הבדלים בין גרסאות בדף "חב"דפדיה:דף משתמש"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (חלוקת קונטרסים העביר את הדף עזרה:דף משתמש לשם חב"דפדיה:דף משתמש)
 
(2 גרסאות ביניים של משתמש אחר אחד אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
 +
{{קיצור דרך|חב:דמ}}
 
{{משתמש חדש}}
 
{{משתמש חדש}}
[[חב"דפדיה]] מספקת '''דפי משתמש''' כדי לסייע לתקשורת בין החברים בפרוייקט. אם שם המשתמש שלך הוא, למשל, ''יוסף יצחק'':
+
[[חב"דפדיה]] מספקת '''דפי משתמש''' כדי לסייע לתקשורת בין החברים במיזם. אם שם המשתמש שלך הוא, למשל, '''יוסף יצחק''':
 
* '''דף המשתמש''' שלך הוא הדף [[משתמש:יוסף יצחק]]
 
* '''דף המשתמש''' שלך הוא הדף [[משתמש:יוסף יצחק]]
 
* '''דף שיחת המשתמש''' שלך הוא הדף [[שיחת משתמש:יוסף יצחק]]
 
* '''דף שיחת המשתמש''' שלך הוא הדף [[שיחת משתמש:יוסף יצחק]]
* מרחב המשתמש שלך הוא אוסף הדפים הללו.
+
* '''דפי המשנה''' שלך הם דפים מהצורה [[משתמש:יוסף יצחק/תורת החסידות]] ו־[[שיחת משתמש:יוסף יצחק/תורת החסידות]]
 +
* מרחב המשתמש שלך הוא אוסף כל הדפים הללו.
  
== מה אני יכול לכתוב בדף המשתמש שלי? ==
+
==אופן הגישה לדפי המשתמש האישיים==
 +
ניתן לגשת לדף המשתמש ודף השיחה האישיים מחלקו העליון של חלון הדפדפן. כך ייראה חלק זה למשתמש רשום:
  
אפשר להעזר בדף המשתמש כדי לארגן את פעילותכם בחב"דפדיה: הדף יכול להכיל "רשימת מטלות", דפים עליהם אתם עובדים, מזכרים, קישורים שימושיים וכדומה. אפשר לשמור בדף המשתמש רשימה של הערכים שכתבתם. דף המשתמש, או דפי המשנה שלו, הם גם מקום טוב להתאמן בכתיבת ויקי ([[ארגז חול]] פרטי).
+
<div class="portlet" id="p-personal" style="float:left;position:relative;top:0px;border:1px solid #aaaaaa;">
 +
<div class="pBody" style="float:left;">
 +
<ul>
 +
<li id="pt-userpage">[[מיוחד:דף המשתמש שלי|דף המשתמש]]</li>
 +
<li id="pt-mytalk">[[מיוחד:דף השיחה שלי|שיחה]]</li>
 +
<li id="pt-preferences">[[מיוחד:העדפות|העדפות]]</li>
 +
<li id="pt-watchlist">[[מיוחד:רשימת מעקב|רשימת מעקב]]</li>
 +
<li id="pt-mycontris">[[מיוחד:תרומות|תרומות]]</li>
 +
<li id="pt-logout">[[מיוחד:יציאה מהחשבון|יציאה מהחשבון]]</li>
 +
</ul>
 +
</div>
 +
</div>
 +
{{-}}
 +
לעורכים אנונימיים (לא רשומים) אין דף משתמש קבוע ולכן לא יופיע קישור לדף המשתמש. לגבי דפי משנה, ראה את הסעיף המתאים בהמשך הדף.
  
דף המשתמש הוא המקום המתאים להציג את משנתכם: מדוע אתם כותבים כאן? מהי לדעתכם הדרך הנכונה לשלב בין "אנציקלופדיה" ו"חופשית"? אילו דברים יכולים לדעתכם לקדם את המפעל הזה? אולי תרצו להציע תכניות עתידיות, או את דעתכם על ערכים ונהלים שאתם חושבים שיש לשנות.  
+
== מה ניתן לכתוב בדף המשתמש? ==
 +
דף המשתמש הוא מקום מצוין לספר על עצמכם: מהם תחומי העניין והידע שלכם, אזור (וארץ) המגורים, אתרים אחרים שבהם אתם פעילים וכן הלאה. תוכלו לכלול אף דרכים לתקשורת (כמו כתובת דואר אלקטרוני). אינכם מחויבים לחשוף אף אחד מפרטים אלה - תוכלו לאזן בין הקלת שיתוף הפעולה עמכם לבין שמירה על פרטיותכם, באיזו דרך שתבחרו.
  
