שמואל שפירו: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(126 גרסאות ביניים של 23 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''שמואל שפירו''' (נולד בשם '''שמואל רפאל שפירו''' ב-[[ג']] [[שבט]] [[ה'תשל"ד]]) הוא [[זמר]] ו[[מלחין]] חסיד חב"ד יליד [[צרפת]]. בין שיריו המפורסמים: "אהבת ישראל", "המפתח" ו"שאו מרום".
[[קובץ:DSC03298-002.JPG|שמאל|ממוזער|250px|שמואל שפירו בהופעה (2006)]]
[[File:שמואל שפירו.jpg|thumb|שמואל שפירו]]
'''שמואל שפירו''' (יליד שנת [[תשל"ד]], 1974) הוא [[רב]], [[חזן]] [[זמר]] ו[[מרצה]] חסידי צרפתי. רבה של מחוז מרת ומוזל ונאנסי שבצרפת.
[[File:שמואל שפירו.jpg|thumb|שמואל שפירו אצל [[הרבי]]]]
[[File:שמואל שפירו בהופעה.jpg|thumb|שמואל שפירו במופע [[חנוכה]] [[חב]] ב[[פריז]]]]
לשפירו ההערצה רבה בקרב הקהילות היהודיות ברחבי [[העולם]] ובעיקר ב[[צרפת]], שם הוא נערץ אף בקרב לא-יהודיים. רוב התכנים בשיריו לקוחים ממקורות יהודיים. ה[[שירים]] מבוצעים בכמה שפות, אך בעיקר ב[[עברית]].

== קורות חייו ==
את דרכו המוזיקלית החל שפירו עוד כנער, כששימש [[סולן]] [[חצר]] ל[[חסידות]] [[ערלוי]], וזכה לחיבה מיוחדת מה[[אדמו"ר]].


באותם ימים התקרב ל[[חסידות]] [[חב"ד]] וטען ששירתו מחזקת את האמונה. [[למד]] [[מוסיקה]], [[פיתוח קול]] ו[[חזנות]] ב[[בית הספר]] של [[אלי יפה]] ובנימין מונק ואצל מוסיקאים ו[[זמרי]] [[אופרה]] נוספים. לאחר מכן, כיהן כ[[חזן]] [[בית הכנסת הגדול]] של [[מגדל העמק]] בראשותו של הרב [[יצחק דוד גרוסמן]]. כיום מכהן כ[[חזן]] [[בית כנסת]] הגדול "אוהל אברהם" ב[[פריז]].
==תולדות חיים==
נולד ב[[ג' שבט]] [[תשל"ד]] בעיר אקס לה בן שב[[צרפת]] בשם שמואל רפאל שפירו לאביו הרב דוד נתן (רבה של הערים "קלרמון-פראן" ו"[[וישי]]" בצרפת) ולאמו אלישבע (מוזיקאית).
בילדותו למד בחיידר המקומי, עלה עם משפחתו לישראל בגיל 9 ולמד בישיבות [[חסידות רחמסטריווקא|רחמסטריווקה]] ו[[ערלוי]], אז החל להתקרב ל[[חסידות חב"ד]]. היה ממקורבי הרב [[משה וובר]] והרב [[דב בער אליעזרוב]]. בשנת [[תשנ"ג]] היה שליחו של האדמו"ר מערלוי להעביר [[פ"נ]] ל[[הרבי|רבי]].  


הופיע לצד זמרים מפורסמים כ[[אנריקו מסיאס|אנריקו מסיאס]], [[אברהם פריד]], [[מרדכי בן דוד]], [[בנימין מולר]], [[בני פרידמן]] [[מענדי ג'רופי]].
שימש כ[[משפיע]] ב'[[ישיבת אור גבריאל]], וכיועץ חינוכי בבתי הספר '[[בית ספר שניאור|שניאור]]', ו'[[בית ספר אוצר התורה|אוצר התורה]]' בצרפת. שידר ב'רדיו קול הנשמה' [[יהדות]] ו[[חסידות]].


