לדלג לתוכן

פנחס פיזם

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
הרב פנחס פיזם

הרב פנחס דב בער פיזם (נולד בשנת תשד"מ, 1984) הוא שליח הרבי, סגן מנהל תלמוד תורה חב”ד הקריות, מנהל אגף הפעילות של מוסדות "נפש חיה - חב”ד ליובאוויטש הקריות", מנהל סניף צבאות ה’ בקריות, ורב בית הכנסת “בית אברהם” בקריית חיים המערבית.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד לרב יוסף אברהם פיזם ולעדינה פיזם. נכדו הבכור של סבו הרב יגאל פיזם השליח הראשון של הרבי לקריות, שמינה אותו לתפקידים במערך השליחות בקריות.

כבר בילדותו היה פעיל נמרץ בסניף צבאות ה’ ובקייטנות חב”ד בקריות, והקים את נר אליעזר לע"נ סבו הרב אליעזר פרלשטיין ע"ה שנפטר בדמי ימו.

התחנך במוסדות חב”ד בקריות, למד בישיבה קטנה תות”ל הקריות, ובהמשך בישיבה גדולה חח”ל צפת.

בשנת תשס"ד נסע ללמוד ב-770 בשנת הקבוצה, ובשנת תשס"ה שימש בשליחות ב’’‘מכון סמיכה’’’ של בית משיח בפלורידה, בניהול השליח הרב מרדכי ענתי והוסמך ע״י הרב שניאור זלמן לבקובסקי ראש ישיבת תות"ל המרכזית 770.

בהמשך השנים למד וקיבל ‘’‘סמיכה לרבנות’’’ ב”מכון למען ילמדו” לסידור חופה וקידושין ולפסיקת הלכות טהרת המשפחה.

פעילות חינוכית וקהילתית[עריכה | עריכת קוד מקור]

עוד לפני נישואיו החל לפעול במסגרת ‘’מוסדות 'נפש חיה' חב"ד ליובאוויטש הקריות בעיקר בתחום סניף צבאות השם.

בשנת תשס”ו נישא לרחלי בת הרב יוסף יצחק ברונשטיין מצפת, ומונה למנהל הפעילות של חב”ד בקריות.

בהמשך יצא עם רעייתו לשליחות בקריית חיים המערבית, במקביל לפעילותו החינוכית בתלמוד תורה חב”ד הקריות - תחילה כמחנך מוביל וחבר הנהלה, ובהמשך כסגן מנהל התלמוד תורה תפקיד בו מכהן כיום.

גישתו החינוכית ידועה כקרובה ללב התלמידים, ובשנים של אתגרים מול משרד החינוך והורי התלמידים פעל לשימור והמשך תפקידו כמחנך.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]