יש להמנע מעריכת דפי משתמש של משתמשים אחרים ללא רשותם. דף המשתמש נתפס כשטח פרטי, ואין לערוך דף של משתמש אחר ללא בקשה מפורשת. כדי ליצור קשר עם משתמשים אחרים, העזרו בדף השיחה שלהם. במקרים חריגים, עשויים ה[[מפעיל מערכת|מפעילים]] לערוך ואף למחוק דפי משתמש שיש בהם תוכן לא ראוי (כמפורט בהמשך דף זה).
+
בחב"דפדיה קיימות '''[[חב"דפדיה:תיבות משתמש|תיבות משתמש]]''', בהן ניתן להיעזר כדי להציג את המשתמשים ואת תחומי העניין שלהם מזוויות נוספות. תוכלו לאסוף ציטוטים שמצאו חן בעיניכם, תמונות או ערכים שאתם מחבבים במיוחד, וכל דבר נוסף שעולה על דעתכם.
  
== מה אני יכול לכתוב בדף השיחה שלי? ==
+
אפשר להיעזר בדף המשתמש כדי לארגן את פעילותכם בחב"דפדיה: הדף יכול להכיל "רשימת מטלות", דפים עליהם אתם עובדים, מזכרים, קישורים שימושיים וכדומה. רבים נוהגים לשמור בדף המשתמש רשימה של הערכים שכתבו. דף המשתמש או [[עזרה:דף משנה|דפי המשנה]] שלו, הם גם מקום טוב להתאמן בכתיבת ויקי. תוכל לפתוח בדף משנה דף טיוטה פרטי באמצעות לחיצה על הקישור "דף הטיוטה שלי" שנמצא בראש כל דף. אם, נאמר, תצאו ל[[חב"דפדיה:חופשה חב"דפדית|חופשה]] ומכיוון שכך לא תוכלו לערוך בחב"דפדיה, תוכלו להשאיר הודעה על כך בדף המשתמש, כדי ליידע את שאר ה[[חב"דפדיה:משתמש ותיק|משתמשים]].
[[דף השיחה]] שלך נועד לכך שמשתמשים אחרים יוכלו לדון עמך בנושאים הקשורים לחב"דפדיה. אם דף השיחה שלך התקרב לגודל של 32K, אתה יכול למחוק, או לתמצת דיונים ישנים, ככל העולה על רוחך. עם זאת, עדיף להימנע ממחיקת דיונים, ולו בשל כך שהם מהווים תיעוד של פעולותיך - מחיקתם רק תגרום לאנשים לחזור על אותה הביקורת.
 
  
באופן כללי, תרומותך לדף השיחה שלך אמורות להיות תגובה להערותיהם של משתמשים אחרים. המנעו מתכנים שמקומם בדף המשתמש.
+
דף המשתמש הוא המקום המתאים להציג את משנתכם החב"דפדית: מדוע אתם כותבים כאן? מהי לדעתכם הדרך הנכונה לשלב בין "אנציקלופדיה" ו"חופשית"? אילו דברים יכולים לדעתכם לקדם את המפעל הזה? אולי תרצו להציע תוכניות עתידיות, או את דעתכם על ערכים ונהלים שאתם חושבים שיש לשנות.
  
== ממה עלי להמנע? ==
+
===דפי משתמש שאינם שלך===
באופן כללי, עליכם להמנע מתוכן שאינו קשור לחב"דפדיה. לדוגמה:
+
יש להימנע מעריכת דפי משתמש של חב"דפדים אחרים ללא רשותם. דף המשתמש נתפס כשטח פרטי, ואין לערוך דפי משתמש של אחרים ללא בקשה מפורשת, אפילו אם זיהיתם שגיאת־כתיב או [[היפר קישור|קישור שבור]]. כדי ליצור קשר עם משתמשים אחרים, היעזרו בדף השיחה שלהם. במקרים חריגים, עשויים [[חב"דפדיה:מפעיל מערכת|מפעילים]] לערוך ואף למחוק דפי משתמש שיש בהם תוכן לא ראוי (כמפורט בהמשך דף זה).
 +
 
 +
== מה ניתן לכתוב בדף השיחה? ==
 +
{{הפניה לערך מורחב|חב"דפדיה:דף שיחה}}
 +
דף השיחה שלכם נועד לכך שמשתמשים אחרים יוכלו לדון עמך בנושאים הקשורים לחב"דפדיה. אין למחוק ולהעלים דיונים מדף השיחה. אם דף השיחה התמלא וברצונכם לפנות בו מקום לדיונים חדשים, יש [[חב"דפדיה: דף שיחה#ארכוב|לארכב]] בדף משנה את הדיונים הקודמים שאינם עוד אקטואליים, באופן שיהיה זמין לעיון. אין לערוך דברי אחרים בדף שיחתכם, אלא אם מדובר במקרה ברור של השחתה, תוכן לא ראוי, חשיפת פרטים אישיים וכדומה. אין למחוק אזהרה של [[חב"דפדיה:מפעיל מערכת|מפעיל מערכת]] או [[חב"דפדיה:מנטר|מנטר]].
 +
 
 +
באופן כללי, תרומותיכם לדף שיחתכם אמורות להיות תגובות להערותיהם של חב"דפדים אחרים. אנא הימנעו מתכנים שמקומם בדף המשתמש.
 +
 
