מרכז חב"ד שדה התעופה לוד (נתב"ג): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(סדר)
 
(33 גרסאות ביניים של 7 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:2ff269ac8f5089efaef35b2692847232.jpg|ממוזער|הדוכן הישן של הבית חב"ד בנמל התעופה בלוד]]
[[קובץ:מחינו.jpg|ממוזער|דוכן התפילין של מרכז חב"ד בטרמינל 3 כיום. נתן לראות ברקע את התמונה של הרבי שנתלתה בעידודו של שופט בג"צ]]
[[קובץ:מחינו.jpg|ממוזער|דוכן התפילין של מרכז חב"ד בשדה התעופה כיום]]
'''מרכז חב"ד ליובאוויטש בנמל התעופה לוד''' הוקם בשנת [[תשל"ז]] על ידי הרב [[נחמן יוסף מיידנצ'יק]] והינו מה[[בית חב"ד|בתי חב"ד]] הפעילים בעולם.


'''מרכז חב"ד ליובאוויטש בנמל התעופה לוד''' הוקם בשנת [[תשל"ז]] על ידי הרב [[נחמן יוסף מיידנצ'יק]] והינו מה[[בית חב"ד|בתי חב"ד]] הפעילים בעולם.
==היסטוריה==
[[קובץ:2ff269ac8f5089efaef35b2692847232.jpg|ממוזער|הדוכן הישן של הבית חב"ד בטרמינל 1 בנמל התעופה בלוד]]
'מרכז חב"ד שדה התעופה' הוקם בשנת [[תשל"ז]] על ידי הרב [[נחמן יוסף מיידנצ'יק]]. כבר בבחרותו החל לפעול ב[[שליחות]] [[הרבי]] בנמל התעופה לוד, כשבתחילה נסע מדי [[מוצאי שבת]] עם בקבוק [[יין]] לנמל-התעופה ועורך לפקידים ולמנהלי הנמל [[הבדלה]] במשרדיהם השונים. לאחר מכן הפעילות השתכללה עם [[מבצע תפילין]] בימי החול, ופעילות חגים סביב מעגל השנה, כך במשך כמה שנים. לאחר נישואיו הפעיל קשרים ולאחר מאמצים קשים פתח במקום מרכז חב"ד פעיל.


== תולדות מרכז חב"ד ==
בשנת [[תשמ"ט]] בעקבות [[בחירות תשמ"ט|מערכת הבחירות באותה שנה]] בה הורה הרבי לחסידי חב"ד לפעול למען רשימת [[אגודת ישראל]] לכנסת, הוגשה עתירה לבג"צ על-ידי ארגוני שמאל במטרה לסגור את הבית חב"ד בנתב"ג בטענה שחב"ד הפכה לפוליטית ומזוהה מלפלגתית, ארגון [[צעירי אגודת חב"ד]] הגיש עורך-דין מטעמו שייצג את בית חב"ד בנתב"ג והוכיח שחב"ד נשארה על-מפלגתית ובתום שורת דיונים נתקבל פסק דין שהבית חב"ד יישאר על כנו. בהמשך לכך, מספר שנים לאחר-מכן אחד מאותם שופטי בג"צ שפסק לטובת הבית חב"ד ביקר במהלך טיסה בדוכן, וכשראה שאין תמונה של הרבי בדוכן ניגש לרב [[נחמן מיידנצ'יק]] והעיר לו על-כך, ואכן בעקבות התערבותו של שופט הבג"צ מאותה שנה ועד היום נתלתה בדוכן תמונה גדולה של הרבי שמאירה פנים לכל הנכנסים לשדה התעופה.  
'מרכז חב"ד שדה התעופה' הוקם בשנת [[תשל"ז]] על ידי הרב [[נחמן יוסף מיידנצ'יק]], כבר בהיותו בחור החל לפעול ב[[שליחות]] [[הרבי]] בנמל התעופה לוד, כשבתחילה היה נוסע מדי [[מוצאי שבת]] עם בקבוק [[יין]] וכוסות לנמל-התעופה ועורך לפקידים ולמנהלי הנמל [[הבדלה]] במשרדיהם השונים. לאחר מכן הפעילות השתכללה בימים היה עושה הנחות תפילין ובחגים היה עורך מבצעים הקושורים לזמן. כך המשיך במשך מספר שנים ולאחר חתונתו ולאחר מאמצים קשים והפעלת קשרים פתח במקום מרכז חב"ד פעיל.


