דבר מלכות: הבדלים בין גרסאות בדף
(איחוד) |
מ (דבר מלכות הועבר לדבר מלכות (ספר)) |
(אין הבדלים)
|
גרסה מ־22:37, 7 ביוני 2010
דבר מלכות הינו השם שניתן לשיחותיו של הרבי. מקור השם הוא ממדור בשבועון כפר חב"ד בו הובא מידי שבוע שיחות ואגרות מהרבי. בשנת תנש"א החל הרב יעקב פלס להוציא לאור קבצים תחת השם "דבר מלכות" ובהם שיחות בענייני גאולה ומשיח, אגרות קודש וכדומה. ידועה בעיקר חוברת דבר מלכות י"ב, אותה חילק הרבי מלך המשיח ב770 בתאריך ט"ו אייר תנש"א.
בעקבות כך, נקראים בפי החסידים, השיחות שאמר הרבי בשנים תנש"א-תשנ"ב בשם "דבר מלכות". שיחות אלו מיוחדות בתוכנם, בהם מבאר הרבי איך כל פרט ופרט קשור לגאולה. יחודיות נוספת ומשמעותית יש להוראות המיוחדות אותן נתן הרבי בשיחות אלו. הידועות שבהן הן ההוראות משבת פרשת שופטים תנש"א אז אמר הרבי כי צריך לפרסם לכל אנשי הדור כי יש נביא בדור שהוא היועץ והשופט, ההוראה מכינוס השלוחים בשנת תשנ"ב אז אמר הרבי כי השליחות היחידה שנותרה היא קבלת פני משיח צדקנו, ההוראה משבת פרשת תזריע מצורע אז אמר הרבי כי הדרך הקלה, הישרה והמהירה לפעול התגלות וביאת המשיח בעולם היא על ידי לימוד ענייני גאולה ומשיח ועוד.
דבר מלכות עם פיענוחים
סדרת 'דבר מלכות עם פיענוחים' כוללת בתוכה את שיחותיו האחרונות (לעת-עתה) של הרבי מלך המשיח שליט"א, שנאמרו בשנים תנש"א-תשנ"ב (1991-92). אלו הם 5 כרכים, המתפרשים על 3,000 עמודים.
שיחות אלה הוקלדו מחדש ועברו עימוד חדשני בהשמטת טעויות הדפוס שהיו בהוצאות הקודמות.
על חמישה כרכים פרושים כחמישים שיחות של הרבי שהוגהו על-ידו ואושרו לפרסום. בשיחות אלה ישנם מאות מובאות ומראי-מקומות שפוענחו ע"י חברי מכון מלכות שבתפארת והובאו בשולי העמוד בצורה מאירת-עינים.
בשיחותיו מפנה הרבי למקורות רבים מכל חלקי התורה: תלמוד, רמב"ם, מדרשים, זוהר וספרי קבלה. מהדורה זו של שיחותיו מקלה על הלומד החפץ לעיין במקורות אלו וללמוד את השיחות בעומק הראוי. לכל שיחה נוסף 'תוכן' המסכם את השיחה בשפה קלה וקולחת, ודף סיכום והוראות למעשה בפועל הנלמדות מהשיחה.
הסט יצא לאור על ידי מכון ממש.