 +
יש להימנע מדיונים ארוכים הנוגעים לערכים ספציפיים - יש לנהל דיונים אלה בדף השיחה המתאים. המטרה היא שכל הדיונים בנושא מסוים יתקיימו במקום אחד, ולא יהיו מפוזרים על פני דפים רבים.
 +
 
 +
יש להימנע מכתיבת הודעות זהות למשתמשים רבים בדפי השיחה שלהם, שכן הדבר עלול להיחשב כספאם. במידת הצורך יש להשתמש ב[[חב"דפדיה:לוח מודעות|לוח המודעות]].
 +
 
 +
== מה באשר לדפי משנה? ==
 +
{{הפניה לערך מורחב|עזרה:דף משנה}}
 +
אם אתם זקוקים לדפים נוספים, אתם יכולים ליצור דפי משנה. אתם יכולים לכתוב בהם את כל מה שאתם יכולים לכתוב בדפי השיחה והמשתמש שלכם, פחות או יותר.
 +
 
 +
דוגמאות:
 +
* דפים תחת עבודה, עד שניתן לפרסמם לציבור הרחב.
 +
* דפי ארכיון של דף השיחה.
 +
* ניסויים; כדי לבחון [[חב"דפדיה:תבנית|תבנית]], הפכו אותה לדף משנה.
 +
 
 +
לדפי משנה ניתן לגשת דרך סרגל הצד, מהקישור "דפי משנה" המופיע תחת הכותרת "כלים" (תיבת הכלים).
 +
 
 +
== ממה יש להימנע? ==
 +
באופן כללי, עליכם להימנע מתוכן שאינו קשור לחב"דפדיה. לדוגמה:
 
* בלוג שאינו קשור לפעילותכם בחב"דפדיה.
 
* בלוג שאינו קשור לפעילותכם בחב"דפדיה.
 
* מאמרי פובליציסטיקה ודעות.
 
* מאמרי פובליציסטיקה ודעות.
 
* דיונים שאינם קשורים לחב"דפדיה.
 
* דיונים שאינם קשורים לחב"דפדיה.
* מידע רב מדי על עצמכם.
+
* מידע רב מדי על עצמכם (כמה עמודים).
 +
* מידע הנראה בעליל כמשמש לקידום עצמי, לקידום עסק או אתר אינטרנט ויחסי ציבור.
 
* שימוש במילים בוטות או בשפה לא הולמת.
 
* שימוש במילים בוטות או בשפה לא הולמת.
* משחקים, משחקי תפקידים למיניהם, ושאר מיני דברים ששייכים לתחום ה"בידור" יותר מאשר ל"כתיבת אנציקלופדיה", בייחוד כאשר הם כוללים אנשים שאינם משתתפים פעילים בפרוייקט.
+
* משחקים, משחקי תפקידים למיניהם, ושאר מיני דברים ששייכים לתחום ה"בידור" יותר מאשר ל"כתיבת אנציקלופדיה", בייחוד כאשר הם כוללים אנשים שאינם משתתפים פעילים במיזם.
* שירותי אחסון לאתרים פרטיים, בלוגים ודואר אלקטרוני.
+
* יצירת קשר עם אנשים שאינם חלק מן המיזם.
 +
* שירותי אחסון לאתרים פרטיים, בלוגים ודואר אלקטרוני זולים וחינמיים נפוצים ביותר, ומהווים תחליף טוב לתוכן שאינו קשור לחב"דפדיה.
 +
* מכיוון שמקובל לרוב להתייחס לדף המשתמש כמעין "שטח פרטי" שאינו מתיר עריכה של משתמשים אחרים, חשוב להקפיד בו על כתיבה הוגנת.
 +
* אל תציגו תוכן פוגעני, מעליב או תוקפני כלפי מגזרים או פרטים באוכלוסייה.
 +
* אל תציגו תוכן הפוגע ברוח השיתופית ו[[חב"דפדיה:כללי התנהגות בין חברי הקהילה|יחסי הרעות]] המכובדים הקיימים בין חברי הקהילה.
 +
* אל תפריזו במתיחת ביקורת כלפי משתמשים אחרים. דף המשתמש, שבו רק אתם יכולים לכתוב, אינו המקום ללבן חילוקי דעות.
 +
* אין להתחזות לאדם אחר (ובפרט לחב"דפד אחר או לאישיות ציבורית) ואין להתחזות לבעל הרשאה בחב"דפדיה (כגון מפעיל מערכת).
 +
 
 +
גם פעילויות הקשורות לבניית הקהילה שאופיין אינו "אנציקלופדי" באופן ישיר מתקבלות בסלחנות, במיוחד כאשר הן נערכות בידי חב"דפדים מסורים עם היסטוריית עריכות מכובדת. פעילויות שכאלה מסייעות לנו לבנות את הקהילה, מה שעוזר לבנות את האנציקלופדיה.
 +
 
 +
הפיכת דף המשתמש שלך להפניה לדף אחר מפריעה לפנות אליך באופן שגרתי, ורצוי להימנע ממנה. היוצא מן הכלל הוא הפניית דף המשתמש מהחשבון הישן שלך לחשבון החדש.
 +
 
