בשר בחלב

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־17:07, 14 ביולי 2013 מאת קעראוועלט (שיחה | תרומות) (יצירת ערך)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

"לא תבשל גדי בחלב אמו"

פסוק זה מופיע שלושה פעמים בתורה ממנו למדו חז"ל שלושה איסורים בתערובת מאכלי בשר עם מאכלי חלב.

א. איסור לאוכלם כאשר הם מבושלים יחדיו.

ב. איסור להינות מהם כאשר הם מבושלים יחדיו (כגון למוכרם לגוי).

ג. איסור לבשלם יחד גם אם לא יאכל אותם ולא יהנה מהם אחר כך.

חכמים אסרו תערובת בשר בחלב גם ללא בישול.

זמן ההמתנה

יש להמתין בין אכילת בשר בחלב לאכילת חלב כדי שגם בגוף לא יהיה תערובת בשר בחלב לכן ממתינים עד שהאוכל מתעכל ואז מאבד את צורתו ואין איסור. לאחר אכילת בשר יש להמתין שש שעות עד אכילת חלב מכיוון שזמן עיכול הבשר בגוף הינו ארוך. לאחר אכילת מאכלים חלביים יש להמתין שעה אחת, יש הנוהגים לחכות שש שעות לאחר אכילת גבינה צהובה קשה.

יש הנוהגים לשטוף את הפה בלבד לאחר אכילת חלב.

גם בכלי הבישול וכלי האוכל יש להפריד באופן מוחלט בין כליים בשריים - (שהשתמשו בהם לאכילת בשר) לבין כלים חלביים - (שהשתמשו בהם לאכילת מאכלים חלביים).

פרווה

מאכל סתמי לא בשרי ולא חלבי כגון לחם ביצים פירות וירקות.

חשוב לציין על כל אריזה של מאכל האם הוא חלבי בשרי או פרווה כדי שלא יבאו לידי מכשול.