רון נחמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(15 גרסאות ביניים של 7 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''רון נחמן''' ([[כ"ג מנחם אב]] ה'[[תש"ב]] - [[ז' שבט]] ה'[[תשע"ג]]) היה ראש עיריית [[אריאל]], וחבר כנסת מטעם הליכוד.
[[קובץ:רון נחמן אצל הרבי.jpg|שמאל|ממוזער|250px|רון נחמן ב[[חלוקת דולרים]] אצל [[הרבי]]]]
'''רון נחמן''' ([[כ"ג מנחם אב]] [[תש"ב]] [[ז' שבט]] [[תשע"ג]]) היה ראש עיריית [[אריאל]], וחבר כנסת מטעם הליכוד.


==תולדות חייו==
==תולדות חיים==


נולד בעיר [[נס ציונה]].
נולד בעיר [[נס ציונה]].


בשנת ה'[[תשל"ג]] היה מיוזמי הקמת 'גרעין [[תל אביב]]', שפעל להקמתה של אריאל, ובשנת ה'[[תשל"ח]] היה בין מקימיה בפועל.
בשנת [[תשל"ג]] היה מיוזמי הקמת 'גרעין [[תל אביב]]', שפעל להקמתה של אריאל, ובשנת [[תשל"ח]] היה בין מקימיה בפועל.


עם הקמת העיר נבחר לראש מועצת אריאל, אך כעבור כשנה התפטר, והתמנה לסגן ראש העיר. בשנת ה'[[תשמ"ה]] נבחר שוב לראשות העיר, וכיהן בתפקיד זה עד מותו.
עם הקמת העיר נבחר לראש מועצת אריאל, אך כעבור כשנה התפטר, והתמנה לסגן ראש העיר. בשנת [[תשמ"ה]] נבחר שוב לראשות העיר, וכיהן בתפקיד זה עד מותו.


נחמן פעל רבות להרחבת [[אריאל]], והביא להפיכתה מיישוב לעיר. הוא הקים מוסדות חינוך רבים באריאל, ביניהם את אוניברסיטת אריאל, היחידה בשטחי [[יהודה ושומרון]].
נחמן פעל רבות להרחבת [[אריאל]], והביא להפיכתה מיישוב לעיר. הוא הקים מוסדות חינוך רבים באריאל, ביניהם את אוניברסיטת אריאל, היחידה בשטחי [[יהודה ושומרון]].


בשנת ה'[[תשנ"ב]] נבחר לכנסת מטעם הליכוד, אך המשיך לכהן בו זמנית גם כראש העיר. בשנת ה'[[תשנ"ז]], לאחר התפטרותם של שני חברי כנסת, נכנס שוב לכנסת, אך התפטר כדי להמשיך בראשות העיר אריאל.
בשנת [[תשנ"ב]] נבחר לכנסת מטעם הליכוד, אך המשיך לכהן בו זמנית גם כראש העיר. בשנת [[תשנ"ז]], לאחר התפטרותם של שני חברי כנסת, נכנס שוב לכנסת, אך התפטר כדי להמשיך בראשות העיר אריאל.


נפטר ב[[ז' שבט]] ה'[[תשע"ג]], לאחר מחלה קשה.
נפטר ב[[ז' שבט]] [[תשע"ג]], לאחר מחלה קשה.


==קשריו עם הרבי==
==קשריו עם הרבי==


[[קובץ:צילום מסך 2023-08-27 172056.png|ממוזער|רון נחמן בעצרת גאולה ומשיח]]
רון נחמן היה בקשר הדוק עם [[הרבי]]. נחמן הגיע מספר פעמים ל[[חלוקת דולרים]], וקיבל מהרבי ברכה לפיתוח [[אריאל]] ולשמירה על [[ארץ ישראל]] השלימה. במכתב שכתב לרבי מציין נחמן כי ברכותיו של הרבי, הם אלו שנתנו לו את הכוח לעמוד איתן על [[שלימות הארץ]].
רון נחמן היה בקשר הדוק עם [[הרבי]]. נחמן הגיע מספר פעמים ל[[חלוקת דולרים]], וקיבל מהרבי ברכה לפיתוח [[אריאל]] ולשמירה על [[ארץ ישראל]] השלימה. במכתב שכתב לרבי מציין נחמן כי ברכותיו של הרבי, הם אלו שנתנו לו את הכוח לעמוד איתן על [[שלימות הארץ]].