 +
== בעלות ועריכת דפים במרחב המשתמשים ==
 +
באופן מסורתי, חב"דפדיה מציעה חופש פעולה רחב למשתמשים כדי שיארגנו את מרחב המשתמש שלהם ככל העולה על רוחם. אך למרות זאת, הדפים הללו עדיין שייכים לקהילה:
 +
* תרומות, כמו גם תמונות, חייבות להיות תחת רישיון חופשי (כמו ה-GFDL] או Creative Commons מסוג CC-BY-SA), כמו הערכים. אסורות תמונות 'שימוש הוגן'.
 +
* חוקי [[חב"דפדיה:זכויות יוצרים|זכויות יוצרים]] חלים על מרחב המשתמש בדיוק באותו האופן בו הם חלים על מרחב הערכים. טקסט חייב להיות ברישיון חופשי או שהזכויות עליו פגו; אחרת רק ציטוטים קצרים ניתנים להעתקה, במסגרת 'שימוש הוגן'. שימוש במקורות מידע המוגנים בזכויות יוצרים כבסיס ליצירת ערך תיעשה ללא שמירת העתקה מהם על שרתי חב"דפדיה.
 +
* באופן עקרוני, כל המשתמשים הרשומים באתר, יכולים לערוך את כל הדפים במרחב המשתמשים.
 +
* [[חב"דפדיה:כללי התנהגות בין חברי הקהילה|כללי ההתנהגות בין חברי הקהילה]], תקפים לגבי דפים במרחב המשתמשים בדיוק כמו בכל מרחב אחר.
 +
* במקרים מסוימים, חומר שאינו מקדם את מטרותיה של חב"דפדיה יוסר מדף המשתמש (ראו למטה).
 +
 
 +
ככלל, אם יש לכם חומר שאינכם רוצים שאחרים יערכו, או שאינו מתאים לחב"דפדיה בדרך כלשהי, אנא פרסמו אותו באתר אינטרנט פרטי. שירותי אחסון רבים מציעים אפשרות זו בחינם.
 +
 
 +
=== שימוש בהגנה בדפי משתמש ===
 +
כמו ערכים, דפי משתמש הופכים לעיתים למטרה מצדם של משחיתים, ובמקרים נדירים מאוד, גם לנושאים ל[[חב"דפדיה:מלחמת עריכה|מלחמת עריכה]]. כאשר מלחמות עריכה או השחתות אינן נפסקות, יש לחסום את הדף מעריכה.
 +
 
 +
השחתות של דף משתמש קורות בעיקר ל[[חב"דפדיה:מפעיל מערכת|מפעילי מערכת]], בעת שהם מנסים [[חב"דפדיה:טיפול בהשחתה|לטפל במשחיתים]]. מפעילים רשאים להגן על דפי המשתמש שלהם כשיש בכך צורך, והם רשאים לערוך דפים מוגנים במרחב המשתמשים. במקרים הנדירים בהם מושחתים דפי משתמש של חב"דפדים שאינם מפעילים, [[חב"דפדיה:בקשות ממפעילים|יבקש המשתמש ממפעיל]] שיגן עבורו על הדף, עד אשר תחלוף הסערה.
 +
 
 +
השחתת דפי שיחת משתמש היא תופעה נפוצה פחות. בדרך כלל [[חב"דפדיה:שחזור ערך|שחזור]] יספיק. [[חב"דפדיה:מדיניות החסימה|חסימה]] יכולה לעזור במקרה של השחתה חוזרת ונשנית. במקרים נדירים, ניתן להשתמש בהגנה, אך יש לראות בכך אפשרות אחרונה, בהתחשב בחשיבות דפי השיחה לפרויקט.
 +
 
 +
יש לנסות ולבטל את ההגנות על דפי המשתמשים מהר ככל האפשר.
 +
 
 +
במקרים מסוימים, ננעלים דפי משתמש באופן קבוע. לרוב, נעילה שכזו מופעלת על דפי משתמש של 'טרולים', בשל החדרת מידע הרסני לחב"דפדיה (הטעיית מנועי חיפוש, הפצת דיבה וכדומה).
  
מכיוון שדף המשתמש הוא שטח פרטי האסור (באופן כללי) בעריכה על משתמשים אחרים, חשוב להקפיד בו על כתיבה הוגנת.
+
משתמש רשאי לבקש הגנה על דפי המשתמש שלו (ולא על דפי השיחה), אולם דבר זה איננו מומלץ.
* אל תציגו תוכן פוגעני, מעליב או תוקפני כלפי מגזרים או פרטים באוכלוסיה.
 
* אל תציגו תוכן הפוגע ברוח השיתופית ויחסי הרעות המכובדים הקיימים בין חברי הקהילה.
 
* אל תפריזו במתיחת ביקורת כלפי משתמשים אחרים. דף המשתמש, שבו רק אתם יכולים לכתוב, אינו המקום ללבן בו חילוקי דעות.
 