==דיסקוגרפיה==
הקים מקהלת ילדים בשם "פרחי ליובאוויטש" בצרפת בעידודו של השליח הרב [[שמואל אזימוב]].
* קל מסתתר ([[2003]])
* אהבת ישראל ([[2004]])
* המפתח ([[2011]])
* שאו מרום ([[2013]])


==קישורים חיצוניים==
קירב בני נוער רבים ליהדות וחסידות דרך שיריו ושיעוריו.
*www.chmouelshapiro.com האתר הרשמי


==קריירה מוזיקלית==
את דרכו המוזיקלית החל כנער ב[[חסידות ערלוי]], שם שימש כסולן החצר. לאחר נישואיו בשנת [[תשנ"ד]] הקים את תזמורת "קול הנגינה", עם האמנים דני ממן וחיים קירשנבוים. בשנים תש"ס-תשס"ה שימש כחזן [[בית הכנסת]] הגדול ב[[מגדל העמק]] בראשות הרב [[יצחק דוד גרוסמן]].
למד [[מוזיקה]], פיתוח קול ו[[חזנות]], בבית ספרם של אלי יפה ובנימין מונק, וכן מפי מוזיקאים וזמרי אופרה.
בשנת [[תש"ס]] הוציא לאור את סינגל הבכורה שלו בשם "כה אמר", וב[[תשס"ב]] לקח חלק בפרוייקט "אוצרות שבת" של דוד הוניג. ב[[תשס"ד]] הוציא את הסינגל השני שלו העונה לשם: "אהבת ישראל". השיר הפך ללהיט והוקדש לחתן פרס ישראל הרב [[יצחק דוד גרוסמן]].
החל משנת [[תשס"ו]] משמש כחזן בית הכנסת הגדול "אוהל אברהם" בפריז. משנת [[תשס"ט]] הוא משמש כחבר הנהלה, מעבד ומנצח המקהלה של בית הספר למוזיקה "ניגונית". ​מתלמידיו נמנים האמנים: [[דוד סיטבון]], זלמן אטל ובנימין ציילון.
ב[[תשע"א]] הוציא את הסינגל השלישי שלו בשם 'מפתח החירות' שהוקדש עבור שיחרורו של גלעד שליט. באותה שנה הוציא את הסינגל 'שאו מרום', איתו הוציא מספר חודשים לאחר מכן את האלבום הבכורה ('שאו מרום') בעיבודם של שמואל אטלן ורובי בנט{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=73436 ידיעה באתר] {{אינפו}}}}. רוב התכנים בשיריו לקוחים מהמקורות. השירים מבוצעים בכמה שפות, אך בעיקר ב[[עברית]].
ב[[תשע"ו]] ראה אור סינגל החזנות הראשון שלו בשם "דאס אידישע ליד".
שיתופי הפעולה שלו על במות ברחבי העולם מונים גם אמנים ממגזרים ורקעים שונים. נקרא להנעים מספר פעמים ערבי כבוד בהשתתפות אנשי ממשל ודיפלומטים. במשך השנים היה במגעים עם מפיקים בנלאומיים עבור פרוייקטים מוזיקלים, אך סירב מסיבות הלכתיות.
==קישורים חיצונים==
*[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=73436 אלבום בכורה לזמר שמואל שפירו ● להאזנה] {{אודיו}} {{אינפו}} {{קישור שבור|ב' סיון תשפ"ג}}
*[http://old2.ih.chabad.info/newvideo/video.php?id=3364 הזמרים החב"דיים בני פרידמן ושמואל שפירו מבצעים את הניגון המפורסם של "שיבנה בית המקדש"] {{וידאו}} {{אינפו}} {{קישור שבור|ב' סיון תשפ"ג}}
*[http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=3810#.WmnzjDOO3Dc.googleCOL חב'ד און-ליין | מילים: אדמו'ר הזקן, לחן: שמואל שפירא] {{COL}}
*[http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=61737 רגע מרגש "כאיל תערוג" בפאריז: צפו בשירה אדירה] באתר [[שטורעם (אתר)|שטורעם]] {{שטורעם}} {{וידאו}} {{קישור שבור|ב' סיון תשפ"ג}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:שפירו, שמואל}}
{{מיון רגיל:שפירו, שמואל}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:זמרים חב"דיים]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשל"ד]]
[[קטגוריה:חזנים]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבות חסידיות]]
[[קטגוריה:אישים בצרפת]]