עם מעבר שדה התעופה לטרמינל החדש, שכר במרכז הדיוטי פרי מתחם אסטרטגי הממוקם בכניסה הראשית לטרמינל ופתח בו דוכן ל[[הנחת תפילין]], דבר המאפשר מגע עם רוב הבאים בשערי שדה התעופה.
עם מעבר שדה התעופה לטרמינל החדש, שכר במרכז הדיוטי פרי מתחם אסטרטגי הממוקם בכניסה הראשית לטרמינל ופתח בו דוכן ל[[הנחת תפילין]], דבר המאפשר מגע עם רוב הבאים בשערי שדה התעופה. כשבסמוך ממוקם הבית חב"ד לצד בית הכנסת של הטרמינל.


זאת בנוסף לבית חב"ד שישנו במקום, ופעילות ענפה בכל מתחם שדה התעופה.
הבית חב"ד מקיים פעילות ענפה בכל מתחם שדה התעופה.


בשנת [[תש"ע]] הקים הרב [[נחום סטולין]] בית חב"ד בקריית שדה התעופה - אירפורט סיטי, הבית חב"ד פועל תחת מרכז חב"ד בשדה התעופה.
בשנת [[תש"ע]] הקים הרב [[נחום סטולין]] בית חב"ד בקריית שדה התעופה - אירפורט סיטי, הבית חב"ד פועל תחת מרכז חב"ד בשדה התעופה.


===אירועים מיוחדים===
===שמו של הבית חב"ד===
* [[י"ט כסלו]] [[תשס"ט]] - הדפסת התניא במתחם אל על בהשתתפות העובדים והנהלת החברה
במהלך מאחד [[חלוקת דולרים]] עבר ר' [[נחמן מיידנצ'יק]] מול הרבי וביקש דולר עבור פעילות הבית חב"ד בנמל התעופה '''בן גוריון''', הרבי עשה עם ידו בתנועת תמיהה ושאל "וואס?".. כך היה כמה פעמים ר' נחמן אומר שהוא מבית חב"ד נתב"ג והרבי שואל "וואס?", עד שר' נחמן מיידנצ'יק תיקן עצמו ואמר בית חב"ד נמל התעופה '''לוד''' והרבי חייך והביא לו דולר עבור הבית חב"ד. בעקבות זאת עד היום שמו של הבית חב"ד הוא "בית חב"ד נמל התעופה '''לוד'''" וכך גם מופיע בסלוגן הרשמי.


===שמו===
== הפעילות ==
במהלך מאחד [[חלוקת דולרים]] עבר ר' [[נחמן מיידנצ'יק]] מול הרבי וביקש דולר עבור פעילות הבית חב"ד בנמל התעופה '''בן גוריון''', הרבי עשה עם ידו בתנועת תמיהה ושאל "וואס?".. כך היה כמה פעמים ר' נחמן אומר שהוא מבית חב"ד נתב"ג והרבי שואל "וואס?", עד שר' נחמן מיידנצ'יק תיקן עצמו ואמר בית חב"ד נמל התעופה '''לוד''' והרבי חייך והביא לו דולר עבור הבית חב"ד.
בבית חב"ד פעילים עשרות מתנדבים שבאים במהלך השבוע לעשות מבצעים בכל רחבי שטח השדה תעופה, לפעילים יש אישורי כניסה מיוחדים שמונפקים על-ידי השדה בצורת כרטיס מגנטי לפעילים הקבועים, או כרטיס נייר חד-יומי לאלה שאינם קבועים.