  
גם פעילויות הקשורות לבניית הקהילה שאופיין אינו "אנציקלופדי" באופן ישיר מתקבלות בסלחנות. פעילויות שכאלה מסייעות לנו לבנות את הקהילה, מה שעוזר לבנות את האנציקלופדיה.
+
===מחיקה===
 +
הפרה של כללי חב"דפדיה, במיוחד של כללי "[[חב"דפדיה:מה חב"דפדיה איננה|מה חב"דפדיה איננה]]" עשויה להביא למחיקת דפים במרחב המשתמש שלכם, כולל דף המשתמש הראשי שלכם; יש לשים לב כי מדיניות [[חב"דפדיה:נקודת מבט נייטרלית|נקודת מבט נייטרלית]] איננה חלה על דפי משתמש. מחיקה בשל הפרת נוהלי חב"דפדיה תתבצע על ידי [[חב"דפדיה:מדיניות המחיקה#הצבעת מחיקה|הצבעת מחיקה]] והשגות על המחיקה יהיו לפי הנוהל המפורט בדף הנ"ל. כמו בכל מחיקה בעקבות הצבעה, ניסיונות חוזרים ונשנים להכנסת תוכן שנפסל עלול להביא ל[[חב"דפדיה:מדיניות החסימה|חסימתכם]].
  
הפיכת דף המשתמש שלך להפנייה לדף אחר מפריעה לפנות אליך באופן שגרתי, ורצוי להמנע ממנה.
+
== לאיזה מידע נוסף ניתן לגשת דרך דף המשתמש? ==
 +
בנוסף למידע הרגיל הנגיש מדף המשתמש, כמו היסטוריית השינויים, שיחה וכדומה, משתמשים אחרים בחב"דפדיה יכולים ללחוץ על "תרומות המשתמש" בתיבת הכלים בצד ימין, כדי לראות את השינויים שביצעת לאורך הזמן.
  
== בעלות ועריכת דפים במתחם המשתמשים ==
+
משתמשים שמבקרים בדף המשתמש שלך יכולים ללחוץ גם על "שלחו דואר אלקטרוני למשתמש זה" אם הזנתם כתובת דואר אלקטרוני ב[[מיוחד:Preferences|דף ההעדפות]] שלכם.
חב"דפדיה מציעה חופש פעולה רחב למשתמשים כדי שיארגנו את מרחב המשתמש שלהם ככל העולה על רוחם. אך למרות זאת, הדפים הללו עדיין שייכים לקהילה:
 
* תרומות, כמו גם תמונות, חייבות להיות ללא זכויות יוצרים, כמו הערכים.
 
* במקרים מסוימים, חומר שאינו מקדם את מטרותיה של חב"דפדיה יוסר מדף המשתמש.
 
  
ככלל, אם יש לכם חומר שאינכם רוצים שאחרים יערכו, או שאינו מתאים לחב"דפדיה בדרך כלשהי, אנא אל תפרסמו אותו בשום מקום בחב"דפדיה.
+
==שינוי שם משתמש==
 +
בחב"דפדיה קיימת הרחבה של [[חב"דפדיה:מדיה ויקי|מדיה ויקי]] המאפשרת להחליף את שם המשתמש בתנאי שהחב"דפד לא צבר יותר מ־200,000 פעולות במערכת (עריכות, מחיקות, העברות וכדומה).
  
== לאיזה מידע נוסף ניתן לגשת דרך דף המשתמש שלי? ==
+
החלפת שם המשתמש היא למעשה שינוי הקישור בין השם לבין המזהה הפנימי, כך שבכל ההופעות של שם המשתמש בהצגת "גרסאות קודמות" מוצג השם החדש. החלפת שם המשתמש אינה מחליפה את הכיתוב בחתימות המופיעות בדפים. פעולה זו גורמת להעברה אוטומטית של דף המשתמש ודף השיחה לשם המשתמש החדש, ואם רצונו של המשתמש בכך - הוא יכול לסמן למחיקה את ההפניות שנוצרו באופן אוטומטי. הפעולה נרשמת ב[[מיוחד:יומנים/renameuser|יומן]].
  
בנוסף למידע הרגיל הנגיש מדף המשתמש, משתמשים אחרים בחב"דפדיה יכולים ללחוץ על "תרומות המשתמש" בצד ימין למטה, כדי לראות את השינויים שביצעת לאורך הזמן.
+
במקרה של שינוי קל בשם (כגון עיברות שם באנגלית), ניתן לעשות שימוש בהגדרת כינוי ב[[עזרה:חתימה|חתימה]] (בהתאם לכללים).
  
