ילדי ישראל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 9: שורה 9:
בשיחת כ' חשון [[תשד"מ]] עורר [[הרבי]] שמן הראוי שילדי ישראל בגיל החינוך יבואו במגע רק עם צעצועים בדמות [[כשרות#בעלי חיים|בעלי חיים טהורים]], ולא להיפך. גם בהדפסת חוברות ועיתונים שיש בהם ציורים של בעלי חיים, יש להקפיד שיהיו בעלי חיים טהורים בדווקא. הרבי הסביר שאצל ילדים בגיל רך יש השפעה גדולה ביותר למראות שהם רואים, וציין לספרים הדנים בנושא.
בשיחת כ' חשון [[תשד"מ]] עורר [[הרבי]] שמן הראוי שילדי ישראל בגיל החינוך יבואו במגע רק עם צעצועים בדמות [[כשרות#בעלי חיים|בעלי חיים טהורים]], ולא להיפך. גם בהדפסת חוברות ועיתונים שיש בהם ציורים של בעלי חיים, יש להקפיד שיהיו בעלי חיים טהורים בדווקא. הרבי הסביר שאצל ילדים בגיל רך יש השפעה גדולה ביותר למראות שהם רואים, וציין לספרים הדנים בנושא.


עם זאת הוסיף הרבי שההוראה אינה חלה במקומות המוכרחים, כגון - כאשר רוצים להמחיש על ידי ציור בהמות וחיות טמאות המוזכרות בתורה, או לצייר סיפורים מהתורה שבהם מוזכרים חיות טמאות. וכן, לא בנוגע לראיית החיות כדי לברך עליהם "משנה הבריות", או כדי להתבונן בהם בשביל לראות את מעשי ה' - "מה רבו מעשיך", כמו בהליכה לגן חיות{{הערה|1=השיחה הוגהה ונדפסה ב[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14948&st=&pgnum=322&hilite= לקוטי שיחות חלק כ"ה, ע' 309].}}.
עם זאת הוסיף הרבי שההוראה אינה חלה במקומות המוכרחים, כגון - כאשר רוצים להמחיש על ידי ציור בהמות וחיות טמאות המוזכרות בתורה, או לצייר סיפורים מהתורה שבהם מוזכרים חיות טמאות. וכן, לא בנוגע לראיית החיות כדי לברך עליהם "משנה הבריות", או כדי להתבונן בהם בשביל לראות את מעשי ה' - "מה רבו מעשיך", כמו בהליכה לגן חיות{{הערה|1=השיחה הוגהה ונדפסה ב[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14948&st=&pgnum=322&hilite= לקוטי שיחות חלק כ"ה, ע' 309]. [https://he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/878405 וידאו של הרבי המבאר את הנושא] {{וידאו}}}}.


===חדר צבאות ה'===
===חדר צבאות ה'===

גרסה מ־10:13, 17 באפריל 2018

הרבי וילדי ישראל

ילדי ישראל הם ילדים בעם היהודי מאז לידתם ועד גיל התחייבותם במצוות[1] המוגדרים על פי ההלכה כקטנים. חיובם במצוות אינו מהתורה אלא רק מדין חינוך. בלשון חז"ל נקראים "תינוקות של בית רבן".

הרבי מפגין תדיר חיבה מיוחדת לילדי ישראל - הוא משתתף בכינוסים ובתהלוכות המיועדים עבורם, ומחלק להם מטבעות לצדקה בהזדמנויות רבות - בכניסתו ויציאתו מהתפילה, בנסיעתו לאוהל ועוד. במהלך השנים הורה הוראות רבות ומפורטות עבור חינוכם, כשהשיא שבהם היה הקמת ארגון צבאות ה' לילדי ישראל.

הוראות הרבי לילדי ישראל

תקנות הרבי
תקנות לימוד
לימוד הרמב"ם · לימוד פרק תניא לפני התפילה · לימוד עניני בית הבחירה בבין המצרים · לימוד עניני גאולה ומשיח · לימוד הפרשה החסידית · לימוד מתורת רבותינו נשיאנו בחודש כסלו · סיומי מסכת בתשעת הימים · כתיבת חידושי תורה · תהלוכה
תקנות שונות
סמיכה לרבנות · כינוס תורה · ספריות ציבוריות · תקנת המשקה · תפילין רבינו תם · דברי כיבושין· שמחת בית השואבה · מניעת מראות לא טהורים מילדים · הוספות לתפילה · עשה לך רב · קביעת קופת צדקה בקיר המטבח · פלעדז' · יום הולדת · רגע של שתיקה · חיבור החג עם ימי החול

מראות לא טהורים

בשיחת כ' חשון תשד"מ עורר הרבי שמן הראוי שילדי ישראל בגיל החינוך יבואו במגע רק עם צעצועים בדמות בעלי חיים טהורים, ולא להיפך. גם בהדפסת חוברות ועיתונים שיש בהם ציורים של בעלי חיים, יש להקפיד שיהיו בעלי חיים טהורים בדווקא. הרבי הסביר שאצל ילדים בגיל רך יש השפעה גדולה ביותר למראות שהם רואים, וציין לספרים הדנים בנושא.

עם זאת הוסיף הרבי שההוראה אינה חלה במקומות המוכרחים, כגון - כאשר רוצים להמחיש על ידי ציור בהמות וחיות טמאות המוזכרות בתורה, או לצייר סיפורים מהתורה שבהם מוזכרים חיות טמאות. וכן, לא בנוגע לראיית החיות כדי לברך עליהם "משנה הבריות", או כדי להתבונן בהם בשביל לראות את מעשי ה' - "מה רבו מעשיך", כמו בהליכה לגן חיות[2].

חדר צבאות ה'

הרבי הורה שחדרו של כל ילד יהודי יהפוך לחדר צבאות ה' ויהיו בו חומש, סידור וקופת צדקה.

ילדי ישראל ומשיח

חז"ל קוראים לילדי ישראל "משיחי", כמאמר[3]: "אל תגעו במשיחי - אלו תינוקות של בית רבן". הרבי מסביר שזהו מכיוון שאצל ילדים שאר כוחות הנפש אינם מפותחים, וממילא גם אינם מעלימים על הנקודה הפנימית של עצם הנפש - ולכן ניצוץ המשיח אצלם גלוי יותר[4]. כמו כן דיבר הרבי כמה פעמים על החיות המיוחדת שיש דווקא לילדים בתביעת הגאולה וצעקת "ווי וונט משיח נאו"[5].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. אצל בנים - בר מצווה, ואצל בנות - בת מצווה.
  2. השיחה הוגהה ונדפסה בלקוטי שיחות חלק כ"ה, ע' 309. וידאו של הרבי המבאר את הנושא קובץ וידאו
  3. שבת קיט, ב.
  4. שיחת קודש שבת פרשת ראה מברכים חודש אלול תשמ"א, (שיחות קודש חלק ד עמוד 532). תורת מנחם התוועדויות - תשנ"ב חלק א עמוד 273 ואילך.
  5. ראה לדוגמא שיחת ש"פ משפטים תשד"מ (התוועדויות ח"ב ע' 987-8). ועוד.