מספר פעמים ביקש נחמן את ברכתו של הרבי להיבחר מחדש כראש העיר. לפני ה[[בחירות]] בשנת ה'[[תשנ"ב]] קיבל את ברכתו של הרבי להיבחר לכנסת.
מספר פעמים ביקש נחמן את ברכתו של הרבי להיבחר מחדש כראש העיר. בחודש [[תמוז]] [[תנש"א]] כתב לרבי: "חברי מרכז הליכוד ב[[יש"ע]] ביקשו אותי פה אחד ליצגם בכנסת. עניתי להם שאם אכן כולם יעמדו אחרי כאיש אחד אסכים להוסיף עלי את העול הזה, אבל התניתי הסכמתי הסופית בקבלת חוות - דעתו של הרבי וברכתו, ואני מבקש בזאת הסכמתו ועצתו של הרבי האם ראוי ונכון שאפעל בכיוון זה, על מנת שאשרת את תושבי יש"ע בכנסת, בנוסף לתפקידי כראש מועצה באריאל. במידה ותשובת הרבי חיובית – אבקש בזה את ברכתו והדרכתו כיצד עלי לפעול", והוסיף איחוליו וברכותיו לרבי. על מכתבו ענה הרבי: ויעמיד מועמדותו להבחירות בשעה טובה ומוצלחת. וכל המברך מתברך בברכתו של הקב"ה שתוספתו מרובה על העיקר אזכיר על הציון{{הערה|ליקוט מענות קודש מילואים ח"ב ע' 170}}.


בבחירות האחרונות לפני מותו, בשנת ה'תשס"ט הגיע ל[[בית חב"ד]] ב[[אריאל]] כדי לבקש את ברכתו של הרבי [[כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש|באמצעות האגרות קודש]]
ב[[י"ט כסלו]] בשנת תשנ"ג נאם באירוע במרכזי בכפר חב"ד, והצהיר שהוא יגיע להשתתף ב[[שיירת הטנקים]] ל[[קבלת פני משיח צדקנו|קבלת פני משיח]] שהתקיימה בחנוכה, ואכן שהגיעה השיירה לכנסת הצטרף אליה ונשא במהלכה דברים.
 
בבחירות האחרונות לפני פטירתו, בשנת ה'תשס"ט הגיע ל[[בית חב"ד]] ב[[אריאל]] כדי לבקש את ברכתו של הרבי [[כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש|באמצעות האגרות קודש]]


נחמן עמד בקשר הדוק עם [[שליח]] הרבי בעירו, הרב אהרון מושקוביץ, וסייע רבות להקמת מבנה בעבור [[בית חב"ד]].
נחמן עמד בקשר הדוק עם [[שליח]] הרבי בעירו, הרב אהרון מושקוביץ, וסייע רבות להקמת מבנה בעבור [[בית חב"ד]].


הוא השתתף במספר אירועים מרכזיים של חסידי [[חב"ד]] בארץ הקודש, ביניהם בכינוס הקהל המרכזי בכיכר מלכי ישראל ב[[תל אביב]] בשנת ה'[[תשנ"ה]], ואף אירח בלשכתו משלחת של [[בית דין רבני חב"ד]].
הוא השתתף במספר אירועים מרכזיים של חסידי [[חב"ד]] בארץ הקודש, ביניהם ב[[כינוסי גאולה ומשיח - תשנ"ה|כינוס הקהל המרכזי בכיכר מלכי ישראל]] ב[[תל אביב]] בשנת [[תשנ"ה]]{{הערה|במהלך הנאום הכריז רון נחמן את הכרזת הקודש [[יחי אדוננו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד|יחי אדוננו]].}}, ואף אירח בלשכתו משלחת של [[בית דין רבני חב"ד]].
{{הערות שוליים}}


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==


*[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=78428 רון נחמן מודה לרבי על הברכות להצלחה בבחירות]{{וידיאו}} {{אינפו}}
*[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=78428 רון נחמן מודה לרבי על הברכות להצלחה בבחירות]{{וידאו}} {{אינפו}}
*[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=81047 '''לפרסם שכל השמועות על החזרת שטחים אין להם יסוד''' - רון נחמן אצל הרבי]{{וידאו}} {{אינפו}}


[[קטגוריה:ידידי חב"ד]] [[קטגוריה:חברי כנסת]]
{{מיון רגיל:נחמן, רון}}
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]
[[קטגוריה:חברי כנסת]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ב]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשע"ג]]

גרסה אחרונה מ־11:14, 30 בדצמבר 2024

רון נחמן בחלוקת דולרים אצל הרבי

רון נחמן (כ"ג מנחם אב תש"בז' שבט תשע"ג) היה ראש עיריית אריאל, וחבר כנסת מטעם הליכוד.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בעיר נס ציונה.