משתמשים שמבקרים בדף המשתמש שלך יכולים ללחוץ גם על "שלח דואר-אלקטרוני למשתמש זה" במידה והזנת כתובת דואר אלקטרוני ב[[מיוחד:Preferences|דף ההעדפות]] שלך.
+
==ראו גם==
 +
*[[חב"דפדיה:בובת קש]]
 +
*[[עזרה:העדפות#פרטי משתמש]] - כיצד לשנות סיסמה, להגדיר חתימה, התאמת מגדר והגדרות אחרות
  
{{שאלה}}
+
[[קטגוריה:חב"דפדיה - מדיניות פנים|דף משתמש]]
[[קטגוריה:חב"דפדיה - עזרה|א ד]]
 

גרסה אחרונה מ־16:43, 28 באפריל 2022

משתמש חדש
שונות

חב"דפדיה מספקת דפי משתמש כדי לסייע לתקשורת בין החברים במיזם. אם שם המשתמש שלך הוא, למשל, יוסף יצחק:

אופן הגישה לדפי המשתמש האישיים[עריכה]

ניתן לגשת לדף המשתמש ודף השיחה האישיים מחלקו העליון של חלון הדפדפן. כך ייראה חלק זה למשתמש רשום:

לעורכים אנונימיים (לא רשומים) אין דף משתמש קבוע ולכן לא יופיע קישור לדף המשתמש. לגבי דפי משנה, ראה את הסעיף המתאים בהמשך הדף.

מה ניתן לכתוב בדף המשתמש?[עריכה]

דף המשתמש הוא מקום מצוין לספר על עצמכם: מהם תחומי העניין והידע שלכם, אזור (וארץ) המגורים, אתרים אחרים שבהם אתם פעילים וכן הלאה. תוכלו לכלול אף דרכים לתקשורת (כמו כתובת דואר אלקטרוני). אינכם מחויבים לחשוף אף אחד מפרטים אלה - תוכלו לאזן בין הקלת שיתוף הפעולה עמכם לבין שמירה על פרטיותכם, באיזו דרך שתבחרו.

בחב"דפדיה קיימות תיבות משתמש, בהן ניתן להיעזר כדי להציג את המשתמשים ואת תחומי העניין שלהם מזוויות נוספות. תוכלו לאסוף ציטוטים שמצאו חן בעיניכם, תמונות או ערכים שאתם מחבבים במיוחד, וכל דבר נוסף שעולה על דעתכם.

אפשר להיעזר בדף המשתמש כדי לארגן את פעילותכם בחב"דפדיה: הדף יכול להכיל "רשימת מטלות", דפים עליהם אתם עובדים, מזכרים, קישורים שימושיים וכדומה. רבים נוהגים לשמור בדף המשתמש רשימה של הערכים שכתבו. דף המשתמש או דפי המשנה שלו, הם גם מקום טוב להתאמן בכתיבת ויקי. תוכל לפתוח בדף משנה דף טיוטה פרטי באמצעות לחיצה על הקישור "דף הטיוטה שלי" שנמצא בראש כל דף. אם, נאמר, תצאו לחופשה ומכיוון שכך לא תוכלו לערוך בחב"דפדיה, תוכלו להשאיר הודעה על כך בדף המשתמש, כדי ליידע את שאר המשתמשים.

דף המשתמש הוא המקום המתאים להציג את משנתכם החב"דפדית: מדוע אתם כותבים כאן? מהי לדעתכם הדרך הנכונה לשלב בין "אנציקלופדיה" ו"חופשית"? אילו דברים יכולים לדעתכם לקדם את המפעל הזה? אולי תרצו להציע תוכניות עתידיות, או את דעתכם על ערכים ונהלים שאתם חושבים שיש לשנות.

דפי משתמש שאינם שלך[עריכה]

יש להימנע מעריכת דפי משתמש של חב"דפדים אחרים ללא רשותם. דף המשתמש נתפס כשטח פרטי, ואין לערוך דפי משתמש של אחרים ללא בקשה מפורשת, אפילו אם זיהיתם שגיאת־כתיב או קישור שבור. כדי ליצור קשר עם משתמשים אחרים, היעזרו בדף השיחה שלהם. במקרים חריגים, עשויים מפעילים לערוך ואף למחוק דפי משתמש שיש בהם תוכן לא ראוי (כמפורט בהמשך דף זה).

מה ניתן לכתוב בדף השיחה?[עריכה]

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – חב"דפדיה:דף שיחה

דף השיחה שלכם נועד לכך שמשתמשים אחרים יוכלו לדון עמך בנושאים הקשורים לחב"דפדיה. אין למחוק ולהעלים דיונים מדף השיחה. אם דף השיחה התמלא וברצונכם לפנות בו מקום לדיונים חדשים, יש לארכב בדף משנה את הדיונים הקודמים שאינם עוד אקטואליים, באופן שיהיה זמין לעיון. אין לערוך דברי אחרים בדף שיחתכם, אלא אם מדובר במקרה ברור של השחתה, תוכן לא ראוי, חשיפת פרטים אישיים וכדומה. אין למחוק אזהרה של מפעיל מערכת או מנטר.

באופן כללי, תרומותיכם לדף שיחתכם אמורות להיות תגובות להערותיהם של חב"דפדים אחרים. אנא הימנעו מתכנים שמקומם בדף המשתמש.

