הבדלים בין גרסאות בדף "אטוואצק"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 3: שורה 3:
  
 
==[[הרבי הריי"צ]] בעיירה==
 
==[[הרבי הריי"צ]] בעיירה==
הרבי הריי"צ חי מספר שנים ב[[וורשא]], אך לפי המלצת הרופאים עבר לאטוואצק ששם היה מזג אוויר יותר נוח משהיה בוורשא, הרבי עבר לשם ב[[ט"ו סיוון]] [[תרצ"ה]], בהתחלה חשבו שהמעבר הינו זמני בלבד ולכן כתבו על גבי נייר המכתבים של הישיבה "זמני" מאוחר יותר שינו את נייר המכתבים והשמיטו את המילה "זמני"  
+
{{הפניה לערך מורחב|ישיבת תומכי תמימים אטוואצק}}
אדמו"ר הריי"צ התגורר שם עד שפרצה [[מלחמת העולם השניה]] ואז ברח ל[[ארצות הברית]].
+
הרבי הריי"צ שהה מספר שנים ב[[וורשא]], אך לפי המלצת הרופאים עבר לאטוואצק ששם היה מזג אוויר יותר נוח משהיה בוורשא. הרבי הריי"צ עבר לאטווצק ב[[ט"ו סיוון]] [[תרצ"ה]].{{ש}}בתחילה חשבו שהמעבר הינו זמני בלבד, ולכן כתבו על גבי נייר המכתבים של [[ישיבת תומכי תמימים וורשא]] שעברה יחד עם [[אדמו"ר הריי"צ]] לאטווצק את המילה "זמני". מאוחר יותר, השמיטו מניירות הישיבה את המילה "זמני".
  
===הישיבה===
+
[[אדמו"ר הריי"צ]] העתיק את מקומו מ[[וורשא]] לאטווצק בקיץ של שנת [[תרצ"ה]], יחד עם [[ישיבת תומכי תמימים וורשא]].{{ש}}כבר בשנת [[תרצ"א]] רצה הרבי הריי"צ להעתיק את מקומו לעיירה, אך אז הדבר לא יצא לפועל. בתחילת חודש תמוז [[תרצ"ה]] בא הרבי הריי"צ לאטווצק, אבל אז לא היה ברור האם הדבר יהיה באופן קבוע.{{ש}}בחודשי הקיץ של שנת [[תרצ"ה]] פורסמה ידיעה רשמית בעיתון [[חב"ד בולטין]] בשם המזכיר [[חאטשע פייגין]]: {{ציטוט|"דער רבי שליט"א געפינט זיך יעצט אין קור פלאץ, אטוואצק לעבען ווארשא, ער וועט דארטען פארבריינגען ביז די ימים טובים, און פילייכט איבער ראש השנה." {{הערה|תרגום לעברית: "הרבי שליט"א שוהה כעת בעיר הנופש אטוואצק שליד ווארשא, הוא ישהה שם עד הימים הנוראים, ואולי עד אחר ראש השנה"}}}} 
{{ערך מורחב|ערך=[[תומכי תמימים אטוואצק]]}}
+
===כיום===
ישיבת תומכי תמימים אטוואצק נוסדה בקיץ תרצ"ה בעת שהעתיק אדמו"ר הריי"צ את מקום מגורו, מווארשא לעיירה אטוואצק, הישיבה עמדה שנים ספורות עד שפרצה מלחמת העולם השניה ונתפזרה הישיבה.
+
מבנה הישיבה{{הערה|המרכזי}} נשאר שלם ולא הופגז במלחמה, אך שייך ל[[גוי]].{{מקור}}
  
===כיום===
 
מבנה הישיבה{{הערה|המרכזי}} נשאר שלם ולא הופגז במלחמה, אך שייך ל[[גוי]].
 
 
==ראו גם==
 
==ראו גם==
 
*[[תומכי תמימים אטוואצק]]
 
*[[תומכי תמימים אטוואצק]]

גרסה מ־18:48, 29 בפברואר 2024

יחלך.jpg ערך זה נמצא בעיצומה של עבודה ממושכת על ידי המשתמש צוברענגען משיח. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.

אטוואצק (בפולנית: Atwatsek) היא עיירת נופש בפולין, הסמוכה מרחק של כ-שלושים ק"מ מהעיר וורשא. היא נוסדה בשנת תר"נ על ידי יהודים אמידים בחלקת יער שקנו, ואט-אט התפתחה העיירה לעיר גדולה שחצי מאוכלוסיתה הייתה יהודים[1]. הרבי הריי"צ שהה בעיר עקב מצב בריאותו הרעוע, לאחר שהעתיק את מקומו לשם משנת תרצ"ה.

הרבי הריי"צ בעיירה

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – ישיבת תומכי תמימים אטוואצק

הרבי הריי"צ שהה מספר שנים בוורשא, אך לפי המלצת הרופאים עבר לאטוואצק ששם היה מזג אוויר יותר נוח משהיה בוורשא. הרבי הריי"צ עבר לאטווצק בט"ו סיוון תרצ"ה.
בתחילה חשבו שהמעבר הינו זמני בלבד, ולכן כתבו על גבי נייר המכתבים של ישיבת תומכי תמימים וורשא שעברה יחד עם אדמו"ר הריי"צ לאטווצק את המילה "זמני". מאוחר יותר, השמיטו מניירות הישיבה את המילה "זמני".

אדמו"ר הריי"צ העתיק את מקומו מוורשא לאטווצק בקיץ של שנת תרצ"ה, יחד עם ישיבת תומכי תמימים וורשא.
כבר בשנת תרצ"א רצה הרבי הריי"צ להעתיק את מקומו לעיירה, אך אז הדבר לא יצא לפועל. בתחילת חודש תמוז תרצ"ה בא הרבי הריי"צ לאטווצק, אבל אז לא היה ברור האם הדבר יהיה באופן קבוע.
בחודשי הקיץ של שנת תרצ"ה פורסמה ידיעה רשמית בעיתון חב"ד בולטין בשם המזכיר חאטשע פייגין:

"דער רבי שליט"א געפינט זיך יעצט אין קור פלאץ, אטוואצק לעבען ווארשא, ער וועט דארטען פארבריינגען ביז די ימים טובים, און פילייכט איבער ראש השנה." [2]

כיום

מבנה הישיבה[3] נשאר שלם ולא הופגז במלחמה, אך שייך לגוי.[דרוש מקור]

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. תולדות חב"ד בפולין, ליטא ולטביה עמ' פ"ב
  2. תרגום לעברית: "הרבי שליט"א שוהה כעת בעיר הנופש אטוואצק שליד ווארשא, הוא ישהה שם עד הימים הנוראים, ואולי עד אחר ראש השנה"
  3. המרכזי
סמל חבדפדיה חדש.jpg ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.
ערים ועיירות בפולין
אטוואצק · ורשה · לודז'
עיירות ברוסיהעיירות בבלארוסעיירות באוקראינהעיירות בליטאערים בפולין

‏‏