== הפעילות ==
הבית חב"ד שנמצא בטרמינל 3, פעיל מעלות השחר עד 12:30 בלילה והינו מהבתי חב"ד הפעילים בעולם. הבית חב"ד בטרמינל 3 ממוקם מיד בכניסה לאולם הנוסעים שלפני הגייטים (מצד ימין של הנכנס) כשהמצד החיצוני ממוקם הדוכן שם יש עמדה עם עלוני חסידות והסברה, כרטיסי משיח, נרות שבת, ועשרות זוגות [[תפילין]]. ומצד ימין לדוכן בחלק הפנימי (מימין לבית הכנסת של נתב"ג) ממוקם החדר הגדול של הבית חב"ד שם יש ספרייה עם ספרי חסידות רבים לעיון הנוסעים, פינת קפה עם שתיה קרה וחמה 'מזונות' ועוד, מסך גדול המקרין קטעי ווידאו של הרבי{{הערה|בין השאר עידודי ה'יחי' של הרבי מה שגורם להפצה גדולה בקרב הנוסעים הדתיים והחרדים המתבוננים בתשומת לב רבה במראות אלה}} במשך 24 שעות ביממה, וכן כורסאות כסאות ושולחנות לצורך העיון בספרי החסידות או התבוננות בקטעי הויידאו של הרבי.  
בבית חב"ד פעילים עשרות מתנדבים שבאים פעם בשבוע לעשות מבצעים בכל רחבי שטח השדה תעופה.


הבית חב"ד שנמצא בטרמינל 3, פעיל מעלות השחר עד 12:30 בלילה והינו מהבתי חב"ד הפעילים בעולם. הבית חב"ד בטרמינל 3 ממוקם מיד בכניסה לאולם הנוסעים שלפני הגייטים (מצד ימין של הנכנס) כשהמצד החיצוני ממוקם הדוכן שם יש עמדה עם עלוני חסידות והסברה, כרטיסי משיח, נרות שבת, ועשרות זוגות [[תפילין]]. ומצד ימין לדוכן בחלק הפנימי (מצד שמאל של הבית כנסת) ממוקם החדר הגדול של הבית חב"ד שם יש ספרייה עם ספרי חסידות רבים לעיון הנוסעים, פינת קפה עם שתיה קרה וחמה 'מזונות' ועוד, מסך גדול המקרין קטעי ווידאו של הרבי{{הערה|בין השאר עידודי ה'יחי' של הרבי מה שגורם להפצה גדולה בקרב הנוסעים הדתיים והחרדים המתבוננים בתשומת לב רבה במראות אלה}} במשך 24 שעות ביממה, וכן כורסאות כסאות ושולחנות לצורך העיון בספרי החסידות או התבוננות בקטעי הויידאו של הרבי.  
הפעילות בבית חב"ד מתבצעת אף במהלך [[חנוכה]] ו[[פורים]]. כשהפעילות בחנוכה מתבצעת במשך כל ימי החג 24 שעות ביממה ובכל חלקי הנמל - במהלך הלילה מה[[שקיעת החמה|שקיעה]] ועד ה[[זריחת החמה|זריחה]] מתקיימים מאות(!) [[הדלקת נרות חנוכה|הדלקות נרות חנוכיה]] במתחמים ייעודיים בטרמינל 3 (בסמוך לבית חב"ד) וטרמינל 1 לציבור הנוסעים, ובקריית שדה התעופה, אזור התפעול ממן, במגדל הפיקוח, במשרדים השונים, ובשאר שטחי הנמל לציבור העובדים כשבמקביל מחלקים פעילי הבית חב"ד עוד מאות ערכות חנוכייה לעובדים ולנוסעים שלא יכולים להדליק [[חנוכיה]] בנמל. מהזריחה ואילך הפעילות מתבצעת כרגיל עם הנחות תפילין. בפורים יש [[קריאת מגילה|קריאות מגילה]] בדוכן הבית חב"ד לציבור הנוסעים ובשאר מתחמי הנמל לציבור העובדים. כמו כן לפני [[חג הפסח]] מחלקים בדוכן [[מצה שמורה]] לציבור הנוסעים ועובדי הנמל כשב[[חול המועד]] עצמו הבית חב"ד סגור.