יש להימנע מדיונים ארוכים הנוגעים לערכים ספציפיים - יש לנהל דיונים אלה בדף השיחה המתאים. המטרה היא שכל הדיונים בנושא מסוים יתקיימו במקום אחד, ולא יהיו מפוזרים על פני דפים רבים.

יש להימנע מכתיבת הודעות זהות למשתמשים רבים בדפי השיחה שלהם, שכן הדבר עלול להיחשב כספאם. במידת הצורך יש להשתמש בלוח המודעות.

מה באשר לדפי משנה?[עריכה]

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – עזרה:דף משנה

אם אתם זקוקים לדפים נוספים, אתם יכולים ליצור דפי משנה. אתם יכולים לכתוב בהם את כל מה שאתם יכולים לכתוב בדפי השיחה והמשתמש שלכם, פחות או יותר.

דוגמאות:

  • דפים תחת עבודה, עד שניתן לפרסמם לציבור הרחב.
  • דפי ארכיון של דף השיחה.
  • ניסויים; כדי לבחון תבנית, הפכו אותה לדף משנה.

לדפי משנה ניתן לגשת דרך סרגל הצד, מהקישור "דפי משנה" המופיע תחת הכותרת "כלים" (תיבת הכלים).

ממה יש להימנע?[עריכה]

באופן כללי, עליכם להימנע מתוכן שאינו קשור לחב"דפדיה. לדוגמה:

  • בלוג שאינו קשור לפעילותכם בחב"דפדיה.
  • מאמרי פובליציסטיקה ודעות.
  • דיונים שאינם קשורים לחב"דפדיה.
  • מידע רב מדי על עצמכם (כמה עמודים).
  • מידע הנראה בעליל כמשמש לקידום עצמי, לקידום עסק או אתר אינטרנט ויחסי ציבור.
  • שימוש במילים בוטות או בשפה לא הולמת.
  • משחקים, משחקי תפקידים למיניהם, ושאר מיני דברים ששייכים לתחום ה"בידור" יותר מאשר ל"כתיבת אנציקלופדיה", בייחוד כאשר הם כוללים אנשים שאינם משתתפים פעילים במיזם.
  • יצירת קשר עם אנשים שאינם חלק מן המיזם.
  • שירותי אחסון לאתרים פרטיים, בלוגים ודואר אלקטרוני זולים וחינמיים נפוצים ביותר, ומהווים תחליף טוב לתוכן שאינו קשור לחב"דפדיה.
  • מכיוון שמקובל לרוב להתייחס לדף המשתמש כמעין "שטח פרטי" שאינו מתיר עריכה של משתמשים אחרים, חשוב להקפיד בו על כתיבה הוגנת.
  • אל תציגו תוכן פוגעני, מעליב או תוקפני כלפי מגזרים או פרטים באוכלוסייה.
  • אל תציגו תוכן הפוגע ברוח השיתופית ויחסי הרעות המכובדים הקיימים בין חברי הקהילה.
  • אל תפריזו במתיחת ביקורת כלפי משתמשים אחרים. דף המשתמש, שבו רק אתם יכולים לכתוב, אינו המקום ללבן חילוקי דעות.
  • אין להתחזות לאדם אחר (ובפרט לחב"דפד אחר או לאישיות ציבורית) ואין להתחזות לבעל הרשאה בחב"דפדיה (כגון מפעיל מערכת).

גם פעילויות הקשורות לבניית הקהילה שאופיין אינו "אנציקלופדי" באופן ישיר מתקבלות בסלחנות, במיוחד כאשר הן נערכות בידי חב"דפדים מסורים עם היסטוריית עריכות מכובדת. פעילויות שכאלה מסייעות לנו לבנות את הקהילה, מה שעוזר לבנות את האנציקלופדיה.

הפיכת דף המשתמש שלך להפניה לדף אחר מפריעה לפנות אליך באופן שגרתי, ורצוי להימנע ממנה. היוצא מן הכלל הוא הפניית דף המשתמש מהחשבון הישן שלך לחשבון החדש.

בעלות ועריכת דפים במרחב המשתמשים[עריכה]

באופן מסורתי, חב"דפדיה מציעה חופש פעולה רחב למשתמשים כדי שיארגנו את מרחב המשתמש שלהם ככל העולה על רוחם. אך למרות זאת, הדפים הללו עדיין שייכים לקהילה:

  • תרומות, כמו גם תמונות, חייבות להיות תחת רישיון חופשי (כמו ה-GFDL] או Creative Commons מסוג CC-BY-SA), כמו הערכים. אסורות תמונות 'שימוש הוגן'.
  • חוקי זכויות יוצרים חלים על מרחב המשתמש בדיוק באותו האופן בו הם חלים על מרחב הערכים. טקסט חייב להיות ברישיון חופשי או שהזכויות עליו פגו; אחרת רק ציטוטים קצרים ניתנים להעתקה, במסגרת 'שימוש הוגן'. שימוש במקורות מידע המוגנים בזכויות יוצרים כבסיס ליצירת ערך תיעשה ללא שמירת העתקה מהם על שרתי חב"דפדיה.
  • באופן עקרוני, כל המשתמשים הרשומים באתר, יכולים לערוך את כל הדפים במרחב המשתמשים.
  • כללי ההתנהגות בין חברי הקהילה, תקפים לגבי דפים במרחב המשתמשים בדיוק כמו בכל מרחב אחר.
  • במקרים מסוימים, חומר שאינו מקדם את מטרותיה של חב"דפדיה יוסר מדף המשתמש (ראו למטה).

