הבדלים בין גרסאות בדף "שניאור זלמן פלסר"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
{{אין תמונה}}
+
[[קובץ:חיים_שניאור_זלמן_פלסר_אוסישקין,_1844_-_1937_סבא_רבר_רבא_שלי_יארצייט_ז'_באדר.jpg|שמאל|ממוזער|250px]]
 
הרב '''חיים שניאור זלמן פלסר (אוסישקין)''' ([[כ"א טבת]] [[תר"ה]] – [[ז' אדר]] [[תרצ"ז]]) היה מחסידי חב"ד ב[[תל אביב]]-[[יפו]], סוחר ואיש [[חסד]].
 
הרב '''חיים שניאור זלמן פלסר (אוסישקין)''' ([[כ"א טבת]] [[תר"ה]] – [[ז' אדר]] [[תרצ"ז]]) היה מחסידי חב"ד ב[[תל אביב]]-[[יפו]], סוחר ואיש [[חסד]].
  

גרסה מ־02:23, 25 בפברואר 2024

חיים שניאור זלמן פלסר אוסישקין, 1844 - 1937 סבא רבר רבא שלי יארצייט ז' באדר.jpg

הרב חיים שניאור זלמן פלסר (אוסישקין) (כ"א טבת תר"הז' אדר תרצ"ז) היה מחסידי חב"ד בתל אביב-יפו, סוחר ואיש חסד.

תולדות חיים

נולד בכ"א טבת תר"ה בעיר גורודניה בפלך צ'רניגוב שברוסיה (כיום בבלארוס) לאביו ר' אברהם-אבא אוסישקין[1] ולאמו תאובה לבית אלינזון.

כבר בצעירותו התפרסם כלמדן, ונשא לאישה את מרת רחל לאה. לאחר נישואיו השניים עם רעייתו מרת רבקה בת ר' פסח גרינפלד ממז'יבוז', שלח ידו במסחר וראה ברכה בעמלו. היה הרב של העיר קונוטופ

בעקבות בנו (ישראל לייב פלסר[2]) שעלה לארץ הקודש בשנת תרס"ו, הצטרף אליו בשנת תרס"ט וקבע את מגוריו ביפו, והתפלל בבית הכנסת אהל יצחק של חסידי חב"ד בעיר, ושם עסק גם בתורה ותפילה, ומסר שיעורים בתורה וחסידות.

בשנותיו האחרונות עסק בחינוך ילדים, והיה ידוע כאיש חסד ונדיב שהחזיק מוסדות תורה וגמילות חסדים.

בשנת תרפ"ז עבר להתגורר בשכונת מונטיפיורי[3], ועל אף המרחק לבית הכנסת של חסידי חב"ד וגילו המבוגר, היה מכתת את רגליו ומנצל את הדרך לחזרת אותיות משניות.

מסופר עליו שפעם פגשו הסופר חיים ברנר והלה ללא כיפה, שאל את הרב מדוע הולך גם עם כיפה וגם עם שטריימל? ענה לו הרב "הרי אמרו חז"ל "כל ישראל ערבין זה לזה", לפיכך אני חובש כיסוי ראש גם עבורך [4][5].

נפטר בירושלים ונקבר בהר הזיתים בשיבה טובה בז' אדר תרצ"ז, ועל פי צוואתו נחקק על מצבתו רק הכיתוב "פה נטמן האיש שניאור זלמן ברבי אברהם ז"ל פלסר".

צאצאיו

  • ר' מנחם מענדל שרמן (אוסישקין) - ראש אגודת השוחטים בארצות הברית
  • ישראל לייב פלסר - שכונת מונטיפיורי, חבר המועצות הראשונות של העיריה[6], נישא למרים לבית גורודנציק[7][8].

(שלושה ילדים שנפטרו)

לקריאה נוספת

הערות שוליים