אלעזר גורליק
המונח "אלעזר גורליק" מפנה לכאן. אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו אלעזר גורליק (פירושונים).
הרב אלעזר מרדכי גורליק (יליד שנת תרצ"ה) הינו חסיד תושב כפר חב"ד, ומנהל פרדס אתרוגים ייחודי שנשתל בהוראת הרבי, וכיום כל האתרוגים בו גדלים על עצים שנשתלו מזרעים של האתרוג שהרבי עצמו בירך עליו.
תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]
נולד בכ"ג כסלו תרצ"ה לאביו ר' אברהם שמואל גורליק ול מרת פסיה, כאשר מצד אביו היה נכדו של הרב שניאור זלמן גרליק (לימים רבה הראשון של כפר חב"ד).
בשנת תש"ו יצאה משפחתו מרוסיה בבריחה הגדולה, ובשנת תש"ט נמנתה משפחתו על 34 המשפחות הראשונות שהתיישבות בשפריר וייסדו את כפר חב"ד.
אביו עסק בחקלאות, ובשנת תש"כ שתל בשותפות עם ר' נחמן אלבוים מטע אתרוגים וניהל אותו יחד עמו עד שנת תש"ל. לאחר הגירתו של אלבוים, רכש ממנו את חלקו ובמשך כעשור שנים המשיך להתמודד עם הקשיים השונים בגידול ושימור התארוגים כאשר לאורך כל הדרך זכה אביו לברכת ועידוד הרבי.
בשנת תש"ל נסע לרבי לראשונה לחודש החגים, ולאחר שובו החל לעסוק בחינוך. כאשר הועלתה הצעה בשנת תשל"ז שיפסיק את עיסוקו בחינוך ויעזור לאביו בגידול האתרוגים, שלל זאת הרבי באומרו שעל פי הידיעות שמגיעות אליו הוא מצליח בעבודת החינוך.
בהגיעו לגיל חתונה נשא לאשה את מרת ליובה, בת ר' פנחס מרוזוב בנו של ר' אלחנן דוב מרוזוב, ולאחר מכן שימש כמורה בבית הספר למלאכה כפר חב"ד.
גם לאחר שקיבל לידיו את ניהול הפרדס בשתפות עם גיסו הרב משה נפרסטק המשיך לעסוק בחינוך, ועל פי הוראת הרבי העסיקו הגיסים עובדים בתשלום שיעסקו בגידול האתרוגים.
לאורך השנים זכה ליחס חם מהרבי בכל הנוגע לפרדס ולמספר הוראות אישיות בנוגע לנטיעת האתרוגים, ועל פי עדותו של המזכיר הרב לייבל גרונר הרבי אף השתמש באתרוגים מהפרדס שבבעלותו בימי חג הסוכות.
משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]
- גיסו, ר' אברהם דוד מרוזוב
- בנו, הרב פנחס גורליק - כפר חב"ד
- בנו, שמעון גורליק - נהריה
- בנו, הרב מנחם מענדל גורליק - משלוחי הרבי באשקלון
קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- חייבים אתרוגים לא מורכבים בגליון 'הסיפור שלי' של חברת המדיה החב"דית JEM, י"ב תשרי תשע"ז