ככלל, אם יש לכם חומר שאינכם רוצים שאחרים יערכו, או שאינו מתאים לחב"דפדיה בדרך כלשהי, אנא פרסמו אותו באתר אינטרנט פרטי. שירותי אחסון רבים מציעים אפשרות זו בחינם.

שימוש בהגנה בדפי משתמש[עריכה]

כמו ערכים, דפי משתמש הופכים לעיתים למטרה מצדם של משחיתים, ובמקרים נדירים מאוד, גם לנושאים למלחמת עריכה. כאשר מלחמות עריכה או השחתות אינן נפסקות, יש לחסום את הדף מעריכה.

השחתות של דף משתמש קורות בעיקר למפעילי מערכת, בעת שהם מנסים לטפל במשחיתים. מפעילים רשאים להגן על דפי המשתמש שלהם כשיש בכך צורך, והם רשאים לערוך דפים מוגנים במרחב המשתמשים. במקרים הנדירים בהם מושחתים דפי משתמש של חב"דפדים שאינם מפעילים, יבקש המשתמש ממפעיל שיגן עבורו על הדף, עד אשר תחלוף הסערה.

השחתת דפי שיחת משתמש היא תופעה נפוצה פחות. בדרך כלל שחזור יספיק. חסימה יכולה לעזור במקרה של השחתה חוזרת ונשנית. במקרים נדירים, ניתן להשתמש בהגנה, אך יש לראות בכך אפשרות אחרונה, בהתחשב בחשיבות דפי השיחה לפרויקט.

יש לנסות ולבטל את ההגנות על דפי המשתמשים מהר ככל האפשר.

במקרים מסוימים, ננעלים דפי משתמש באופן קבוע. לרוב, נעילה שכזו מופעלת על דפי משתמש של 'טרולים', בשל החדרת מידע הרסני לחב"דפדיה (הטעיית מנועי חיפוש, הפצת דיבה וכדומה).

משתמש רשאי לבקש הגנה על דפי המשתמש שלו (ולא על דפי השיחה), אולם דבר זה איננו מומלץ.

מחיקה[עריכה]

הפרה של כללי חב"דפדיה, במיוחד של כללי "מה חב"דפדיה איננה" עשויה להביא למחיקת דפים במרחב המשתמש שלכם, כולל דף המשתמש הראשי שלכם; יש לשים לב כי מדיניות נקודת מבט נייטרלית איננה חלה על דפי משתמש. מחיקה בשל הפרת נוהלי חב"דפדיה תתבצע על ידי הצבעת מחיקה והשגות על המחיקה יהיו לפי הנוהל המפורט בדף הנ"ל. כמו בכל מחיקה בעקבות הצבעה, ניסיונות חוזרים ונשנים להכנסת תוכן שנפסל עלול להביא לחסימתכם.

לאיזה מידע נוסף ניתן לגשת דרך דף המשתמש?[עריכה]

בנוסף למידע הרגיל הנגיש מדף המשתמש, כמו היסטוריית השינויים, שיחה וכדומה, משתמשים אחרים בחב"דפדיה יכולים ללחוץ על "תרומות המשתמש" בתיבת הכלים בצד ימין, כדי לראות את השינויים שביצעת לאורך הזמן.

משתמשים שמבקרים בדף המשתמש שלך יכולים ללחוץ גם על "שלחו דואר אלקטרוני למשתמש זה" אם הזנתם כתובת דואר אלקטרוני בדף ההעדפות שלכם.

שינוי שם משתמש[עריכה]

בחב"דפדיה קיימת הרחבה של מדיה ויקי המאפשרת להחליף את שם המשתמש בתנאי שהחב"דפד לא צבר יותר מ־200,000 פעולות במערכת (עריכות, מחיקות, העברות וכדומה).

החלפת שם המשתמש היא למעשה שינוי הקישור בין השם לבין המזהה הפנימי, כך שבכל ההופעות של שם המשתמש בהצגת "גרסאות קודמות" מוצג השם החדש. החלפת שם המשתמש אינה מחליפה את הכיתוב בחתימות המופיעות בדפים. פעולה זו גורמת להעברה אוטומטית של דף המשתמש ודף השיחה לשם המשתמש החדש, ואם רצונו של המשתמש בכך - הוא יכול לסמן למחיקה את ההפניות שנוצרו באופן אוטומטי. הפעולה נרשמת ביומן.

במקרה של שינוי קל בשם (כגון עיברות שם באנגלית), ניתן לעשות שימוש בהגדרת כינוי בחתימה (בהתאם לכללים).

ראו גם[עריכה]