בשנת תשל"ג היה מיוזמי הקמת 'גרעין תל אביב', שפעל להקמתה של אריאל, ובשנת תשל"ח היה בין מקימיה בפועל.

עם הקמת העיר נבחר לראש מועצת אריאל, אך כעבור כשנה התפטר, והתמנה לסגן ראש העיר. בשנת תשמ"ה נבחר שוב לראשות העיר, וכיהן בתפקיד זה עד מותו.

נחמן פעל רבות להרחבת אריאל, והביא להפיכתה מיישוב לעיר. הוא הקים מוסדות חינוך רבים באריאל, ביניהם את אוניברסיטת אריאל, היחידה בשטחי יהודה ושומרון.

בשנת תשנ"ב נבחר לכנסת מטעם הליכוד, אך המשיך לכהן בו זמנית גם כראש העיר. בשנת תשנ"ז, לאחר התפטרותם של שני חברי כנסת, נכנס שוב לכנסת, אך התפטר כדי להמשיך בראשות העיר אריאל.

נפטר בז' שבט תשע"ג, לאחר מחלה קשה.

קשריו עם הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]

רון נחמן בעצרת גאולה ומשיח

רון נחמן היה בקשר הדוק עם הרבי. נחמן הגיע מספר פעמים לחלוקת דולרים, וקיבל מהרבי ברכה לפיתוח אריאל ולשמירה על ארץ ישראל השלימה. במכתב שכתב לרבי מציין נחמן כי ברכותיו של הרבי, הם אלו שנתנו לו את הכוח לעמוד איתן על שלימות הארץ.

מספר פעמים ביקש נחמן את ברכתו של הרבי להיבחר מחדש כראש העיר. בחודש תמוז תנש"א כתב לרבי: "חברי מרכז הליכוד ביש"ע ביקשו אותי פה אחד ליצגם בכנסת. עניתי להם שאם אכן כולם יעמדו אחרי כאיש אחד אסכים להוסיף עלי את העול הזה, אבל התניתי הסכמתי הסופית בקבלת חוות - דעתו של הרבי וברכתו, ואני מבקש בזאת הסכמתו ועצתו של הרבי האם ראוי ונכון שאפעל בכיוון זה, על מנת שאשרת את תושבי יש"ע בכנסת, בנוסף לתפקידי כראש מועצה באריאל. במידה ותשובת הרבי חיובית – אבקש בזה את ברכתו והדרכתו כיצד עלי לפעול", והוסיף איחוליו וברכותיו לרבי. על מכתבו ענה הרבי: ויעמיד מועמדותו להבחירות בשעה טובה ומוצלחת. וכל המברך מתברך בברכתו של הקב"ה שתוספתו מרובה על העיקר אזכיר על הציון[1].

בי"ט כסלו בשנת תשנ"ג נאם באירוע במרכזי בכפר חב"ד, והצהיר שהוא יגיע להשתתף בשיירת הטנקים לקבלת פני משיח שהתקיימה בחנוכה, ואכן שהגיעה השיירה לכנסת הצטרף אליה ונשא במהלכה דברים.

בבחירות האחרונות לפני פטירתו, בשנת ה'תשס"ט הגיע לבית חב"ד באריאל כדי לבקש את ברכתו של הרבי באמצעות האגרות קודש

נחמן עמד בקשר הדוק עם שליח הרבי בעירו, הרב אהרון מושקוביץ, וסייע רבות להקמת מבנה בעבור בית חב"ד.

הוא השתתף במספר אירועים מרכזיים של חסידי חב"ד בארץ הקודש, ביניהם בכינוס הקהל המרכזי בכיכר מלכי ישראל בתל אביב בשנת תשנ"ה[2], ואף אירח בלשכתו משלחת של בית דין רבני חב"ד.

הערות שוליים

  1. ליקוט מענות קודש מילואים ח"ב ע' 170
  2. במהלך הנאום הכריז רון נחמן את הכרזת הקודש יחי אדוננו.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]