הפעילות בבית חב"ד מתבצעת אף במהלך [[חנוכה]] ו[[פורים]]. כשהפעילות בחנוכה מתבצעת 24 שעות ביממה בכל חלקי הנמל - במהלך הלילה מה[[שקיעת החמה|שקיעה]] ועד ה[[זריחת החמה|זריחה]] מתקיימים מאות(!) הדלקות נרות חנוכייה במתחמים ייעודיים בטרמינל 3 (בסמוך לבית חב"ד) וטרמינל 1 לציבור הנוסעים, ובקריית שדה התעופה, אזור התפעול ממן, במגדל הפיקוח, במשרדים השונים, ובשאר שטחי הנמל לציבור העובדים. מהזריחה ואילך הפעילות מתבצעת כרגיל עם הנחות תפילין. בפורים יש קריאות מגילה בדוכן הבית חב"ד לציבור הנוסעים ובשאר מתחמי הנמל לציבור העובדים.
===מקומות הפעילות===
===מקומות הפעילות===
*טרמינל 3 - הרב [[יוסף יצחק בוטמן]]
*טרמינל 3 - הרב [[יוסף יצחק בוטמן]]
*טרמינל 1  
*טרמינל 1 - הרב יוסף יצחק טל
*בשטח האווירי  
*בשטח האווירי - הרב שמואל מיידנצ'יק
*בכל חברת אל על - הרב משה הינדי
*בכל חברת אל על - הרב משה הינדי
*באיזור התפעול ממן - הרב יוסף יצחק טל  
*באיזור התפעול ממן - הרב יוסף יצחק טל  
שורה 48: שורה 47:


==השפעה==
==השפעה==
[[קובץ:מרכז חב"ד שדה תעופה קנדי.jpeg|שמאל|ממוזער|250px|מרכז חב"ד שדה התעופה בקנדי]]
[[קובץ:מרכז חב"ד שדה תעופה קנדי.jpeg|שמאל|ממוזער|300px|מרכז חב"ד שדה התעופה בקנדי]]
בעקבות הצלחת הפעילות בנתב"ג, הוקמו בתי חב"ד במתכונת דומה גם בשדה התעופה JFK המנוהל על ידי משפחת ראפ, ובשנת [[תש"פ]] הוקם בית חב"ד במתכונת דומה בנמל התעופה באילת, אותו מפעיל השליח הרב לוי ליפש. כמו כן בשדה התעופה הבינלאומי באתיופיה הוקם בית חב"ד על ידי הרב [[אליהו חביב]].
בעקבות הצלחת הפעילות בנתב"ג בשנת [[תש"פ]] הוקם בית חב"ד במתכונת דומה בנמל התעופה באילת, אותו מפעיל השליח הרב לוי ליפש. וכן בשדה התעופה הבינלאומי באתיופיה הוקם בית חב"ד על ידי הרב [[אליהו חביב]], וכן בשנת תשפ"ב הוקם בית חב"ד בשדה התעופה הבינלאומי של קישינב בירת מולדובה על ידי הרב [[זלמן הכהן אבעלסקי]].
==ראו גם==
[[מרכז חב"ד שדה התעופה JFK]]


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==
שורה 65: שורה 66:
* [https://chabad.info/in-focus/766795/ הצלם החבד"י בגלריה מנתב"ג ומבית חב"ד במקום {{אינפו}}] כ"ט באדר א' ה'תשפ"ב
* [https://chabad.info/in-focus/766795/ הצלם החבד"י בגלריה מנתב"ג ומבית חב"ד במקום {{אינפו}}] כ"ט באדר א' ה'תשפ"ב
   
   
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:בתי חב"ד בישראל]]
[[קטגוריה:בתי חב"ד בישראל]]
[[קטגוריה:בתי כנסת חב"דים]]
[[קטגוריה:בתי כנסת חב"דים]]

גרסה אחרונה מ־22:08, 6 ביולי 2024

דוכן התפילין של מרכז חב"ד בטרמינל 3 כיום. נתן לראות ברקע את התמונה של הרבי שנתלתה בעידודו של שופט בג"צ

מרכז חב"ד ליובאוויטש בנמל התעופה לוד הוקם בשנת תשל"ז על ידי הרב נחמן יוסף מיידנצ'יק והינו מהבתי חב"ד הפעילים בעולם.

היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]

הדוכן הישן של הבית חב"ד בטרמינל 1 בנמל התעופה בלוד

'מרכז חב"ד שדה התעופה' הוקם בשנת תשל"ז על ידי הרב נחמן יוסף מיידנצ'יק. כבר בבחרותו החל לפעול בשליחות הרבי בנמל התעופה לוד, כשבתחילה נסע מדי מוצאי שבת עם בקבוק יין לנמל-התעופה ועורך לפקידים ולמנהלי הנמל הבדלה במשרדיהם השונים. לאחר מכן הפעילות השתכללה עם מבצע תפילין בימי החול, ופעילות חגים סביב מעגל השנה, כך במשך כמה שנים. לאחר נישואיו הפעיל קשרים ולאחר מאמצים קשים פתח במקום מרכז חב"ד פעיל.

בשנת תשמ"ט בעקבות מערכת הבחירות באותה שנה בה הורה הרבי לחסידי חב"ד לפעול למען רשימת אגודת ישראל לכנסת, הוגשה עתירה לבג"צ על-ידי ארגוני שמאל במטרה לסגור את הבית חב"ד בנתב"ג בטענה שחב"ד הפכה לפוליטית ומזוהה מלפלגתית, ארגון צעירי אגודת חב"ד הגיש עורך-דין מטעמו שייצג את בית חב"ד בנתב"ג והוכיח שחב"ד נשארה על-מפלגתית ובתום שורת דיונים נתקבל פסק דין שהבית חב"ד יישאר על כנו. בהמשך לכך, מספר שנים לאחר-מכן אחד מאותם שופטי בג"צ שפסק לטובת הבית חב"ד ביקר במהלך טיסה בדוכן, וכשראה שאין תמונה של הרבי בדוכן ניגש לרב נחמן מיידנצ'יק והעיר לו על-כך, ואכן בעקבות התערבותו של שופט הבג"צ מאותה שנה ועד היום נתלתה בדוכן תמונה גדולה של הרבי שמאירה פנים לכל הנכנסים לשדה התעופה.

עם מעבר שדה התעופה לטרמינל החדש, שכר במרכז הדיוטי פרי מתחם אסטרטגי הממוקם בכניסה הראשית לטרמינל ופתח בו דוכן להנחת תפילין, דבר המאפשר מגע עם רוב הבאים בשערי שדה התעופה. כשבסמוך ממוקם הבית חב"ד לצד בית הכנסת של הטרמינל.

הבית חב"ד מקיים פעילות ענפה בכל מתחם שדה התעופה.

בשנת תש"ע הקים הרב נחום סטולין בית חב"ד בקריית שדה התעופה - אירפורט סיטי, הבית חב"ד פועל תחת מרכז חב"ד בשדה התעופה.

שמו של הבית חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

במהלך מאחד חלוקת דולרים עבר ר' נחמן מיידנצ'יק מול הרבי וביקש דולר עבור פעילות הבית חב"ד בנמל התעופה בן גוריון, הרבי עשה עם ידו בתנועת תמיהה ושאל "וואס?".. כך היה כמה פעמים ר' נחמן אומר שהוא מבית חב"ד נתב"ג והרבי שואל "וואס?", עד שר' נחמן מיידנצ'יק תיקן עצמו ואמר בית חב"ד נמל התעופה לוד והרבי חייך והביא לו דולר עבור הבית חב"ד. בעקבות זאת עד היום שמו של הבית חב"ד הוא "בית חב"ד נמל התעופה לוד" וכך גם מופיע בסלוגן הרשמי.

הפעילות[עריכה | עריכת קוד מקור]

בבית חב"ד פעילים עשרות מתנדבים שבאים במהלך השבוע לעשות מבצעים בכל רחבי שטח השדה תעופה, לפעילים יש אישורי כניסה מיוחדים שמונפקים על-ידי השדה בצורת כרטיס מגנטי לפעילים הקבועים, או כרטיס נייר חד-יומי לאלה שאינם קבועים.

