הבדלים בין גרסאות בדף "שמריה נח שניאורסון"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
שורה 1: שורה 1:
הרה"ק שמריה נח שניאורסון מ[[בברויסק]] נולד ב[[ליובאוויטש]] בשנת [[תר"ב]]. הוא היה בן הזקונים של אביו ה[[מהרי"ל]]. לאחר [[הסתלקות]] זקנו, כ"ק [[אדמו"ר הצמח צדק]], נסע עם אביו ל[[קאפוסט]]. לאחר הסתלקות אביו חזר לליובאוויטש,. הוא נשא לאשה את בת דודו אדמו"ר המהרי"ן מ[[נעז'ין]].  
+
הרב שמריה נח שניאורסון מ[[בברויסק]] נולד ב[[ליובאוויטש]] בשנת [[תר"ב]]. הוא היה בן הזקונים של אביו [[אדמו"ר]] [[יהודה לייב (בן אדמו"ר הצמח צדק)]].  
  
בשנת [[תרל"ב]] מינה אותו דודו, כ"ק [[אדמו"ר המהר"ש]], כרב עדת החסידים בעיר בברויסק. בשנת[[ תרס"א]] יסד ישיבה בברויסק, בה למדו עשרות בחרורים מצויינים. משייבה זו יצאו רבנים ששימשו בערים הגדולות ברוסיה. הוא גם חיבר חיבור בחסידות, "[[שמן למאור]]" שמו. שנות המהפכה והרעב ברוסיה השפיעו על מצב בריאותו ובשנת [[תרפ"ד]] חלה מאוד וביום ט"ז טבת תרפ"ד נסתלק. מנוחתו כבוד בעיר בבברויסק.
+
לאחר [[הסתלקות]] זקנו, כ"ק [[אדמו"ר הצמח צדק]], נסע עם אביו לקאפוסט. לאחר הסתלקות אביו חזר לליובאוויטש. הוא נשא לאשה את בת דודו אדמו"ר המהרי"ן מ[[נעז'ין]].
 +
 
 +
בשנת [[תרל"ב]] מינה אותו דודו, כ"ק [[אדמו"ר המהר"ש]], כרב עדת החסידים בעיר בברויסק.  
 +
 
 +
בשנת[[ תרס"א]] יסד ישיבה בברויסק, בה למדו עשרות בחרורים מצויינים. משייבה זו יצאו רבנים ששימשו בערים הגדולות ב[[רוסיה]]. הוא גם חיבר חיבור בחסידות, "[[שמן למאור]]" שמו.  
 +
 
 +
שנות המהפכה והרעב ברוסיה השפיעו על מצב בריאותו ובשנת [[תרפ"ד]] חלה מאוד וביום [[ט"ז טבת תרפ"ד]] נסתלק. מנוחתו כבוד בעיר בבברויסק.
  
 
[[קטגוריה:בית רבי]]
 
[[קטגוריה:בית רבי]]

גרסה מ־05:32, 9 ביולי 2007

הרב שמריה נח שניאורסון מבברויסק נולד בליובאוויטש בשנת תר"ב. הוא היה בן הזקונים של אביו אדמו"ר יהודה לייב (בן אדמו"ר הצמח צדק).

לאחר הסתלקות זקנו, כ"ק אדמו"ר הצמח צדק, נסע עם אביו לקאפוסט. לאחר הסתלקות אביו חזר לליובאוויטש. הוא נשא לאשה את בת דודו אדמו"ר המהרי"ן מנעז'ין.

בשנת תרל"ב מינה אותו דודו, כ"ק אדמו"ר המהר"ש, כרב עדת החסידים בעיר בברויסק.

בשנתתרס"א יסד ישיבה בברויסק, בה למדו עשרות בחרורים מצויינים. משייבה זו יצאו רבנים ששימשו בערים הגדולות ברוסיה. הוא גם חיבר חיבור בחסידות, "שמן למאור" שמו.

שנות המהפכה והרעב ברוסיה השפיעו על מצב בריאותו ובשנת תרפ"ד חלה מאוד וביום ט"ז טבת תרפ"ד נסתלק. מנוחתו כבוד בעיר בבברויסק.