216&CategoryID=77 השלוחים הצעירים חזרו לביתם עם חיות מחודשת] באתר של [[צא"ח]]}}.
*[[תשע"ג]] - [[דימונה]].
*[[תשע"ד]] - [[דימונה]] {{הערה|http://shturem.net/index.php?section=news&id=90058 {{שטורעם}}}}.
*[[תשע"ה]] - התקיים הקעמפ בקמפוס של ישיבת [[תומכי תמימים לוד]].
*[[תשע"ו]] - [[דימונה]]
*[[תשע"ז]] - קמפוס ישיבת נחלים.
*[[תשע"ח]] - קמפוס ישיבת נחלים.
תשע"ט- ראשון לציון
*[[תשפ"א]] - גרמניה.
*[[תשפ"ב]] - קמפוס פנימיית בויאר בשכונת בית וגן בירושלים
*[[תשפ"ג]] - קמפוס פנימיית בויאר בשכונת בית וגן בירושלים
 
==הוצאה לאור==
מפעם לפעם הנהלת הקעמפ מוציאים לאור גיליון מיוחד עבור ילדי השלוחים.
בנוסף ברשות הנהלת הקעמפ ערוץ יוטיוב אשר מלא בתוכן עשיר בסרטוני סיכום משלל פעילויות ומהמנוני הקעמפ אשר מעת לעת מתעדכן בתכנים חדשים ואיכותיים.
 
==קישורים חיצוניים==
*[https://col.org.il/news/140138 קעמפ ילדי השלוחים: הכנות אחררונות לקעמפ ה'תשפ"ב] {{col}}
*[https://col.org.il/news/140236 קעמפ ילדי השלוחים: "יום כינוס השלוחים"] {{col}}
*[https://col.org.il/news/98935 קעמפ ילדי השלוחים: "קונגרס השלוחים העולמי" נפתח בסערה] {{col}}
*[https://mobile.kikar.co.il/article/328586 הצצה: הקעמפ אליו נרשמים רק ילדי השלוחים] באתר כיכר השבת
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מחנות קיץ]]
{{קצרמר|מוסדות וארגונים}}

גרסה אחרונה מ־01:12, 10 באפריל 2024

תמונת מחזור, תשע"ט

גן ישראל השלוחים הצעירים (מכונה צעירי השלוחים) הוא קעמפ לילדי השלוחים בארץ הקודש, המתקיים ע"י תלמידי התמימים מישיבת תות"ל מגדל העמק בניהול ר' יעקב קנייבסקי והתמימים חיים ויספיש ומענדל קשת תחת "אגף הסניפים" של צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש.

היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]

קעמפ "השלוחים הצעירים" ה'תש"ע

הקעמפ הוקם בשנת תשס"ה.

בשנותיו הראשונות צוות הקעמפ הורכב מתמימים שהגיעו מכמה ישיבות חב"ד, בשנים האחרונות הצוות מגיע מישיבת תומכי תמימים מגדל העמק.

בשנת תשפ"א התקיים הקעמפ במתכונת מיוחדת בגרמניה תחת ארגון הפנסאים לכמות ילדים מצומצמת בגילאי 12–13 בלבד [1].

לקראת הקיץ בשנת ה'תשפ"ב החל שלב חדש בקעמפ שהחל מניהולם של הר' יעקב קנייבסקי שמאחוריו כבר רזומה ארוך של ניהול תכניות ילדים ארגון ארועים וניהול ארגון הפנסאים והתמימים חיים ויספיש אלישע מן ומענדל קשת, ממשיך אל המתחם המיוחד בית בויאר בירושלים והמשך בצורת הניהול החדשה בקעמפ. כחלק מההחלטות היה לצאת בקמפיין צ'ארידי[2] ייחודי במטרה לחבר את אנ"ש לקעמפ ולזכות אותם בשותפות וההזדמנות הגדולה להיות חלק מהחוויה השנתית הזאת לשלוחים הצעירים בכל הארץ.

עניינו[עריכה | עריכת קוד מקור]

עניינו של הקעמפ הינו לאחד את ילדי השלוחים מארץ הקודש ולחזק ולהעצים בהם את עניינם כשלוחים (כפי שהרבי היה קורא אף לילדי השלוחים בשם שלוחים).

בנוסף לעניין העצמת עבודת השליחות בילדים ישנו את העעניין שחלק מילדי השלוחים גרים בכל מיני פינות ברחבי הארץ בהם אין להם כלל או חברה או שאין להם חברה חבדית, והקעמפ מביא להם את חבריהם שכמותם אף הם יתכן וחיים בנפרד מקהילה חבדית.

ובנוסף זה מפגיש להם ילדים נוספים שיכירו אותם על אף שהם מקצוות שונים בארץ.

הקעמפ כחלק מעניינו פעיל אף במשך כל ימות השנה וזת ע"י המדריכים המסורים הלומדים מידי שבוע שיחות של הרבי עם הילדים איתם היו בקבוצה או סתם מתקשרים אליהם מידי פעם ומדברים איתם א חסידישע דברים בטלים.

בנוסף מידי חודש נשלח אל הילדים מגזין מושקע ועשיר בתכנים חסידיים הקשורים אל הזמן הקרוב וכן שלל דברים אוודות הקעמפ.

שבת ילדי השלוחים[עריכה | עריכת קוד מקור]

כחלק מהשידרוגים שנעשו בקעמפ בשנת ה'תשפ"ב, החל הקעמפ לקייםם מידי שנה 'שבת ילדי השלוחים' שבת שנועדה לכלל ילדי השלוחים - לא משנה אם היו הם בקעמפ או לא. שבת עוצמתית שגם היא תפקידה היא להכיר ולהעצים ילדים את ההכרה ואת גודל הזכות שזכו הם להיות שלוחים בשנת ה'תשפ"ב[3] היתה השבת בקמפוס המרוווח של ישיבת תות"ל מגדל העמק.

יש לציין כי אף בעבר [4] היו מידי פעם שבתות כאלה אך כבר למעלה מעשור שהם פסקו בשל בעיות תקציביות.

שטח הקעמפ[עריכה | עריכת קוד מקור]

הקעמפ מתקיים בכל שנה במיקום אחר ברחבי הארץ. חלק מהמקומות בהם התקיים הקעמפ:

תשע"ט- ראשון לציון

  • תשפ"א - גרמניה.
  • תשפ"ב - קמפוס פנימיית בויאר בשכונת בית וגן בירושלים
  • תשפ"ג - קמפוס פנימיית בויאר בשכונת בית וגן בירושלים

הוצאה לאור[עריכה | עריכת קוד מקור]

מפעם לפעם הנהלת הקעמפ מוציאים לאור גיליון מיוחד עבור ילדי השלוחים. בנוסף ברשות הנהלת הקעמפ ערוץ יוטיוב אשר מלא בתוכן עשיר בסרטוני סיכום משלל פעילויות ומהמנוני הקעמפ אשר מעת לעת מתעדכן בתכנים חדשים ואיכותיים.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מוסדות וארגונים. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.