הבית חב"ד שנמצא בטרמינל 3, פעיל מעלות השחר עד 12:30 בלילה והינו מהבתי חב"ד הפעילים בעולם. הבית חב"ד בטרמינל 3 ממוקם מיד בכניסה לאולם הנוסעים שלפני הגייטים (מצד ימין של הנכנס) כשהמצד החיצוני ממוקם הדוכן שם יש עמדה עם עלוני חסידות והסברה, כרטיסי משיח, נרות שבת, ועשרות זוגות תפילין. ומצד ימין לדוכן בחלק הפנימי (מימין לבית הכנסת של נתב"ג) ממוקם החדר הגדול של הבית חב"ד שם יש ספרייה עם ספרי חסידות רבים לעיון הנוסעים, פינת קפה עם שתיה קרה וחמה 'מזונות' ועוד, מסך גדול המקרין קטעי ווידאו של הרבי[1] במשך 24 שעות ביממה, וכן כורסאות כסאות ושולחנות לצורך העיון בספרי החסידות או התבוננות בקטעי הויידאו של הרבי.

הפעילות בבית חב"ד מתבצעת אף במהלך חנוכה ופורים. כשהפעילות בחנוכה מתבצעת במשך כל ימי החג 24 שעות ביממה ובכל חלקי הנמל - במהלך הלילה מהשקיעה ועד הזריחה מתקיימים מאות(!) הדלקות נרות חנוכיה במתחמים ייעודיים בטרמינל 3 (בסמוך לבית חב"ד) וטרמינל 1 לציבור הנוסעים, ובקריית שדה התעופה, אזור התפעול ממן, במגדל הפיקוח, במשרדים השונים, ובשאר שטחי הנמל לציבור העובדים כשבמקביל מחלקים פעילי הבית חב"ד עוד מאות ערכות חנוכייה לעובדים ולנוסעים שלא יכולים להדליק חנוכיה בנמל. מהזריחה ואילך הפעילות מתבצעת כרגיל עם הנחות תפילין. בפורים יש קריאות מגילה בדוכן הבית חב"ד לציבור הנוסעים ובשאר מתחמי הנמל לציבור העובדים. כמו כן לפני חג הפסח מחלקים בדוכן מצה שמורה לציבור הנוסעים ועובדי הנמל כשבחול המועד עצמו הבית חב"ד סגור.

מקומות הפעילות[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • טרמינל 3 - הרב יוסף יצחק בוטמן
  • טרמינל 1 - הרב יוסף יצחק טל
  • בשטח האווירי - הרב שמואל מיידנצ'יק
  • בכל חברת אל על - הרב משה הינדי
  • באיזור התפעול ממן - הרב יוסף יצחק טל
  • בקריית שדה התעופה - הרב נחום סטולין
  • ועוד.

בכל יום מניחים אלפי יהודים תפילין בשטח הנמל ונחשפים לאור התורה והחסידות על ידי הפעילים.

מחלקת הפקה[עריכה | עריכת קוד מקור]

במהלך שנות הפעילות במתחם השדה תעופה יצאו לאור על ידי הבית חב"ד חומרי עזר למבצעים, בניהם:

  • סדר קריאת שמע עם ציורים על עשרת המבצעים
  • קופסה למבצע נרות שבת קודש
  • ספר תהלים קטן עם הלוגו.
  • כרטיס נסיעה טובה עם תמונת הרבי ותפילת הדרך, בשפות: עברית אנגלית, רוסית צרפתית.
  • קופסה למשלוחי מנות בצורת 770, עם מנהגי והלכות חג הפורים.
  • קופסה מיוחדת לחג החנוכה עם ברכות החג, חנוכייה, ונרות.
  • מאות כיפות עם סמל הבית חב"ד

השפעה[עריכה | עריכת קוד מקור]

מרכז חב"ד שדה התעופה בקנדי

בעקבות הצלחת הפעילות בנתב"ג בשנת תש"פ הוקם בית חב"ד במתכונת דומה בנמל התעופה באילת, אותו מפעיל השליח הרב לוי ליפש. וכן בשדה התעופה הבינלאומי באתיופיה הוקם בית חב"ד על ידי הרב אליהו חביב, וכן בשנת תשפ"ב הוקם בית חב"ד בשדה התעופה הבינלאומי של קישינב בירת מולדובה על ידי הרב זלמן הכהן אבעלסקי.

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

מרכז חב"ד שדה התעופה JFK

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. בין השאר עידודי ה'יחי' של הרבי מה שגורם להפצה גדולה בקרב הנוסעים הדתיים והחרדים המתבוננים בתשומת לב רבה במראות אלה