גרסה אחרונה מ־01:13, 17 באפריל 2024

שמואל שפירו בהופעה (2006)

שמואל שפירו (יליד שנת תשל"ד, 1974) הוא רב, חזן זמר ומרצה חסידי צרפתי. רבה של מחוז מרת ומוזל ונאנסי שבצרפת.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בג' שבט תשל"ד בעיר אקס לה בן שבצרפת בשם שמואל רפאל שפירו לאביו הרב דוד נתן (רבה של הערים "קלרמון-פראן" ו"וישי" בצרפת) ולאמו אלישבע (מוזיקאית).

בילדותו למד בחיידר המקומי, עלה עם משפחתו לישראל בגיל 9 ולמד בישיבות רחמסטריווקה וערלוי, אז החל להתקרב לחסידות חב"ד. היה ממקורבי הרב משה וובר והרב דב בער אליעזרוב. בשנת תשנ"ג היה שליחו של האדמו"ר מערלוי להעביר פ"נ לרבי.

שימש כמשפיע ב'ישיבת אור גבריאל, וכיועץ חינוכי בבתי הספר 'שניאור', ו'אוצר התורה' בצרפת. שידר ב'רדיו קול הנשמה' יהדות וחסידות.

הקים מקהלת ילדים בשם "פרחי ליובאוויטש" בצרפת בעידודו של השליח הרב שמואל אזימוב.

קירב בני נוער רבים ליהדות וחסידות דרך שיריו ושיעוריו.

קריירה מוזיקלית[עריכה | עריכת קוד מקור]

את דרכו המוזיקלית החל כנער בחסידות ערלוי, שם שימש כסולן החצר. לאחר נישואיו בשנת תשנ"ד הקים את תזמורת "קול הנגינה", עם האמנים דני ממן וחיים קירשנבוים. בשנים תש"ס-תשס"ה שימש כחזן בית הכנסת הגדול במגדל העמק בראשות הרב יצחק דוד גרוסמן.

למד מוזיקה, פיתוח קול וחזנות, בבית ספרם של אלי יפה ובנימין מונק, וכן מפי מוזיקאים וזמרי אופרה.

בשנת תש"ס הוציא לאור את סינגל הבכורה שלו בשם "כה אמר", ובתשס"ב לקח חלק בפרוייקט "אוצרות שבת" של דוד הוניג. בתשס"ד הוציא את הסינגל השני שלו העונה לשם: "אהבת ישראל". השיר הפך ללהיט והוקדש לחתן פרס ישראל הרב יצחק דוד גרוסמן.

החל משנת תשס"ו משמש כחזן בית הכנסת הגדול "אוהל אברהם" בפריז. משנת תשס"ט הוא משמש כחבר הנהלה, מעבד ומנצח המקהלה של בית הספר למוזיקה "ניגונית". ​מתלמידיו נמנים האמנים: דוד סיטבון, זלמן אטל ובנימין ציילון.

בתשע"א הוציא את הסינגל השלישי שלו בשם 'מפתח החירות' שהוקדש עבור שיחרורו של גלעד שליט. באותה שנה הוציא את הסינגל 'שאו מרום', איתו הוציא מספר חודשים לאחר מכן את האלבום הבכורה ('שאו מרום') בעיבודם של שמואל אטלן ורובי בנט[1]. רוב התכנים בשיריו לקוחים מהמקורות. השירים מבוצעים בכמה שפות, אך בעיקר בעברית.

בתשע"ו ראה אור סינגל החזנות הראשון שלו בשם "דאס אידישע ליד".

שיתופי הפעולה שלו על במות ברחבי העולם מונים גם אמנים ממגזרים ורקעים שונים. נקרא להנעים מספר פעמים ערבי כבוד בהשתתפות אנשי ממשל ודיפלומטים. במשך השנים היה במגעים עם מפיקים בנלאומיים עבור פרוייקטים מוזיקלים, אך סירב מסיבות הלכתיות.

קישורים חיצונים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים